A közigazgatás vezetőinek képzése, értékelése és motiválása „Félidő 2010 – Az EKOP és az ÁROP eredményei” című nemzetközi konferencia Budapest, 2010.04.29.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Együttműködő tanulás/ az együttműködés tanulása és stratégiai tervezés a felnőttképzésben Kihívások - megoldások.
Advertisements

AKTUALITÁSOK A RENDÉSZETI VEZETŐKÉPZÉSBEN ÉS KIVÁLASZTÁSBAN
A felsőoktatás fejlesztési lehetőségei
ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
Szervezetfejlesztési Program
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A menedzsment tanácsadás egy tapasztalt ügyfél szemével November 17. Kapus István Senior Tanácsadó– Nestlé Hungária Kft. Üdvözöljük a világában!
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
Magyar Universitas Program A magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének programja június 15.
A HEFOP program bemutatása Nyíregyháza,
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
A magyar köznevelési fenntartórendszer legfőbb kihívásai
A kormányzat és a civil szervezetek kapcsolata Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár.
E-learning alapú komplex képzések
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
1 Területi koordinációs kapacitások Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal (NTH) Péti Márton főtervező.
Közigazgatási Reform Programok IH dr. Bálint Ákos főigazgató ÁROP és EKOP Félidőben 2:0 Dr. Bálint Ákos főigazgató KRPIH - NFÜ Budapest, április.
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
1 Az „ÁROP A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése pályázat” háttere „Helyi igényekre épülő szervezetfejlesztés a Zalakarosi Polgármesteri Hivatalban”
VERSENYKÉPES DEBRECENI EGYETEM A Diplomás Pályakövetési Rendszer eredményeinek beépítése az egyetemi döntési folyamatokba Dr. Szűcs Edit minőségbiztosítási.
Karrier és tudásmenedzsment a VIP Humánpolitikai Rendszerben
A TÁMOP projekt cél-és feladatrendszere, kapcsolata a TÁMOP 4
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
A postai képzés lehetséges irányai a felnőttképzésben és a szakképzésben április 5. Előadó: Szűts Ildikó Humánerőforrás vezérigazgató helyettes.
SZEMÉLYZETI MARKETING
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA.
PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Mentori rendszer a tudásmenedzsment szolgálatában
Közigazgatási Reform Programok IH dr. Bálint Ákos főigazgató Közigazgatási Reform Programok IH dr. Bálint Ákos főigazgató.
Nagy Zoltán: A reform emberei Értékteremtés érték a dolgokban rejlő lehetőség EU-s projektek lehetőségei hasznosság értékek átadása adott embereknek adott.
A HEM kialakulása és fejlődése
Távmunka tanácsadói képzés a BME-n
Szakmai tanulási utak Előadás S truktúrák és folyamatok szekció SZABÓNÉ DR. BERKI ÉVA szakképzési és felnőttképzési szakértő VII. Nevelésügyi Konferencia.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Emberi Erőforrás Menedzsment Stratégia, politika, tervezés az emberi erőforrások menedzsmentjében EEM. 02.
Vállalati emberi erőforrás menedzsment
Az EEM helye a menedzsmentben
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
A Jövő Internet kutatás hazai támogatási lehetőségei Fonyó Attila Nemzeti Erőforrás Minisztérium Tudománypolitikai Főosztály.
Elektronikus Közigazgatás Operatív Program ( )
Kihívások a HR szakterület előtt Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Rajnai Attila gazdasági vezérigazgató-helyettes.
A KLIK szerepe a szakképzés irányításában
Lökkös Attila A családi napközi képzés fejlesztése
A szakképzés helyzete Magyarországon
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Válság és megújulás? Lehetőség vagy krízis?
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
Humán erőforrás fejlesztés a vendéglátóiparban Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület közgyűlése és Vendéglátói Konferenciája Kontakt Képző Központ.
Projekt eredményeinek disszeminációja – 2. és 12. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
II. Calderoni Kompetencia Kerekasztal Konferencia
A projekt az Europai Unio támogatásával, az Europai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Stratégiai emberi erőforrás gazdálkodás Hajdúnánás Város Önkormányzatánál (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a Hajdúnánási Közös.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
Szaktanácsadói tevékenységek, kompetenciák
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Emberi erőforrás tudatos fejlesztése
Az egészségügyi szakképzés minőségügye, kihívások és intézkedések György Annamária szeptember 17. "ISOFÓRUM XXII. NMK"
Szpi működése 2011-ben létrejött a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a Promei Nonprofit Kft. jogutódjaként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tulajdonosi.
Készítette: Farkasné Veres Edina
Összeállította: dr. Szakács Gábor és Héder Klára
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
A Székesfehérvári Foglalkoztatási StrAtégia Javasolt célrendszere
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Szakiskolai fejlesztési program
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

A közigazgatás vezetőinek képzése, értékelése és motiválása „Félidő 2010 – Az EKOP és az ÁROP eredményei” című nemzetközi konferencia Budapest, Összeállította: dr. Szakács Gábor CSc. képzési főigazgató-helyettes ÁROP programok A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósultak meg

