Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Egészségügyi tudnivalók

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Egészségügyi tudnivalók"— Előadás másolata:

1 Egészségügyi tudnivalók
Dunai Flottilla Egészségügyi tudnivalók

2 Mi a napszúrás?

3 Napszúrás Ha hosszabb ideig tartózkodunk a napon, könnyen napszúrást kaphatunk. A napszúrás megelőzése érdekében mindig viseljünk világos színű sapkát evezés közben, vagy ha a napon vagyunk. Igyunk minél több folyadékot! Ez lehetőleg víz legyen és ne cukros készítmények. Napszúrás jellemzői: fejfájás, hányinger, szédülés, láz.

4 Miért törheti fel az evező a kezünket?

5 Evező általi kézfeltörés
Mindig száraz kézzel evezzünk, ugyanis a vizes kéz vagy evező könnyen feltörheti a kezünket. Célszerű rövidebb távokon hozzászoktatni a kezünket az evezéshez. Ha a fentebbi két tanács nem hozna sikert, fáslizzuk be a kezünket!

6 Mi a teendő, ha szálka megy a kezünkbe?

7 Ha szálka megy a kézbe… A kéz megtisztítása után a szálkát csipesszel, a behatolás irányával ellentétesen kell kihúzni.

8 Mit tegyünk, ha megcsípett minket egy rovar?

9 Rovarcsípés Rovarcsípés esetén a fullánkot el kell távolítani, majd hideg, ecetes borogatást kell rá tenni. Ha lehetséges, a biztonság kedvéért igyunk utána kalciumot, hogy elkerüljük az allergiás reakciókat! Kisebb rovarcsípéseknél, például szúnyogcsípésnél kenjük be Fenistil géllel és ne vakarjuk!

10 Hogyan szerezhetünk a vízben- vízparton kisebb sérüléseket?

11 Kisebb sérülések Törött üveg, fadarab, kagyló, kés okozhat kisebb sérüléseket. Bő vízzel mossuk le a sérült területet, töröljük szárazra, majd fertőtlenítsük a seb körüli területet. Végezetül egy ragtapasz felrakásával elkerülhetjük a seb bepiszkolódását.

12 Egészségügyi tudnivalók
Fontos, hogy bármi történik, mindig szólni kell egy felnőttnek, nem szabad egyedül orvoslásba kezdenünk!


Letölteni ppt "Egészségügyi tudnivalók"

Hasonló előadás


Google Hirdetések