LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
AZ ÚJ PEDAGÓGUS ELŐMENETELI RENDSZER
Advertisements

Kormányszóvivői tájékoztató NYUGDÍJ-INTÉZKEDÉSEK 2006.
MI LESZ VELED NYUGDÍJ(AS)?
DIÁKHITEL? LAKÁSTÁMOGATÁS? FOGLALKOZTATÁS? SPORT? SULINET? TANKÖNYVEK? IGEN? MEGCSINÁLTÁK? LÁSSUK… A TÉNYEKET… TOVÁBB.
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
HUNGÁRIA Takarék Vállalkozói Fórum.
Tb-Járulékok, szociális hozzájárulási adó
Állami lakástámogatások 12/2001 (I. 31. ) Kormányrendelet, 4/2005 (I
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató A gyermekes családok otthonteremtéséért október 18.
Global Hiteliroda Elemzés. PÉNZ LTP NYUGDÍJ PÉNZTÁR BEFEKTETÉSEK 2 BANK BIZTOSÍTÓK ÁLLAM -ADÓ +ADÓ KEDVEZMÉNY +ÁLLAMI TÁMOGATÁS I 5%N 95% NINCS.
A FIDESZ-KDNP ÉVI ADÓEMELÉSEI. KORMÁNYZATI JAVASLATRA BEVEZETETT ADÓEMELÉSEK Dr. Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter NŐ A SZEMÉLYI.
SZJA PÉLDÁK ADÓJÓVÁÍRÁS
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
A január 1-től életbe lépett adó- és járulék változások. Az alkalmi munkavállalás április 1-től életbe lépő változásai március 29. Készítette:
F ORRÁSTEREMTÉSI, pályázati lehetőségek. F IATALOK LENDÜLETBEN Alprogramok (szegénység, kultúra, munkanélküliség, egészséges életmód, vállalkozó.
A felvételi eljárás intézmény specifikus részei november 29. Előadó: Papp Gabriella, Felvételi Irodavezető ELTE IK Nyílt Nap.
Kormányszóvivői tájékoztató. A gáz árának változása januárban GKM- PM tájékoztató december 14.
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
Oktatási reform – 2007 Dr. Hiller István
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
Készítette: B. B.. Ki jogosult a START kártya kiváltására? a 25. életévét, felsőfokú végzettség esetén a 30. életévét még nem töltötte be, és tanulmányait.
ADÓVÁLTOZÁSOK ÉLETBIZTOSÍTÁSI ADÓKEDVEZMÉNY Életbiztosítási adókedvezmény továbbra is változatlan feltételek teljesülése esetén járhat DE érvényesíteni.
Gyermekünk jövője attól függ, hogy otthonról milyen útravalót kap!
Új dolgozóval bővül szalonja. Milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? Hasonlítsa össze a mellékletek segítségével egy START kártyás foglalkoztatott.
A gondoskodás területei Mit tehet a munkáltató és mit a munkavállaló?
Extra Árkedvezmény Azonnal! Fizessen kevesebbet akár: %-kal.
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
K&H trambulin tapasztalatok
Tanulópálya a pénzügyekhez CIB Szia Szimba Program MNB Takarékossági Konferencia Árva András, CIB Bank, Lakossági üzletfejlesztési vezető Budapest, 2010.
A Magyar Köztársaság kormánya. A recesszió foglalkoztatásra gyakorolt hatásának kezelésével kapcsolatos munkaerő-piaci intézkedések Simon Gábor államtitkár.
. 1/16 Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium Célok, feladatok évben Budapest, január 8. Dr. Kökény Mihály miniszter.
Kis- és középvállalkozások adózási, gazdálkodási környezetének 2006-os, illetőleg középtávú változásai Dr. Katona Tamás politikai államtitkár Pénzügyminisztérium.
Lendületben az ország! Nemzeti Területfejlesztési Hivatal Igazságos lakástámogatás november 2.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülést az idős embereknek! Adósságtörlesztés és méltányosság a nyugdíjemelésben 2002.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülés az idős embereknek! Kormánydöntés a kiegészítő nyugdíjemelésről szeptember.
Béren kívüli juttatások Adókedvezmények Adóelőleg Ingatlan.
Költséghatékonyság a XXI. századi vállalatirányításban
START – Tanácsadó és Továbbképző Iroda TEMESVÁR. Állami támogatási rendszer Munkaügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium Nemzeti Ifjúsági Iroda Kultusz.
1 Tájékoztató munkahelybővítést és megőrzést elősegítő központi és decentralizált pályázatokról, lehetőségekről Kisbér, április 8.
Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul 1 A számlák összehasonlítása Ellenőrző kérdések.
RSM DTM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. A személyi jövedelemadó évi változásai Lucz Zoltánné főosztályvezető Pénzügyminisztérium.
A tőzsde idén megduplázta tavalyi profitját!. „Kölcsönvett” lendület Mennyibe kerül a magyar társadalomnak a Gyurcsány-kormány első 100 napja.
TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS- VÁLTOZÁSOK. BETEGSZABADSÁG A munkavállalót naptári évenként változatlanul 15 munkanap betegszabadság illeti meg. A betegszabadság.
2010 : KIHÍVÁSOK ÉVE A PÉNZÜGYI SZEKTORBAN Kisbenedek Péter, MABISZ október 5.
J OGSZABÁLY VÁLTOZÁSOK G YVT. ÉS A C SALÁDTÁMOGATÁSI TÖRVÉNY MÓDOSÍTÁSAI HATÁLYOS :  Családi pótlék – nevelési – iskoláztatási támogatás.
237/2010. (IX. 13. ) korm rendelet alapján
KORÓZS LAJOS ÁLLAMTITKÁR SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM A Nyugdíjasokat érintő kérdésekről (2009)
A felsőoktatási fejlesztési részhozzájárulásról (képzési hozzájárulás) október 19. dr. Halász Zsolt.
Szükséges Gyakorlati Tudás:
A Tartós Befektetési Számla előnyei, működése, típusai, megnyitásának és megszűnésének módja.
A szaktanácsadás támogatása között
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
DR BITTNER PÉTER NEKÜNK ÖSZTÖNZÉS NEKIK OSZTALÉK SZÉKESFEHÉRVÁR,
A bankbetétek védelme, az Országos Betétbiztosítási Alap működése. Egy konkrét eset bemutatása.
Családi juttatások rendszere Title of the presentation 2.
10 M 4-8% , Ft Ft Ft 5%-os kamat , Ft , Ft , Ft 5-30% Különbség: , Ft 10 év.
A pénz időértékének további alkalmazásai Gazdasági és munkaszervezési ismeretek, 2. előadás Készítette: Major Klára ELTE TáTK Közgazdaságtudományi Tanszék.
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
Munkáltatói Fórum január Rendes Ágnes Komárom-Esztergom Megyei Adóigazgatóság.
A II. Nemzeti Fejlesztési Terv szociális vonatkozásai Korózs Lajos Politikai Államtitkár Ifjúsági Családügyi Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium.
Kormányszóvivői tájékoztató A KORMÁNY NOVEMBER HAVI NYUGDÍJINTÉZKEDÉSEI szeptember 22.
IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER GINOP munkaerő-piaci program Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Szolnok.
OTP Pénzügyi Pont KFT február. 1-től létrejött egy új partneri hálózat, mely kizárólag az OTP Bank termékeit közvetíti az ország egész területén.
35. Életpályánk pénzügyi döntései A. Milyen pénzügyi lépések kísérik végig életünket?
A foglalkoztatáshoz nyújtható támogatás forrása, célja, alanya és felhasználása Magyar Köztársaság éves költségvetéséről szóló törvényében Célja: foglalkoztatás.
Kormányszóvivői Iroda Cselekedni most és mindenkiért Adatok és tények a Medgyessy-kormány egy évéről május 24.
Az első házasok kedvezménye
Összehasonlító példák
Megbecsülés az idős embereknek
Az EU családügyi és ifjúságpolitikai törekvései
Előadás másolata:

LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya

LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG Göncz Kinga miniszter Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium Minden megszülető élet érték – b abakötvény Magyarországon

LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG Életkezdést segítő program a 100 lépésben – a babakötvény Cél: a gyermekvállalási kedv ösztönzése  Minden januártól születendő gyermeknek Ft-ot utal az állam egy elkülönített Start-számlára.  A legrosszabb helyzetben levők 7 és 14 éves korukban további Ft-ot kapnak.  A lekötött összeghez csak a 18. évét betöltött fiatal juthat hozzá.

LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A babakötvény pénzügyi kedvezményei A számlán levő összeg adótól, illetéktől és járuléktól mentes. A szülői hozzájárulást a megtakarítás összegéhez igazodó közvetlen támogatás ösztönzi: ez a gyermek számlájára befizetett összeg 10 %-a, (legfeljebb évi Ft), az RGYK-ban részesülők esetében a szülői befizetés 20%-a (legfeljebb évi Ft). Az állami gondoskodásban lévő gyerekek számára évi Ft az állami befizetés.

LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG Példa a számításra Havi Ft befizetése esetén az állam havi Ft ad hozzá az összeghez, amit a gyermek számláján jóváírnak. (Ez évi Ft.), azaz az éves betét Ft. Ha nincs szülői befizetés, akkor a várható hozam révén Ft-ot kap kézhez. Az RGYK-ra jogosult gyermek esetében havi Ft befizetése után az állam havi Ft ad hozzá az összeghez, amit a számlán jóváírnak. (Max. évi Ft.) Ez évi Ft. Havi Ft befizetésével az állami támogatás havi Ft (évi Ft). Ha a szülő semmit nem fizet be, a gyermek akkor is Ft-ot kap kézhez.

LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG Megtakarítás a minden gyermeknek járó támogatás mellett

LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG Megtakarítás a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak emelt összegű támogatásánál

LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG Köszönöm figyelmüket!

LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya