A várandós anyák segítése döntéseikben „Nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem” 17. Zsoltár.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Családoktól tanulunk Kutatást végezte: Hegedűs Réka és Dávid Beáta 2005 Home-Start International Otthon Segítünk Alapítvány MTA Szociológiai Kutatóintézet.
Advertisements

Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Ezt szavazták meg az év legjobb jének Ha úgy gondolod, hogy boldogtalan vagy, nézd meg őket!
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
A házasság még nem a mennyország
Egyenlő Bánásmód Hatóság. A védett tulajdonsággal rendelkezők hátrányos megkülönböztetése  nemi diszkrimináció  a romák hátrányos megkülönböztetése.
Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók
Gondolatok Salkaházi Sára naplójából. Kevésben hűnek lenni nagyon nehéz.A hősies nagy dolgokra mindig hajlamosabbak vagyunk... Míg a kis dolgok mellett.
„Szeretettel élni és szenvedni”
Család.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
ADVENT.
TURIYAM  A belső műhely A testhez a testről: Részletek Knolmár Marica írásából június Téma: A hála.
A SIKERES ÉLET TITKA.
Bevezetés a tanácsadásba Dr. Dan Brinkman.. Tanácsadás  Nátán esete (2Sám 12:1- 14)
„Férfinak és nőnek teremtette”
A hit ideje, a „most” Folk Iván. Róma 10:10 Márk 5:36 A szívünkkel hiszünk.
Állatok Világnapja.
Negyedik előadás Március 11
AIDS –Etikai problémák az ápolásban. Az ápolónő alapvető kötelessége 4irányú (Ápolói Kódex,1973): Az ápolónő alapvető kötelessége 4irányú (Ápolói Kódex,1973):
Arany János A legszebb virág A legszebb virág.
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
1 Oktatás és iskolázottság – nemi egyenlőtlenségek konferencia Az előadás címe: A hátrányos helyzetűek oktatásban való részvétele gender szempontból (különös.
Túrmezei Erzsébet : KARÁCSONY ELŐTT.
KÍNAI KÉPEK ÉS KÖZMONDÁSOK
Úton böjtben.
Menedék - Migránsokat Segítő Egyesület
Közösség Az Egyház – ecclesiola. Ő Átala, Ő Vele, Ő Benne.
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Úton böjtben.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Én még mit sem tudtam Rólad, Te már akkor szerettél
ISTEN hozott köztünk!.
Asztal- és életközösség Jézussal
Michal Snunit A lélekmadár
Kenyered és Borod táplál engem, Te gyógyítod Szívem, hogyha fáj.
Én még mit sem tudtam rólad,
Mi csak vándorok vagyunk itt a földön, vándorként éljük életünk,
Az Élet Igéje január „A hívők sokaságának egy volt a szíve-lelke. Egyikük sem mondott birtokából semmit sem a saját tulajdonának, hanem mindenük.
Az Élet Igéje június „Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi.
Az élet igéje április „Testvérek, ne panaszkodjatok egymásra…” (Jak 5,9)
Azért, hogy az isteni kegyelem által megtaláljuk ezt az utat, nagyon segít, ha sok módon keresünk és próbálkozunk, hogy azon az úton járjunk, amely.
Novéna Jezsuita Hivatásokért november 6. Második nap.
Novéna Jezsuita Hivatásokért november 5. Első nap.
Hallgatva ezt az önazonossági kérdést, amelyet Jézus szegez tanítványaihoz, eszembe jutott pár hasonló kérdést feltenni a mi Társaságunkkal kapcsolatosan:
Csendesedjek el fogadjam szívembe Azt, Akivel imádkozom és akiért/akikért imádkozom.
2013. június Az Élet Igéje „De ha jót cselekesztek és ugyanakkor türelmesen szenvedtek, ez értékes Isten előtt.” (1Pét 2,20)
Az Élet Igéje február „Akiket Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai.” (Róm 8,14).
„Szüntelenül imádkozzatok!” (1 Tessz 5,17) Az idén egy népes ökumenikus csoport választotta ki az igét az Egyesült Államokban, Szent Pálnak a tesszalonikai.
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
A CSALÁDOK HITVALLÁSA.
Az Élet Igéje szeptember.
Itt vagytok ? Jó reggelt ! Álmos vagyok….
A szellemek megkülönböztetése Loyolai Szent Ignác útmutatásában.
Szociálpedagógus a „SÉF” Szakképző Iskolában „Fontos vagy nekünk” QALL – Végzettséget mindenkinek! Regionális konferencia Székesfehérvár 2013.
TÖOSZ Polgármesternői Tagozat Vitaindító – 2007-re tervezett tevékenységek.
Milyen szép a világ Készítette: Süni.
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Jn. 3:16 Mint Bárány.
Kimondom már bátran: az Õ irgalma nélkül Semmit sem sem ér az életem.
Sokan csak azért beszélnek, mert azt hiszik a hanggal könnyebb bánni, mint a csönddel.
Én fel sem foghatom. Ref.: Én fel sem foghatom: mily jó az Úr, Az ajkam zeng hálahalleluját, Nyelvem Róla szól.
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz. Egyedül Isten ajándékozhat meg szeretettel, de te is bizonyságát adhatod szeretetednek.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
Családi életre nevelés Házasság. Tartalom A házasság definíciója és eredete Egyházi házasságkötés Polgári házasságkötés Házasodási tendenciák napjainkban.
A család ahonnan jövök.
Szent Szív Társaság Societas Religiosarum Sanctissimi Cordis Jesu – Sacré Coeur RSCJ Sacre Coeur nővérek.
Előadás másolata:

A várandós anyák segítése döntéseikben „Nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem” 17. Zsoltár

Abortusz: hogyan dönt? “Nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem!” A Jézus Szíve Társasága segítő programja a több életért

“Nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem!” 17. Zsoltár

Az eldöntendő kérdés: elfogadjam-e a megfogant életet vagy sem?

“Nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem!” 17. Zsoltár Választás előtt állok… Ki segít nehéz döntésemben? Ki/mi befolyásolja döntésemet? Kinek a hangjára hallgassak?

“Nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem!” 17. Zsoltár A jó döntés megszületéséhez szükséges: A döntés lehetősége A szabadság A kellő mérlegelés Rálátás az erővonalakra A saját érzések regisztrálása A szükséges és megfelelő idő

“Nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem!” 17. Zsoltár A jó döntés megszületéséhez szükséges: A döntés lehetősége – miben dönthetek? A szabadság – az indifferencia, a külső csend Rálátás az erővonalakra - a megkülönböztetés A kellő mérlegelés - a mérleg nyelve A saját érzések regisztrálása - a belső megmozdulások megfigyelése A szükséges és a megfelelő idő – a vigasz

“Nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem!” 17. Zsoltár Szent Ignác A jezsuiták Az egyik első döntés: a szamár

“Nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem!” 17. Zsoltár Szent Ignác klasszikus írásműve, az 1522 és 1548 között született Lelkigyakorlatok nagyrészt abban kíván segítséget nyújtani, hogy az emberek elég szabadok legyenek ahhoz, hogy jó döntéseket tudjanak hozni. A mű eredeti címe: Lelkigyakorlatok, hogy az ember önmagát legyőzze és életét rendezze anélkül, hogy bármely rendezetlen hajlamból elhatározást tenne. Szent Ignác „rendezetlen hajlamnak” nevezi azt, ami béklyóba ver minket, ami megakadályoz minket abban, hogy szabadok legyünk.

“Nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem!” 17. Zsoltár A szentignáci lelkigyakorlat • fontos kritériuma a befelé fordulás, a csend megteremtése, a külvilág ingereinek a lehetőség szerint minél teljesebb kizárása, • hogy a figyelem a belső hangokra, belső jelzésekre fordulhasson

“Nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem!” 17. Zsoltár Jézus Szíve Társasága (Societas Jesu Cordis) Női apostoli élet társasága

“Nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem!” 17. Zsoltár A Társaság lelkisége: 1.Loyolai Szent Ignác Lelkigyakorlataiból ered 2.Jézus Szívének szereteturalmát az egyének és a családok érdekében terjesztik a társadalomban 3. Közösségi életük példájának a názáreti Szent Család mindennapjait tekintik.

Szív Lelkiségi Központ, Tahi

“Nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem!” 17. Zsoltár Szülészorvosi tapasztalat Tapasztalat a saját várandósságokban Pszichoterápiás, családterápiás tapasztalat Lelkigyakorlat kísérői tapaszatalat

“Nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem!” 17. Zsoltár A jó döntés megszületéséhez szükséges: A döntés lehetősége – miben dönthetek? A szabadság – az indifferencia, a külső csend Rálátás az erővonalakra - a megkülönböztetés A kellő mérlegelés - a mérleg nyelve A saját érzések regisztrálása - a belső megmozdulások megfigyelése A szükséges és a megfelelő idő – a vigasz

“Nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem!” 17. Zsoltár A jó döntés megszületéséhez szükséges: A döntés lehetősége – miben dönthetek? „Nem gondolhatok olyan választásra, amely bűnt foglal magában”

“Nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem!” 17. Zsoltár A jó döntés megszületéséhez szükséges: A döntés lehetősége – miben dönthetek? A nő joga??

“Nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem!” 17. Zsoltár A jó döntés megszületéséhez szükséges: A szabadság – az indifferencia Rálátni a „rendezetlen ragaszkodásokra” A szabadság nem az, hogy azt teszem, amit én akarok, hanem az a szabadság, hogy megtehetem azt, amit kell. Ebben nem köt meg mások érdeke, és saját rendezetlen ragaszkodásaim sem

“Nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem!” 17. Zsoltár A jó döntés megszületéséhez szükséges: A szabadság – az indifferencia, a csend Milyen hangok nyomják el a „néma sikolyt”? Ki, mi űzi a várandóst a műtőasztalra? „Feszítsd meg!”

“Nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem!” 17. Zsoltár A jó döntés megszületéséhez szükséges: A szabadság – az indifferencia, a csend

“Nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem!” 17. Zsoltár A jó döntés megszületéséhez szükséges: Rálátás az erővonalakra - a megkülönböztetés Az abortuszról hozott döntést alapvetően a mások érdekei befolyásolják

“Nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem!” 17. Zsoltár A jó döntés megszületéséhez szükséges: A kellő mérlegelés - a mérleg nyelve A mérlegelés folyamata

“Nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem!” 17. Zsoltár A jó döntés megszületéséhez szükséges : A kellő mérlegelés - a mérleg nyelve a lelki kísérő akivel ha igényli, minden nap találkozhat, beszélgethet, akivel megoszthatja belső útját, aki segíthet a mérlegelésben, aki jelen van a döntés megszületésénél

“Nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem!” 17. Zsoltár A jó döntés megszületéséhez szükséges: A kellő mérlegelés - a mérleg nyelve a lelki kísérő „ ne hajoljon sem egyik, sem másik oldal felé, hanem középen maradjon, mint a mérleg nyelve ”

“Nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem!” 17. Zsoltár A jó döntés megszületéséhez szükséges : A saját érzések regisztrálása - a belső megmozdulások megfigyelése Az űzöttség A lelkiismeret A magzatra figyelés A hormonális változások miatti esedékenység

“Nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem!” 17. Zsoltár A jó döntés megszületéséhez szükséges : A szükséges és a megfelelő idő – a vigasz Az első tanácsadás után min. 3 nap elteltével kell részt venni a második tanácsadáson, amennyiben a nő továbbra is fenntartja szándékát. A nők több, mint 95 % – a második tanácsadást követően is fenntartja eredeti szándékát és megszakíttatja a terhességet.

“Nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem!” 17. Zsoltár A jó döntés megszületéséhez szükséges: A szükséges és a megfelelő idő – a vigasz „Vigasztalanságnak nevezem a lélek teljes elsötétülését, zavarát, az alacsony és földi dolgok felé való vonzódását,a különféle zaklatásokból és kísértésekből származó nyugtalanságot.”

“Nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem!” 17. Zsoltár A jó döntés megszületéséhez szükséges: A szükséges és a megfelelő idő – a vigasz „Vigasztalanság idején soha ne változtassunk.”

“Nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem!” 17. Zsoltár …és még a jó döntéshez hozzájárulhat a séta a szép természeti környezetben, amely segíti a belső rendeződést

“Nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem!” 17. Zsoltár …és még a jó döntéshez hozzájárulhat a biztonság is: elvonulás a világtól, és az anonimitás a Házban

“Nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem!” 17. Zsoltár Aki szeretné, végezhet 3-8 napos lelkigyakorlatot Szent Ignác útmutatása alapján, amely segíthet: 1.a kiérlelt, jó döntés meghozatalában 2.egy életreform megindításában

“Nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem!” 17. Zsoltár