Felelősséggel a vállalkozókért! Vezető tisztségviselő felelősségbiztosítása, mint megoldás. Hány vezető beosztású embert kell bebiztosítani? Megnövekedett.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ne kelljen más ruháját viselni A szakmai kártérítési felelősség áthárítása.
Advertisements

számviteli elszámolása, társasági adóalapra gyakorolt hatása
TSzVSz Közgyűlés JogSzerviz Sipos Tamás Dr. Bezzegh Edina.
A jog Önt védi. Mi az Ön jogait.
2014 MUNKAJOGI ELŐADÁS.
Biztosítások 2013 Dr. Honyek Péter Személyi Jövedelemadó Osztály.
Közérdekből közkedvelt közreműködést Avagy közreműködői szerződés és szakmai felelősség.
Vállalkozói jogvédelmi biztosítás.
Biztosítás. Mi jelent a biztosítás? •A biztosítás a nyugalom megvásárlásának egy formája •Ha valamilyen szerencsétlen előre nem látható veszteséget szenvedsz.
Gordos Márta Európai Együttműködési Programok Igazgatósága
Biztosítani kívánt kockázatok fedezetlensége a vállalati biztosítások
TÁMOP Biztosítás a fogyasztókért Dr. Pintér György Az INDRA egyesület elnöke.
Biztosítók. Bevezetés  Biztonság  A biztosítások célja, hogy előre nem látható, esetleg- vagy biztosan bekövetkező, anyagi következményekkel is járó.
A magyar biztosítási rendszer és a vállalkozási tevékenységhez kapcsolódó főbb biztosítási formák Előadó: Rácz Zoltán.
Polgári jog Biztosítási szerződés PTK XLV. fejezet a biztosítás
A legfontosabb tudnivalók a Generali mezőgazdasági biztosításairól
A BIZTOSÍTÁSOK ALAPGONDOLATÁT A KÖZÖS KOCKÁZATVISELÉS JELENTI. A BIZTOSÍTÁSOK KÖZÖS JELLEMZŐJE, HOGY.
1 Felszámolók Országos Egyesülete Balatonalmádi Szeptember 6.

MILYEN TÍPUSÚ KÁROK TARTOZNAK AZ ÚJ ÜGYVEZETŐI FELELŐSSÉG KÖRÉBE?
Az új Ptk. szerkezete, alapelvei
10. Tétel Sikeresen működő üzletét az igényeknek megfelelően bővíteni szeretné. Ehhez szüksége van egy üzleti terv elkészítésére. Foglalja össze, hogy.
Felszámolók Országos Egyesülete Balatonalmádi Szeptember 14.
Szállítmányozási és fuvarozási szerződés
2005. március 23. Vezérigazgatóság 3. divízió/Felelősség- és agrárbiztosítási osztály Az egészségügyi szolgáltatók felelősségbiztosításának értékelése.
Szakmai kártérítési felelősség magán- egészségügyi sajátosságai A felelősség bárkit levetkőztet.
Az egészségügyi szolgáltatók kártérítési felelőssége
Biztosításgazdaságtan 9. téma
Biztosításgazdaságtan 7. téma
Biztosításgazdaságtan 6. téma
Felelősség, termékfelelősség
A vezető tisztségviselők felelőssége fizetésképtelenség esetén
Utazási iroda alapítása
Kártérítési felelősség
EGYÉNI VÁLLALKOZÁS 2014.III..
Veszélyes üzemek kritikus infrastruktúra védelmi aspektusai
dr. Szöllősy András UCP Osztály július 29.
Gazdasági jog III. Előadás Általános szabályok A Gt. általános része.
Egyes társasági formák A korlátolt felelősségű társaság
Kereskedelmi jog II. IX. Előadás A csődeljárás.
A munkavállalói FB tagság
Kórházi eredetű fertőzések-kártérítési felelősség
Biztosítások : Kárigény érvényesítése. Mi a biztosítási kárigény?
Mediátor képzés Kártérítés.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése

Eötvös Loránd tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar
Milyen típusú károk tartoznak az új ügyvezetői felelősség körébe?
Felszámolók Szakmai Felelősségbiztosítása
Jogi személyek és könyvvizsgálók Az új Ptk. könyvvizsgálókra vonatkozó szabályai Lőrinczi Gyula szeptember 4.
dr. Réti László a Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke
A köztisztviselők jogállásáról…
2. Előadás Kötelmi jog - szerződés
Felelősséggel a vállalkozókért! A BKIK XXVIII-as Általános Pénzügyi Szolgáltatási Osztály és az UFS Broker Kft. tájékoztató az új PTK. alapján. Vállalkozók.
GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft.
Tulajdonos és ügyvezető közötti viszonyok megváltozása „Az ügyvezetői tévedés ára” konferencia május 8. dr. Fehérváry Ákos, ügyvéd / partner Kajtár.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
A fogyasztó és a vállalkozás fogalma, gyakorlati kérdések az Fgytv. végrehajtása során Országos szakmai konferencia Budapest, Dr. Eitmann.
Nyugat – dunántúli Igazgatóság Értékesítési Osztály A gépjárművek biztosítása múlt jelen jövő.
VÁLLALKOZÁSOK MUNKÁLTATÓI FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSA. Jogi szabályozás (Ptk. szerint) A kártérítésről: „Aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni”
 6:142. § Felelősség szerződésszegéssel okozott károkért  Aki a szerződés megszegésével a másik félnek kárt okoz, köteles azt megtéríteni. Mentesül.
Hogyan biztosítsuk vállalkozásunkat? Vagyonbiztosítások Győr, október 12. Németh Attila.
A Polgári törvénykönyv vállalkozásokat érintő legfontosabb változásai Előadó: Dr. Halmos András ügyvéd 3300 Eger, Széchenyi u. 2.
Nyugat-dunántúli Igazgatóság A VÁLLALKOZÁSOK FELELŐSSÉGI VISZONYAI, EZEK BIZTOSÍTHATÓSÁGA Csala László október 12.
A foglalkoztatáshoz nyújtható támogatás forrása, célja, alanya és felhasználása Magyar Köztársaság éves költségvetéséről szóló törvényében Célja: foglalkoztatás.
Kötelező Tervezői - kivitelezői felelősségbiztosítás tájékoztató
Utazási Irodák Speciális Felelősségbiztosítás 2017
A közigazgatási eljárás II.
A közbeszerzés és a biztosítás kérdései
Építés- szerelési biztosítások
Előadás másolata:

Felelősséggel a vállalkozókért! Vezető tisztségviselő felelősségbiztosítása, mint megoldás. Hány vezető beosztású embert kell bebiztosítani? Megnövekedett költségek, kárenyhítés. (D&O) Budapest,

Felelőséggel a vállalkozókért! Ifj. Gál József BKIK, XXVIII-as Általános Pénzügyi Szolgáltatási Osztály UFS Broker Kft. Tel.:

Felelőséggel a vállalkozókért! Vezető Tisztségviselők és Felügyelő bizottsági tagok Felelősségbiztosítása (D&O) A D&O biztosítás fedezet ad a vezető tisztségviselőkkel szembeni azon kárigények pénzügyi következményeire, amelyeket azért támasztanak, mert a vezető tisztségviselő: nem a kötelességeinek megfelelően járt el, (azaz nem a jogszabályokban is meghatározott módon), nem a tőle elvárható gondossággal végezte feladatát.

Felelőséggel a vállalkozókért! Biztosítási fedezet A felelősségbiztosítás kettős funkciója: > A jogos kárigények rendezése > A jogosulatlan igények elhárítása

Felelőséggel a vállalkozókért! Mit tekintünk kárigénynek? a biztosítottal szemben benyújtott olyan írásbeli bejelentés, amely alapján pénzbeli kártérítést vagy bármilyen egyéb jogorvoslatot kívánnak vele szemben érvényesíteni; vagy a biztosított jogi felelősségének a megállapítására irányuló polgári, büntető, közigazgatási, felügyeleti vagy válasz- tott bírósági eljárás megindításáról szóló írásbeli érte- sítés; továbbá bármilyen hivatalos vizsgálatról szóló írásbeli értesítés, hatósági eljárással kapcsolatos krízis helyzet.

Felelőséggel a vállalkozókért! Mi változik? Társasággal szemben fennálló felelősség Társaság és a vezető között szerződéses kapcsolat van A vezető az új Ptk. szerződésszegési szabályai szerint felel a társaságnak okozott kárért Objektív felelősség – korlátozott kimentéssel Kimentés Ellenőrzési körén kívüli esemény Szerződéskötéskor nem látta előre Nem volt elvárható, hogy a bekövetkezett kárt elhárítsa

Felelőséggel a vállalkozókért! Mi változik? 3. személyekkel szemben 3. személy és a vezető között nincs közvetlen szerződéses kapcsolat Szerződésen kívüli károkozás szabályai szerint felel Felróhatósági (vétkességi) felelősség Kimentés: úgy járt el, ahogy az adott helyzetben elvárható

fb tagok vezető tisztségviselők tulajdonosok részvényesek 3. személyek Felelőséggel a vállalkozókért!

Egy megfelelő vezetői felelősségbiztosítás megkötése, amely a jogos kárigények kifizetése mellett már az eljárás elejétől kezdve fedezi a vezetők jogi védelmi költségeit, illetve amely megtéríti a társaságnak azon összegeket, amelyet a társaság a vezetője helyett kifizetett. Ez utóbbi azt is jelenti, hogy a társaság az ilyen jellegű kockázatait egy biztosítóra tudja áthárítani.

Felelőséggel a vállalkozókért!

B1B2B3B4B5 Területi Hatály Egész világ Egész világ, kivéve USA, Kanada Magyar- ország; pótdíj ellenében: Európa; további pótdíjért USA; Kanada Magyar- ország Kártérítés megálla- pítása a kárese- mény alapján a vonatko- zó jog szerint magyar jog szerint Biztosítók és a főbb termékfeltételek

Felelőséggel a vállalkozókért! B1B2B3B4B5 Kártérí- tés meg- állapí- tása a kárese mény alapján a vonat- kozó jog szerint magyar jog szerint

Felelőséggel a vállalkozókért! B1B2B3B4B5 Kárbeje- lentési időszak kiterjesz- tése szerző- dés megszű- nése után 12 hónapig díjmen- tesen szerződ és megszű- nése után 12 hónapig díjmen- tesen szerződés megszű- nése után pótdíj ellenében szerző- dés megszű- nése után pótdíj ellenében a szerződés megszű- nése után csak azokra a károkra ad fedezetet, amelyek a szerző- déses időszak- ban keletkez- tek

A felelősségi ügyekhez kapcsolódó események Hiba 0. év+1 év+2 év+3 év+x év Kárigény érvényesítése Hiba elkövetése A kár bekövetkezése Felelőséggel a vállalkozókért!

Tipikus D&O esetek, várható piaci tendenciák >Hatáskörök túllépése >Kereskedelmi vesztességek, felszámolási eljárás >Munkáltatói jogok gyakorlása kapcsán fellépő vesztességek >Hibás vállalatvezetési gyakorlat >Összeolvadás, felvásárlás >A cég gyakorlatával kapcsolatos hivatalos vizsgálatok >A vezető felelősségét firtató hatósági vizsgálatok >Családi, baráti vállalkozások Felelőséggel a vállalkozókért!

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!