 A döntéshozók preferenciái gyakran inkonzisztensek, a jövőből érkező preferenciák jelenbeli megjóslása meglehetősen nehéz.  Gyakran a döntések módosítják.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hasznos tippek pályamódosításhoz
Advertisements

ZENE: Love Me With All Your History Egy asszony kijött a házból, és három, hosszú, fehér szakállú öregembert látott üldögélni az udvaron. Nem ismerte.
Intencionális alapállás
A szabad akaratról I. V. Rész
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV):
A jó célkitűzés, mint a siker és önmegvalósítás alapja
Munka-magánélet egyensúlya- a vállalkozás, mint lehetséges megoldás
A humán erőforrás jövőbeni kihívásai
Coaching módszertana –a sorozat 4. diája-
Társismeret.
Felkészítés az örömeteli együttműködésre otthon és az iskolában
Sportolás hatása szervezetünkre
Picasso: Festival Mondial HUNGART ©
SZERVEZETFEJLESZTÉS Dr. Magura Ildikó.
LEHETŐSÉGEK ÉS VESZÉLYEK A CÉGEK KÖZÖTTI SZEMÉLYES ÖSSZEFONÓDÁSOKBAN FEKETE BÁRÁNYOK A MAGYAR GAZDASÁGBAN LEHETŐSÉGEK ÉS VESZÉLYEK A CÉGEK KÖZÖTTI SZEMÉLYES.
Programozás alapjai A programozás azt a folyamatot jelenti, melynek során a feladatot a számítógép számára érthető formában írjuk le. C++, Delphi, Java,
Csokonai Vitéz Mihály Dorottya.
UTAZÁS A HÁZASSÁG KÖRÜL
Mi a COACHING? A COACHING angol eredetű szó, amely edzést jelent. Az üzleti életbe kb. 20 évvel ezelőtt került be, gyökerei a sport pszichológiából eredeztethetők.
TUDÁS és TANULÁS a szervezetben
1 A magyar gazdaság helyzete, perspektívái 2008 tavaszán Dr. Papanek Gábor Előadás Egerben május 7.-én.
Algoritmizálás Göncziné Kapros Katalin humaninformatika.ektf.hu.
Személyiségzavar Rokszin Mónika.
MOTIVÁCIÓ.
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
A TUDÁS TÁRSADALMA A TUDÁSTŐKE TÉRNYERÉSE PARADIGMAVÁLTÁS: –A nemzetgazdaságok szerkezeti átalakulása: az ipar és a mezőgazdaság részarányának csökkenése,
Modern mese A békák királya Egyszer egy nö golfozott, amikor a golflabda begurult az erdöbe és ott elveszett. Bement az erdöbe, de a labda helyett egy.
HÁZASSÁGI KONFLIKTUSOK ÉS KEZELÉSÜK Bodor Enikő, szociális munkás Bölön, 2007 december 2.
Az abszurd dráma. Mit takar a fogalom? Elsősorban egy ír szerző, Samuel Beckett életműve tartozik ide (mások mellett) Fő műve: Godot-ra várva (En attendant.
Polányi Mihály tudásfogalma és helye a filozófiatörténetben
Kérdések a második zh-hoz
A szomatikus marker feltevés
Scenáriók készítése Dr. Kollár József Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány.
Csapatépítés gyakorlata az ontológiai coaching vonatkozásában
Vezetői módszereink azonosítása a tanult modellek alapján Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány
Managerek éjszakája.
Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány
Szép múlt vár ránk Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány.
Nemzeti konfliktus és egyetemesség Öllös László Intézményi logó.
Emberi erőforrás menedzsment Munkakörök elemzése, tervezése
A stratégiai kulcsmentorok bemutatkozása IFKT mentor képzés Budapest, december 13.
Agresszió elleni program Millenáris. Valami hiányzik, és mástól követeljük.
Miért nem valóságos az idő?
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
Autonómia és felelősségvállalás
Jegyzet Készítette: Nikli Károly 2013
Hiszek egy Istenben, mindenható Atyában, mennynek és földnek Teremtőjében.
Az Élet Igéje február.
Az elvben figyelembe veendő kapcsolási rendek számáról képet kaphatunk, ha felmérjük az adott N és M áramok és egy-egy fűtő- és hűtőközeg.
LOGISZTIKA Előadó: Dr. Fazekas Lajos Debreceni Egyetem Műszaki Kar.
Építsünk jó értékesítési csapatot! Sikerorientált értékesítés.
A CSALÁDOK HITVALLÁSA.
Modern mese A békák királya Egyszer egy nő golfozott, amikor a golflabda begurult az erdőbe és ott elveszett. Bement az erdőbe, de a labda helyett egy.
Engedelmesség Milgram kutatása A kísérleti személyek 2/ 3-a úgy volt irányítva, hogy azt higgyék sérülést okoznak más emberi lénynek Az eredmények megismétlődtek.
Modern mese ABÉKAKIRÁLY A tehetős asszony egy nap elment golfozni. Játék közben a labda berepült az erdőbe. Utána ment, és meg is találta egy hálóba.
1 „Még korunk szélhámosainak is tudósnak kell magukat színlelni, mert különben senki sem hinne nekik.” C.F. Weizsacker.
Kommunikáció szerepe a kapcsolattartásban
A közösség ereje. Mi az e-demokrácia gép? Hogyan működik a gép? Mire szeretnénk használni ezt a gépet? Mi a 42? Kikből áll a 42? Mit szeretne a 42? Miről.
A vezető személyisége – a ma követelményei és a holnap kihívásai.
Attitűd, autonómia és felelősségvállalás az OKKR-ben
Behaviorizmus Szociális tanuláselméletek
11. Előadás Az emberi erőforrások fejlesztése. Az emberi erőforrások fejlesztése 1.Az alkalmazottak fejlesztése (development ) 2.Továbbképzés, betanítás.
Közigazgatási Jog 4. Európai Közigazgatás, 13. előadás december Az európai közigazgatás fogalma Kiindulópont: annak ellenére, hogy az EU esetében.
Let’s coach it!
Modellek a számítógép megismeréshez Takács Béla
Személyközpontú gondozás
Informatikai alapfogalmak
GÁVRILYUK ILONA. A KONFLIKTUS FOGALMA A „konfliktus” a latin confictus szóból származik, ami fegyveres összeütközést jelent, de a mindennapi szóhasználatban.
Hálózatok Támogató, segítő szerepek az ifjúsági munkában.
Kérdések a második zh-hoz
Előadás másolata:

 A döntéshozók preferenciái gyakran inkonzisztensek, a jövőből érkező preferenciák jelenbeli megjóslása meglehetősen nehéz.  Gyakran a döntések módosítják azokat a preferenciákat, amelyek a preferenciákat módosító döntésekhez vezetnek.

 A döntéshozók olykor a döntéseik révén akarják megváltoztatni preferenciáikat. A döntés célja jövőbeli preferenciaváltozás.  „Saját vágyaik taszítják, míg nemlétező vágyaik vonzzák őket”.  Operába megy, hogy megszeresse, ne legyen bunkó.

 A döntéshozóknak vannak olyan preferenciáik (vágyaik), amelyek minél inkább beteljesülnek, annál nagyobb szorongást okoznak. Ezeknek a szorongást okozó inkonzisztenciáknak a meghaladásra alkalmas módszert kínál az ontológiai coaching.

 A szervezeti döntések egésze,  egyebek mellett, azért nem mcdonaldizálható, mert a döntéshozóknak vannak olyan rejtett vágyai, amelyekről nem szeretnének tudni. Beteljesülésük alapjaiban ásná alá az önmagukról kialakított képet.  A vágy nyílt beteljesülésének mértékében nő a szorongás.

 A személy-holonon belül két szub-holon  A szub-holon: ha álmában beteljesül nyíltan a vágya, akkor örömet érez (jutalom).  B szub-holon: A holon beteljesült vágya szorongást generál B szub-holonban, amelyre büntetéssel válaszol.  A személy szintjén: jutalmazás és büntetés egyszerre.

 „A szorongásos álom gyakran leplezetlen vágyteljesülés, természetesen nem egy megengedett, hanem egy elvetett vágyé”.  „A neurotikus hatalmi törekvés védelmet nyújt annak a veszélye ellen, hogy az ember jelentéktelennek érezze magát.”

 Egy szegény pár abba a kitüntetett helyzetbe kerül, hogy három kívánságukat teljesíti egy mindenható tündér.  Első kívánság: mielőtt konszenzusra jutnának azt illetően, hogy mi legyen az első kívánságuk, a feleség a szomszéd sátorban sülő kolbász illatától elbódulva egy pár kolbászt rendel a tündértől.

 A feleség-holon kimenetén tehát megjelenik a beteljesült vágyat kísérő öröm.  Második kívánság: a férj-holont az asszony beteljesült vágya dühvel tölti el, és azt kívánja, hogy nőjön a nő orrára a kolbász. Ez a második vágyteljesülés, ami az asszony által kiváltott szorongásra adott válaszban, a büntetésben manifesztálódik.

 Harmadik kívánság: a feleség- és férj- holon kooperációjának eredmény az, hogy egyetlen közös kívánságuk eredményeként eltávolítható legyen a feleség orrára nőtt kolbász.  Valójában a személy-holon szintjén nincs vágykielégülés, viszont a rendszer rengeteg energiát használt fel a semmi elérésére.

 A személy szintjén akkor beszélhetünk valódi vágyteljesülés okozta örömről, ha a két szub-holon kooperál (konszenzusra jut a vágyakat illetően, vagy autonóm döntéseik egybeesnek.) Első esetben a „férj” és a „feleség” előre „megbeszéli”, hogy az első kívánságuk egy pár kolbász lesz, a másodikban pedig egybeesnek a kívánságaik, anélkül, hogy egyeztetnék azokat.

 A szubszemély-holon:  Bemenet: vágyik valamire  Művelet: terv és cselekvés  Kimenet: beteljesült vágy, öröm  B szubszemély-holon:  Bemenet: arra vágyik, amire A  Művelet: kooperatív terv és cselekvés A- val  Kimenet: beteljesült vágy, öröm

 Ha A és B szubszemélyek vágyai megegyeznek, akkor adekvát a mcdonaldizáció.

 A szubszemély-holon:  bemenet: vágyik valamire  művelet: terv és cselekvés  kimenet: beteljesült vágy, öröm  B szubszemély-holon:  Bemenet: A vágya dühöt generál, szorong  Művelet: terv és cselekvés A megbüntetésére  Kimenet: beteljesült vágy, öröm attól, hogy A szorong

 A fenti modell olyan vágy álombéli beteljesülését ábrázolja, a melyeről az álmodó nem akar tudni.

 Bemenet: nyílt vágy, amely a személy szintjén bűntudatot generál.  Művelet: Álommunka: torzítás,eltolás, sűrítés  Kimenet: álom a maga szimbolikus, metaforikus nyelvével, a torzítás mértékével arányosan csökken a szorongás.  A lappangó álomtartalom tudattalan, tehát a személy nyugalmáért azzal fizet, hogy félreérti önmagát.

 A torzításra rengeteg erőforrást elpazarol a rendszer, ami miatt nem képes valódi változásra.

 Nem álomfejtés, hanem?  A coachee beszámolója során a hallgatólagos tudása (tacit knowledge) és az explicit tudása között fellelhető inkonzisztencia jelzi a coach számára a személyben rejlő inkonzisztenciát.

 Polányi Mihály: hallgatólagos és explicit tudás megkülönböztetése  I. Hallgatólagos tudás: csak személyesen átadható ismeret.  a. A tudás szótlan dimenziója: szavakba nem foglalható tudás, készségek elsajátítása, gyakorlati tudás.  B. A tudás hallgatólagos összetevője: Tudásunkat megalapozó előfeltevés, mely adott esetben explicit módon is megfogalmazható.

 I. Explicit tudás: Személytelen, képletek, fogalmak révén tovább adható objektív tudás. Ideáltípusa a számítógép mint „következető berendezés”.  Polányi-stratégia az ontológiai coachingban:  A személy hallgatólagos tudása (testbeszéde, artikulációja, metakommunikációja, érzelmei, egész kommunikációs gyakorlata, elősejlő előfeltevései) inkonzisztenciát mutat explicit tudásával.

 A személy-holon  A szubszemély-holon mint következető berendezés.  Bemenet: explicit tudás  Művelet: számolás (logikus következtetés)  Kimenet: explicit tudás

 B szubszemély-holon mint számítógép- használó  Bemenet: explicit tudás  Művelet: az explicit tudásból kibontott értelem, konzisztens összefüggés  Kimenet: személyes tudás (hallgatólagos és explicit konzisztens egysége)

 B szubszemély-holon mint számítógép- használó  Bemenet: explicit tudás  Művelet: az explicit tudásból kibontott inkonzisztens értelmezés és összefüggés  Kimenet: inkonzisztens személyes tudás (hallgatólagos és explicit tudás inkonzisztenciája)

 Ikujiro Nonaka szerint a Toyota olyan tudástermelő vállalat, amely az explicit tudás és a hallgatólagos tudás között hidat épít, ez minden innováció alapja.  A vállat tudásának nagy része tapasztalatból szármatik, és formalizált módon nem adható át. A szervezet azért sikeres, mert képes hidat építeni a hallgatólagos és az explicit tudás közé

 Az első találkozás során a coach a coachee személyes és explicit tudása közötti inkonzisztenciákból következtet vissza a személyen belül rejlő inkonzisztenciákra.  Vagyis a helyzetéről adott explicit, fogalmi magyarázata, valamint a metakommunikációja, élethelyzete, testbeszéde, a narrativája mögött rejtező előfeltevései és hangulata közötti inkonzisztenciákra.

 A hallgatólagos és explicit tudás között fennálló inkonzisztenciákból (tervvisszafejtés révén) következtethetünk a paradox vágyak jelenlétére.  Bemenet: A és B egymásnak ellentmondó vágy  Művelet: vágyteljesítés és büntetés oda vissza  Kimenet: inkonzisztencia a hallgatólagos és az explicit tudás között.

 Az explicit és hallgatólagos tudás közötti áramlás elősegítése a tudástermelő döntésmenedzselés alapja.