SÁFÁRSÁG Beruházás – Amit Isten ránk bízott Adakozás - Gyűjtés

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ami a Tiéd.
Advertisements

ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Készítette: Jon A. Palmer
Feltehetek egy kérdést?
Folyamodjatok az Úrhoz,
1ADÓSSÁG Az adósság olyan pénz, vagy tulajdon, amit valaki tartozik megadni, vagy átadni egy másik személynek. 2Kir 4,1-7; Az adósság olyan pénz, vagy.
Urunk, Jézus Krisztus, várjuk eljöveteled, várjuk a békét, mert annyi békétlenség van kívül a világban és bent a szívünkben! Add meg újra a szeretetet.
A hit ideje, a „most” Folk Iván. Róma 10:10 Márk 5:36 A szívünkkel hiszünk.
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
Szent Teréz rózsakertje
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Zsolt 6,3-5 Kegyelmezz, Uram, mert elcsüggedtem, gyógyíts meg, Uram, mert reszketnek tagjaim! Lelkem is csupa reszketés, és te, Uram, meddig késel? Fordulj.
Ahogy engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba” (János 17:18)
IGAZ-GYŐNGYŐK.
„Várja lelkem az Urat, jobban mint az őrök a reggelt.”
Anyák napjára szeretettel… Budaörs, 2013.május 7.
Az Élet Igéje október „Állhatatossággal fogjátok megmenteni lelketeket.” (Lk 21,19)
Megkértem Istent, hogy vegye el a büszkeségemet, de Ő azt mondta: NEM!
Bibliai gondolatok - olasz tájakkal és zenei aláfestéssel
Ez az a nap, ez az a nap, mit az Úr szerzett,
JÓ REGGELT !. Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság.
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Folyamodjatok az Úrhoz,
ISTEN hozott köztünk!.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Lehet-e a 21. században családi szerepekről beszélni?
Istentõl el nem állok, Õ sem áll tõlem el; Szüntelen vele járok, átfogom hitemmel. Gondot visel reám, és este úgy, mint reggel Õ áld meg segítséggel, kegyelmes,
Az Úr az én kősziklám, váram és szabadítóm; az én Istenem, az én kősziklám, ő benne bízom: az én paizsom, idvességem szarva, menedékem. Zsoltár 18:3.
A VÉGZŐS EGYETEMISTA.
Készítette: Jon A. Palmer
ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer. Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…
Ábel Folk Iván A HIT HŐSEI 1.. Ábelnak sem sem volt könnyebb, mint neked 1.Mózes 4:1-16;
Kreatív, és korszerű Egyház Folk Iván. "Aki azt akarja, hogy az Egyház maradjon meg olyannak, amilyen, az nem akarja, hogy az Egyház megmaradjon." Klaus.
ADAKOZÁS „ Nagyobb boldogság adni, mint kapni!”
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
Isten hozott köztünk!.
ISTEN hozott köztünk!.
Hiszek egy Istenben, mindenható Atyában, mennynek és földnek Teremtőjében.
Jézus követése Ifjúsági óra.
Isten mondta.
1.János 2:17 „ A világ pedig elmúlik, és annak kívánsága is de aki Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.”
Folyamodjatok az Úrhoz,
Minden nap egy (újabb) ajándék. Mit tennél? - 24 óra alatt - Mit bánnál a legjobban hogy nem tettél meg? - Lenne még időd rá?
Nem tudom mikor lesz.
50. Zsoltár.
Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság lett.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
Erika F. Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.
Imádság Keveset lenni Istennel annyi, mint kevésnek lenni Istenért (E.M.Bounds)
Imádság Keveset lenni Istennel annyi, mint kevésnek lenni Istenért (E.M.Bounds)
Az Ige Liturgiája Olvasmány Mózes első könyvéből Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet. Így szólt Isten: «Teremtsünk embert képmásunkra. Isten.
Közösségünk van egymással
55.
Hogyan viszonyuljunk hozzá?
Áldozatkész szolgálat János 12,20-26
Fizetés Milyen a te fizetésed?.
Isten félelemben és szomorúságban
Évközi 26. vasárnap Október 1. – „A” év.
Jegyezd meg jól, nem te döntöttél, hogy megszüless vagy sem
A teremtő és gondviselő Atya
Ami a Tiéd.
3. parancsolat Ne mondd ki hiába Istenednek, az Úrnak a nevét, mert nem hagyja az Úr büntetés nélkül azt, aki hiába mondja ki a nevét! (2Móz 20,7)
Vágyaink és kívánságaink
Előadás másolata:

SÁFÁRSÁG Beruházás – Amit Isten ránk bízott Adakozás - Gyűjtés Hűség - Elszámoltathatóság Munka - Elégedettség Becsületesség Gyerekek - Tanácsolás Adósság - Bizalom Kiadások - Kamatozás

ISTEN GAZDASÁGI RENDSZERE 500-nál kevesebb olyan ige van, ami a hitről szól Kb. 500 igevers van a Bibliában, amely az imádságra vonatkozik 2350 olyan Ige van, ami a pénzügyi dolgokkal, anyagi javakkal, vagy magával a pénzzel foglalkozik Minden az Ő személye körül forog, nem a pénz körül . Ézs 55,8: A nem lelki ember nem fogadja el Isten Lelkének dolgait ! I. Kor. 2:14-15:

Az a mód, ahogyan az anyagi dolgainkkal bánunk, hatással van arra, hogy milyen a kapcsolatunk Istennel. Tálentumok Máté 25: 14-28 A pénz arra törekszik, hogy átvegye az uralmat az életünk fölött, és Isten helyébe lépjen. Nem szolgálhatunk két úrnak… Máté 6:24 - Róma 1:1. - Róma 10:9. Életünk nagy részben a pénz körül forog. Isten nem hagy minket egyedül… Zsoltár 37. 25. - 2 Kor. 9: 8. - Filippi 4: 11-12.

Fogyasztói Társadalom „Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim – így szól az Úr. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én utaim a ti utaitoknál.” Ézsaiás 55,8-9. Reklám; csak most, csak NEKED!! mert megérdemlem – megérdemled!! Ha nem veszed ezt meg nem is vagy ember!! Kocsit, álomutat, DVD-t nyerhetsz!! Álomfizetés, fergeteges buli lesz - volt!!

Fogyasztói Társadalom „Ha tehát a hamis mammonon nem voltatok hűek, ki bízza rátok az igazit?” Lukács 16:11. Ezt súgja a világ: Amid van az már semmit nem ér!! A mának élj!! Erre vártál, most itt van csak el kell venned!! Nem kell fizetni, ráérsz később!! Most megteheted, mi tart vissza!!

Fogyasztói Társadalom Hogyan hat a pénz biblikus kezelése az Úrral való közösségedre ? Hogy vásárolsz, mit teszel a kosárba? Gondold meg; valóban szükséged van rá? Tovább fogod-e használni egy hétnél, hónapnál, évnél? Megvenné-e a feleséged – férjed? Tudod-e használni Istennek?