Budapest, május 18. Halimba

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
MAGYAR SZABVÁNYÜGYI TESTÜLET
Advertisements

Élelmiszer-önrendelkezés a közétkeztetésben
MINŐSÉGMENEDZSMENT 11. előadás PTE PMMK MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK
Az oltalom alatt álló magyar termékek lehetőségei a kereskedelemben
EMCS RENDSZER JOGSZABÁLYI HÁTTERE
Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmények
G M P Dr. Hetényi László.
 2001/95/EK (általános termékbiztonságról szóló) irányelv 12.cikke hozta létre a RAPEX-et  Az irányelv 11. cikke tartalmazta az értesítési eljárásra.
HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL
ENVI-ART Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
Az IKSZT címbirtokos szervezetek működtetési kötelezettségeiről VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Budinszki István szeptember.
178/2002/EK rendelet január 1-től
Helyi termék értékesítés adózási tanácsadása – műhelymunka őstermelők, kistermelők, kézművesek, agroturisztikai szolgáltatók, és civil szervezetek részére.
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről, s az igénybevehető szolgáltatásokról Tisza.
MINŐSÉGMENEDZSMENT 3. előadás
Az egyes termékek kiegészítő oltalmára vonatkozó európai közösségi szabályozás (SPC) és annak hazai végrehajtása dr. Kiss Marietta Magyar Szabadalmi Hivatal.
A kutatás-fejlesztési tevékenység minősítése az SZTNH-ban
e-jövedék konferencia
Előnyök és alkalmazási területek
A fogyasztók tájékoztatása
Dr. Szilágyi János Ede ME-ÁJK december 2.
A kozmetikai termékekre vonatkozó szabályozás
Az állattartó telepek nyilvántartásainak szabályos vezetése
A vasúti ágazatot érintő aktuális szabályozási feladatok
Gazdasági kihívások az egészségiparban; Budapest, január Csatlakozás az Európai Unióhoz: iparjogvédelmi hatások az egészségiparban Ficsor Mihály.
Az OKJ bevezetésének, a szakmai vizsgáztatásnak jogszabályi háttere.
Pedagógus oklevelek elismerése
52/2010. (IV. 30.) FVM rendelet a kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételeiről Kistermelő: az 1. § (1) bekezdésében meghatározott.
A szelektív gyűjtés helyzete, eredményei Kommunikációs kihívások
Veszélyes üzemek kritikus infrastruktúra védelmi aspektusai
Problémák a kisléptékű feldolgozás és értékesítés folyamán
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről és az igénybevehető szolgáltatásokról Pataki.
Aktualitások, változások, újdonságok az agrár-szakképzésben Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium VIDÉKFEJLESZTÉSI, KÉPZÉSI ÉS SZAKTANÁCSADÁSI.
NVT AKG kötelező képzés 2006 FVM Képzési és Szaktanácsadási Intézet 1.Modul: 1.Modul: Általános kérdések, jogszabályok, eljárásrend Lukács-Lőrincz Rita.
NVT AKG kötelező képzés 2006 FVM Képzési és Szaktanácsadási Intézet Gazdálkodási Napló (2.modul) Várszegi Gábor Dr. Lucskai Attila Földművelésügyi és Vidékfejlesztési.
1 Az EMC témaköre, EMC Irányelv Zavarok frekvencia tartomány szerinti elhelyezkedése Az EMC megvalósításának módszere.
Dr. Kozári József egyetemi docens, igazgató Szent István Egyetem Közép-Magyarországi Regionális Szaktanácsadási Központ V. Országos Tanácsadási Konferencia.
Élelmiszerbiztonság a kereskedelemben.
Fontos élelmiszerjogi szabályok KKV szemszögből. Szabályok a mindennapokra Ami egy KKV-nak nehezebb – Címkézés – Állítások – Fogyasztóvédelem – Nyomonkövethetőség.
Vasútszabályozási Osztály
EU szabályozás Vegyi anyagok és termékek. EU szabályozás Vegyi anyagok és termékek A vegyi anyagokra és termékekre vonatkozó EU irányelvek, állásfoglalások.
ÉLELMISZER-BIZTONSÁGI ISMERETEK
Növény monitoring Ambrus Á., Györfi L., Vásárhelyi A. Az élelmiszerekben elforduló növényvéd-szermaradékok élelmiszerbiztonsági megítélése 5/2002. (II.
Pályázati feltételek LEADER felkészítő fórum „vállalkozási alapú fejlesztés" jogcímre pályázók részére.
A személyes gondoskodást nyújtó szociális szolgáltatások január 1- jétől hatályos képesítési feltételeinek változásai Szakmai Nap – január.
AZ ÉLELMISZER MINŐSÉGÉT BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK A TERMÉKELŐÁLLÍTÁS SORÁN
A felszíni vizek védelmének új szabályozása Botond György vezető főtanácsos Környezetvédelmi Minisztérium Környezeti Elemek Védelmének Főosztálya.
A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁNAK ENGEDÉLYEZÉSE 2013
Natura 2000 fenntartási/ fejlesztési tervek készítéséhez nyújtandó támogatás – az ÚMVP-n keresztül -Natura 2000 konferencia – November 22. Makovényi.
Az ÚJ UNIÓS jelölésI RENDelettel kapcsolatos főbb változások
Tájékoztató A hígtrágya kijuttatásával és tápanyagként történő hasznosításával kapcsolatos talajvédelmi előírások betartásáról és az adatszolgáltatási.
1169/2011/EU jelölési rendelet
Szemléletváltás a tűzvédelmi műszaki életben
A kémiai biztonságról közérthetően
Környezeti elemek védelme II. Talajvédelem KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek.
A vasúti továbbképzések lehetőségei a hazai és a nemzetközi elvárások változása kapcsán Előadó: Dr. Vincze Árpád főtanácsos Gazdasági és Közlekedési Minisztérium.
Allergének jelölése a nem előre csomagolt élelmiszerek esetében
Az élelmiszerekkel kapcsolatos szabályok
Az állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hatóság 2004
40/2006. (VI. 26.) GKM rendelet BIZTONSÁGI JELENTÉS & ÉVES BESZÁMOLÓ.
Hulladékgazdálkodás önkormányzati feladatai december 6. Szeged Csongrád Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály Dr. Balogh Zoltánné.
Mezőgazdasági termékek élelmiszerbiztonsága Az élelmiszer-biztonság hazai jogforrási és ellenőrző szervei.
Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara július 05. Dr. Koren János igazgató főállatorvos Dr. Szűcs Antal Élelmiszerlánc-felügyeleti Osztály Az élelmiszerlánc-felügyeleti.
Ö kológiai termékek jelölése Juhász Ágnes NÉBIH ÉTbI Élelmiszer-forgalmazás Felügyeleti Osztály
Veszprém Megyei Kormányhivatal
ETS-létesítményeket, EU-ETS hitelesítőket
Horváth Sándor Építésfelügyeleti szakmai nap július 5.
Nemzeti Élelmiszer Nyomon Követési Platform
Edelény, 2017 november 27 Kőváriné dr. Bartha Ágnes Kislépték , MAKE
A vasúti járművek karbantartását, javítását és időszakos vizsgálatát végző műhelyeket érintően tervezett jogszabályi változások dr. Erb Szilvia főosztályvezető.
Előadás másolata:

Budapest, 2012. május 18. Halimba Gyógynövények a hazai, élelmiszerjog rendszerében, kitérve a kistermelői lehetőségekre Budapest, 2012. május 18. Halimba Deák Ferenc főosztályvezető-helyettes Vidékfejlesztési Minisztérium Élelmiszerlánc-felügyeleti Főosztály

Az emberi felhasználásra szánt gyógyszerek közösségi kódexéről szóló 2001/83/EK irányelvnek a hagyományos növényi gyógyszerek tekintetében történő módosításáról szóló Európai Parlament és a Tanács 2004/24/EK irányelv preambulumának 12. pontja: Ez az irányelv lehetővé teszi az élelmiszerjog kritériumainak megfelelő, nem gyógyászati célú növényi termékek közösségi élelmiszerjog szerinti szabályozását. (This Directive allows non-medicinal herbal products, fulfilling the criteria of food legislation, to be regulated under food legislation in the Community.)

Az „élelmiszer” fogalma Az élelmiszerjog általános elveiről és követelményeiről, … 178/2002/EK rendelet 2. cikk Az „élelmiszer” fogalma E rendelet alkalmazásában az „élelmiszer” minden olyan feldolgozott, részben feldolgozott vagy feldolgozatlan anyagot vagy terméket jelent, amelyet emberi fogyasztásra szánnak, illetve amelyet várhatóan emberek fogyasztanak el. Az „élelmiszer” fogalmába beletartozik az ital, a rágógumi, valamint az előállítás, feldolgozás vagy kezelés során szándékosan hozzáadott bármely anyag, többek között a víz is.

Nem minősülnek „élelmiszernek” a következők: a) takarmány; b) élőállat, kivéve a forgalomba hozatalra előkészített, emberi fogyasztásra szánt állatok; c) növények a betakarítás előtt; d) gyógyszerek, a 65/65/EGK (1) és a 92/73/EGK (2) tanácsi irányelv értelmében; e) kozmetikai termékek, a 76/768/EGK tanácsi irányelv értelmében; f) dohány és dohánytermékek, a 89/622/EGK tanácsi irányelv értelmében; g) kábítószerek és pszichotróp anyagok,; h) szermaradványok és szennyezések.

Dísznövény

Élelmiszerek: Gyógyhatást nem tüntethet fel az előállító/forgalmazó a terméken; Élelmiszerekre vonatkozó szabályok az irányadók* Higiénia (852/2004/EK) Biztonság (1881/2006/EK; 2073/2005/EK; stb.) Minőség (Magyar Élelmiszerkönyv) Jelölés (19/2004. (II. 26.) FVM-ESzCsM-GKM e. rendelet, - 2014. december 13.-tól 1169/2011/EK rendelet) *A teljesség igénye nélkül!

A VM rendelet tervezetéről

gyógynövény: az 1. és 2. melléklet „A” oszlopában meghatározott, vadon termett vagy termesztett növény (84 ill. 15 db növény) gyógynövény rész: a szétválasztott, részekre osztott, szárított, darált, őrölt, vágott, tisztított, darabolt, kifejtett, tört, hűtött, fagyasztott, mélyfagyasztott vagy kiolvasztott gyógynövényrészek, amelyek az 1. és 2. melléklet „C” oszlopában szerepelnek gyógynövény termék: gyógynövény rész feldolgozásával előállított – külön jogszabály szerint étrend-kiegészítőnek nem minősülő – élelmiszer

A Vidékfejlesztési Minisztérium rendelet tervezete bevezetne egy minősítési rendszert a rendelet tervezetben szereplő növényekre, mely minősítést a cégek saját maguk végeznének el egy minőségbiztosként megnevezett személy felelősségével. Ez a minősítési szisztéma, mely a gyógynövénytermékeket előállító és forgalmazó társaságok széles körével történt egyeztetésen alapul, biztosítaná a termékek élelmiszerbiztonsági és minőségi megfelelőségét, védve ezzel a fogyasztók egészségét.

A tervezet hasonló képesítési követelményeket határoz meg a gyógynövények felvásárlása, a termékek előállítása során a felvásárló, a minőségbiztos, valamint a hatósági ellenőrzést végző szakemberek számára. A szabályozás célja biztosítani az egységes szakmai megközelítést, tudást mind a felvásárlás, előállítás, mind a hatósági ellenőrzés során.

Minőségbiztos szakképesítése: gyógynövény termesztő és feldolgozó szakmunkás, gyógynövény technikus, felsőfokú végzettséggel rendelkező gyógyszerész, agrármérnök, kertészmérnök, élelmiszeripari mérnök, vegyészmérnök, vegyész, biológus, gyógynövény és fűszernövény termesztő és feldolgozó. A végzettség mellett legalább 2 év gyakorlat igazolása szükséges!

A tervezet részletes szabályozást tartalmaz az egyes gyógynövények és a belőlük készült termékek mintavételére, laboratóriumi vizsgálatára vonatkozóan.

