Treze Tilias P INNSBRUCK - TIROL-700.jpg

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Peterhof, vagy másképpen a Nyári Palota a legrégibb és a legleny ű göz ő bb valamennyi pétervári uralkodói rezidencia közül, 29 kilométerre fekszik a.
Advertisements

VANYOLA.
José Sebastião Martins
A Wörth-i tó Fényképezte: Szedő Iván 2008 Kattints!
Királyhelmec városunk története
Kárpátalja 4.Nap Igaz magyarnak lenni akkora teher , hogy aki sokat viseli, megerősödik. /Wass Albert/
S ZÜL Ő FÖLDEM M IKOLA - S ZLOVÁKIA S ZÜL Ő FÖLDEM M IKOLA - S ZLOVÁKIA.
Ferenczi Patrícia 8.b Tanár: Hamar Tímea
Szendrő Városi Sport- és Szabadidő Klub Természetjáró Szakosztály
Múcsonyban található irodaépület Ft-ért eladó!
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Nagykanizsa a régiók kapuja Nagykanizsa Délnyugat - Magyarországon, vadakban és hévizekben gazdag, gyönyörű erdős vidéken fekszik, az M7-es és a tervezett.
Zene: Mireille Mathieu & Alain Barriere - Tu t'en vas.
Manhattan a sivatagban
Ein Gedi Botanikus kert Izrael
Dél Amerika Dél-Amerika területe 17 840 000 km² a Föld felszínének kb. 3,5%-a ös adat szerint népessége több mint 371 000 000. Területe alapján a.
Gundel Étterem Budapest.
NYON 1.
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
Új-Zéland történelme Új-Zéland történelme mintegy 1000 évet ölel fel, melynek első részében a sziget lakói (a maorik) teljes elszigeteltségben éltek, majd.
Kocsis Gáborné Lamberti Judit környezetismeret 4. osztály
5. NAP.
FÖLDRÉSZEK.
Kalotaszentkirály.
Márok A falu bemutatása.
Az eldugott paradicsom
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Készítette: Kálmán Aliz.  Elhelyezkedése  Tudnivalók  Természeti képződményei  Kiránduló célpontok  Építészet  Híres szőlőfajtái  Üdülés.
Készítette: Horváth Mónika
Melki apátság Szent Benedek-rendi melki apátság, az Alsó-Ausztriai Melkben, a Duna mentén található. Wachau jelképeként az UNESCO világörökségi védelmét.
AUSZTRÁLIA FELFEDEZÉSE
Ukrajna.
Barcelona Hamar Márk.
A Föld és Magyarország erdőgaz-dálkodása, ill. fagazdálkodása
Olaszország.
Napkor A mi településünk.
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Az 1919–1938-ig terjedő első csehszlovák időszakban megkezdődik a város magyar jellegének fokozatos felszámolása: megváltoztatják a város nevét és az.
Szerbia két tartománya a Vajdaság (itt kb magyar él), illetve Koszovó, ahol a lakosság nagy többségét albánok alkotják. A Vajdaság termékeny.
Kistelek községben 1927-re készült el az első világháborúban elesett hősök tiszteletére épült emlékmű. A településről 1933 férfi vonult ki a frontra az.
Huacachina Peru Peru délnyugati részén, a forró sivatagban, Ica város közelében van egy természetes kis tó: a Huacachina Oázis. A tó zöldszínű vize és.
Budapest – új világváros
BAHRAIN.
ZENE: Ana Bashak (Amal-Maher) AUTOKLIKK A Bahrein Királyság államformája alkotmányos monarchia. Az Arab (Perzsa) öbölben, Szaud Arábiától keletre fekszik.
Ausztria 8.A Pongrácz Emese.
GYULA VÁROS Egy gyönyörű város sok szép kép kíséretében zene: Magna Cum Laude- Vidéki Sanzon /gyulai zkr./
1960. április 4.-én lett független állam Szenegál egy Magyarországnál több, mint kétszer nagyobb területű ország Nyugat-AfrikábanMagyarországnálNyugat-Afrikában.
Osztrák Köztársaság Görcs E. 8.a.
Tiszafüredi Halas Napok
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Hagyományok, népművészet Magyarországon
Machu Picchu Az Öreg csúcs.
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
Érsekhalma.
Készítette: Dóbiás Kinga
Szlovénia Készítette: Cseh Fanni.
Susann Nordströms Orkester - True Love
Ausztrália.
Szerbia – Szerb Köztársaság
02/10/ :56 T.B. STRASSBURG A Kis Franciaország „A Kis Franciaország“ egy nagyon kedves és bájos terület, csatornákkal, jellegzetes, múlt századbeli.
LINZ.MEGVÁLTOZOTT, KITEKINTÉS | 2014, augusztus.
2016. Március 3.. A Határtalanul! program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. Keretében magyarországi.
Késmárk Ahogy mi látjuk. Története Területe már a késő kőkorban lakott volt, a várban a puhói kultúrához tartozó telep maradványait tárták fel. Helyén.
Veresegyház.
LINZ. NÉZŐPONTOK október.
Ausztrália Dél keresztje csillagkép Egyesült Királyság zászlaja
Amatciems El paraíso desconocido en Letonia hu/es
A Hangzhou öböl hídja Kína
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Előadás másolata:

Treze Tilias P0006553 - INNSBRUCK - TIROL-700.jpg Ez az ausztriai Tirol régió telepeseinek; a szeretet, a bátorság, a munka és a kitartásról szóló története.

Treze Tílias (németül: Dreizehn Linden) egy település, a Brazíl Köztársaság deli részén, Santa Catarina tagállamban található.. Treze Tílias az osztrák bevándorlók által alapított helység, akiknek többsége Tirol és Vorarlbergből származik. A helység épületei a hagyományos alpesi építkezési stílusban épültek. A község mintegy 185,205 km ²-t foglal magába és a tagállam fővárosától Florianópolis-tól 470 km-re fekszik. 2006-ban a község lakosságának száma 5441 fő. Treze Tílias-t eredetileg 1933 október 13-án alapították meg. Kattints

P0006603 - ESTRADA DE INNSBRUCK PARA SALZBURGO-CORTADA-700 Az első világháború után, 1933-ban, Ausztria súlyos gazdasági válságba esett. A falvak élelem és pénz hiányban szenvedtek, és nem volt kilátás a helyzet javulására....

P0006557 - INNSBRUCK - TIROL-700.jpg Ausztriában Tirolt és környékét súlyosan érintette a válság. Ez mellett Ausztria egy része Olasz hatalom alá került, valamint sok gazda elvesztette földjét, mert nem tudott adót fizetni..

P0006550 - INNSBRUCK - TIROL-700.jpg …ezért az osztrák Andreas Thaler mezőgazdasági minister támogatta a Dél-Amerikába szánékozók kivándorlását.

P0000622 - ARAUCÁRIA EM 13 TILIAS - CORTADA-700.jpg Több dél-amerikai országban kerestek a kivándorlóknak megfelelő helyet, és a döntés a Brazíl Santa Catarina tagállamra esett, mert az hasonlított az osztrák Tirol völgyére.

Localização MAPA TREZE TÍLIAS.jpg Este fue el lugar escogido

P0000621 - PAISAGEM EM 13 TILIAS-700.jpg Egy hosszú tengeri és szárazföldi utazás után, az első 84 bevándorló ide érkezett, akik azonnal elkezdték építeni otthonaikat, és a föld művelését...

IMG_6530 - TREZE TÍLIAS - PRIMEIRA CASA DA CIDADE-700 Itt az egyike az első rusztikus stílusban épült házaknak. Ez a kialakuló város egyik parasztháza ami a mai napig is áll.

IMG_5796 - TREZE TÍLIAS - LIVRO QUE DEU ORIGEM AO NOME DA CIDADE-700 Um Thaler, bevándorló, egy nap a könyvesboltban egy német könyvet talált, "Dreizehn linden" cimmel, a jelentése: "Tizenhárom hársfa" (portugálul: "Treze Tilias"). Nem sokat tétovázva "Treze Tilias" nevet adta az alakuló kis falunak.

IMG_6533 - TREZE TÍLIAS - ÁRVORE DE TÍLIA-700.j Ez a fa, amelynek neve "Tilia" (Hárs). Ez a név szerepel Wilhelm Weber költő könyvének a címében, ami után a város "Treze Tílias" nevet kapott. A fát az osztrákok telepítették be, és nagyon jól alkalmazkodott a környezethez...

IMG_5953 - TREZE TÍLIAS - CASAS-700.jpg Fokozatosan (1933-1938-ig), Tyrol-ból új bevándorló csoportok érkeztek. Nem keveredtek a már itt élő németekkel, és ezáltal megőrizték a tiroli kultúrájukat..

IMG_5954 - TREZE TÍLIAS - CASAS-CORTADA-700.jpg A termékeny föld, a bőséges víz, a hegyvidéki éghajlat és a bátor bevándorlók kemény munkája a kis osztrák közösség haladását eredményezte.

IMG_5792 - TREZE TÍLIAS - CIDADE COM FLORES-700.jpg Treze Tilias nőtt, gyarapodott, megmaradtak a hagyományos virágok az ablakokon az utcákon és tereken is, valamint a gondos tisztítás a kisvárost még szebbé tette.

IMG_5951 - TREZE TÍLIAS - HOTEL-700.jpg Napjainkban több mint 6000 lakosa van, minden épület tartja a sajátos osztrák építészet vonalait. Ez a látogatٔókban egy olyan érzést kelt, hogy az oszrták Tirol-ban járnak ...

P0000617-Reduzida - Constr. TREZE TÍLIAS-700.jpg A házakat nem veszi körül kerítés vagy fal, minden nagyon szép és ápolt

IMG_6491 - TREZE TÍLIAS - PARREIRAIS DE UVAS-700 A vidéki területeken, ahol szervezett túrák vannak, csemege és bor szőlőtermesztés folyik, s a mezőket ültetvények díszítik.

IMG_6376 - TREZE TÍLIAS - TRILHAS NA MATA-700.jpg A zöldel körülvett ösvényeken, a fák friss levegőt és illatot árasztanak.

IMG_6517 - TREZE TÍLIAS - CIDADE-700.jpg A kecses kis város, akár a zene, a tánc, a művészet, a fafaragás, és még a nyelv terén is tartja a tiroli kultúra minden nyomát, de ugyanakkor kétnyelvű: Német és Portugál.

IMG_8644 - PIRATUBA - CASAS EM TREZE TÍLIAS-700.jpg Az utcáin haladva értékelve a jellegzetes épületeket, olyan érzést kelt, mintha Ausztriában sétálna az ember.

Ez a szép Városháza is, a tiroli építészet stílusát követi. IMG_8645 - PIRATUBA - PREFEITURA DE TREZE TÍLIAS-700 Ez a szép Városháza is, a tiroli építészet stílusát követi.

IMG_5936 - TREZE TÍLIAS - CATEDRAL-700.jpg A katedrális, ahol a lakosság nagy többsége katolikus, a város védőszentjének a nevét viseli.

IMG_6358 - TREZE TÍLIAS - PRINCIPAL AVENIDA-700. A Gleophas João Miniszter sugárút, ami áthalad a városon, jól karbantartott és nagyon tiszta.

IMG_5932 - TREZE TÍLIAS - PARK HOTEL-700.jpg A tágas és szép szállodákban, mint például a Park Hotelban, első osztályú minőségi kiszolgálásban részesülnek a vendégek.

IMG_6236 - TREZE TÍLIAS - HOTEL TIROL-700.jpg A Hotel Tirol, gondosan elkészített, hagyományos tiroli ételeket szolgál fel.

Az Ausztrál Konzulátus székhelye, Treze Tílias-ban. P0016788 - TREZE TÍLIAS - CONSULADO DA ÁUSTRIA-cortada-700.jpg Az Ausztrál Konzulátus székhelye, Treze Tílias-ban.

IMG_6521 - TREZE TÍLIAS - SORVETERIA PARQUE DOS SONHOS-700.jpg A "Park of Dreams", a tó partján, ahol a finom fagylaltok ízlelgetésével lehet az időt tölteni.

IMG_6387 - TREZE TÍLIAS - TERMAS-700.jpg A Treze Tilias Thermal Park-ban több medence van és sok más vízi attrakcióval, hangulatos légkörben, múlhat az idő.

IMG_6262 - TREZE TÍLIAS - MINI CIDADE-700.jpg A Mini Város a Lindendorf étterem komplexum része. Az étterm rendkívüli természeti környezetben, tágas és hangulatos, ahol jó tipikus élőzenével fogyasztható az étel...

IMG_5945 - TREZE TÍLIAS - ESCULTURA DE GOTFREDO THALER-700 Gotfredo Thaler, a városalapító unokája, a városnak az egyik legjelentősebb fafaragó művésze, különösen a szent figurák terén.

IMG_6090 - TREZE TÍLIAS - DESFILE-700.jpg Itt Gotfredo Thaler fafaragó-művész is résztvesz a "TIROLERFEST" nagy parádéban, ami minden évben október közepén zajlik le.

IMG_6011 - TREZE TÍLIAS - DESFILE-700.jpg Ez egy nagy fesztivál, sok zenekarral, dal és néptáncal, ahol a buli alatt fogyasztani és értékelni lehet a rengeteg finom tiroli csapolt sört...

IMG_6426 - TREZE TÍLIAS - DANÇAS-700.jpg Csodálatos, hogy milyen sok zenekar és néptánc csoport van a városban, az embernek az a benyomása, hogy itt mindenki táncol vagy hangszeren játszik…

IMG_5866 - TREZE TÍLIAS - ORQUESTRA DA ÁUSTRIA-700. A vendég zenekar minden évben Ausztriából érkezik: szép bécsi keringőkel és a vidám zenével vesz részt a TIROLERFEST-en.

V É G E T Fordította: