E-SKILLS (DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS) AZ ÉRDEKKÉPVISELETI MUNKÁBAN A STRATOSZ SZÁMÁRA KIDOLGOZOTT VÁLTOZAT Készült a MAT támogatásával, az FSZH közreműködésével.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
STRATKOM Kft ÖSSZEFOGLALÓ A SZAKKÉPZÉS IRÁNYAIRÓL ÉS ARÁNYAIRÓL FOLYÓ ESZMECSERÉKRŐL "A kormány szakképzés-fejlesztési koncepciója az új szakképzési törvény”
Advertisements

E-SKILLS (DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS) AZ ÉRDEKKÉPVISELETI MUNKÁBAN A STRATOSZ SZÁMÁRA KIDOLGOZOTT VÁLTOZAT Készült a MAT támogatásával, az FSZH közreműködésével.
A tanári munka értékelése
A testületi munka szervezési, vezetési módszerei 1. RÉSZ EURÓPAI TANÁCSADÓK SZÖVETSÉGE (ETSZ), European Consultants Unit (ECU) Magyar Tagozat KÉPZŐ-TRÉNING.
Válaszok válság idején: hogyan hat a válság a gyógyszeripari piackutatásra? Szerencsés Dóra Egészségügyi kutatások vezetője Millward Brown Healthcare.
TÁMOP Nagyrendezvény. Az ifjúságsegít ő esetmenedzser létrejötte – case Manager.
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
A STRATOSZ, ÉVI SZAKKÉPZÉSI FELADATAINAK ÁTTEKINTÉSE, SZERVEZÉSI-, ÉS FELADAT-STRUKTÚRA Dr. G. Tóth Károly STRATOSZ központi szakképzési koordinátor.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia pillére: Az alkalmazkodóképesség növelése Soós Roland Igazgató ÉRÁK.
Pénziskola Az Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolában.
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
Emberi Erőforrás Menedzsment Az emberi erőforrások fejlesztése
Tanfolyam megszervezése Képzés módszerei SZTE JGYPK Felnőttképzési Intézet 2009/2010. I. félév Szeged.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
Információs és kommunikációs technológiák a hazai és a francia közoktatásban.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
Könyvtárhasználati verseny
A VEZETÉSRŐL ÁLTALÁBAN
Felsőoktatási változások hallgatói szemmel Miskolczi Norbert.
2009 Merényi Zsuzsanna Közoktatási szakértő-középiskolai tanár
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
Modern tanulási környezet Civitas Pedagógiai Intézet DPM TISZK 2007.
Képesítés – képesítési rendszer – képesítési keretrendszer Alcím Spartathlon km 36 Hour Time Limit.
Az ÉRÁK szerepe és tevékenysége a régióban Soós Roland igazgató
Köszönti Önöket az és vezetője, Bohnné Keleti Katalin, okleveles közgazda, nemzetközi marketing szakértő, a Magyar Marketing Szövetség elnökségi tagja.
1 Az „ÁROP A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése pályázat” háttere „Helyi igényekre épülő szervezetfejlesztés a Zalakarosi Polgármesteri Hivatalban”
A szolgáltatói jelleg erősítése a postai szakképzésben Rosta Péter.
SZEMÉLYZETI MARKETING
Szervezeti kultúra Definíció: a szervezet tagjai által elfogadott közösen értelmezett előfeltevések, értékek, meggyőződések, hiedelmek rendszere Hofstede:
Tanuló szervezet.
Szervezeti kultúra A szervezeti kultúrát meghatározó kategóriák
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
FOGLALKOZTATÁSPOLITIKAI ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM I. TÁVMUNKA KONFERENCIA A REGIONÁLIS MUNKAERŐFEJLESZTŐ ÉS KÉPZŐ KÖZPONTOK FELADATAI A TÁVMUNKA PROGRAMBAN.
Az intézményvezetők szerepe az oktatási intézmények fejlesztésében
Szervezeti viselkedés Bevezetés
III.4. A VEZETŐ SZEREPE ”... tudomásunk szerint minden sikeres minőségi forradalom a felső menedzsment részvételével történt EGYETLEN KIVÉTELT sem ismerünk.”
Változások menedzselése felsőfokon Készítette: Schalli Adrienn Dinya László.
A STRATOSZ KÖZSZOLGÁLATI ÉRDEKKÉPVISELETI TANÁCSADÓI SZOLGÁLATA (KONCEPCIÓ ÉS MEGVALÓSÍTÁSI TERV) OFA – STRATOSZ PROJEKT 2004 Tanulmány + internetes konferencia.
A SZAKKÉPZÉSI MUNKA KORSZERŰSÍTÉSE A STRATOSZNÁL TÁJÉKOZTATÓ DIASOROZAT A STRATOSZ KORSZERŰSÍTETT SZAKKÉPZÉSI SZABÁLYZATÁNAK KIDOLGOZÁSÁHOZ KÉSZÜLT: AZ.
A STRATOSZ ÉRDEKKÉPVISELETI INTERNETES TÁVOKTATÁSI RENDSZERÉNEK (ITR) KIALAKÍTÁSA ( KONCEPCIÓ ÉS MEGVALÓSÍTÁSI TERV) dr. Karczag Éva, az „European Consultants.
A TESTÜLETI VEZETŐK ÉS TESTÜLETI TAGOK PROAKTIVITÁSÁNAK FEJLESZTÉSE (A FLOW ELMÉLET GYAKORLATI ALKALMAZÁSA A TESTÜLETI MUNKÁBAN) FLOW AKTIVITÁS EURÓPAI.
E-KULTÚRA A MUNKAADÓI ÉRDEKKÉPVISELETBEN Tanulmány + power-point internetes konferencia vázlat OFA - STRATOSZ PROJEKT 2004 internetes konferencia.
A A A B B B C C BESZÉDFELISMERŐ RENDSZERES DIASOROZATOK
1 BESZÉDFELISMERŐ RENDSZERES ALKALMAZÁSA AZ ÉRDEKKÉPVISELETI MUNKÁBAN (ELŐKÉSZÍTÉS) A STRATOSZ SZÁMÁRA KIDOLGOZOTT VÁLTOZAT Készült a MAT támogatásával,
1 BESZÉDFELISMERŐ RENDSZERES ALKALMAZÁSA AZ ÉRDEKKÉPVISELETI MUNKÁBAN (ELŐKÉSZÍTÉS) A STRATOSZ SZÁMÁRA KIDOLGOZOTT VÁLTOZAT Készült a MAT támogatásával,
DIGITÁLIS SZEMÉLYI TITKÁR (DSZT) ÉRDEKKÉPVISELETI TISZTSÉGVISELŐK SZÁMÁRA OKTATÁSI ÉS TRÉNING DIASOROZAT (A POWER-POINTOS DIASOROZATHOZ OKTATÁSI ÉS TRÉNING.
A STRATOSZ regionális SZERVEZETI struktúráját megteremtő szervezési projekt előkészítése (2. RÉSZ) ADOTTSÁGAINK FELADATAINK KÖTELEZETTSÉGEINK Készült a.
A Nógrád TISZK nyomonkövetési és pályakövetési rendszer modelljének, ezen belül a partneri igény és elégedettség mérési rendszerének kidolgozása. Salgótarján.
Az európai országok eredményei és tapasztalatai Szigeti Tóth János © Magyar Népfőiskolai Társaság 2009.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
AGRÁRMÉRNÖKI SZAK (MSc.) NYME Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar
Válság és megújulás? Lehetőség vagy krízis?
„KOM-PASSZ” pályaválasztást segítő program
Balatonszemes Az Európai Unió szintű szociális párbeszédben való részvétel tapasztalatai.
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
A STRATOSZ SZAKKÉPZÉSI SZABÁLYZATA 2008 TÁJÉKOZTATÓ DIASOROZAT A STRATOSZ KORSZERŰSÍTETT SZAKKÉPZÉSI SZABÁLYZATÁHOZ KÉSZÜLT: AZ MKIK TÁMOGATÁSÁVAL, A STRATOSZ.
2009/2010. tanév Pestszentimre Ady Endre Utcai Általános Iskola.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Mesterképzés Vállalkozásfejlesztés szak NYÍLT NAP
Pedagógus értékelési rendszer
A MODERN IKT SZEREPE A MESTER-TANÁRKÉPZÉSBEN
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
„A tanácsadás emberi oldala” – az érzelmi kompetencia jelentősége a tanácsadásban – Dr. Szabó Szilvia (PhD.) főiskolai docens, ZSKF elnökségi tag, HSZOSZ.
Hálózatok Támogató, segítő szerepek az ifjúsági munkában.
beruházás-tervezési ABCD
Együtt a változásokért
Felsőoktatási Szakképzés
Előadás másolata:

E-SKILLS (DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS) AZ ÉRDEKKÉPVISELETI MUNKÁBAN A STRATOSZ SZÁMÁRA KIDOLGOZOTT VÁLTOZAT Készült a MAT támogatásával, az FSZH közreműködésével A BC DIASOROZATOK A DIASOROZAT AZ AZONOS CÍMŰ TANULMÁNY SZERVES RÉSZE

" E-SKILLS (DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS) AZ ÉRDEKKÉPVISELETI MUNKÁBAN" című, áttekintő tanácsadási vázlat a gyakorló, több éves tapasztalattal rendelkező testületi tagok és vezetők számára került kidolgozásra. A tanácsadás elsősorban azoknak szól, akik személyes tapasztalataikkal, az élet során kialakult személyiségi jegyeikkel készek részt venni egy tudaterősítő, tudatformáló együttgondolkodásban, új módszerek és technikák elsajátításában. A STRATOSZ RENDKÍVÜLI ÚTTÖRŐ MUNKÁT VÁLLAL AZZAL, HOGY AZ E-SKILLS ÉRDEKKÉPVISELETI ALKALMAZÁSÁT ELŐSEGÍTŐ MEGALAPOZÓ TANULMÁNY KIDOLGOZÁSÁNAK SZERVEZÉSÉRE VÁLLALKOZIK.

Az e-skills érdekképviseleti gyakorlati alkalmazása jelentősen elősegíti a gyors információszerzést és arra történő eredményes reagálást és ez által segíti a válság kihívásaira történő gyors, eredményes reagálást. Az e-skills eszközeinek és módszereinek ismerete olyan fontos alapismeretté vált, hogy ma már egyre több országban a tanítás, képzés alap-tantárgynak tekintik.

E-SKILLS (DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS) AZ ÉRDEKKÉPVISELETI MUNKÁBAN E-KULTÚRA ABC DIASOROZAT

E-KULTÚRA A MUNKAADÓI ÉRDEKKÉPVISELTBEN

1. A munkaadói érdekképviseletek e-kultúra koncepciója * A munkaadói érdekképviselet e-kultúra koncepciója azokkal a szövetségi, szervezeti kultúrát érintő kihívásokkal és lehetőségekkel foglalkozik, melyek a digitális technológia rohamos szövetségi és vállalati térnyerése következtében jelentkeznek. * Az e-kultúra rohamos terjedése egyre sürgetőbben veti fel az érdekképviseleti e-kultúra fejlesztésének szükségszerűségét. Könnyen belátható, hogy fejlett e-kultúrával rendelkező tagszövetségek, és tagvállalatok érdekképviseletét eredményesen ellátni megfelelő e-kultúrájú érdekképviselt nélkül nem lehet. * A szövetségek, szervezetek, vállalatok kultúráját merőben új szemszögből, az elektronikus világ nézőpontjából kell vizsgálnunk és alakítanunk. Az e-kultúra koncepció a vállalati és érdekképviseleti vezetők számára segítséget nyújt abban, hogy olyan vezetési és munkatársi kultúra alakuljon ki, mely hasznosítja azt a potenciált, amit a digitális technika kínál.

2. Az e-kultúra főbb jellemzői a munkaadói érdekképviseletekben GYORSASÁG, GYORS KEZDEMÉNYEZÉS, GYORS REAGÁLÁS A MUNKAADÓI ÉRDEKKÉPVISELETEKBEN * FELELŐSSÉGVÁLLALÁS, KOCKÁZATVÁLLALÁS, DÖNTÉSEK A MUNKAADÓI ÉRDEKKÉPVISELETBEN * KAPCSOLATOK JELENTŐSÉGE A MUNKAADÓI ÉRDEKKÉPVISELETEKBEN * INFORMÁCIÓSZERZÉS, TANULÁS A MUNKAADÓI ÉRDEKKÉPVISELETEKBEN * TUDÁS JELENTŐSÉGE A MUNKAADÓI ÉRDEKKÉPVISELETEKBEN * HATÉKONYSÁG ÉS KOMMUNIKÁCIÓ A MUNKAADÓI ÉRDEKKÉPVISELETEKBEN GYORSASÁG, GYORS KEZDEMÉNYEZÉS, GYORS REAGÁLÁS A MUNKAADÓI ÉRDEKKÉPVISELETEKBEN * FELELŐSSÉGVÁLLALÁS, KOCKÁZATVÁLLALÁS, DÖNTÉSEK A MUNKAADÓI ÉRDEKKÉPVISELETBEN * KAPCSOLATOK JELENTŐSÉGE A MUNKAADÓI ÉRDEKKÉPVISELETEKBEN * INFORMÁCIÓSZERZÉS, TANULÁS A MUNKAADÓI ÉRDEKKÉPVISELETEKBEN * TUDÁS JELENTŐSÉGE A MUNKAADÓI ÉRDEKKÉPVISELETEKBEN * HATÉKONYSÁG ÉS KOMMUNIKÁCIÓ A MUNKAADÓI ÉRDEKKÉPVISELETEKBEN

4. Általános intézkedések az e-kultúrájú munkaadói érdekképviselet megteremtése érdekében * A SZÖVETSÉGI ÉS VÁLLALATI KULTÚRA RENDSZER FEJLESZTÉSE * A KULTÚRA FEJLESZTÉSE NEM KAMPÁNY, HANEM FOLYAMAT * JELSZÓ: VÁLTOZNI, VÁLTOZTATNI SZÜKSÉGES

A munkaadói érdekképviseletek e-kultúra fejlesztésének programja

* A megfelelő szövetségi, szervezeti rutinok * A tisztségviselők, szakértők számára érthető, világos irányelvek a kommunikációra vonatkozóan * Optimális erőforrás-kihasználtság * Jobb információkezelés feltételei * Korszerűbb szövetségi, szervezeti kultúra A program célja, hogy a fejlesztés eredményeképpen kialakuljanak

A PROGRAM FŐBB LÉPÉSEI 1. Felmérés 2. A diagnózis eredménye 3. Fejlesztés 4. Visszamérés

* Nagyobb hatásfokkal informálódni * Eligazodni a különböző információforrások által kínált lehetőségek között * Kreatív technikák segítségével feldolgozni a megszerzett ismereteket * Megfelelően fókuszálni, így időt és energiát megtakarítani * Fegyelmezettebben, tudatosabban megszerezni a tudást * Később is felhasználható módon rendszerezni az ismereteket * Tudásukat eredményesen felhasználni a döntéshozatal során A résztvevők a fejlesztési program után képesek lesznek:

ÖSSZEFOGLALÓ A tanulmány alapvető célját akkor éri el, ha a munkaadói érdekképviseletek tisztségviselői, felelős munkatársai megismerik az e-kultúra alkalmazásának jelentőségét és a maguk területén mindent elkövetnek annak érdekébe, hogy a szövetég tevékenységében az e-kultúra mielőbb érvényesüljön.

E-SKILLS (DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS) AZ ÉRDEKKÉPVISELETI MUNKÁBAN ABCD DIASOROZAT C. RÉSZ VÉGE E-KULTÚRA