ÉLETMÓD BOLDOGULÁS II. ÉLETMÓD BOLDOGULÁS II. Kosd 2011. március 13. Abonyi Sándor.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Íme, az én anyám és az én testvéreim
Advertisements

ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
Készítette: Jon A. Palmer
Krisztus uralma alatt élni 3. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Krisztus uralma alatt élni 5.
Hol a résem Miért jó nekem odaállni?
A házasság még nem a mennyország
ÉLETMÓD BOLDOGULÁS I. Kosd január 30. Abonyi Sándor
MUNKA1 MUNKA BÜNTETÉS - FELADAT  40 éven át, legalább napi 10 órát kb óra  Túl nehéz, unalmas, kibírhatatlan kollégák és főnök, kevés fizetésért:
Jászberényi Gyülekezet. ÉLETMÓD. BOLDOGULÁS. Kosd január 30
Istenfélelem. Meghatározás  Istent és az Ő akaratát tartani a legfontosabbnak  NEM azt jelenti,hogy félni Istentől, habár meg van írva:  „Mert a mi.
Tisztelet - dicsőség Jon Palmer.
SÁFÁRSÁG Beruházás – Amit Isten ránk bízott Adakozás - Gyűjtés
1ADÓSSÁG Az adósság olyan pénz, vagy tulajdon, amit valaki tartozik megadni, vagy átadni egy másik személynek. 2Kir 4,1-7; Az adósság olyan pénz, vagy.
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
Lelkésztestületi ülés Ramocsaháza, március 27.
Nagyböjt, az újrakezdés lehetősége!
szakmérnök hallgatók számára
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
"HOROSZKÓP". Január 1.- és december 31. között születtél?
„Építse egyik a másikat" 1Thessz a párkapcsolat teológiája
Úton böjtben.
Úton böjtben.
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Koinónia a gyakorlatban
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
Lehet-e a 21. században családi szerepekről beszélni?
Készítette: Jon A. Palmer
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Egy ébredés története II. Készítette: Jon A. Palmer.
Az élet igéje május.
ADAKOZÁS „ Nagyobb boldogság adni, mint kapni!”
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
7. Én lelkem, mire csüggedsz el? Mit kesergesz ennyire? :/: Bízzál Istenben s nem hágy el, Kiben örvendek végre. Ki nekem szemlátomást Nyújt kedves szabadulást,
Jézus követése Ifjúsági óra.
Isten mondta.
JÓ REGGELT !.
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
Hamvazó- szerda.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Gyermek, akit kölcsönkaptál. Anna példája (1Sám 1,11) Erős fogadalmat tett (Anna), Erős fogadalmat tett (Anna), és ezt mondta: és ezt mondta: Seregek.
Főpapi kenet Heidelbergi KT 31..
Itt vagytok ? Jó reggelt ! Álmos vagyok….
Mt 19,16-30.
– és mitől működhetnek – a Biblia házassági tanácsai?
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
Erika F. Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.
A tetté lett szeretet Családi istentisztelet Mikulás napján Program: – Gyülekezés és énektanulás – „A tetté lett szeretet” - totyogók istentisztelete.
JÓ REGGELT !.
Isten akarata szerint élni ma
Örvendezzünk, jertek, áhítatos lelkek, Istenünk oltáránál
Igeolvasás „11Ezért Mózes ezt mondta az ÚRnak: Miért tettél szolgáddal ilyen rosszat? Miért nem vagy jóindulattal hozzám, miért raktad rám ennek az egész.
„48Azután így szóltak hozzá a zsidók: „Vajon nem jól mondjuk, hogy samáriai vagy te, és ördög van benned?” 49Jézus így válaszolt: „Bennem nincsen ördög,
Ökumenikus imahét bezárása
ÉLETMÓD, BOLDOGULÁS II. Kosd március 13. Abonyi Sándor
A 8. parancsolat Ne lopj! (2Móz 20,15).
Előadás másolata:

ÉLETMÓD BOLDOGULÁS II. ÉLETMÓD BOLDOGULÁS II. Kosd március 13. Abonyi Sándor

A boldogulás receptje: Józsué Életmód átadás (sz. atyák, anyák):2 Tim Zsid Okos Istentisztelet: Róma Áldások ígérete: 2 Kor Hangya életmód: Péld , Toronyépítés példája: Luk Sáfárság (tálentumok): Mát , 24-26; Hűnek lenni a kevesen: Luk Pénzgazdálkodás: Havi, éves, 5-10 éves Boldogulás I. Összefoglalás

BevételFT/hóKiadásFT/hó% Férj keresete Tized Feleség keresete Lakás - Hitel törlesztő részlet + biztosítás Családi pótlék: 2 gyer Rezsi költségek (fűtés, villany, víz, szemét…) Bérjellegű juttatások24 000Étkezés költségei utazási támogatás Ruházkodás, utazási ktsg, egyéb) étkezési jegy Kommunikáció: TV, Internet, mobil üdülési csekk Összes szükséges kiadás: Megtakarítás (összes bevétel - összes kiadás) Gépkocsi üzemeltetés (bizt, adó, benzin, szerv.) Mindösszesen: Megtakarítás – Befektetés (Magvetés) Összesen: Összesen:

Tized „Átokkal (szegénység) vagytok elátkozva, mégis csaltok engem: a nép egészben! Hozzátok be a tizedet mind az én tárházamba, hogy legyen ennivaló az én házamban, és ezzel próbáljatok meg engem, azt mondja a Seregeknek Ura, ha nem nyitom meg néktek az egek csatornáit, és ha nem árasztok reátok áldást bőségesen.” Mal 3:9-10 „..Jézus a templomperselynek átellenében nézi, hogy a sokaság miként vet pénzt a perselybe…egy szegény özvegy asszony is odajövén, két fillért, …vet bele. … ez pedig az ő szegénységéből, amije csak volt, mind beveti, az ő egész vagyonát.” Márk 12:41-44

Kölcsönök „Megnyitja néked az Úr az ő drága kincsesházát, az eget, hogy esőt adjon a te földednek alkalmas időben, és megáldja kezednek minden munkáját, és kölcsönt adsz sok népnek, te pedig nem veszel kölcsönt.” 5Móz 28:12. 5Móz 28:12. „A gazdag a szegényeken uralkodik, és szolgája a kölcsönvevő a kölcsönadónak.”Péld 22:7. „…ha csak azoknak adtok kölcsönt, akiktől remélitek, hogy visszakapjátok, mi jutalmatok van?... jól tegyetek, és adjatok kölcsönt, semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz, …mert ő jó tévő a háládatlanokkal és gonoszokkal.” Luk 6:34-35

Étkezés – a test kívánsága „Akik pedig Krisztuséi, a testet megfeszítették indulataival és kívánságaival együtt.” Gal 5:24 „…mert én megtanultam, hogy azokban, amelyekben vagyok, megelégedett legyek. Tudok megaláztatni is, tudok bővölködni is; mindenben és mindenekben ismerős vagyok a jóllakással is, az éhezéssel is, a bővölködéssel is, a szűkölködéssel is.” Fil 4:11-12

Bőbeszédűség Ezenképpen a nyelv is kicsiny tag és nagy dolgokkal hányja magát. Ímé csekély tűz mily nagy erdőt felgyújt! A nyelv is tűz, a gonoszságnak összessége. Úgy van a nyelv a mi tagjaink között, hogy megszeplősíti az egész testet, és lángba borítja életünk folyását, …a nyelvet az emberek közül senki sem szelídítheti meg; fékezhetetlen gonosz az, halálos méreggel teljes.” Jak 3:5-8 „Hanem legyen a ti beszédetek: Úgy úgy; nem nem; a mi pedig ezeken felül vagyon, a gonosztól vagyon.” Mát. 5.37

Adás – Magvetés „Szükségesnek véltem azért utasítani az atyafiakat, hogy előre menjenek el hozzátok, és készítsék el előre a ti előre megígért adományotokat,..Azt mondom pedig: Aki szűken vet, szűken is arat; és aki bőven vet, bőven is arat.” 2Kor 9:5-6 2Kor 9:5-6 „…Ímé kiméne a magvető vetni,…Némely pedig a jó földbe esék, és gyümölcsöt terme, némely száz annyit, némely hatvan annyit, némely pedig harminc annyit.” Máté 13:3,8 „Akik könyhullatással vetnek, vígadozással aratnak..” Zsolt 126:5

A magvetés – befektetés A megtakarításokból lehet befektetés - magvetés - a magvető elvesz a jelenben, hogy a jövőben - a magvető elvesz a jelenben, hogy a jövőben több legyen - ha valaki félre tesz („vetőmagot” takarít meg a jelenben), az a jövőben nem fog éhezni, hanem vígan fog aratni 30, 60, 100 annyit - a befektetés jövő megalapozása. JÓ MAGVETÉST MINDENKINEK! JÓ MAGVETÉST MINDENKINEK!