Az országos monitoring rendszer fejlesztése. Egy adott tevékenység pénzügyi és fizikai nyomon követése. Előrehaladással kapcsolatos adat és információgyűjtés.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP /A RÉV projekt Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése.
Advertisements

Az OH TÁMOP fejlesztései
„A tanfelügyelet kialakuló rendszere, átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban” Az intézmények minőségfejlesztési folyamatainak támogatása /4. pillér/
RÉV Projektiroda Hálózat Munkacsoport. Mi az a Hálózat munkacsoport? Hol helyezkedik el, melyik szervezethez köthető? Kik a tagjai? Mi a célja, feladata,
Szervezetfejlesztési Program
A tranzitfoglalkoztatás területén megvalósuló módszertani fejlesztő munka bemutatása Szeged, Regionális szakmai műhely, február 18.
ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
Szakmai monitorozás.
Munkaesély Munkaerő-piaci Szolgáltatók Szövetsége november.
HAT – Oktatáspolitikai kerekasztal március 8. Feladat- és felelősségmegosztás a közoktatásban.
A TÁMOP /01 „FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt április 24.
Szoftver minőség és menedzsment Mérés és elemzés Sziládi Zoltán.
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
A környezetállapot-értékelés módszertana Dr. Bulla Miklós Baja, április 26. Széchenyi István Egyetem, Környezetmérnöki Tanszék.
Orvos szakmai programok illeszkedése az ágazati célkitűzésekhez „Építészet a Gyógyulásért 2010-Európai Uniós támogatással” konferencia.
Szervezetfejlesztési Program
Konzulens: Dr. Boda György Készítette: Kovács Katalin
A belső kontroll rendszer hatékony működtetése
MINŐSÉGFEJLESZTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN TÁMOP kiemelt program VESZPRÉM 2007 november 28.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
2009. december 8. Pomázi Gyula SZTE felsőoktatási stratégiai szakértő
A fejlesztések hasznosulása az ágazati tervezésben október 18.
Besenyi Sándor Regionális szakmai munkatárs Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Régiós szakmai műhely - Szeged A „FoglalkoztaTárs.
A TÁMOP / „FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt Az innovációs foglalkoztatási kezdeményezések tématerületen megvalósuló.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Szolgáltatáselemző Rendszer. A rendszer fejlesztése szeptemberében kezdődött, az előkészítő munkálatok év elejétől. Az éles rendszer átadásának.
Szolgáltatáselemző Rendszer fejlesztés bemutatása.
Szakmai Monitoring Műhely. RÉV projekt célja többek között: országosan egységes mérési és értékelési rendszer álljon rendelkezésre a szakpolitikai döntéshozók.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
TÁMOP /A RÉV projekt Gondolatok a SZER teszteléséről…
TÁMOP /A RÉV projekt Aktualitások.
Projektek monitorozása. Elvek és módszerek
Major Ildikó Osztályvezető-helyettes SAP/CO modulvezető
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Szervezeti viselkedés Bevezetés
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
A stratégiai kulcsmentorok bemutatkozása IFKT mentor képzés Budapest, december 13.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
A Nógrád TISZK nyomonkövetési és pályakövetési rendszer modelljének, ezen belül a partneri igény és elégedettség mérési rendszerének kidolgozása. Salgótarján.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Személyes gondoskodást végző személyek körében végzett igényfelmérő kutatás bemutatása Nemzeti Csal á d- é s Szoci á lpolitikai Int é zet C í m: 1134 Budapest,
Kulturális Projekt Ciklus Menedzsment A kultúra gazdaságtana
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató És Szakmai Támogató Hálózat.
TÁMOP /A RÉV projekt. Az Országos Módszertani Központ létrehozását magas szintű kormányzati – szakpolitikai – döntés alapozza meg.
Elektronikus tanulási forráskezelő keretrendszer, kompetencia-fejlesztő program adatbázis létrehozása Calderoni program.
SLA (Service Level Aggrement) alapon történő szolgáltatás fejlesztés a Gazdasági Főigazgatóságon
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV)
A TÁMOP / „FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt A foglalkoztatási megállapodások (PAKTUM) tématerületen megvalósuló.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
RÉV Projektiroda Átvezetés Munkacsoport. Egységes Szolgáltatás Módszertan Átvezetésszolgáltatás-módszertan A munkacsoport tevékenységének célja.
Emberi erőforrás tudatos fejlesztése
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
Mitől innovatív egy vállalkozás? Nyert a pályázatom! Hogyan tovább? Segítünk a megoldásban!
Központi koordináció feladatai a as programozási időszakban.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
A Nemzeti Statisztika Gyakorlati Kódexe
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
ORSZÁGOS FELNŐTTKÉPZÉSI TANÉVNYITÓ KONFERENCIA
TÁMOP /2-2F FVM Dunántúli Agrár-szakképző Központ
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
főosztályvezető-helyettes
SZAKKÉPZÉSI MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI KERETRENDSZER (SZMBK) 11. előadás
Egészségügyi ellátás tárgyi és humán erőforrás feltételeinek szabályozása.
Az SZMBK Intézményi Modell
A foglalkoztatás tervezése a kiváltási Programban
RSZTOP „Közterületen élők számára természetbeni juttatás biztosítása” Megvalósítás a partneri együttműködés tekintetében a kiegészítő étkezés.
Előadás másolata:

Az országos monitoring rendszer fejlesztése

Egy adott tevékenység pénzügyi és fizikai nyomon követése. Előrehaladással kapcsolatos adat és információgyűjtés a megvalósításra vonatkozóan. Folyamat, nem egyszeri tevékenység. Annak vizsgálata, hogy… – a tevékenység/tevékenységek előre eltervezett módon kerül(tek)-e végrehajtásra, – biztosított-e az előre meghatározott célok elérése. Mi a monitoring?

(1)az értékelés (a szolgáltatások eredményeinek célokhoz viszonyítása), (2)a monitorozás (a szolgáltatások időbeli, szakmai, minőségi, pénzügyi előrehaladásának és megvalósulásának vizsgálata) (3)ellenőrzés (az erőforrások felhasználásának adminisztratív, jogi, pénzügyi szabályszerűségeit vizsgáló tevékenység). A monitoring három fő területe

Az FSZK RÉV Projekt szakmai monitoring fejlesztése a releváns, megbízható és aktuális adatok és információk gyűjtésének és értékelésének (1), valamint a szakmai monitoring (2) tevékenységnek és tartalmának kialakítására fókuszál.

információval szolgáljon a szolgáltatók, a szakpolitika szereplői és a jogalkotók számára a megfelelő döntéshozatalhoz, információval szolgáljon a fejlesztési irányok meghatározásához és az intézkedések meghozatalához (helyi és országos szinten), megalapozza a hatékony forrásfelhasználást és elosztást, tegye lehetővé a szolgáltatások jogszerűségének, eredményességének, hatékonyságának, minőségének értékelését, A monitoring rendszer célja és feladata

elősegítse a szervezetek működése során megvalósuló jó gyakorlatok azonosítását, tegye lehetővé a szolgáltatások időbeli, szakmai előrehaladásának nyomon követését, tegye lehetővé az eredmények célokhoz való viszonyítását, az eltérések jelzését és teremtse meg a beavatkozás lehetőségét. A monitoring rendszer célja és feladata

A szakpolitikai döntéshozóknak, hogy releváns információk birtokában hozzák meg döntéseiket. A szolgáltatások finanszírozójának, hogy megfelelő szakmai teljesítés esetén történjen a kifizetés. A szakmai támogató szervezetnek, hogy jó gyakorlatok azonosításával, közössé tételével, módszertan kialakításával, finomításával és megosztásával elősegítse a szolgáltatási színvonal egységesítését. Kinek van szüksége a monitoring rendszerre?

Az alternatív szolgáltató szervezetek vezetőinek, hogy alapot kapjanak helyi minőségbiztosítási rendszerek fejlesztéséhez. A szervezetben dolgozó szakembereknek, hogy képet kapjanak teljesítményük megítéléséhez és segítséget munkájukhoz. Kinek van szüksége a monitoring rendszerre?

1.Mérési és adatelemzési módszertan kidolgozása 2.Az adatgyűjtést és adatelemzést segítő Szolgáltatáselemző Rendszer (SZER) kidolgozása 3. A szakmai monitoring módszertanának kidolgozása A monitoring rendszer fejlesztésének pillérei

Mert nem állnak rendelkezésre egységes, összehasonlítható, súlyozott adatok a szolgáltatási tevékenységekre vonatkozóan. a megváltozott munkaképességű személyek lakóhely szerint területi eloszlása egyenlőtlen; fogyatékosságuk, egészségi állapotuk jellemzői egyéni szinten különböznek; a nem, a kor és az iskolai végzettség jelentősen befolyásolja a nyílt munkaerőpiacon történő elhelyezkedés esélyét; Miért szükséges a mérési és adatelemzési módszertan kialakítása?

a munkaerő-piaci aktivitás és motiváció egyéni szinten jelentősen eltér; az elhelyezkedési lehetőségek országos szinten jelentősen eltérnek; az alternatív munkaerő-piaci szolgáltató szervezetek regionális elhelyezkedése egyenlőtlen; a szervezetek infrastrukturális adottságai nem ismertek, vélhetően jelentősen eltérnek; a szolgáltatást végző szakemberek kompetenciái eltérőek Miért szükséges a mérési és adatelemzési módszertan kialakítása?

Közbeszerzésen nyertes alvállalkozó végzi (Budapest Intézet). Az alvállalkozó (is) biztosítja a foglalkozási rehabilitáció, a munkaerő-piaci és informatikai szakértelmet. Gyűjtendő adatok körének meghatározása, amelyek az indikátorok és mutatók előállításához szükségesek. Üzleti folyamatok meghatározása (Álláskeresők, Munkáltatók, Partnerek). A mérési és adatelemzési módszertan kidolgozását igényfelmérés előzte meg (szakpolitikai döntéshozók, szolgáltató szervezetek, szakmai támogató szervezet, finanszírozó). Hogyan történik a mérési és adatelemzési módszertan kidolgozása?

tartalmazza az adatokat, számítási módot, és az értékelésre lehetőséget adó mutatókat és indikátorokat; lehetőséget ad szervezeti szintű és országos adatelemzésre és értékelésre; rövid, közép és hosszú távú célokat fogalmaz meg; javaslatot dolgoz ki a szolgáltató szervezetek súlyozott értékelésére; megalapozza az egységes, és/vagy normatív finanszírozás feltételrendszerét. lehetőséget ad az alternatív munkaerő-piaci szolgáltató szervezetek tevékenységének objektív megítélésére. A mérési és adatelemzési módszertan…

Mert nem áll rendelkezésre az adatgyűjtés és adatelemzés eszközéül szolgáló, országos, egységes, minden szervezet által használt informatikai rendszer. Miért szükséges a Szolgáltatáselemző Rendszer fejlesztése?

Közbeszerzésen nyertes alvállalkozó végzi (Answare Kft.). A rendszerrel szembeni elvárások a szakmai specifikációban kerültek meghatározásra. A fejlesztés ütemekben valósul meg. Az éles rendszer átadásának határideje április 1. Az átadást a felhasználók oktatása, a rendszer tesztelése előzi meg. A rendszer felhasználását e-learning rendszer fogja támogatni. Hogyan történik a Szolgáltatáselemző Rendszer fejlesztése?

az adatgyűjtés és adatelemzés eszköze; ügyfélszolgálati program és dokumentációs rendszer, amely megkönnyíti az adminisztrációt; mérési eszköz és jelentéskezelő rendszer, amely megkönnyíti az adatszolgáltatást a finanszírozó, a szakpolitikai döntéshozók, a szakmai támogató szervezet irányába; támogatja az Egységes Szolgáltatás módszertant; A Szolgáltatáselemző Rendszer…

A munkaerő-piaci szolgáltatások komplex, személyre szabott, interperszonális jellege miatt, valamint a mérési eszköz által nyert információk visszacsatolása érdekében szükséges a szolgáltatások helyszíni szakmai monitorozása. Miért szükséges a szakmai monitoring módszertanának kialakítása?

Közbeszerzésen nyertes alvállalkozó végzi. A fejlesztést helyzetelemzés és igényfelmérés előzi meg, amely kiterjed a szolgáltató szervezetek eddigi monitorozásának tapasztalataira, a szolgáltatók által használt dokumentációs rendszerek tartalmára, mélységére, elemezhetőségére. A monitoring eszköz tervezetének kialakítását követően megtörténik annak tesztelése. Hogyan történik a szakmai monitoring módszertanának fejlesztése?

Megtörténik a TÁMOP A3 pályázatban nyertes szervezetek helyszíni monitorozása. Megtörténik a TÁMOP A3 pályázatban nyertes szervezetek eseti monitorozása a helyszíni monitorozás tapasztalatai alapján. Elkészül az átfogó monitoring jelentés. Hogyan történik a szakmai monitoring módszertanának fejlesztése?

A Munkacsoport szakmai fejlesztési tevékenységének eredményeképpen kidolgozásra kerül egy egységes monitoring és értékelő rendszer, amely országos szinten biztosítja az elvárt szolgáltatási színvonal nyomon követhetőségét és hosszú távú fenntartását a szolgáltató szervezetek ösztönző támogatása, szakmai fejlesztése mellett.

Köszönöm a figyelmet! Locherer Zoltán