Fejlesztési célkitűzések versenyképes közigazgatás kialakítása a kultúraváltás segítségével a szemlélet és a gondolkodás átalakításának gyorsítása értékteremtés, értékközvetítés, fejlesztés stabil, ugyanakkor az új kihívásokra dinamikusan, rugalmasan reagáló permanens megújulásra képes közigazgatási szervezeti és működési mechanizmus kiépítése, tudatos változásmenedzselés elősegítése a teljesítményelvűség és a minőség dominanciájának érvényesítése,

A fejlesztési programok hozzájárulásával elérendő

Az emberi erőforrás gazdálkodás átalakítása Elmozdulást elérni •egy széttagolt •adminisztratív dominanciájú személyzeti munka felől Olyan stratégiai alapú integrált emberi erőforrás-gazdálkodás irányába, amely: •rendszer és folyamatalapú, •egységes elvek mentén működő, •átlátható, kiszámítható, •szolgáltató, ügyfélorientált, •magas szakmaiságot jelenít meg, •hozzáadott értéket képvisel.

A közigazgatásban új vezetői, illetve vezetési kultúrát, stílust érdemes teremteni a szituációhoz, a helyzethez igazodó, kooperatív vezetési stílus jegyében tevékenykedjen sajátítsa el a delegálás, az együttműködés, a visszajelzés és a hatékony kommunikáció kultúráját legyen példakép (cselekedetek, megnyilvánulások összhangjának megteremtése) és a folyamatok „motorja” tisztelje a sokszínűséget, a különbözőséget és a másságot tudja motiválni, lelkesíteni és fejleszteni munkatársait A vezető

Az ÁROP pályázatok megvalósítási kerete NFÜ VÁTI konstruktív együttműködés, elszámoltathatóság, törvényszerűség EU országok közigazgatásaiban alkalmazott legjobb gyakorlatok adoptálása ÁROP biztosította a keretet, a forrást több fázisú megvalósítás

A KSZK által bonyolított ÁROP pályázatok között 1. ÁROP 221 MEH •„Személyügyi központ szervezetfejlesztése és teljesítményértékelés” (a központi közigazgatásnak) • munkakör-elemzés és értékelés; toborzás, kiválasztás /KÖZIGÁLLÁS, kompetencia alapú vezető kiválasztási módszertan/, TÉR rendszer kidolgozása, TÉR és coahing képzések, 360 fokos értékelés; vezetőképzés módszertanának kidolgozása, vezetők felkészítése a kiválasztásra; Közigazgatási Személyügyi Szolgáltató Rendszer kialakítása; köztisztviselői elégedettségvizsgálat ÁROP 222 •„ Teljesítményértékelési képzések” (kormányhivataloknak, központi hivataloknak, területi és helyi szerveinek) •TÉR, coach, 360 fokos értékelés, Közigazgatási Vezetői Akadémia (vezetővé képzés, vezetők továbbképzése); kompetenciafejlesztő tréningek; e-tananyagfejlesztés /versenyvizsga, szakvizsga, állami vezetők, polgármesterek, választott képviselőtestületi tagok/

ÁROP 225 MEH, KÜM •„Humánerőforrás gazdálkodás a központi közigazgatásban„ •2011-es magyar elnökségi kiválasztási és felkészítési feladatok; versenyvizsga bevezetése; „KIWI” versenyvizsga és képzésmenedzsment rendszer kidolgozása; vezető kiválasztás kiterjesztése; hagyományos versenyvizsga tananyagfejlesztés, vizsgáztatók egyéb közreműködők kiválasztása, felkészítése; vonzó pozitív közigazgatási pályakép kialakítása; felsőoktatási kooperáció; gyakornoki program; nemzetközi tudás és kultúratranszfer ÁROP 227 IRM, RÁH •Ket. képzések ÁROP 229/A/B/C SZMM •Romák foglalkoztatása a közigazgatásban és az igazságszolgáltatásban •(versenyvizsgáztatás; foglalkoztatás) A KSZK által bonyolított ÁROP pályázatok között 2.

ÁROP •Az állami vezetői és közigazgatás felsővezetői beosztásaira pályázók felkészítését szolgáló EMPA jellegű képzés megalapozása és indítása előkészítés alatt •Esélytudatos utánpótlás-támogatási program indítása és a szaknyelvi kompetenciák fejlesztése •Bibó István Közigazgatási Ösztöndíj és a hozzá kapcsolódó tanulmányi program; a közigazgatás állományának szaknyelvi képzése távoktatással; •angol, német, francia közigazgatási szaknyelvi e- learning képzés A KSZK által bonyolított ÁROP pályázatok között 3.

megnyeréséhez, kiválasztásához motiválásához, megtartásához és fejlesztéséhez Az ÁROP programok segítségével szeretnénk hozzájárulni a legjobbak

Köszönöm megtisztel ő figyelmüket! telefon: mobil: