László Gyula A foglalkoztatási partnerségek jövőjét megalapozó kutatás László Gyula PTE KTK.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tájékoztatás a szakmai programok megvalósításáról június 26. BARTÓK TAMÁSNÉ.
Advertisements

Területi koordinációs kapacitások vizsgálata Szepesi Balázs A területfejlesztési értékelések bemutatása – workshop április 2 5.
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
A TISZK-ek fenntarthatósága 1 Budapest, január 14.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
KÖZKÉZEN Felelősen a közösségért! Felelősen Fehérvárért! Farkas Tamás tanácsadó.
Tapasztalatok bemutatása a hátrányos helyzetű kistérségek szociális ellátó- rendszerének fejlesztése és a közszolgáltatások kistérségi integrációja területén.
Kecskemét, április 2O.Készítette: Ramháb Mária A kistelepülési könyvtári ellátás korszerűsítésének lehetőségei Informatikai és Könyvtári Szövetség.
1 Foglalkoztatási paktumok helyzete Magyarországon, jó gyakorlatok Örkény június 24.
AZ ÚJRAIPAROSÍTÁST TÁMOGATÓ INTÉZMÉNYI KÖRNYEZET
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
Tájékoztató a megyei gazdaságfejlesztési részprogram tervezéséről
Az EU-s projektek fenntartási tapasztalata a JNSZ TISZK-ben Országos Egyházi TISZK Zárókonferencia Kazincbarcika
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
Könyvtárvezetési stratégiák, vezetési típusok
Pordány Sarolta: Ph.D. kutatásindító
Családi vállalkozás.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
A Duna földrajzi kapocs, közös identitástudat képező elem települések, régiók és országok közötti többszintű és sokrétű kapcsolatrendszer alapvető eszköze,
Az ÚMVP intézményrendszere
Iskolahálózatok itthon és külföldön Pénziránytű műhelymunka MNB, november 10.
MINŐSÉGFEJLESZTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN TÁMOP kiemelt program VESZPRÉM 2007 november 28.
A lokalitás szerepe a munkaerőpiaci folyamatok alakításában László Gyula Pécs, május 19.
Tudásmenedzsment eredmények és tapasztalatok a MOL Csoportban Tóth Róbert Tudásmenedzsment vezető, MOL Csoport Budapest, 2006.február 23.
1 A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI A TERVEZÉSI GYAKORLATBAN A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
A Foglalkoztatási Információs Pontok a Dél-dunántúli régióban Márk László Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Helyzetelemzés tapasztalatai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője október.
Az NFT társadalmi egyeztetése civil szemszögből Civilek a Nemzeti Fejlesztési Terv Nyilvánosságáért - CNNy Pécs, március 23.
A Regionális Munkaügyi Tanácsok foglalkoztatási paktumokban való részvételi lehetőségei Balatonvilágos
Az EEM helye a menedzsmentben
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
Regionális projekt-előkészítési támogatás 2007-ben (PEA4) Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Társadalmi-gazdasági egyenlőtlenségek Régiók, megyék, kistérségek.
A stratégiai kulcsmentorok bemutatkozása IFKT mentor képzés Budapest, december 13.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Budapest, december 6.1/12 A kistérségi rendszerépítés helyi tervezésének és módszertani támogatásának új hangsúlyai Dr. Németh Jenő IDEA Kistérségi.
Civilek a területfejlesztésben Dr.G.Fekete Éva MTA RKK, Miskolc.
Az Országos Fogyatékosügyi Tanács sajátos szerepe az Európai Uniós szabályozások érvényesítésében hazai nemzeti és helyi szintű szabályozásokban Horváth.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
BFH Európa Projektfejlesztő és Tanácsadó Kft.
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
A BARANYA PAKTUM MARKETINGTERVE. Környezetelemzés – Baranya megye fős lélekszáma az ország lakosságának 4%-át teszi ki Népesség fogyó tendenciája.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
1 „Út a munkához” program Szűcs Erika november 24. Budapest.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
HEINNOVATE OECD-EU partnerségi projekt Magyarország részvételével, 2016 Kovács István Vilmos, ELTE PPK Felsőoktatási és innovációkutató csoport.
Foglalkoztatási Paktum Magyarországon Gere János.
Hálózatok Támogató, segítő szerepek az ifjúsági munkában.
TOP vas megyei aktualitásai
Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-5. 1
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
roma integrációs modellek a közös sikerekért
A BÁCSALMÁSI ÖNKORMÁNYZATI KÖZSZOLGÁLTATÁSI KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

László Gyula A foglalkoztatási partnerségek jövőjét megalapozó kutatás László Gyula PTE KTK

László Gyula2 A kutatás keretei Támogató: OFA K-2008A Pályázó: Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Résztvevők: –Farsang Zoltán –Gombás József –Hollósi Szabolcs –Kovács Péter –László Gyula

László Gyula3 Alapvető célok Tartalom: A paktum-modell és a foglalkoztatási paktumok hazai működésének megismerése Cél: –Az Uniós és hazai szakirodalmi háttér, dokumentumok összegyűjtése –Ajánlások a foglalkoztatáspolitika számára (a paktumok hogyan tudnak szervesen és hatékonyan illeszkedni a foglalkoztatáspolitikába ) –Ajánlások a meglévő és tervezett paktumok, a tényleges és potenciális partnerek számára (hogyan kerülhető el a kudarc és érhető el a siker)

László Gyula4 A kutatás módszerei  Szekunder szakirodalom-kutatás –EU-s dokumentumok, hazai szakirodalom  4 paktum dokumentum-vizsgálata –Pápai kistérség, Szombathely város, Békés megye, Észak-Magyarország régió  Primer kutatás: interjúk –Foglalkoztatáspolitikai szinten –Kistérségi paktum-szinten –Magasabb paktum-szinten  Workshopok  Záró tanulmány

László Gyula5 A kutatás eredményei  Szakirodalom-kutatás  99 oldal (2) Dokumentum-elemzés  34 oldal (3) Interjú-kötet I. Az interjúk szövege  133 oldal (4) Interjú-kötet II. Az interjúk tapasztalatainak összegzése  101 oldal (5) Záró tanulmány  95 oldal

László Gyula6 Miért a paktumok (partnerségek)?  Az Uniós harmadik szint, a hatékony kormányzás eszköze, „legjobb gyakorlat”  Társadalmasítás, a helyi erők aktivizálása, helyi legitimáció és kontroll  A partnerség szellemének terjesztése, közösség- építés és együttműködés  Lokális önfejlesztő stratégia, a fejlesztések irányítása, fókuszálása, koordinálása  A helyi adottságokra, a helyi szereplőkre, a helyi erőforrásokra építés, szinergia  A központi célok megvalósulásának, a központi források hasznosulásának jobb esélye  „nincs alternatíva”…

László Gyula7 Helyi foglalkoztatás-fejlesztés Helyi foglalkoztatási stratégia, helyi kormányzás Feltételek: a)Adaptáció: rugalmas helyi illeszkedés b)Részvétel: az összes releváns érintett c)Integrálás: a foglalkoztatáspolitikába és a helyi stratégiákba d)Intézményesülés: legitim keretek e)Helyi aktivitás: közös célok, saját és támogatott programok, együttműködés és felelősség f)Fenntarthatóság: finanszírozási biztonság

László Gyula8 Siker-kritériumok 1. Egyetértés a partnerség és a megállapodás szükségességéről 2. A felek közti kölcsönös tisztelet és bizalom 3. Aktív, elismert és együttműködő vezetés 4. A kulcsfontosságú értékek és érdekek meghatározása világos és nyílt folyamat keretében 5. Közös, konszenzusos jövőkép meghatározása 6. Időt hagyni a partnerség kiépítésére 7. Közös munkaprogramok 8. Az együttműködés rugalmas és hatékony munkamódszereinek kiépítése 9. Jó kommunikáció 10. Közös döntéshozatal a konszenzus elérésének céljából 11. Hatékony szervezet, menedzsment

László Gyula9 Gyakori akadályok  A stratégia fókuszálásának hiánya  Nehéz a tervezési fázisból eljutni a végrehajtási fázisba  A pénzügyi források hiánya  A menedzsment és a partnerek közötti összhang hiánya, a konszenzus hiánya  A független menedzsment hiánya  A partnerségi kultúra hiánya  Az együtt, partnerségben működés készségének és képességének hiánya  A központi, kormányzati centralizáció túlsúlya  Ágazatközi együttműködések hiányosságai  A gazdasági és foglalkoztatási, képzési szempontok ütközése  Adathiány  Az értékelés hiánya

László Gyula10 Int.1: A kezdeményezés indítéka  Korábban nem volt ismert és nem is lett alapvető cél a paktum, a forrásszerzés a meghatározó  A paktum létrehozása inkább külső elvárás, volt, nem elsősorban saját kezdeményezésre jött létre  Kerestek lehetőséget a foglalkoztatási gondok megoldására, így találták a pályázati kiírást  Volt már korábban is együttműködés, amire építettek, de paktumot csak a pályázat nyomán hoztak létre  Már korábban is tervezték a paktumot, a pályázat ebben segített (paktum pályázat nélkül is lett volna)

László Gyula11 Int.2: A kezdeményező, a gesztor és a résztvevők  Kezdeményező: –a Megyei, Városi Önkormányzat (4), a Többcélú Kistérségi Társulás (3), a Területfejlesztési Önkormányzati Társulás (5), a Munkaügyi Központ (5), a Civil szervezet (3)  Gesztor –Önkormányzat (6), Önkormányzati/kistérségi társulás (7), Közhasznú szervezet (2), Munkaügyi Központ (1)  Résztvevők –tipikus: önkormányzatok, kistérségi társulások, területfejlesztő egyesületek, Munkaügyi Központ (Kirendeltség), kisebbségi önkormányzatok, képzők (szakképzés, felnőttképzés), szociális partnerek és gazdasági kamarák, vállalkozások, civil szervezetek –gyakran hiányzó: TISZK, felnőttképzés, Regionális Képző Központ, szociális partnerek, kamarák, Regionális Fejlesztési Ügynökség, Vállalkozói Egyesület, hátrányos helyzetűekkel foglalkozó civil szervezetek –nem tipikus: Munkaügyi Tanács, pénzintézetek, kulturális/közösségi egyesületek, deko szervek, felsőoktatás-kutatás, munkaerőpiaci közvetítő, tanácsadó, befektetés-szervező szervezetek

László Gyula12 Int.2: A kezdeményező, a gesztor és a résztvevők Mi volt az alapítók, résztvevők célja Alapvetően a saját (munkaerőpiachoz közeli vagy távolabbi) szervezeti érdekek  Megyei önkormányzat: inkább szakképzés, mint foglalkoztatás  Önkormányzat, társulás: a párbeszéd erősítése, a település dinamizálása és pályázati forrásszerzés  Vállalkozók: ingyen van, információ, potenciális haszon, pályázati lehetőség, kapcsolatrendszer építése ill. nyomása, inkább térségi kötődés, mint anyagi haszon  Civilek: többlet-forrás lehetősége eredeti funkciójuk megvalósításához

László Gyula13 Int.3: A paktumok mérete  Mini (10-20 partner): 3 paktum  Kicsi (20-50 partner): 3 paktum  Közepes (50-80 partner): 4 paktum  Nagy (80-nál több partner): 3 paktum Mennyiség és/vagy minőség… –a közvetett érintettek közvetlen is legyenek tagok, vagy csak a képviseletük; –az összes érintett, vagy csak a döntési pozícióban lévők legyenek résztvevők?

László Gyula14 Int.4: A partnerek hozzájárulása a paktum működéséhez  A többség „csak” a belépést vállalja, mást nem  Erős, majd csökkenő/múló lelkesedés  A „kemény mag” saját szervezeti erejét – de nem anyagiakat – kínálja  Van, ahol a partnerek írásban rögzítik saját vállalásaikat  Van, ahol a partnerek ingyenes-kedvezményes szolgáltatást és/vagy anyagi hozzájárulást is adnak  Kell egy szervezet, mozgató erő  Szervezetenként is változó: –a civilek aktívak; az önkormányzatokból a nagyobbak, és ha muszáj; a vállalkozók passzívak (kiv., ha odaviszik, ha megéri); a kistérség szívesen átadja, de jó fórum

László Gyula15 Int.5: A paktumok menedzsmentje A pénztől/hozzáállástól függően változó: –Vannak főállású menedzserek –A menedzser osztott munkakörben dolgozik –Volt, amíg tartott a pályázati forrás; az ICS még működik Kevés a valóban független menedzsment

László Gyula16 Int.6: A paktum-stratégiák  Kiterjedt kör mozgósításával, szakértők bevonásával, vitákon keresztül készül  Adatbázis: Munkaügyi Központ, terület- fejlesztési dokumentumok, részben saját  Széles körű elfogadottság – kisebb támogatottság  Névleg és formailag helyi, sajátos, - gyakran igen általános célok és célcsoportok, konkrétumok nélkül  Ritkán integrált (és ilyenként meg is valósítható)  Nincs aktualizálás

László Gyula17 Int.7: A paktumokkal szembeni elvárások  Az ICS részéről: –a stratégia megvalósítása –az indikátorok teljesüljenek  A pályázatból adódóan –egységes elvárások (30 munkahely) –nem a paktum lényegéhez illeszkedő –rugalmatlan, merev

László Gyula18 Int.8: A paktumok térségi szerepe  Átütő erejű, sikeres paktum  Jelen van, de még csak az út kezdetén  Jelen van, de még nem eléggé, még nincs kellő hatása;  Van párbeszéd, terjed a szellemiség, de hiányoznak és változnak a partnerek (már nem akarják, még nem értik)  Van együttműködés, de az nem-hivatalos, nem a paktumhoz kötött (bár eredetileg az)  Sajnos van, amelyik nem működik A résztvevők: van aktív, látens és passzív

László Gyula19 Int.9: A paktumok aktivitása a) Munkahely-teremtés b) Projektek generálása c) Együttműködések d) Rendezvények e) Szolgáltatások f) Képzés g) Kommunikáció h) A paktumok egymás közötti kapcsolata Mérhető és nem mérhető elemek

László Gyula20 Int.9: A paktumok aktivitása „Legjobb” megoldások  Hírlevél  Elvinni a vállalkozóhoz a rendezvényt  Lehetőséget adni (pl. pályázatra)  Partnerségi képzés  Mediátorok  Konkrét feladatok meghatározása/vállalása  Összekapcsolás a Leaderrel  Indikátorok: óvatosság, szakértő igénybevétele  Egyesület

László Gyula21 Int.9: A paktumok aktivitása „Legrosszabb” megoldások  Kistelepülésen nincs partner  Változik a személyi kör  A képzők kimaradtak  A kommunikáció hiánya  A politika közbelép  A gesztor céljai dominálnak  Indikátorok: túlvállalás

László Gyula22 Int.10: A paktumok finanszírozása  Saját forrásból biztosan nem megy, a partnerek támogatása hiányzik, bizonytalan, csökkenő  A pályázati megoldást sok kritika éri  Kell a helyi aktivitás, anyagi támogatás is, de kell az állami részvétel is –a független paktum-menedzsment működtetésében –a partnerségi programok finanszírozási feltételeinek megteremtésében (projektek pályázati finanszírozása, társfinanszírozása) –módszertannal, minőségbiztosítással, országos koordinációval.

László Gyula23 Mitől sikeres egy hazai paktum  közös érdek, közösen alakított értékrend és szemléletmód  részvétel, aktivitás (mindenki ad, és kap is)  személyes kapcsolatok, partnerség-szemlélet  proaktív, kezdeményező menedzsment és elkötelezett támogató partner-szervezetek  aktuális kérdések, a partnerek érdeklődésének (és érdekérvényesítésének) fenntartása  kommunikáció: nyilvánosság, honlap, hírlevél, sajtó, társadalmi kapcsolatok  a fenntarthatóság biztosítása

László Gyula24 A legfontosabb siker-kritériumok a) Partnerség –Partnerség-szemlélet, partnerség-tudat –Kölcsönös tisztelet és bizalom –Személyes kapcsolatok –Az egyetértés rögzítése egy megállapodásban b) Partnerek, résztvevők –A releváns szereplők részvétele, bevonása –Elkötelezett, támogató hozzáállás –Erőforrásokkal hozzájárulás a paktum céljaihoz

László Gyula25 A legfontosabb siker-kritériumok c) Érdek-egyeztetés, konszenzus –Érdekek nyílt megfogalmazása –Közös gondolkodás, közös érdekek –Konszenzusos jövőkép –Közös döntéshozatal –Érlelés d) Stratégia-készítés –A stratégiai célok megfogalmazása –Tervszerűség –Megvalósíthatóság

László Gyula26 A legfontosabb siker-kritériumok e) Együttműködés –Együttműködési készség –Közös munkamódszerek –Közös munkaprogramok, akciótervek –Közös/kölcsönös érdekérvényesítés –Egyensúly f) Vezetés –A vezető –A menedzsment szervezet

László Gyula27 A legfontosabb siker-kritériumok g) Kommunikáció –Jó kommunikáció, akár külső szakemberrel –Közös, intenzív kommunikációs stratégia –PR a sikerek közvetítésére –Nyilvánosság, honlap, hírlevél a partnereknek –Sajtó, társadalmi kapcsolatok h) Biztonság, fenntarthatóság –A partnerség fenntartása, finanszírozása –Anyagi függetlenség

László Gyula28 A hazai paktumok problémái  Programhoz keresünk forrást, vagy fordítva?  Releváns szereplők (szociális partnerek, önkormányzatok, képzők) hiányoznak  Az „erkölcsi-szakmai” támogatáson túl nincs „egyéni” (anyagi) hozzájárulás  A létrehozás korrekt volt, nagy lendülettel indultak, aztán elolvadt a lelkesedés, a működés akadozik  Az aktivitás addig jó, ameddig tart a pénz, vagy valaki üzletet lát benne  A stratégia könyv-ízű, vagy mindent összehord, részeiben nem összehangolt, évek óta nem frissítették  Formális a működés, nincs önálló menedzsment  Nincsenek konkrét résztvevők, feladatok, felelősök,  A megyei szint túl magas, túl távol van az érintettektől.  Nem idevágó indikátorok (résztvevők, munkahelyek száma)

László Gyula29 A külső feltételrendszer  Támogató társadalmi/politikai környezet  Stabil politikai megítélés  A vezető munkaerőpiaci szervezetek támogatása  Partnerségi szellem  A lokalitás elfogadása  A foglalkoztatáspolitika támogató hozzáállása  Eszközök biztosítása, stabil finanszírozási háttér  A regionális intézményrendszerbe illesztés  Rugalmas keretfeltételek meghatározása  Információs rendszer, controlling

László Gyula30 „… nincs alternatíva…” Köszönöm a figyelmet!