A minőségbiztos gondoskodik arról, hogy a termék minden forgalmazott tételét a vonatkozó jogszabályokban előírtaknak megfelelően ellenőrizzék, gondoskodik arról, hogy a megfelelés érdekében végzett vizsgálatok, a vizsgálatra akkreditált laboratóriumban történjenek. Ezt követően okiratot állít ki, mellyel igazolja, hogy az általa ellenőrzött tétel megfelel az előírásoknak.

A rendelet 1. mellékletében felsorolt növények mennyiségi korlátozás nélkül, a 2. mellékletben felsorolt növények mennyiségi korlátozással, indokoltság esetén csak meghatározott élelmiszerekhez használhatók fel. Az 1. és 2. mellékletben szereplő növények leírását, beltartalmi értékeit a Magyar Élelmiszerkönyv Gyógynövény Szakbizottságának és Főbizottságának javaslata alapján, a Magyar Élelmiszerkönyv részeként, rendeletben állapítja meg a Vidékfejlesztési Miniszter.

Problémák, nehézségek kistermelői szempontból: Minősítési kötelezettség teljesítése az értékesítés feltétele (minőségbiztos, vizsgálati költségek) A gyn. termékek előállítása és forgalmazása során be kell tartani a 852/2004/EK rendeletben foglaltakat Gyógynövény termék a végső fogyasztó számára csak előre kiszerelt – jellegének megfelelően aromatartó, fényvédő – zárt csomagolásban hozható forgalomba. Jelölés!!!

A csomagoláson jól olvashatóan fel kell tüntetni az élelmiszerek jelöléséről szóló jogszabály előírásain túl a magyar és latin megnevezést; a Magyar Élelmiszerkönyvben meghatározott megnevezést; a termék alkalmazási és elkészítési javaslatát (!!!???) a termékben felhasználásra kerülő védett növény termesztett vagy importból származásának tényét, illetve származási helyét.

A jogalkotó dilemmája: Az élelmiszerekkel kapcsolatos, tápanyag-összetételre és egészségre vonatkozó állításokról szóló Európai Parlament és a Tanács 1924/2006/EK rendeletének sérelme nélkül, a gyógynövény termék megfelelő felhasználásához szükséges tájékoztatást kell feltüntetni, amennyiben ez szükséges ahhoz, hogy a végső fogyasztó a terméket megfelelően készítse, fogyassza el.

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 852/2004/EK RENDELETE az élelmiszer-higiéniáról Ezt a rendeletet nem lehet alkalmazni a következőkre: … a termelők azon tevékenysége, amellyel kis mennyiségű alaptermékkel közvetlenül látják el a végső felhasználót *, fogyasztót vagy a végső felhasználót* fogyasztót közvetlenül ellátó helyi kiskereskedelmi létesítményeket (* hibás fordítás, lásd a következő diát)

the direct supply, by the producer, of small quantities of primary products to the final consumer or to local retail establishments directly supplying the final consumer consumer = fogyasztó felhasználó = user

A kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételeiről szóló 52/2010. (IV. 30.) FVM rendelet 1. melléklet A. rész (kis mennyiség meghatározása) Növényi eredetű alaptermék értékesítése 20 000 kg/ év (pl. termesztett gyógynövény) Vadon termő betakarított, összegyűjtött termék értékesítése 50 kg /hét

Összefoglalva: Megoldások jelenleg: Kistermelő is csak minősítés után, csomagolva jelölve értékesíthet gyn. terméket; Kistermelő nem láthatja el a gyn. feldolgozókat Megfelelően jelölni kell a terméket! Megoldások jelenleg: Nem kistermelői termelés, előállítás és forgalmazás keretében (pl. egyéni vállalkozó) elláthatja a gyn. feldolgozókat Felvásárló jegy (???)

Megoldások távlatilag: a kistermelői rendelet módosításával, amennyiben a notifikációs eljárás keretében ez nem válik lehetetlenné, az értékesítési lehetőségeket, mind mennyiségben, mind területben, mind felhasználók szerint (feldolgozók) a VM bővíteni próbálja.

Figyelem! Mindezek mellett a jogalkotási folyamatba bevont intézmények (VM, EEMI, KIM, OÉTI, NÉBIH) egyöntetű véleménye, hogy a gyógynövénytermékek szakképesítés nélküli forgalmazása komoly kockázatot hordoz!

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!