Ingatlanhirdetés az interneten

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az internetezők véleménye a magyarországi vállalatok ügyfélkezeléséről. Az Infoteka Kft. – a Sugar CRM partnerje - magyarországi képviseletének megbízásából.
Advertisements

Keresőrendszerek.
Módszertan Concordia Discors kutatás keretében •2011 nyarán részt nem vevő megfigyelések •Interjúk Egyetemi terepmunka keretében •Részt vevő megfigyelések.
Magyarországon új sportként, minél szélesebb körben megismertetni az általunk oly szeretett játékot. Olyan környezetet teremteni, ahol harmonikus közösségben.
Mennyi az annyi, avagy a szegedi médiumok olvasottsága, hallgatottsága, nézettsége az Informédia felmérései alapján szeptember 11.
Klaszterportál, adatbázis DDOP számú pályázat záró rendezvénye Pécs, június 30.
MEGÉRKEZETT A LEGNAGYOBB VIDEÓHIRDETÉSI FELÜLET A MAMMUTMAILRE! ÚJ HIRDETÉSI FORMA ÚJ.
Dr Raffay Ágnes Dr Lőrincz Katalin Hajmásy Gyöngyi
Tudástár informatika digitális tananyagok linkgyűjteménye
FELHASZNÁLÓI TARTALMAK A HELYI NYILVÁNOSSÁGBAN 2012, Gödöllő.
IKT = információs és kommunikációs technológia
Lengyelország: Allegro Magyarország: TeszVesz és Vatera
HUNINFOR Kft. Szolgáltatás bemutató.  Alapszolgáltatásunk a budapesti használt lakóingatlan-piacra vonatkozóan piaci- információ és adatszolgáltatás.
Az IngatlanMax nyitó oldalának bal oldalán, a gyorsabb tájékozódást és információ-szerzést segítő „box”-k találhatók: A kiválasztott ajánlatokat.
Digitális világ Mindent rólad - Személyes adatok gyűjtése.
Hirdetésfeladás, vásárlás az interneten, aukciós oldalak.
Internetezők az elektronikus kormányzatról és az Európai Unióról április 3. II. online média mobil- kommunikáció autók, márkák, vásárlás idegenforgalom,
Logók és logfájlok Az online közönségmérés kihívásai.
Kutatási terv bemutatása: diszkriminációtesztelés a gyakorlatban
Internet ismeretek II..
MULTIMÉDIA és ELEKTRONIKUS TANULÁS I. (Oktatástechnológia) 4. konferencia.
BMBY.expert a mi szaktudásunk. Az Ön vezetése A vezető ingatlanközvetítők a BmBy.expert ©-et választják Önökben megvan a Vezető? Több kontrollal és átlátással.
Vajon mi is az a TVN? Gondolatok a 2009-es „észpénz.net” kampány kapcsán június 4. Turny Ákos igazgató.
HELLER ÁGNES: FILOZÓFIA MINT LUXUS
Emeltszintű Etanácsadó Otthoni internetes ügyintézés Készítette: Horányiné Horváth Viktória Csilla.
Kecskemét, április 2O.Készítette: Ramháb Mária A kistelepülési könyvtári ellátás korszerűsítésének lehetőségei Informatikai és Könyvtári Szövetség.
Magyarország sokáig lemaradt az elektronikus közigazgatás alkalmazásában, de ma már minden hatósági eljárást el lehet intézni az interneten. A hatóság.
DREAM-HOME Agency & Consulting Értékbecslés eladástechnika.
Az internetes gyógyszervásárlás veszélyei
Internetes bankok piacformáló hatása
JÓ GYAKORLATOK AZ IKT ISKOLAI ALKALMAZÁSÁBAN
TDM Szakmai Nap november 21.
Oktatás a XXI. században Pintár Tamás. Oktatás a XXI. században Kulcsszavak Interaktívan Napjaink gyorsuló világa „Információéhség”
A számítógép veszélyei és káros hatásai
Közösségi portálok használata (etikett,veszélyei)
Kevés az Ügyfél ?. 1.a legtöbb KKV-nek van weboldala 2.Időt és pénzt költenek a látogatókra Tény.
INNOCSEKK 156/2006 Hasonlóságelemzéssel támogatott értékbecslés ingatlanfejlesztők számára E-VALUATION - SUPPORTED WITH SIMILARITY ANALYSIS - FOR REAL.
A legjobb és legolcsóbb hirdetési lehetőségeket az interneten találjuk. Rengeteg ingyenes hirdetési oldal van, s ha otthon rendelkezünk internetkapcsolattal,
Bevezetés. Bevezetés FELÍRÁS UNIVERZUMUNK ORVOSLÁTOGATÁS Cég Image Szakirodalom E-marketing Kutatási eredmények Termék tulajdonságai Ár KOL DM Mások.
ATL - mit hirdessünk és hol?
Szűcs Norbert A SIP oktatási tapasztalatai Magyarországon.
A borpiac kibővítése az Internet segítségével Készítette: Fancsali Éva, Sárossy Gábor, Stverteczky András, Szabó István.
A helyi közszolgáltatások versenyképességet szolgáló modernizálása Finta István Ph.D. tudományos munkatárs MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete ÁROP.
Ismerje meg a Napi Gazdaság olvasóit! május 27.
1 “Oly távol vagy tőlem és mégis közel...” Az Európai Unióval kapcsolatos attitűdök a hazai választók körében Göncz Borbála – Hegedűs István „Részvétel.
Olvasásismeret 2006/2007 II. félév Beniczky Péterné.
14.30 Regisztráció Köszöntő – Vértes Tibor, elnök Megnyitó – L. Simon László, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnöke
HUNINFOR Kft. Szolgáltatás bemutató. Szolgáltatásaink Alapszolgáltatásunk a budapesti használt lakóingatlan-piaci információ és adatszolgáltatás. Kiemelten.
HUNINFOR Kft. Szolgáltatás bemutató. Szolgáltatásaink Alapszolgáltatásunk a budapesti használt lakóingatlan-piaci információ és adatszolgáltatás. Kiemelten.
Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület. Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengely intézkedései 1. Mikrovállalkozások létrehozásának.
1 Válság a fejekben is Nem látják át és nem veszik igénybe a fogyasztóvédelmi intézményrendszert a magyarok - Gulyás Emese - Tudatos Vásárlók Egyesülete.
ICR technológia és alkalmazási területei DoqSys Business Solutions
Az inforadio.hu hírportál látogatottsági adatai Medián – Webaudit
A gazdasági válság hatása a magyarországi vállalkozások körében H-1024 Budapest, Margit krt. 5/b  Tel: :   Web:
A legjobb weboldás! “Oszd meg a tudásodat másokkal: ez az egyik módja annak, hogy halhatatlan légy.” (Dalai Láma)
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
Lap.hu oldalak dinamizálása Lap.hu találkozó – május 14.
Alapszeminárium II. Tréning Jövő. Ezzel fogunk ma foglalkozni !
Itbusiness konferencia, CONFESSION ON A DANCEFLOOR Cégek az üzleti modellváltásról Gulyás János / Ipsos Zrt. Nobody’s Unpredictable.
…az élet forrása! Hévíz.hu hirdetési tarifák 2015 A Hévíz.hu weboldal Hévíz városának turisztikai weboldala, melyen minden Hévízről szóló információ megtalálható.
A keresőmarketing szerepe és lehetőségei a könyvpiacon Sziebig Péter ügyvezető Klikkmánia - keresőmarketing ügynökség április 15.
Párom.hu Magyarország egyik leglátogatottabb társkeresője 997 ezer aktív felhasználóval. Demográfiai targetálhatóság, 280 ezres eDM adatbázis. Célcsoport:
– Letölthető változat –
9. tétel.
Trabant 601 eladó! Ár: Ft Tel.:
A magyar és az osztrák szaktanácsadási rendszer összehasonlító vizsgálata a gazdálkodók körében végzett kérdőíves felmérés által VÉR ANDRÁS - CSER.
Trabant 601 eladó! Ár: Ft Tel.:
1. Kik vagyunk és mi a célunk
A legKISEBBSÉG is számít!
Előadás másolata:

Ingatlanhirdetés az interneten Költség helyett bevétel? Ingatlanhirdetés az interneten Korbuly Krisztián Arkon Zrt. vezérigazgató Ha már megszületett a döntés az önkormányzati ingatlanok sorsáról (eladás – bérbeadás), felmerül a kérdés, hogy hogyan tovább. Törvény szabályozza, hogy országos elérésű sajtóban kell hirdetni – de nem árt, ha hatékony is Meg lehet bízni ingatlanközvetítőt, de mellette érdemes az önkormányzatnak saját hirdetéssel is megjelenni 2013.05.10.

Forgalomképes ingatlanok ha nem adják bérbe ha nem adják el az önkormányzat költségeit növeli (rezsi!), miközben az állaga is romlik . A helyi önkormányzatok tárgyi eszköz, föld és immateriális javak értékesítéséből származó bevételei 2009-2011, forrás: KSH 5 | 16

Milyen csatornákon, hol hirdetik az ingatlanokat? LAKÁS VENDÉGLÁTÓHELY 6 | 16

5× többen keresnek ingatlant az interneten, mint 6 évvel ezelőtt 76 622 14 745 Syma csarnok Lakásvásár 7 | 16

Az internet már a mindennapjaink része El tudjuk képzelni az életet nélküle? Keresünk Híreket olvasunk Levelezünk Bankolunk Kapcsolatot tartunk Mi mindent veszünk az internet segítségével? Használt autót Vaterázunk / kuponozunk Webáruházak nyílnak (CBA, Tesco) Szállást, repjegyet foglalunk Könyvet, koncert- és színházjegyet rendelünk Lakást, házat, telket 8 | 16

Az internet átalakította az ingatlanpiacot Az informatikai fejlődés teljes mértékben átalakította az ingatlanpiacot és az ingatlanközvetítők munkáját. A munkahelyeken és otthon egyaránt elérhető közelségbe került és napi használatúvá vált számítógép az ingatlanok megtalálására, kiválasztására és sok esetben a kommunikációra is kiválóan alkalmas, amely teljesen leváltja a nyomtatott hirdetéseket. Ennek az oka, hogy az internetes hirdetések olyan mennyiségű adatot, információt és fényképet biztosítanak az érdeklődőnek, amit más hirdetési forma nem tud. A Balla Ingatlaniroda megkérdezésen alapuló közvélemény-kutatása alapján megállapította, hogy az ingatlant keresők közel 80%-a ma már az internet segítségével és alig pár internetes hirdetési portálon keresztül keres ingatlant, amelyekkel a kisebb – naponta alakuló, majd hamar megszűnő - hirdetési oldalak nem tudják felvenni a versenyt. A piacvezető internetes hirdetési oldalt ma már nem nélkülözheti egyetlen ingatlanközvetítő sem az eszköztárából, mert erre jelentkezik a vásárlók döntő többsége, sőt már az eladók is tudatosak ezen a téren, és kifejezetten megkérdezik az ingatlanközvetítőktől azok kiválasztása során, hogy melyik weboldalon hirdetnek – tudtuk meg Balla Ákostól, a Balla Ingatlanirodák ügyvezetőjétől. Többen úgy vélik, hogy az interneten főleg a Budapesten és a nagyvárosokban élők keresnek ingatlant. A felmérések és a tapasztalatok ezt megcáfolják, nem látni különbséget ebben a tekintetben vidéki kereső és budapesti kereső között, sőt egy vidéki érdeklődőnek még több információra van szüksége az adott környékről és környezetről, amit szintén az interneten talál meg korábban. Az is egy téves elképzelés, hogy az internetes hirdetések csak a fiatalabb korosztályhoz jutnak el - ez ma már egyáltalán nem igaz.  nagy mennyiségű adat és kép az ingatlanokról 5-ből 4 ingatlankereső az interneten keres vidéken is, nem csak Budapesten Forrás: http://ballaingatlan.hu/hirek/1375, 2013. 01. 31. 9 | 16

Az ingatlan.com az ország vezető ingatlanhirdetési portálja Logókat kellene betenni a teljes oldallistánkról 10 | 16

Miért előnyös az ingatlan.com az önkormányzatok számára? A látogatóink keresik az önkormányzati ingatlanokat Olcsónak tartják Rendezett jogi helyzet Létrehozzuk az önkormányzati ingatlanok legnagyobb adatbázisát Testreszabott szolgáltatásokat nyújtunk: korlátlan számú fényképes hirdetés, pályázati dokumentáció feltöltése, árverés felirat egyedi önkormányzati weboldal az ingatlanokról hirdetésfigyelő 11 | 16

ingatlan.com vs. hagyományos hirdetési csatornák Folyamatos hirdetés Egy helyen a legtöbb ingatlankereső Extra szolgáltatások önkormányzatoknak A hagyományos hirdetési tarifák töredékéért Az országos nyomtatott sajtóhirdetések többnyire drágák és alacsony a találati arányuk Régiós sajtóhirdetéseket és a falragaszokat a helyiek látják Sok emberhez eljut, aki nem keres ingatlant Nem biztos, hogy akkor jut el a vevőhöz, amikor meghozta a döntést. Akik hamar csatlakoznak, azok részt vehetnek a jövő év eleji fejlesztési igények meghatározásában, figyelembe tudjuk venni a kéréseiket. Folyamatosan fejlesztjük a szolgáltatást, hogy minél jobban testre tudjuk szabni számukra és minél hatékonyabb legyen. Eddigi partnereinknek is rengeteg visszajelzést köszönhetünk. 12 | 16

13 | 16

MEZŐGAZDASÁGI INGATLAN Összefoglalás ingatlan - költség helyett bevételi forrás az önkormányzatnak internet - már a jelen, nem a jövő ingatlan.com – ha hatékonyan szeretne hirdetni MEZŐGAZDASÁGI INGATLAN RAKTÁR 14 | 16

Referenciáink 15 | 16

A 2013. évi TÖOSZ polgármesteri fórumsorozat végén Töltse ki adatlapunkat, tudjon meg többet az ingatlan.com-ról és nyerjen! A 2013. évi TÖOSZ polgármesteri fórumsorozat végén 2 iPad Mini A konferencián ajándékcsomag Skrabski borokból 16 | 16

Köszönöm a figyelmüket! Tudjon meg többet az ingatlan.com-ról és nyerjen! – itt lehetne beszélni arról, hogy ha megadja az adatait és mi megkereshetjük ajánlatunkkal (tehát többet fog tudni), akkor nyerhet egy borcsomagot és iPad Minit. Ezt szóban mondanám el, ill. fotót a borról és az iPad Miniről betehetnénk erre a diára.