Mozgáskorlátozott emberek foglalkoztatását, önálló életvitelét segítő eszközfejlesztő műhely és szolgáltatási hálózat  Azonosító szám:TÁMOP-1.4.2-07/1.-2008-0001.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Támogató Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében „Képzés, foglalkoztatás szakembereknek” tárgyú felhívás.
Advertisements

Mit lehet tudni a célcsoportról?
A rehabilitációs járadékban részesülő személyek (re)integrációs esélyeinek növelése a munkaügyi központok segítségével Vincze Györgyné Pécs, április.
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Az ORSZI minősítési rendszerének változásai és tervezett fejlesztései előadó Dr. Benkovics László.
Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás TÁMOP-3.2.2/08/A/2 Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon.
FOR EVER GURULÓ XII. FESZ Kongresszus, Velence, szeptember 29. Kogon Mihály.
FOREVER GURULÓ Infokommunikációs fejlesztések, támogató technikai eszközök RECIKLI , Nyíregyháza, február 13.szeptember 27. Kogon Mihály igazgató.
ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT
Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége. • Székhely: Zalaegerszeg • Alapítás éve: • Tagok: civil szervezetek, alapítványok, klubok • Fő tevékenység:
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
A komplex rehabilitáció Új feladat – új szemlélet! Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ november 26.
A „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
El ő adó: Kiszner Levente.  Melyek azok a legfontosabb társadalmi rétegek, amelyek valamilyen szempontból speciális helyzetben vannak?  Milyen nehézségek.
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
Új utakon a szaktanácsadás, tantárgygondozás A TÁMOP 3. 1
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / Kaposi József főigazgató A pedagógiai szakmai szolgáltatás új rendszerének.
A MENTOROK SZEREPE A KOMPLEX REHABILITÁCIÓ FOLYAMATÁBAN Tengelic.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
AZ ELŐZMÉNYEK ALAPELVEK A MEREK CÉLJA A PROJEKT CÉLJA
TÁMOP /A
T UDATOS INNOVÁCIÓ VAGY MÓKUSKERÉK ? Locsmándi Alajos Budapest, szeptember 25.
A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány bemutatása az egyenlő esélyű hozzáférés tükrében Budapest, június 17. Szentkatolnay Miklós.
TÁMOP „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” c. kiemelt projekt dél-dunántúli regionális alprojektjének.
Látássérültek közösségi mentorainak képzése és foglalkoztatása TÁMOP /
„A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása” módszertani megalapozása” kiemelt projekt kiemelt projekt.
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
Nappali ellátás célkitűzése: Mozgássérült emberek számára, komplex rehabilitációra irányuló szolgáltatások nyújtása, mely a társadalmi és munkaerő-piaci.
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
TÁMOP /2/B PROJEKT Network-Együttműködés-Tudástár szakmai támogató hálózat kiépítése a Dél-Dunántúli Régióban Szénássy Gábor projektmenedzser 2010.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
A TÁMOP projekt cél-és feladatrendszere, kapcsolata a TÁMOP 4
Dr. Szilágyi Klára Szent István Egyetem
Szaktanácsadás szerepe az óvodák pedagógiai munkájában
Közösségi művelődési törekvések Budapest, március 5 Beke Márton, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közművelődési Főosztályának vezetője.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési.
8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10. A TÁMOP projekt szerepe és feladatai Nyugat-dunántúli régióban.
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
kiemelt projekt bemutatkozása
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Prezentáció címsor A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt.
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
Biztos Kezdet gyerekházak hálózata
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat
Fogyatékos munkavállalók foglalkoztatásának magyarországi keretei Előadó: Tatosné Takács Andrea június 23.
A VISSZAÚT ÉPÍTŐKÖVEI Készítette: Balatoni Ágnes | Utcai Szociális Segítők Egyesülete |
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
A HEFOP / /4.0 „A társadalmi befogadás elősegítése a szociális területen dolgozó szakemberek képzésével” projekt keretében tervezett.
A Mozgássérültek Állami Intézetének bemutatása Február 22. Kogon Mihály igazgató.
Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató És Szakmai Támogató Hálózat.
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Emberi erőforrás fejlesztési operatív program
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Vidékfejlesztési Program Kovács Melinda Projektmenedzser Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában Pirisi Károly főigazgató Foglalkoztatási és Szociális Hivatal.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
„KAPASZKODÓ” SZOCIÁLIS BÖRZE
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
főosztályvezető-helyettes
Társadalmi Megújulás Operatív Program - TÁMOP
Társadalmi Megújulás Operatív Program - TÁMOP
A foglalkoztatás tervezése a kiváltási Programban
Előadás másolata:

Mozgáskorlátozott emberek foglalkoztatását, önálló életvitelét segítő eszközfejlesztő műhely és szolgáltatási hálózat  Azonosító szám:TÁMOP /

 A MÁI szeptemberétől egy kiemelt projektet, központi programot, indít az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív programjának (TÁMOP 1.4.2) keretében.  A műhelyhálózat létrehozásának célja a segédeszköz javító és fejlesztő szolgáltatások helyi elérhetőségének biztosítása a mozgássérült emberek számára.  A projekt szervesen illeszkedik abba a folyamatba, amely MÁI-t komplex rehabilitációs szolgáltatást nyújtó, országos módszertani fejlesztő központtá alakíthatja.

 A segédeszköz javítás, és kölcsönzés, valamint adaptáció lehetőségének elérhetővé tétele a vidéken élő mozgássérült emberek számára is.  A szervizelés, mint szolgáltatás kiterjesztése a segédeszközök javításán túl azok egyéni szükségletekhez igazított átalakítására, adaptációjára is.  A segédeszközök kiválasztásában, forgalmazásában, javításában közreműködő rehabilitációs és egyéb szakemberek képzése és szemléletformálása. A projekt céljai I.

 Megfelelő segédeszközök biztosításával a fogyatékos emberek számára a lehető legmagasabb szintű önállóság lehetővé tétele munkavállalási esélyeik növelése érdekében.  A megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatási arányának növelése közvetve és közvetetten egyaránt. A projekt céljai II.

 A fogyatékos embert nemcsak fizikai állapota jellemzi, hanem a társadalomban, környezetében betöltött szerepe, képességei, valamint saját funkcióképességének csökkenését vagy javulásának szubjektív megítélése.  Az FNO módszere egyrészt egyéni állapotfelmérésre, másrészt a segédeszköz egyéni szükségleteket maximálisan figyelembe vevő átalakításának megtervezésére ad lehetőséget. A projekt módszertani sajátossága: FNO

Az ország valamennyi régiójában segéd- és sporteszköz-javító, átalakító műhelyeket hozunk létre. A műhelyeket a tevékenységükhöz szükséges összes eszközzel felszereljük, az épületeket felújítjuk és akadálymentesítjük.  A műhelyek a már két éve működő budapesti segéd- és sporteszköz műhely mintájára végzik tevékenységüket. Minden egyes műhely a budapesti műhely munkáját szabályozó és leíró működési kézikönyvet, (mely tartalmazza a szabályzatokat, munkaköri leírásokat, a tevékenységek részletes leírását, az adminisztrációs követelményeket, stb.) alapul véve működnek. Műhelyekhez kapcsolódó szakmai tevékenység I.

 A műhelyek tevékenységei:  segéd-, és sporteszközök karbantartása, javítása, átalakítása,  segéd-, és sporteszköz-kölcsönzés  mozgásterapeuta, ortopéd szakorvos javaslata alapján segéd-, és sporteszközök egyéni szükségletekhez igazított átalakítása, fejlesztése,  segéd-, és sporteszközök használatának betanítása, nyomon követése,  szakmai együttműködés segéd-, és sporteszközgyártókkal, forgalmazókkal, mozgáskorlátozott embereket támogató szervezetekkel, rehabilitációs intézményekkel. Műhelyekhez kapcsolódó szakmai tevékenység II.

A projekt mérföldkövei 2010.szeptember2009.szeptember 6. műhely 2010.szeptember2009.szeptember 5. műhely 2010.szeptember2009.szeptember 4.műhely szeptember2008. szeptember 3. műhely szeptember2008. szeptember 2. műhely szeptember2008. szeptember 1. műhely június2008. szeptember Központi módszertani műhely fejlesztése BefejezéseKezdete