1 EMDOR KFT Integrációs Pedagógiai Rendszer Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2008/2009.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az Ec-Pec Alapítvány IPR szolgáltatási tapasztalatai Pap Sára ügyvezető.
Advertisements

TÁJÉKOZTATÁS A SZAKMAI VIZSGARENDSZEREK KUTATÁSÁRÓL Dr. Hideg Éva Budapesti Corvinus Egyetem, Jövőkutatás Tanszék Az FKA-KT 4/2006. sz. téma, Megvalósíthatósági.
Hálózati partnerkonferencia Budapest, augusztus 27. Békés Megyei Tudásház és Könyvtár Békéscsaba Közoktatás-fejlesztést támogató hálózat kiépítése.
25 ÉV A TEHETSÉGEK SZOLGÁLATÁBAN MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG KONFERENCIÁJA PÉCS SZEPTEMBER KORMOS DÉNES A NEMZETI TEHETSÉGÜGYI KOORDINÁCIÓS.
Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon
Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás TÁMOP
Mindenki tehetséges lehet valamiben!
Horizontális tanulás intézményi hálózati együttműködés
1 KÖZÖSSÉGFEJELSZTŐK BÉKÉS MEGYEI EGYESÜLETE. 2 KÖZÖSSÉGI SZÍNTÉR - IBSEN HÁZ.
Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége. • Székhely: Zalaegerszeg • Alapítás éve: • Tagok: civil szervezetek, alapítványok, klubok • Fő tevékenység:
integrációs szaktanácsadó
A szaktanácsadás támogató szerepe
Az IMIP-ek kötelező felülvizsgálata és kiegészítése
A tanácsadás rendszerének változásai Páll Viktória
Záró Konferencia Nógrád Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon TÁMOP /
Előadó: Faragóné Bircsák Márta
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2013/2014-es tanévben
A referencia intézmények szerepe a TÁMOP intézmények tanulószervezetté válásának folyamatában Csizmazia Sándorné szakmai vezető Harkány, nov.13.
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
Integrációs Program (IPR) a gyakorlatban
A HEFOP program bemutatása Nyíregyháza,
A tanácsadói tevékenység koordinálása Páll Viktória Ec-Pec Alapítvány.
AZ EGRI CSALÁDSEGÍTŐ INTÉZET MÓDSZERTANI GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT MUNKATERVÉNEK BEMUTATÁSA Készítette: Pappné Kormos Zsuzsanna.
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
Europe Direct Tájékoztató Központ Budapest ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központ ELTE Innovációs nap 2013.
Diplomás pályakövetési program, komplex hallgatói szolgáltatásfejlesztés az ELTE-n ELTE TÁMOP /2/KMR projekt március 9. TÁMOP /2/KMR
Európai Uniós támogatásokat kezelő intézményrendszer a környezeti fejlesztésekben Kiss Pál 2007/04/20 Igazgató Fejlesztési Igazgatóság Környezetvédelmi.
1 Az „ÁROP A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése pályázat” háttere „Helyi igényekre épülő szervezetfejlesztés a Zalakarosi Polgármesteri Hivatalban”
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
A TÁMOP projekt cél-és feladatrendszere, kapcsolata a TÁMOP 4
Szaktanácsadói értekezlet május 27.. Pedagógiai szakmai szolgáltatás a pedagógiai értékelés (benne az azt megalapozó mérés), a szaktanácsadás, a.
Az ÚMVP intézményrendszere
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés,
8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10. A TÁMOP projekt szerepe és feladatai Nyugat-dunántúli régióban.
Integrációs és képesség-kibontakoztató felkészítés az intézményekben Bedőné Fatér Tímea IPR szakértő Integrációs szaktanácsadó
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
A TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben Tanácsadói feladatok 1 Közoktatási Igazgatóság.
A „KONTAKTUS” Dél-dunántúli Regionális Közoktatási Hálózat Koordinációs Központ feladatai, működése Matókné Misóczki Mária Projektigazgató.
A „KONTAKTUS” Dél-dunántúli Regionális Közoktatási Hálózat Koordinációs Központ hálózatépítő tevékenysége Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Garay.
TÁMOP 3.2.2/08/A/1 A közoktatás modernizációját támogató hálózatfejlesztés a Közép-Magyarországi régióban.
A Nógrád TISZK nyomonkövetési és pályakövetési rendszer modelljének, ezen belül a partneri igény és elégedettség mérési rendszerének kidolgozása. Salgótarján.
„A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Pedagógiai Közművelődési és Képzési Intézet jelene és jövője” augusztus 23.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Együttműködési lehetőségek a kompetencia alapú oktatás elterjesztése érdekében Tuza Tibor Balogh Tibor.
„Tervezéstől az önértékelésig" folyamat-tanácsadói közreműködéssel

Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár
Minőségstandardok a PSZ-ek működésében?
A MENTORÁLÁS TAPASZTALATAI (3.1.3) Veszprém, február 26.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
A szaktanácsadó segítő szerepe
A fejlesztő célú szaktanácsadás
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
„ÍVELJETEK CSILLAGOK!” ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROJEKT A II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI-BAN TÁMOP B
Gyermekszegénység elleni program a hevesi kistérségben TÁMOP /
Heves Megyei Pedagógiai Intézet 3300 Eger, Szvorényi u. 27. Pf.:196, Telefon:36/ , Fax:36/ , Honlap:
ALKOHOLIZMUS ELLENI MEGYEI EGYESÜLETEK ÉS KLUBOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE, MAGYAR KÉKKERESZT EGYESÜLET, KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT HÁLÓZAT ÉPÍTÉSE.
CURIE TEHETSÉGPONT. A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Tehetségpontok mind Magyarországon, mind a határon túl élő magyarlakta részekre kezdeményezi és támogatja.
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Önfejlesztés és horizontális tanulás
„Együtt, eredményesen”
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Az AE Szövetség szervezet fejlesztése
Előadás másolata:

1 EMDOR KFT Integrációs Pedagógiai Rendszer Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2008/2009

2 Korábbi évek tapasztalatai  A tanév végén a szakértő ellenjegyezte az intézményi önértékelést  A folyamat végén mondta el a szakértő a tapasztalatait  Nem volt idő a folyamat- tanácsadásra

3 A rendszer változtatásának szükségessége  Nem teljes az intézményekben az IPR elemek kidolgozottsága  Nem alakult ki az intézmények egyéni arculata  Egyre több intézmény pályázott a támogatásra  Iskola:123  Óvoda: 91  Az indikátorok, az intézményi vállalások nem mindig voltak reálisak

4 Szervezeti felépítés Regionális koordinátor Fenntartók

5 Minőségbiztosítási rendszerünk Fő céljaink:  Belső, és külső kommunikáció működtetése  A régi szakértői szerep átalakítása, a tanácsadói szemlélet erősítése, új szaktanácsadók segítése, mentorálása  Az intézményeknek fejlesztési terv készítése /bemenet, kimenet mérése/  Elégedettségi felmérést készítünk, az észrevételeket beépítjük a fejlesztési folyamatainkba.  Önértékelést, és szupervizori értékelést végzünk, ami alapja a szaktanácsadók további alkalmazásának  Panaszkezelés  Dokumentációs rendszer kiépítése  Szakmai kapcsolattartás erősítése, fejlesztése az OOIH-val, régiós koordinátorral

6 KOMMUNIKÁCIÓ Belső kommunikáció  Az EMDOR KFT –n belül belső levelezési rendszert működtetünk. Célja a szaktanácsadók közötti szakmai tapasztalatcsere, véleménycsere biztosítása.  Fontosnak tartjuk a személyes találkozások, szakmai konzultációk szervezését is, ezek színterei:  szakmai műhelyek / óvoda, általános iskola, középiskola/  konzultációk legalább havi rendszerességgel  belső képzések, csapatépítő tréningek

7 KOMMUNIKÁCIÓ Külső Kommunikáció  A kommunikáció a közvetlen és közvetett partnerekkel.  Szakmai fórumok szervezése, ezek színterei:  Konferenciák pl.: Nyíregyházán  Kistérségi találkozók, kiemelten a LHH kistérségeknél  Kistérségi hálózat építés   Honlap: szabolcsipr.shp.hu

8 IPR folyamat-tanácsadó feladatai  Az látogatási tervet készít, fejlesztési célokat határoz meg az IPR menedzsmenttel közösen, egyezteti a kimenti indikátorokat  Azonosítja az IPR folyamatokat, segíti a dokumentálást,  Követi a megvalósítást az önértékelésig, folyamatosan tanácsokkal szolgál  Gyors és pontos információ átadás, HITELESSÉG  Követi a jogszabályoknak való megfelelést, dokumentumok átdolgozását  Segíti az egyéni fejlesztési napló vezetését  Felügyeli az IPR menedzsment és az intézményi teamek működését  Javaslatot tesz a támogatás felhasználás módjára NEM ELLENŐRIZ, NEM DÖNT, TANÁCSOT AD!!!

9 A szupervizorok feladatai  Az intézményi folyamatfejlesztő feladatok működtetésének felelősei  A folyamat dokumentációs rendszerének kidolgozásában, átalakításában vesznek részt  Határidőre elkészítik jelentéseiket  Az IPR szakértők munkájának segítése, értékelése  Segítik az intézmények hálózattá történő fejlesztését  Módszertani, hospitációs napok szervezésében vesznek részt

10 További feladataink: Óralátogatások Hospitálási napok szervezése Kistérségi információs napok szervezése 2009/2010 tanévre pályázatok segítése Önértékelés, pénzügyi elszámolás segítése

11 Kapcsolat Szakmaivezető: Kerekesné Lévai Erika Szupervízorok: Dienes Béla Nagy Anna Magdolna

12 Köszönjük a figyelmüket! EMDOR KFT Nyíregyháza