Elektronikus levelezés

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A levelezőrendszerekkel kapcsolatos alapismeretek
Advertisements

A számítógépes hálózatok és az Internet
HÁLÓZATOK.
Elektronikus levelezés
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 5 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Elektronikus levelezés [webmail]
Hálózati és Internet ismeretek
A számítógépes kommunikáció illemszabályai, különös tekintettel az internetre Netikett.
Internet Felépítése, működése.
Blog, Fórum, Chat, . Blog Blog vagy veblog (ang. web log) tulajdonképpen egy napló, azaz időben rendezett, felhasználó által begépelt szöveg sorozat.
ShelfMan Kézikönyv.
Számlanyitás, vps, metatrader, robot telepítés
Elektronikus levelezés
Netikett Internetes bűnözés
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 6 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Levelező program beállítása webmail-hez
LEVÉL.
HÁLÓZATOK.
küldés.
A netikett Tartalomjegyzék: A netikett Általános irányelvek
NETIKETT.
Adatbiztonság, Internetbiztonság
Windows alapok Fájlkezelés.
A Tudásközpont levelezőrendszerének rövid bemutatása
Netiquett tudni illik, hogy mi illik
HÁLÓZAT INTERNET. Weblap címek xikon/index.html xikon/index.html.
Elektronikus levelezés
Közösségi portálok használata
Közösségi oldalak Készítette: Tóth Petra Felkészítő tanár:
Elektronikus levelezés
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
Hálózatkezelés, Internet 9. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Hálózatkezelés, Internet 8. óra Előadó: Jánosik Tamás.
, levelezés … kérdések - válaszok Takács Béla 2008.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Netikett offline kommunikáció
„e-NIVÓ – együttműködõ NõI VállalkozÓk hálózata a valóságban és virtuálisan” Emlékszel rá?  Hol tárolod kedvenc webhelyeid címét?  Fizikailag hol van.
A leggyakrabban használt függvények
Internet, Böngészők, Elektronikus levelezés
Aki írja a levelet Aki küldi a levelet Aki kapja a levelet Aki olvassa a levelet.
Levelezés Készítette: Kós Réka.
Regisztráció Katt a meghívólevélben lévő linkre!
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 9 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Kommunikációt segítő programok a hálózaton
Jövő héten kedden Dolgozat!!!
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Internet, Elektronikus levelezés
Az informatika alapjai
Levéláradat az online levelezésben Tippek, ötletek az átlátható és (általunk) ellenőrzött folyamatokért október 09.
Oktatóprogram Saját EBSCOhost oktatóprogram
15. Tétel Az elektronikus levelezés
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Élet az Interneten.
Szövegszerkesztés.   Minimum 5 oldalas dokumentum.  Szabadon választott (papírt tűrő) témában.  1. oldal fedőlap.  2. oldal tartalomjegyzék - automatikusan.
A hálózati terminológia alapszintű megismerése, internetes ismeretek
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
Jogi informatika1 INFORMATIKA III. alkalom szeptember ELŐADÓ.
AZ INTERNET SZOLGÁLTATÁSAI Készítette: Horváth Tünde.
Gyakorlat. postafiók készítése: 1. Nyissuk meg a oldalt! 2. Válasszuk a Fiók létrehozása gombot! 3. Töltsük ki az űrlapot! 4. A nyitólap.
AZ INTERNET SZOLGÁLTATÁSAI Készítette: Horváth Tünde.
Információ és kommunikáció Elektronikus levelezés.
Számítógépes bűnözés.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Számítógépes ismeretek
Internet, Elektronikus levelezés
Szöveg beírásához kattintson ide Elektronikus levelezés BEADTA: SZABÓNÉ FALUHELYI RENÁTA
Internet és kommunikáció
Internet és kommunikáció
Információtechnológiai alapismeretek
Előadás másolata:

Elektronikus levelezés E-mail

Az e-mail cím felépítése felhasználónév@kiszolgáló_szerver kulif@czimra.onmicrosoft.com kinek@hová

Levélküldés és fogadás mail szerver segítségével A mail szerver feladata: e-mail elérés biztosítása a felhasználó számára  levélküldés (SMTP)  levél fogadása (POP/IMAP)

A levelezőprogramok fő szolgáltatásai Levélírás, piszkozat mentése Levél küldése, fogadása, válasz, továbbítás Prioritás (sürgősség), visszaigazolás beállítása Fájlok csatolása Címlista használata Helyesírás ellenőrzés Automatikus aláírás

Netikett A netikett szó az angol "netiquette" (network etiquette) magyarosított formája, és a hálózati kommunikáció általános illemszabályait foglalja össze. Néhány fontos szabály: Ügyelj a személyes adataid védelmére! Ne alkalmazz bántó nyelvezetet. Ne használj csúnya, trágár kifejezéseket! Ne használj CSUPA NAGYBETŰT – ez olyan, mintha kiabálnál! Ügyelj a helyesírásra, használd a helyesírás ellenőrzést, ha van rá lehetőség! Ne írj semmi olyasmit egy e-mailbe, amit nem küldenél el egy nyílt levelezőlapon! Az elektronikus levél is hamisítható! Mindig töltsd ki a levél tárgya (subject) sort! A tárgy utaljon a levél tartalmára! Forrás és további információ: http://informatika.gtportal.eu/index.php?f0=intrenet_mail

I. Feladat Keresd meg képet Leonardo da Vinci Utolsó vacsora című festményét! Mentsd el a saját könyvtáradba Utolsó vacsora néven! Készíts elő egy új levelet, melyet magadnak küldesz majd (a megadott e-mail címre). A levél tárgya: Utolsó vacsora legyen! Mellékeld a mentett képet! Keresd Leonardo da Vinci életrajzát. A talált webhely url-jét másold be a levélbe! A levél végére írd le a neved! A levél legyen sürgős (prioritás)! Küldd el a levelet!

II. Feladat Keress képet József Attiláról! Mentsd el a saját könyvtáradba József Attila néven! Készíts elő egy új levelet, melyet a szomszédodnak küldesz majd (a megadott e-mail címre). A levél tárgya: József Attila legyen! Mellékeld a mentett képet! Keresd meg József Attila: A Dunánál című versét. A talált webhely url-jét másold be a levélbe! A levél végére írd le a neved! A leveledre kérj visszajelzést (állítsd be a tértivevényt)! A levél legyen sürgős (prioritás)! Küldd el a levelet! A szomszédtól kapott levelet igazold vissza! Válaszolj a levélre (a válaszban az eredeti levéltartalom legyen benne)!

SPAM Levélszemét Kéretlen levelek Reklámok A levélszemetet a levelezőprogramok is szűrik