Harmónia tippek Hogyan előzd meg a munkahelyi stresszt?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Energia, Munka, Teljesítmény Hatásfok
Advertisements

MI A PREZENTÁCIÓ CÉLJA A FIGYELEM FELKELTÉSE A FIGYELEM MEGTARTÁSA
A tehetetlenség törvénye
Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
Hogyan éljünk egészséges és hosszú életet?
A Marfan szindróma szövődményeként kialakuló gerincferdülés esetén, illetve annak megelőzése érdekében alkalmazható gerinctorna.
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
MOZGÁSÁLLAPOT-VÁLTOZÁS TEHETETLENSÉG,
Használati útmutató a DRYTEC
Számítógépes ergonómia
THUNDER CREEK STEP BY STEP. Szükséges anyagok: - Horog: Drennan 10-es méretű, hosszúszárú. - Cérna: 0,06-os piros színű. - Súly: Lead wire 0,5-ös. - Arany.
A NÉGY FŐELEM Tűz,víz,levegő és föld.
Nyomtatás.
A fények és színek hatása... A fények és színek hatása... ( munkatársi csapat épités)
Középhaladó Előadás Első Hét
A színek számítógépes ábrázolásának elve
Jézus (tudományos) halála
(A tudomány szemszögéből)
Számold meg a fekete pontokat!
Hogyan adjuk be a tablettát a cicának?. Vedd fel a cicát és fektesd a bal karodra, mintha kisbabát dajkálnál. A jobb mutató- és hüvelykujjaddal gyengéden.
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
A túlzott számítógép használat gyakran szenvedélybetegséggé válhat ami minden más tevékenységet háttérbe szorít.
A villamos áram élettani hatása
Egészségügyi tudnivalók
Gyakran előforduló táblák és jelzések vízen és vízparton
Sztereogram.
Tibeti személyiségteszt
ÖKOLÁBNYOM Név:Fazekas Réka Bettina
Figyelmeztetés! E program használata fokozottan
Emelés fejállásba és kézállásba kísérletek
Megújulás Szigete. Lelki szemeiddel képzeld el, amint feltűnik a messzeségben egy apró hajó, és fokozatosan közelít feléd. Amint egyre közelebb ér, két.
Színes világban élünk.
Napra Valentin.
A depresszió megelőzése és kezelése természetes gyógymódokkal
Színhasználat Készítette: Bene Attila
A számítógépes munkahely ergonómiája
2. tétel.
Olvasd lassan és csendben!.
A folyadékok tulajdonságai
Ahogy engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba” (János 17:18) Töltsd be a küldetésed.
Színek.
A számítógép ergonómiája
Egészséges életmód: a testmozgás élettani hatásai
Monitorok.
Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés
Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
3. Szoftver-ergonómiai alapismeretek
Mennyire tudsz relaxálni?. Az alábbi kérdések közül hányra tudsz igennel válaszolni? Előre szólok a tévézés és a semmittevés nem azonos a relaxációval.
A testépítés lépései a kitaró munkán át a végeredményig.
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
Színt viszünk az ifi életébe
Az egészség Készítette: Vida Fruzsina.
HOGYAN ÉLJÜNK EGÉSZSÉGES,HOSSZÚ ÉLETET ? Azt mondják naponta meg kell enni egy almát, mert: " mindennap egy alma az orvost távol tartja „
Olvasd lassan és csendben!
Felnőtt újraélesztés.
A fények és színek hatása ....
ROM GYAKORLATOK Testrész Izület típusa A mozgás típusa
FENG SHUI Tudod miért hordják a jegygyűrűt a negyedik ujjon?
Agresszivitás teszt.  1. Mit teszel, ha öreg rőzsehordó anyókával találkozol az erdőben?  a.) öreganyámnak szólítom és elveszem a rőzséjét 1 pont b.)
Részecske vagyok vagy hullám? Miért kék az ég és miért zöld a fű?
Számítógépes programok használata
E-HÓD HÓDítsd meg a biteket!.
Részecske vagyok vagy hullám? Miért kék az ég és miért zöld a f ű ?
Térbeli tájékozódás fejlesztése
A fények és színek hatása ....
téma közlemény SmartArt-ábra piros hátterű képekkel (Haladó)
Előadás másolata:

Harmónia tippek Hogyan előzd meg a munkahelyi stresszt? Hogyan kapcsolódj ki pár percben akár az irodában is? Hogyan őrizd meg testi-lelki harmóniádat? Olvasd el és fogadd meg rövid harmónia tippjeinket! Tipp: Mentsed le a számítógép Asztalára a Harmónia tippeket, hogy bármikor könnyen hozzáférhess.

Harmónia tippek Feng shui az irodában Lazító gyakorlatok (Válassz menüpontot!) Feng shui az irodában Lazító gyakorlatok Pihentető szemtorna Harmónia tippek „EGÉSZség – egész akkor van, ha a test- a lélek- a szellem egésze harmóniában van.” Telkes Orsi relaxyoga oktató Az éltető elem Hangulatjavító színek

Feng-shui az asztalon Noha az iroda berendezését valószínűleg nem alakíthatod, asztalodon érdemes alkalmaznod a feng-shui szabályait

További harmónia tippek

Silver Aqua - A tiszta víz birodalma Lazító gyakorlatok Ha folyamatosan a számítógép előtt ülsz, izmaid könnyen lemerevednek, amin az ösztönös nyújtózkodás már nem segít. Óránként tarts 5 perc szünetet! Az alábbi gyakorlatok mindössze 4 percet vesznek igénybe, akár ülve is végezheted őket, mégis csodákra képesek. Silver Aqua - A tiszta víz birodalma

1, Fejforgatás felváltva 5-ször jobbra, 5-ször balra Hajtsd az álladat a mellkasodra és csak addig forgasd a fejed, amíg az álladat nem kell felemelned. A végső helyzetet mindig tartsd ki 5 másodpercig.

Jobbra, balra felváltva 5-5-ször. 2, Fejdöntés Jobbra, balra felváltva 5-5-ször. A véghelyzetet mindig tartsd 3-5 másodpercig.

1 Húzd fel a vállaidat, tartsd meg ezt a helyzetet 3 másodpercig Engedd le őket, ameddig csak tudod 2 Végül vissza a nyugalmi pozícióba 3 Ismételd meg 5-10-szer!

Fond össze az ujjaidat a tarkódon, mindkét könyöködet feszítsd hátrafelé, majd lazíts. Véghelyzetben tartsd ki 5-10 másodpercig. 3-szor ismételd

További harmónia tippek Végül pedig egy igazán kényeztető gyakorlat: Kezeidet törzsöd össze, melegítsd fel és masszírozd tenyérrel a derekadat vesetájékon és a medencecsont körül. Végezd 20-30 másodpercig, ismételd 2-szer, 3-szor.

Silver Aqua - A tiszta víz birodalma Pihentető szemtorna Silver Aqua - A tiszta víz birodalma

1. Pislogás Pislogj gyakrabban! Szokj hozzá a gyakori és rendszeres pislogáshoz, mivel ez segít elkerülni a szem túlfeszítettségét és a szem nyálkahártya kiszáradását. 10 másodpercenként pislogj egyet erőltetés nélkül, bármit is csinálsz. (Olvasás és számítógépes munka közben ez különösen fontos)

2. Napfürdő Hunyd be a szemed, fordulj a nap irányába, mozgasd a fejed könnyedén egyik oldalról a másikra, hogy a napsugarak a szem minden részére egyforma intenzitással eshessenek. A gyakorlatot szemüveg nélkül végezd el!

3. Hideg víz A hideg vizes öblítés nagyon hasznos, mert a szem és a körülötte lévő izmok működését harmonizálja.

5. Fókuszálás További harmónia tippek Fókuszálj magad elé (pl, a mutatóujjadra) és egy messzi-messzi pontra a távolban felváltva, legalább 10-szer.

Silver Aqua - A tiszta víz birodalma Az éltető elem A víz alapvető éltető elemünk A belső harmónia megteremtéséhez Elengedhetetlen fontosságú a megfelelő napi folyadékbevitel! Silver Aqua - A tiszta víz birodalma

A délutáni kávézás helyett frissítsd fel magad két nagy pohár tisztított víz elfogyasztásával! Hogy miért?

A fokozott folyadékbevitel hatására a víz elkezd folyamatosan kiürülni a szervezetünkből, ezáltal rengeteg méreganyagot mos ki. Hígabb lesz a vérünk, jobb lesz a közérzetünk, nem leszünk fáradékonyak.

Kezdd a napot egy nagy pohár tisztított víz elfogyasztásával Kezdd a napot egy nagy pohár tisztított víz elfogyasztásával! Hogy miért?

Éjszaka történik a mérgek fokozott kiválasztása, így reggel ezeket ki tudjuk üríteni a szervezetből.

Az ajánlott napi folyadékbevitel 20 testsúly-kilogrammonként 1liter Számold ki, hogy számodra mennyi az ideális mennyiség! Magas külső hőmérséklet és fokozott fizikai teljesítmény esetén még több folyadékot kell pótolnunk!

Nem mindegy, hogy a folyadékot miből pótolod! A reverz ozmózisos víztisztítás kiszűri nem csak a fizikai szennyeződéseket, de a gyógyszer- és hormonszármazékokat is Ha fontos számodra, hogy miből iszol napi több litert, kérdezd a víztisztítás szakértőjét, a Silver Aquát: www.silveraqua.hu

További harmónia tippek Ne feledd, napi folyadékbeviteled nagy része a munkahelyen történik. Ne felejts el magaddal elegendő tisztított vizet vinni!

Hangulatjavító színek Silver Aqua - A tiszta víz birodalma

A narancssárga javítja a hangulatot. Mivel elsősorban az érzelmekre hat, művészi tevékenységgel foglalkozók (reklámszakemberek, grafikusok) számára különösen ajánlott.

A tengerkék szín narancssárgával segíti a koncentrációt

A túl harsány színeket fehérrel tompíthatod

A zöld megnyugtatja az idegrendszert A zöld megnyugtatja az idegrendszert. Ha stresszes a munkahelyed, vedd körül magad zöld tárgyakkal, de még jobb, ha zöld növényeket teszel az asztalod környezetébe. Fontos, hogy kombináld más színekkel (pl. fehér), mert önmagában egyhangú lehet.

Az égszínkék és a fehér együtt derűs, nyugodt hangulatot kelt.

Ha hosszú és ismétlődő munkafolyamatokat kell végezned, festesd a falakat halvány narancs, lazac vagy őszibarack színűre

A fekete önmagában lehangoló lehet…

… dobd fel színes kiegészítőkkel!

Vigyázz a pirossal! A piros szín izgató hatású, ezért hosszú távon idegességet, fejfájást és kimerültséget okozhat. További harmónia tippek