Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Használati útmutató a DRYTEC

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Használati útmutató a DRYTEC"— Előadás másolata:

1 Használati útmutató a DRYTEC
generátorokhoz

2 A nátrium pertechnetát [99mTc ] injekció végső kiszerelési formájának elkészítési módszere
A generátor eluálását olyan munkahelyen kell elvégezni, amely biztosítja a generátor és az eluálás körülményeinek sterilitását és megfelel a radioaktiv anyagok kezelésére és felhasználására vonatkozó előírásoknak. A generátor megfelelő működése érdekében az elúció során be kell tartani az alábbi műveleti lépéseket.

3 Az első elúció ismertetése
1. Vegyük ki a generátort és a vele szállított tartozékokat a dobozából. Helyezzük a generátort megfelelően ellenőrzött és sugárvédelemmel ellátott sima, egyenletes felületre. Ne távolítsuk el az eluáló oldat tűjét és a gyűjtőüveg tűjét, amíg hozzá nem kezdünk a többi elúciós lépésnek!

4 Az első elúció 2. Válasszuk ki a kívánt elúciós térfogatú fiziológiás sóoldatot tartalmazó üveget Távolítsuk el az üveg alumíniumkupakjáról a védőlapot, és töröljük le a gumidugót fertőtlenítő tamponnal és hagyjuk megszáradni. 4. Távolítsuk el az eluáló oldat bemeneti tű védőkupakját Helyezzünk fel az eluáló oldat bemeneti tűre egy fiziológiás sóoldatot tartalmazó üveget oly módon, hogy nyomjuk le teljesen a tű aljáig. Az üveg részleges elforgatással megfelelő helyzetbe hozható.

5 Elution Instructions Az első elúció
6. Vegyünk elő egy vákuumozott gyűjtőüveget, töröljük le a gumidugót fertőtlenítő tamponnal és hagyjuk megszáradni. Mielőtt beletennénk a vákuumozott gyűjtőüveget ólomvédelemmel ellátott tartóba, a gyűjtőüveg ólomvédelemmel érintkező falát le kell törölni a fertőtlenítő tamponnal. Csavarjuk vissza a gyűjtőüveg védőtokjának zárótetejét. A gyűjtőüveg védőtok záróelemére nincs szükség az elúció befejezéséig.

6 Elution Instructions Az első elúció
7. Távolítsuk el a kimeneti gyűjtőtű védőszerkezetét oly módon, hogy az óramutató járásával ellentétesen elforgatjuk. Győződjünk meg arról, hogy a gyűjtőtű védőelemre csatlakozó luer-típusú szűrő szintén el van távolítva. A generátor használata során a visszaszállításig őrizzük meg és alkalmazzuk a gyűjtőtű-védőt! Azonnal illesszük be a generátorral szállított készletben található gyűjtőtűt. A gyűjtőtű burkolatát csak közvetlenül a vákuumozott gyűjtőüveg felhelyezése előtt távolítsa el!

7 Elution Instructions Az első elúció
8. Távolítsuk el a gyűjtőtű védőburkolatát és helyezzük be az ólomvédelembe tett vákuumozott gyűjtőüveget a gyűjtőtűre oly módon, hogy az ólomüveg ablak elöl legyen. Nyomjuk le a védőtokot és győződjünk meg, hogy az üvegbe pontosan behatolt a dugón keresztül a gyűjtőtű.

8 Az első elúció Elution Instructions
9. Várjunk legalább 3 percig, hogy az elúció teljesen végbemenjen. Az elúciót akkor tekintjük befejezettnek, ha az erőteljes buborékolás leáll a gyűjtőüveg belsejében lévő folyadékban. Az elúció befejezése előtt sem az eluáló oldatot tartalmazó üveget, sem a gyűjtőüveget nem szabad eltávolítani!

9 Elution Instructions Az első elúció
10. Lassan és óvatosan távolítsuk el a gyűjtőüveg védőtokját, nehogy megsérüljön a kimeneti gyűjtőtű, és helyezzük vissza az ólomvédelem zárótetejét a fokozott sugárvédelem érdekében 11. Helyezzünk fel a gyűjtőtűre egy új steril védősapkát a generátorral szállított készletből, hogy megőrizzük a sterilitást.

10 Elution Instructions Az első elúció
12. Hagyjuk a korábban eluáló oldatot tartalmazó, kiürült üveget a helyén a következő elúcióig a sterilitás megőrzése végett.

11 További elúciók Használjunk új, kívánt elúciós térfogatú fiziológiás sóoldatot tartalmazó fertőtlenített üveget, és felhasználásával ismételjük meg az lépéseket. Ha a kimeneti gyűjtőtű cserére szorul, akkor vegyük ki a sérült tűt a luer-csatlakozóból, fertőtlenítő tamponnal töröljük le a csatlakozó helyet a sterilitás biztosítása végett, és helyezzük vissza az új tűt. A kicserélt tűre helyezzünk fel egy védőelemet.

12 Visszaszállítás A lejárat után a generátort vissza kell juttatni a gyártóhoz a generátorral szállított készletben található utasítás szerint. Használjuk a bemeneti tű tartalék védőkupakját és a gyűjtőtű védőburkolatát a bemeneti tű és a gyűjtőtű rendszeres lefedésére.


Letölteni ppt "Használati útmutató a DRYTEC"

Hasonló előadás


Google Hirdetések