Nyomtató.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Manapság a számítógép legfontosabb kiviteli egysége (perifériája) a televíziókhoz hasonló számítógép- képernyő vagy monitor. A monitort egy kábel köti.
Advertisements

A nyomtató.
A gép által végrehajtott feladatok eredményeit mutatják, vagyis a géptől a felhasználó felé közvetítenek információkat: • Monitor • Projektor • Nyomtató.
KIVITELI PERIFÉRIÁK Illés Anna Eszter Felkészítő tanár: Salamon Róza
Kimeneti egységek Készítették: Boros Gyevi Vivien Tóth Ágnes
A számítógép felépítése
Készítette: Bátori Béla 12.k
Az IBM kompatibilis PC perifériák
Képalkotás Vektoros képalkotás
A Monitor A legfontosabb kimeneti eszköz a monitor. A monitoron megjelenő képek képpontokból (pixel) állnak. A jelenleg még a legelterjedtebb a katódsugárcsöves.
A 4.CSOPORT MUNKÁJA.
Gélnyomtató (Ricoh Aficio GX 3050sfn)
Nyomtatás.
Kiviteli perifériák Nagy Ferenc 6.b Felkészítő tanár:Salamon Róza
Vincze Alexandra Választott téma: Kiviteli perifériák Felkészítő tanár: Bartha Katalin Iskola: Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium.
Nyomtatók Nem ütő nyomtatók.
Készítette: Birkás Gábor.  Bevezetés  A periféria, mint fogalom Mit tekintünk perifériának  Perifériák csoportosítása Bemeneti eszközök Kimeneti eszközök.
Nyomtatók Kovács Nándor.
A nyomtató.
A számítógép felépítése
A számítástechnika története
Készítette: Nagy Emese GFLUOU MF09F2
Perifériák.
Készítette: Csintalan Viktória
Monitorok, nyomtatók Liptai Krisztina 13/D.
Kimeneti és bemeneti eszközök
Nyomtatók A szg.által szolgáltatott adatok papíron történő megjelenítésére szolgálnak. Csoportosításuk: Mechanikus ütközéses (impact) nyomtatók: kalapács.
NYOMTATÓK.
Mai számítógép perifériák
Számítógépes alapismeretek Beadandó 2010
Kiviteli Perifériák Készítette: Kiss Ádám
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
Nyomtatók Takács Béla
Szoftver Számítógépvírusok A nyomtató
Perifériák.
IT alapismeretek Csíki Gyula.
Nyomtatók.
A számítógépes kartográfia output eszközei
Nyomtatók A nyomtatók feladata, hogy egy számítógépről származó információt papíron vagy ritkábban más hordozón (boríték, írásvetítő fólia, stb.) megjelenítsenek.
Összefoglalás.
Egerek, nyomtatók.
Nyomtatók Segédanyag 9. osztályosok számára Készítette: Dobi Attila,
Input-Output perifériák,tárolók, összefoglalás Segédanyag 9. osztályosok számára Készítette: Dobi Attila,
Balaton Marcell Balázs
Perifériák Bemeneti: Kimeneti: Billentyűzet Egér Lapolvasó
A számítógép felépítése
Mi az RGB? Red Green Blue, a képernyős szín-megjelenítés modellje. Ha mindhárom alapszín teljes intenzitással világít, fehér színt kapunk. Ha mindhárom.
Mai számítógép perifériák
Hetrovicz Máté Kiviteli perifériák Neumann János
Óravázlat Készítette: Kucsera Mihály, Toldi Miklós 2010.
A Monitor. AszámítógépAszámítógép legfontosabb kiviteli egysége (perifériája) a televíziókhoz hasonló számítógép-képernyő vagy monitor. A monitort egy.
Minden, amit a nyomtatókról tudni érdemes
IT ALAPFOGALMAK HARDVER.
Kimeneti perifériák Longera Tina, Longera Renáta, Orosz Szilvia.
Informatika 6. osztály Nyomtató
A számítógép perifériái
A nyomtató.  A nyomtató egyike a leggyakrabban használt kiviteli egységeknek.  A legfontosabb feladatuk, hogy az információt nyomtatott, az ember által.
Nyomtatók Készítette: Papp Levente Felkészítő tan.: Őszi Katalin Iskola: Karcagi Nagykun Református Általános Iskola 5300, Karcag Kálvin utca 2.
Kiviteli perifériák  Minden jog fenntartva.
FÜLEMÜLE ORSZÁGOS INFORMATIKA VERSENY A nyomtatók Készítette: Szöllősi Anna Osztály: 6.a Felkészítő tanár: Kovács Balázs Iskola neve: Budai Városkapu iskola.
4. óra Perifériák. Ismétlés  Perifériák felsorolása, kategóriái  Hardver, szoftver fogalma.
Készítette: Ulmann Ákos Felkészítő tanár: Vargáné Gyömrei Anita Iskola neve és címe: Orosházi Vörösmarty Általános Iskola, 5900 Orosháza Vörösmarty u.
Kimeneti perifériák.
Balaton Marcell Balázs
Nyomtatók.
Az információ.
NYOMTATÓK.
A számítógép felépítése
Kiviteli eszközök.
I/O perifériák.
Előadás másolata:

