Leggyakoribb hibák a KMH pályázatokban

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Projektek pénzügyi végrehajtása. Pénzügyi megvalósítás alapvető dokumentumai  Támogatási szerződés  Szakmai és pénzügyi végrehajtásra vonatkozó előírásokat.
Advertisements

Gayár Csilla, pénzügyi menedzser VÁTI Kht. Pécsi Területi Iroda DDOP Utólagos akadálymentesítés (Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz)
A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
Projekt Partneri Jelentés készítése és benyújtása
A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai A pályázatkezelés menete – Pénzügyek.
GOP /M KMOP /M Gazdaságfejlesztési Operatív Program Közép-Magyarországi Operatív Program Mikrovállalkozások fejlesztése.
TARKA-BARKA Szászvár Főtér
Észak-Borsodi LEADER Unio Egyesület 47/2012 (V.11.) VM rendelet (71/2012. (V.21.) Közlemény) Mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése 2012.
Beruházási projektek dokumentációja
A DAOP as időszak eredményei különös tekintettel Bács-Kiskun megyére Kúsz Tibor DARFÜ Kht.
A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja. „ROMÁK A MUNKAERŐPIACON” konferencia Pécs, szeptember Előadó:
A projektek megvalósítása I.
Pályázati konstrukció bemutatása
Támogatási Szerződés előkészítése  az előkészítést a Közreműködő Szervezet és a kedvezményezett programmenedzserei közösen végzik  az előkészítés formanyomtatvány,
TÁMOP /10/1 TÁMOP /10/1/KMR Pénzügyi követelmények.
ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS OPERATÍV PROGRAM
Célterület kód: Keretösszeg: forint  Támogatási összeg: – forint  Pályázók köre: - Önkormányzat-100 % intenzitás.
KÖZOP eljárásrendek március 2. után
TAMOP 5.2.2/08 A korai beavatkozást középpontba helyező Biztos Kezdet programok elterjesztése országos szinten, kiemelt figyelemmel a leghátrányosabb helyzetű.
EU-s pályázatok bírálói szemmel
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
Mellékletek csatolása, feladás (gyakorlat)
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
A projekttől a pályázatig
Jelentések Munkakezdő jelentések Időközi jelentések  Támogatási szerződés által meghatározott időpontokban és/vagy mérföldkövenként  Tartalma: az adott.
MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Ügyfélbarát ügyintézés, partneri kapcsolat a pályázatkezelésben – Az Új Széchenyi Terv pályázatok tanulságai Biró.
Pénzügyi és szakmai elszámolás
A projektek megvalósításának pénzügyi kérdéseiről.
A pályáztatás menete, a pályázatok kezelése, tipikus hibák
EU-s pályázatok írása és módszertana
Integrált helyi fejlesztési akciók ösztönzése” c. 2002/2003 évi Phare program FIZETÉSI KÉRELMEK TIPIKUS HIBÁI Hayde Nóra, pénzügyi menedzser VÁTI Kht.
1 Közép-magyarországi Operatív Program Közoktatási intézmények beruházásainak támogatása KMOP ADMINISZTRATÍV TUDNIVALÓK.
Projektzárással kapcsolatos teendők
Rudnay Balázs VÁTI Kht. Pécsi Területi Iroda
Előadó: Kocsik Zsuzsanna
A Pályázatfigyelés szakmódszertana
Tájékoztató Egyszerűsített pályázat Pályázat benyújtása, értékelés, támogatási szerződés, módosítások, ellenőrzések, szabálytalanság Budapest, július.
Európai Visszatérési Alap évi / évi allokáció szeptember 26.
Vállalati tanácsadás - sikeres pályázók, sikeres pályázat a Közép-Dunántúlon.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
Pannónia Kincse LEADER Egyesület EMVA VIDÉKFEJLESZTÉSI JOGCÍMEK HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSSEL KAPCSOLATOS FONTOSABB TUDNIVALÓK.
III. Tengely – I. forduló Térségünk nyertesei számára szervezett szeminárium Március 10. Páliné Keller Csilla.
Tájékoztató fórum Március 30. Őriszentpéter.
Projekt adatlaphoz csatolandó dokumentumok 1. célterület Nyilatkozat a Helyi Akciócsoporttal való együttműködésről Nyilatkozat honlapon történő megjelenésről.
„Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” TIOP-2.2.7/07/2F.
GOP /A Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése.
Technikai és gyakorlati segítségnyújtás Kifizetési kérelem feltöltéséhez Pályázati Tájékoztató felület az ELEKTRONIZÁLÁS bevezetését követően Előadó: Gombita.
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
Költségvetés ELŐADÁS ÁTTEKINTÉSE. Költségtervezési alapfogalmak A kedvezményezettek finanszírozási funkciói –Költség- és forrástervezés –Pályázat kidolgozása.
Támogatási szerződés.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
ÉMOP – Üzleti infrastruktúra fejlesztése. Keretösszeg: „1” részcél: Ipari Parkok millió Ft „2” részcél: Ipari területek millió Ft „3” részcél:
dr. Szedő Szilvia Támogatás-koordinációs Főosztály Belügyminisztérium
2011. évi Kereskedelemfejlesztési pályázat Düh Gergely tanácsadó Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály 2012.február 20.
Vállalati tanácsadási szolgáltatás támogatása Mikro-, kis-, és középvállalkozások részére Gyakori hibák Nemessályi - Bistey Judit Észak-Alföldi KKV Tanácsadói.
TÁMOP „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban”
FENNTARTHATÓ TELEPÜLÉSI KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS TOP Nyíregyháza, január 08. Dr. Frankó Melinda.
Pályázati audit. Jogszabályi háttér as periódusban változatlan volt  Közösségi joganyag 1083/2006/EK rendelet 1828/2006/EK rendelet 1080/2006/EK.
Kitöltési segédlet a zöldség-gyümölcs termelői csoportok beruházási támogatásához kapcsolódó B0471 nyomtatványhoz Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal.
KDOP-4.2.1/B-11 Önkormányzati tulajdonú belterületi utak fejlesztése.
Monitoring tájékoztató nap július 8. Budapest TÁMOP /1/A és TÁMOP /2/A/KMR Tananyagfejlesztés és tartalomfejlesztés különös tekintettel.
TÁMOP 3.2.9/B-08/1 és /2 (Audiovizuális emlékgyűjtés) pályázattal kapcsolatos PEJ tájékoztató.
KDOP Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése.
KDOP-1.1.1/C-11 Telephelyfejlesztés. Részcélok: „B” nem beruházási típusú fejlesztés mikro vállalkozások részére Rendelkezésre álló forrás: millió.
Nem mezőgazdasági tevékenységek elindításának támogatása Dr. Szili-Fodor Dóra NAK vidékfejlesztési referens október.
Pályázati információs nap Június 15.
Tájékoztató Fórum Kifizetési kérelem
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA
NEA – 19 – N Normatív pályázatok
Előadás másolata:

Leggyakoribb hibák a KMH pályázatokban Előadó: Gerecs Rómeó, pályázatkezelési igazgatósági ügyfél koordinátor

Elutasítást érő hibák A megalapozó értékbecslésben a telek értéke meghaladja a 10%-ot az ingatlan piaci értékén belül. Az értékbecslésben a telek értéke irracionálisan alacsony (pár száz vagy ezer Ft), továbbá az értékbecslést végző jogosultsága is kérdéses a készítésre vonatkozóan. A projekt keretében megvásárolni kívánt ingatlan nem kerül kizárólagosan (1/1 tulajdoni hányad) a Kedvezményezett tulajdonába. A megvásárolni kívánt ingatlan tulajdoni lapján végrehajtási jog szerepel (nem per- és igénymentes).

Elutasítást érő hibák A projektben megadott ingatlan ára magasabb, mint az értékbecslésben szereplő ár (10%-ot meghaladó). A pályázó legutolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámolója alapján a saját tőke a törzstőke (alaptőke) jogszabályban előírt legkisebb mértéke alá csökkent. Nettó elszámolóként az ÁFÁ-t is el akarják számolni ingatlanvásárlás esetén.

Hiánypótolható hibák Projekt adatlap 2.2. A Projekt megvalósulásának helyszíne pont nem pontos Projekt adatlap 3.6. pontjában az alapítás időpontjának dátuma nem megfelelő Projekt adatlap 3.16. Gazdálkodási adatok pontja nem a Kitöltési Útmutatónak megfelelően kerül kitöltésre Projekt adatlap 3.17. A Közvetítő szervezet adatai pont tévesen van kitöltve !!! Házszám nem egyezik, nem adják meg az emelet, ajtó számot A cégkivonatban a létesítő okirat kelte pontjában szereplő dátumot szükséges feltüntetni, nem a hatályosságra vonatkozó dátumot. Amennyiben nem rendelkezik egy teljes (365 napot jelentő), lezárt üzleti évvel (2011. kinullázva, 2012. üzleti terv alapján). Egyéni vállalkozó esetében a személyi jellegű ráfordítások sor nem az SZJA bevallás 444. sora alapján kerül kitöltésre.

Hiánypótolható hibák A Költség adatok lapon a támogatási százalék nem egyezik meg a Projekt adatlap 2.7.2. pontjában szereplővel. Az Indikátorok adatlapon az adatok tévesen vannak megadva. Az ÚSZT Nyilatkozat és az üzleti terv nem cégszerűen kerül aláírásra. Az SZJA bevallás nem tartalmazza az adózó aláírását. A Projekt adatlap 3.10. A pályázó ÁFA levonási joga a támogatott projekttel kapcsolatban pontjában téves a választás. 2.7.2-nél a kitöltő automatikusan számítja Bázisérték mérés dátuma nem megfelelő (2011.12.31.), vagy a célérték elérés dátuma nem megfelelő (legkorábban 2015.12.31.). Kötelező vállalásoknál alacsonyabb értéket adnak meg bruttó elszámolót jelölnek meg, miközben nettó elszámolók, kizárólag az ingatlan ÁFÁ-nak projekten belüli elszámolása miatt.

Hiánypótolható hibák A Pályázati Felhívás G. A pályázó által csatolandó mellékletek listája pontja alapján nem került valamennyi releváns melléklet csatolásra. A csatolt dokumentumok nincsenek cégszerűen aláírva. A projekt költségvetése nem elszámolható költségeket tartalmaz ingatlan beruházás esetén: bontás, sittszállítás, kertépítés eszközbeszerzés esetén: nem megfelelő vámtarifaszámú eszközök nincs saját forrás igazolás, ingatlanvásárlás esetén hiányzik a megalapozó értékbecslés, nincs jogerős építési engedély vagy hiányzik a nyilatkozat az építési engedély mentességről az üzleti terv nem került aláírásra, csatolt SZJA bevalláson nem szerepel az egyéni vállalkozó aláírása, a csatolt megalapozó értékbecslés nem került aláírásra a készítő által beszerzése, az árajánlat alapján nem beazonosítható az elszámolni kívánt költségtétel, a beszerzendő eszköz egységára nem éri el a Pályázati Felhívásban meghatározott minimum egységárat

Hiánypótolható hibák A projekt megkezdett A pályázathoz csatolt dokumentumok nem felelnek meg a Pályázati Útmutató G. pontjának csatolt árajánlat(ok) nem felel(nek) meg az Útmutató G. e) pontjának csatolt építési engedély nem jogerős saját forrás igazolás 30 napnál régebbi A projektben megadott ingatlan ára magasabb, mint az értékbecslésben szereplő ár (10%-nál kevesebb) A közvetítő szervezet által csatolt átadás-átvételi elismervényen szereplő dátum későbbi, mint a Projekt adatlap 2.3. pontjában megadott dátum. nem szerepel az árajánlatban a kereskedői státuszra vonatkozó nyilatkozat, a gyártási év, nettó, áfa, bruttó ár, nem érvényes az árajánlat amennyiben nem építési engedély köteles az infrastrukturális és/vagy ingatlan beruházás, akkor a pályázó nyilatkozatában nem szerepel a kivitelező nyilatkozata a munkálatok megkezdésére vonatkozóan a saját forrás igazolás 30 napnál régebbi

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!