Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A tőzsde idén megduplázta tavalyi profitját!. „Kölcsönvett” lendület Mennyibe kerül a magyar társadalomnak a Gyurcsány-kormány első 100 napja.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A tőzsde idén megduplázta tavalyi profitját!. „Kölcsönvett” lendület Mennyibe kerül a magyar társadalomnak a Gyurcsány-kormány első 100 napja."— Előadás másolata:

1 A tőzsde idén megduplázta tavalyi profitját!

2 „Kölcsönvett” lendület Mennyibe kerül a magyar társadalomnak a Gyurcsány-kormány első 100 napja

3 A „magyar” DUMA (idézetek a Kormányprogramból) „Élhető, otthonos köztársaság” „Munkahely, munkahely, munkahely” „Versenyképes mezőgazdaság” „Ösztönözzük a gazdasági növekedést” „Folytatjuk, és befejezzük a privatizációt, és közös vagyonunkat az infrastruktúra fejlesztésére csoportosítjuk át” „Csökkenjen az államadósság”

4 „Élhető, otthonos köztársaság” Gázáremelés, Villanyáremelés (infláció kétszerese) 15%-al növekedő autópályadíjak, Gyógyszeráremelés, Drágább közlekedés, Közüzemi díjak emelése, 50%-al drágább eljárási illetékek, A kormányzás:

5 „Munkahely, munkahely, munkahely” 6,3%-os munkanélküliség 17 %-os a munkanélküliség a pályakezdő fiatalok körében 29 ezerrel több munkanélküli 57 ezerrel kevesebb foglalkoztatott Csökkent a korlátozott munkaképességűek foglakoztatási támogatása (Kb. 20 ezer csökkent munkaképességű veszti el állását) Tömeges leépítések a közszférában Munkahelyek megszüntetése (Flextronics-900 fő, Jászker Kft. -650 fő) A kormányzás:

6 „Ösztönözzük a gazdasági növekedést” „Könnyítünk a vállalkozók terhein” Növekedő vállalkozói adóterhek (vállalkozói járulék, illetékek emelése, regisztrációs adó) „A tehernövelő intézkedések hatása 123-146 milliárd Ft közötti, míg a tehercsökkenésé 36-41 milliárd” Parragh László MKIK elnöke Németh Imre FV Miniszter 2005. január 1-gyel felfüggeszti az agrár pályázatok befogadását 150-250 milliárd összegű áfa kifizetésének visszatartása (több mint 10 ezer vállalkozót érint)

7 „Folytatjuk, és befejezzük a privatizációt, és közös vagyonunkat az infrastruktúra fejlesztésére csoportosítjuk át” Eladásra kerültek: MOL gázüzletág Richter Gedeon Rt. Dunaferr Rt. Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok Rt. Nemzeti Tankönyvkiadó Rt. Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Rt. 10 állami agrárcég 15 milliárd 300 km autópálya építésre, 285 milliárd PPP-ből 27 autó több mint 300 millió Ft-ért És ahol az infrastruktúra fejlődik: Ez nem duma:

8 „Csökkentjük az államadósságot!” (Korm. Program)

9 Kormányváltás óta több mint 3500 milliárd forinttal nőtt az államadósság

10 GDP arányos államadósság (Forrás: ICEG, Cseh Nemzeti Bank, Kopint-Datorg, Intellinews, Lengyel Pénzügyminisztérium, Euro Analyses)

11 „Csökkenjen az államadósság” (Korm. Prog.) A magas államadósság csökkenti a befektetői bizalmat (szakértők) Visszaminősítették hazánk adósság- besorolását (FITCH) Ösztönözzük a beruházásokat (Korm. Prog.)

12 Csökkentjük az államháztartás hiányát! (Korm. Prog.) Az EU deficit-eljárást folytat hazánk ellen a magas államháztartási hiány miattAz EU deficit-eljárást folytat hazánk ellen a magas államháztartási hiány miatt A Kormány helyett az EB készíti el Magyarország megvalósítható konvergencia-programjátA Kormány helyett az EB készíti el Magyarország megvalósítható konvergencia-programját

13 Éves növekmény 1.200.000.000.000 Ft Lakosságszám 10.000.000 fő Egy főre eső növekmény/év 120.000 Ft Egy főre eső növekmény/hó 10.000 Ft Átlagos nyugdíjemelés 3.600 Ft SZJA kedvezmény/hó 4.666 Ft Családi pótlék növekménye/hó 1 gyermek után 200 Ft Családi pótlék növekménye/hó 2, v. több gyermek után 300 Ft Mindennap nő az eladósodottságunk (Lendületben az ország?)

14 és a 100 nap után …és a 100 nap után, újabb 100 nap : …újabb 100 nap : Gyurcsány Ferenc: „ RADIKÁLIS ADÓ-REFORM még az idén: Csökkenjen az SZJA, az ÁFA és a járulék” …és 100 nap után kezdődik minden előröl

15 Szereplési vágy helyett, vágyat mindennapi munkára! DUMA helyett KORMÁNYZÁST!


Letölteni ppt "A tőzsde idén megduplázta tavalyi profitját!. „Kölcsönvett” lendület Mennyibe kerül a magyar társadalomnak a Gyurcsány-kormány első 100 napja."

Hasonló előadás


Google Hirdetések