Elektronikus ügyintézés szervezési háttere… …avagy ModulOtTO alkalmazásának története.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Klaszterportál, adatbázis DDOP számú pályázat záró rendezvénye Pécs, június 30.
Advertisements

Fejlesztések a hallgatói juttatások terén az ELTE-n
 Szociális alapú ösztöndíj kifizetésére: Rendszeres Szociális Ösztöndíj, Rendkívüli Szociális Ösztöndíj, Alaptámogatás, Szakmai Gyakorlati Ösztöndíj,
Lengvárszky Attila oktatási igazgató ETR konferencia Pécsi Tudományegyetem Oktatási Igazgatóság „Csupán egyetlen siker létezik, hogy képesek vagyunk.
Elektronikusan támogatott folyamatok az ELTE-n Köblös István ELTE Oktatási Igazgatóság január 25.
EMCS RENDSZER JOGSZABÁLYI HÁTTERE
EREDMÉNYEK ÉS TERVEK A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEMEN AZ OKTATÁSIGAZGATÁS TERÜLETÉN Lengvárszky Attila oktatási igazgató Pécsi Tudományegyetem.
Az „Y generáció” egyeteme
Informatikai alkalmazások a Széchenyi István Egyetemen – DPR Szakmai Klub I. – Közösségi weboldalak és alumni szervezetek.
Egészségügy Intézmények Kontrollingja
Verfasser · weitere Angaben
V. ETR Konferencia április Dr Majó Zoltán, egyetemi adjunktus
A diákhitel engedményezés rendszere a Szegedi Tudományegyetemen Szeged, április 10.
Tanulmányi rendszerek kommunikációs szerepe a felsőoktatási intézményekben. FELSŐOKTATÁS NYILVÁNOSSÁGA KONFERENCIA, 2005.
A NEPTUN.NET (a hallgatói felület) KEZELÉSE
Pécsi tudományegyetem neveléstudományi Intézet
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
A Magyar Köztársaság kormánya. A középfokú felvételi változásai Arató Gergely államtitkár prezentációja december 9.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
DEXTER Informatikai Kft ETR Pénzügyek. DEXTER Informatikai Kft Tartalom  Alapelvek  Fogalmak  A pénzügyi folyamat  Kifizetési és befizetési.
Pótfelvételi 2013 Általános információk NYME SEK SZOMBATHELY augusztus 1. Előadó: Németh Péter.
1 Kommunikáció az egyetemen hallgatói konferencia Pécs, április 17.
A gyakorlatvezető mentor
Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) támogatott kérelmekhez kapcsolódó adatszolgáltatási kötelezettség oktatása február 2.-5.
Ügyfélszolgálatok minőségi fejlesztése Hallgatói és Oktatói „BAT” ügyfélszolgálat a Nyíregyházi Főiskolán Márföldi Józsefné alprojekt vezető.
Szakmai gyakorlat Jávorffy-Lázok Alexandra június 15.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Az elektronikus tanulmányi nyilvántartás mint minőségbiztosítási eszköz dr. Princzinger Péter ELTE Oktatási Igazgatóság január 25.
Hallgatói jogviszony igazolások igénylése és kiadása Szeged, április 10.
Mit kell tennünk: - Célok, tények, tervek Rós László
ETR konferencia, 2008 április 10-11, Szeged Dr. Zimányi Krisztina Az oktatásmenedzselés tapasztalatai.
A változások menedzselése, szervezetfejlesztés
Gábor Kálmán A fer hatása a felsőoktatásra Felsőoktatás Nyilvánossága Konferencia 2006 Felsőoktatási Kutatóintézet Institute for Higher.
Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ) FIR Fórum – június 12. Finanszírozási.
A Varga Tamás Általános Iskola és az SZTE Neveléstudományi Intézet együttműködése a TAMOP pályázat keretében Fejes József Balázs
Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ) FIR Fórum – szeptember 16. A FIR.
Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ) Neptun Konferencia – november 12.
Némethné Kárpáti Nóra mb. tanulmányi osztályvezető
S ZOCIÁLIS TÁMOGATÁSOK - I SMERTETŐ ELŐADÁS Készítette: Molnár Szabina.
Kooperáció a felsőoktatásban
2004. január 27. Hallgatói szolgáltatások szerepe a felsőoktatásban Szabó Imre Diákközpont igazgató.
SZTE – GTK és az Erasmus Program kapcsolatának bemutatása
Integrált irányítási környezet kialakítása. I. Szervezetfejlesztés Az Egyetem szervezeti felépítését részben meghatározza a jogszabály és a Szervezeti.
2015.május 14.. A kérdőív elkészítésének a célja A szoftvert használók mindennapos problémáinak bemutatása A jelenlegi helyzet javítása a felmérés alapján.
Gazdaságtudományi Kar Faculty of Economics Vállalati információs napok a duális felsőoktatási képzésekről Miskolc, március 25. Veresné dr. Somosi.
Szabó Éva DE IEAS anglisztika MA II április 20. Jelentkezési határidő: május 6. (péntek) 12:00
DUÁLIS SZAKOK AZ SZTE KÍNÁLATÁBAN TÁMOP F-14/1/KONV Egység, alprojekt/alprogram neve Projektzáró rendezvény, Karsai Krisztina.
Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló törvény tervezete
TÁMOP E-13/1/ KONV A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
MUNKAERŐ-PIACI IGÉNYEKRE TÁMASZKODÓ GYAKORLATORIENTÁLT KÉPZÉSEK, SZOLGÁLTATÁSOK A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM FÓKUSZÁBAN TÁMOP F-14/1/Konv
Diákjóléti Bizottság szeptember 25. Hallgatói juttatási rendszer 1.
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
PTE tevékenységével összefüggő külföldi kiküldetések, valamint a kiküldetésnek nem minősülő külföldi utazások PTE ÁOK, GYTK, KK.
D R. F ILEP B ÁLINT M ÁJER E SZTER P ETRA T ÖMBÖLY T EODÓRA W INKLER C SABA N OVEMBER 5. Rektori Titkárság K ÖZPONTI F ELVÉTELI KAMPÁNY.
Online adatbázisok  Minden jog fenntartva.
Zalaszentgróti Foglalkoztatási Paktum ZÁRÓKONFERENCIAZalaszentgrót 2009 november 26.
Erasmus+ tapasztalatok
Ösztöndíj-lehetőségek
Hagyományok és kihívások V
Hallgatói juttatási rendszer
Rendszeres szociális támogatás – Hallgatói visszajelzések
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
OSAP statisztika FIR FÓRUM január 29. Hosznyák András.
Társadalmi Párbeszéd Osztály: ágazati párbeszéd bizottságok (ÁPB)
Pénzmosás elleni harc audit feladatai
Tanácsok a portfólió készítéséhez
Közbeszerzési Döntőbizottság
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Hallgatói juttatási rendszer
Előadás másolata:

Elektronikus ügyintézés szervezési háttere… …avagy ModulOtTO alkalmazásának története

A kezdetek… V. ETR Konferencia – Szeged, április 10. Űrlapok száma: 1 (hallgatói jogviszony igazolás kérése) Felhasználó karok: 1 (TTIK) Beadási helyek száma: 1 Ügyintézési helyek száma: 2 Ügyintézők száma: <10 Beadványok száma: 3663 (2008. február-március)

A kezdetek… Problémák: - A képzési adatok minősége miatt az igazolások egy részét el kell utasítani - A hallgatók és az ügyintézők számára szokatlan az új ügyintézési forma További feladatok: - Űrlap kezelő felület fejlesztése - Pilot értékelése, új megállapodás a TTIK-val, az üzemszerű működés feltételeinek kialakítása - Az igazolás generáló modul finomítása az elutasítások számának csökkentésére - A szolgáltatás kiterjesztése további karok hallgatói részére (V. ETR konferencia – Szeged)

Jelenleg… VI. ETR Konferencia – Pécs, november 26. Űrlapok száma: 32 Felhasználó karok: 6 (önálló űrlapokkal) + SZTE összes kara bizonyos ügyekben (kollégium, átsorolás) Beadási helyek száma: 10 Ügyintézési helyek száma: 82 Ügyintézők száma: >200 Beadványok száma: (csak a lezártak, 850 új illetve feldolgozás alatti)

Jelenleg… - Nincs ellenállás a bevezetésekkel szemben - A bevezetések gyorsak, hatékonyak - A megvalósítások illeszkednek a valósághoz, mégis előremutatóak - A kialakított ügyek karközi ügyintézésre is alkalmasak - A felhasználók részéről egyáltalán nem vagy csak minimális panasz érkezik Hogyan értük ezt el? - A Modulo használata központilag támogatott, de nem kötelező - Az alkalmazásnak vannak általános szabályai, amelyek nem megkerülhetők - Minden bevezetés önálló projektként és központilag koordinált - A bevezetés semmilyen anyagi terhet nem jelent a használó szervezet számára - Az adott ügy kezelésének belső szabályait a használó szervezet alakítja ki - Az adott felhasználó szervezeten belül a 1-2 „kulcsember” tevékenykedik - Több felhasználó szervezetet érintő ügyekben kötelező kooperáció

Az út… hogy jutottunk ide Hogyan értük ezt el – például a Gazdaságtudományi Karon? - A Modulo használata központilag támogatott, de nem kötelező - A kar jelentkezett, használni kívánja a Modulo-t - Az alkalmazásnak vannak általános szabályai, amelyek nem megkerülhetők - Az egyetemi szinten általánosan használt űrlapok nem térhetnek el - Kizárólag algoritmizálható kivételeket kezelünk - Minden bevezetés önálló projektként és központilag koordinált - Rendszeres, heti megbeszélések voltak/vannak - A bevezetés semmilyen anyagi terhet nem jelent a használó szervezet számára - Nincs bevezetési, működési költség, a megtakarítások a karon maradnak - Az adott ügy kezelésének belső szabályait a használó szervezet alakítja ki - A használó szervezet feladata a kért ügymenet megvalósítása a karon belül - Az adott felhasználó szervezeten belül a 1-2 „kulcsember” tevékenykedik - Rendszerszintű információk és jogok tekintetében is van egy-két kiemelt felhasználó - Több felhasználó szervezetet érintő ügyekben kötelező kooperáció - Más karokat is érintő módosítások, új űrlapok csak velük egyeztetve valósíthatók meg

A jövő… Mire fogjuk még használni a Modulo-t? - Könyvtári beiratkozás, adatcsere - Nyilatkozat hallgatói szolgáltatások igénybevételéről - Diákhitel engedményezési nyilatkozatok - Kollégiumi felvételi folyamat - Bér és munkaügyi rendszerhez kapcsolódó bejelentések (pl. alkalmazási szándék jelzése) - Hallgatói pályázatok (szociális támogatás, köztársasági ösztöndíj) - Külföldi hallgatók jelentkezéseinek kezelése - Automatikus döntési folyamatok kialakítása - ModulOtTO Mire kívánunk figyelni a jövőben (is)? - A feltárt hibák hiányosságok folyamatos korrekciója a forrás rendszerekben - A kari best-practice-ek továbbadása, általánossá tétele, karközi együttműködések támogatása - Tudásbázis és alkalmazási segédlet kialakítása pl. CooSpace-ben

Köszönöm a figyelmet! Fekete Csaba SZTE Hallgatói Szolgáltató Iroda