Nyomtató

Feladata A nyomtatók feladata, hogy valamilyen forrásból származó információt - ez a forrás lehet egy számítógép, de akár számítógépes hálózat is - a lehető legtökéletesebben papíron vagy ritkábban más hordozón (boríték, írásvetítő fólia, stb.) megjelenítsenek. A fejlesztések régen megkezdődtek, így napjainkra sokfajta technológia áll rendelkezésre, a nyomtatópiac gazdag választékot kínál. A nyomtatók csoportosítása többféle megközelítésből történhet

Csoportjai Egyszerre kinyomtatott karakterek száma szerint: Lehet pontelvű, amikor egyszerre egy pontot visz a papírra Karakteres nyomtatóról beszélünk, ha egyszerre 1 karaktert visz a papírra (margarétakerekes) Sornyomtató Lapnyomtató, ami egyszerre 1 oldalt tud kinyomtatni (lézernyomtató) Papírra kerülés szerint: Ütő nyomtató (mátrixnyomtató) Nem ütő nyomtató (tintasugaras nyomtató) Nyomtatási elv szerint: Mátrixnyomtató Tintasugaras nyomtató Lézernyomtató

Mátrix nyomtató Ennek a nyomtatótípusnak a működési elve azon alapul, hogy a nyomtatófejben lévő 9 vagy 22 mágnestűt a nyomtató mágneses módon kilöki és a nyomtatófej és a papír között egy festék szalagot üt meg így keletkezik a papíron egy pont. A nyomat a sok pont összességéből áll össze. Főbb gyártók az Epson, Fujitsu Siemens és a Talli. Irodákban alkalmazzák ahol sokpéldányos nyomtatásra, van szükség. Speciális papír tartozhat hozzá ez a leporello. A papír szélén kis lyukacskák vannak, amely segíti a papír továbbítását a traktor segítségével. Előnye, hogy a nyomat költsége alacsony és több példányos nyomtatásra alkalmas. Hátránya, hogy zajos, nyomatképe nem szép és a színes nyomtatás is korlátozott.

Mátrix nyomtató

Tintasugaras nyomtató Maga a tinta a tintatartályokban helyezkedik el, ez a tintapatron amely vékony csöveken keresztül kapcsolódik a nyomtatófejhez. Ebben fúvókák helyezkednek el, melyek meghatározott mennyiségű tintát lövellnek a papír egy pontjára. Maga a kép pontokból épül fel, de mivel a tintapöttyök összefolynak így folyamatosnak tűnik a kép. A nyomtatófej tehát a fúvófej lehet a tintapatronban (HP nyomatók) vagy magába nyomtatóban (Canon). Jellemzői a nyomtatónak a sebessége, felbontása és az illeszkedés típusa. Maga a nyomtató lehet 1 fejes, 2 fejes és többfejes (több szín, több patron). Előnye, hogy jó minőségű a nyomtatvány, csendes és a nyomtató vételára olcsó. Hátránya, hogy drága a patron, a nyomtatás és a lenyomat nem vízálló.

Tintasugaras nyomtató

Lézernyomtató a működési elve azon alapszik, hogy a lézerfény megvilágítja a hengert, ezáltal a szelénhenger töltést kap és így felveszi a festékport, amit a papírra visz fel a henger. Ezt a beégető mű égeti a lapra. Maga a vételára drága ennek a nyomtatónak, a fenntartási ára viszonylagos. Festékporral működik és a lenyomat az égetés miatt vízálló. A nyomtatási sebessége gyorsabb az előző gépeknél.

Lézernyomtató

Plotter (rajzgép) itt egy robot rajzolja a képet több karral tollszerűen. Főleg tervrajzokat készítenek vele. További nyomtatótípusok: Szilárd tintás Thermotranszfer Szublimációs

Plotter (rajzgép)

Vége