Kocsmából Imaházat Csongrádon!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A menórát sokan zsidó szimbólumnak tartják, amit a választott nép használt Isten rendelésére. A Messiás (Krisztus) követői az évezredek folyamán egyre.
Advertisements

ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Ezért senki se kérkedjék az emberekkel. Hisz minden a tietek: Pál, Apolló, Kéfás, a világ, az élet, a halál, a jelenvalók, az eljövendők: minden a tietek.
Milyennek akarta Jézus Krisztus a közösséget?
Krisztus uralma alatt élni 3. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Krisztus uralma alatt élni 5.
Megbocsátás és parancsba kapott szeretet
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
LámpásLámpás Keresztyén Ifjúsági Dicsőítő Csoport.
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
Lemondás az uralomról I.Jézus Krisztus megtiltotta a tanítványkörnek az uralkodást, úgy, ahogy azt a társadalomban gyakorolják. Mk 10:35-45 „Ekkor hozzálépett.
A házasság még nem a mennyország
Életünk és Szolgálatunk Csongrádon
Nyírségi Református Egyházmegye Területi Presbiteri Találkozók február 26. Rakamaz március 4. Nyírmada március 18. Nyírbogát március 25. Ibrány április.
JÓ REGGELT ! Megköszönöm jó Atyám, hogy az elmúlt éjszakán megőriztél engemet és új napot kezdhetek.
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
ALAPIGE: 1Kir 3,
„Szorongattatásomban az Úrhoz folyamodtam” Jónás 2, 3
Ki v a gy o k ÉN ? Mi az életem értelme?.
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Isten igéje éles kard,mely véd. Boldog a ki azzal vív csatát mert győzhet százszor is.
Kárpátaljára megyünk… A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon Missziói Terepgyakorlatának bemutatása MTGY.
TEMESVÁR FEBRUÁR 17 HÁZICSOPORTOK A GYÜLEKEZETBEN.
Közösség Az Egyház – ecclesiola. Ő Átala, Ő Vele, Ő Benne.
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Anyák napjára szeretettel… Budaörs, 2013.május 7.
Kedves barátom Mért vagy szomorú, és miért nem vidám?
Boldog 2014-et !.
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT !.
Zeng, lelkem, ez új reggelt,
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
ISTEN hozott köztünk!.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Asztal- és életközösség Jézussal
A boldogság is kegyelemből fakad
Az én szüleim és a te szüleid
A presbiteri szolgálatról dr. Győrfi Károly
Készítette: Jon A. Palmer
Készítette: Jon A. Palmer
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
ADAKOZÁS „ Nagyobb boldogság adni, mint kapni!”
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
ISTEN hozott köztünk!.
Az Élet Igéje május „… Krisztus nevében kérünk: engesztelődjetek ki az Istennel!” (2Kor 5,20)
Keresztények küldetésben 4. rész Elkötelezett kapcsolatok.
1 Továbblépés - Az üzenet.
Isten mondta.
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
Advent alatt ti földön él ő emberek Kongassátok az elhallgatott szíveket, Legyen csengés-bongás a föld terén át, Úgy várjátok az örök Isten szent Fiát!
vasárnapi istentisztelet. Énekek Olyan békét, mint a folyó Olyan békét, mint a folyó, Olyan békét kaptam Tőled lelkembe. (2X)
Áldozatkész szolgálat János 12,20-26
Miért olyan fontos a hit?
Isten lakhelye.
Előadás másolata:

Kocsmából Imaházat Csongrádon! 2012. május - Bizonyságtétel, beszámoló

Eddig az Úton… 2003-2004: Csongrádi házvásárlások, költözés Száraz-Nagy Hédiék és a Giricz-család 2004 Jelentősebb alkalmai (Mit tegyünk? – Éljünk!) A Szentesi Baptista Gyülekezetben megszokott, a mi otthonunkban is tartott „háziközösségek” folytatása (eleinte elég rendszertelenül és ritkán) Ősz: „HázHálaadó” alkalom: rokonok, barátok, ismerősök 2005-2006: Figyeljünk a kapcsolatainkra! Közös programok más családokkal Rendszeressé válnak a házialkalmak: Vendég szolgálattevők hívása Lukács Gyula bácsi, 1. Bababemutató: Kübler János Elkezdődnek a gyeremekalkalmak (Birgit és Damaris - BCM, Kopáncsi Keresztyén Alapítvány, Gyülekezet segítségével) 2006-2007: Nyissunk kifelé! Piaci könyvterjesztő szolgálat beindulása Könyvtári Bibliai Előadások kibontakozása Kirendelés a Szentesi Baptista Gyülekezetből Barátot, szolgatársat ad az Úr: Nagy Tibit

Eddig az Úton… 2008: Női kör indulása (most szünetel ) Első gyermektáborunk – Gyerünk harcba! 2009: Nagy Tibor bemerítése, 2. ÖRÖMHÍR-Gyermek-Tábor , 1. bababemutató a Galériában, Az első „Baptista” temetés – Tibi nagymamája 2010: A Csongrádi Baptista Szolgálat önállóvá válik Mentora, pásztora Pátkai Béla bácsi lesz (már régóta segített…) Giricz Anna bemerítése A TeSz-es szolgálatokban kevesebb aktivitás - a közösségre koncentrálunk Beindul a honlapunk – www.csongrad.baptist.hu vagy a baptista.hu/csongrad Ifjúsági alkalmak (ifikör) szerveződése 2011: Gyülekezetté érünk úrvacsora és gyülekezeti tanácskozás rendszeressé válik Hajdúné Bónus Ilona bemerítése Hédi és Géza menyegzője A szentesi támogatócsoport működése „átalakul” 3-4 testvér viszonylag rendszeres szolgálatába és támogatásába Az Őrtorony Társaság („jehovisták”) támadásai Terembérlés kérdésének problémássá válása

Terembérlés kérdésének problémássá válása 2011-től felerősödött!!! Ezek a képek 1(!), a legnépesebb háziközösségi alkalmon készültek Háziközösségek korlátai Létszámbeli kinek a háza, mekkora, mennyi ülőhely Anyagi enni-innivaló bár nem kötelező „kellék”, mégis a házigazdáknak a legmegterhelőbb Lelki olykor ismeretlen embereket kell „befogadni” Szellemi nem hívő családtagok fölös terhet, kényelemetlenséget, kényszert érezhetnek A bérlések nehézségei Létszámbeli nagyobb ünnepekkor más termet bérelni, bemerítéskor nem fért be a medence sem:) Anyagi Mindig alkudozni – egy állandó bérlést nem tudnánk megfizetni (45.000 Ft/hónál kezdődik) Volt, hogy a dupláját (20E) akarták utólag elkérni A „megszokott” termünkben nem volt télen fűtés a spórolás miatt – el is fagyott a vízvezeték… Lelki Sok emberrel kell (személyzet) megtalálni a hangot, megismerni a elvárásaikat Szellemi Nem szeretnénk összemosni a felekezetközi TeSz szolgálatot (könyvtár) a Baptista Gyülekezettel Egyre többen ezt kérdezik: Bemerítés-70 fő felett HOL VAN AZ IMAHÁZATOK?

HOL LEHET(NE) AZ IMAHÁZUNK? – A KERESÉS… „hitgyülis” vez: Tudjátok meg, hogy mi azért imádkozunk, hogy az Úr nekünk adja! 2010 óta 8-10 ingatlan került a szemeink elé… Ennek felét az adottságok részletesebb megismerése miatt elvetettük Amik „maradtak”: „Néhány gombot már kaptunk a kabáthoz!” …! ~73+34m2 59.700 Ft + ÁFA/hó 4-10 mill. (Áfával) -önkormányzati ~400m2 125.000 Ft /hó 20-21 mill. (1005m2 telek) 2 vállalkozóé X ?... Keresésünk előtt egy „véletlen”, bátorításul: Ajándék padok a hódmezővásárhelyi testvérektől Kaptunk egy figyelmeztetést: „Nem szánt ősszel a rest, de ha majd aratni akar, nem lesz mit.” (Példabeszédek 20:4 - Új fordítás) ~130m2 alap(!) terület 124.000 Ft+ ÁFA/hó 15-18 mill. (Áfával) 1108 m2 telek -önkormányzati ~80m2 8-10 mill. (508m2 telek) 3 idősé ? !? HOL VAN AZ IMAHÁZATOK?

(Hóseás 10:12 - Károli fordítás) Péter és János pedig együtt mennek vala fel a templomba az imádkozásnak órájára... (Apostolok cselekedetei 3:1 - Károli fordítás) Szellemi útmutatások Vessetek magatoknak igazságra; arassatok kegyelem szerint! Szántsatok magatoknak új szántást; mert ideje keresnetek az Urat, mígnem eljő, hogy igazság esőjét adjon néktek. (Hóseás 10:12 - Károli fordítás) Mert ezt mondja az Úr Júda és Jeruzsálem férfiainak: Szántsatok magatoknak új ugart, és ne vessetek tövisek közé! (Jeremiás 4:3 - Károli fordítás) …most azért kelj fel, menj át ezen a Jordánon, te és mind ez a nép arra a földre, a melyet én adok nékik, az Izráel fiainak. Minden helyet, a melyet talpatok érint, néktek adtam, a miképen szólottam Mózesnek. A pusztától és a Libánontól fogva a nagy folyóvízig, az Eufrates folyóvízig, a Khitteusoknak egész földe és a nagy tengerig napnyugat felé lesz a ti határotok. Meg nem áll senki előtted életednek minden idejében; a miképen Mózessel vele voltam, teveled is veled leszek; el nem hagylak téged, sem el nem maradok tőled. Légy bátor és erős, mert te teszed majd e népet annak a földnek örökösévé, a mely felől megesküdtem az ő atyáiknak, hogy nékik adom azt. Csak légy bátor és igen erős, hogy vigyázz és mindent ama törvény szerint cselekedjél, a melyet Mózes, az én szolgám szabott elődbe; attól se jobbra, se balra ne hajolj, hogy jó szerencsés lehess mindenben, a miben jársz! El ne távozzék e törvénynek könyve a te szádtól, hanem gondolkodjál arról éjjel és nappal, hogy vigyázz és mindent úgy cselekedjél, a mint írva van abban, mert akkor leszel jó szerencsés a te utaidon és akkor boldogulsz. Avagy nem parancsoltam-é meg néked: légy bátor és erős? Ne félj, és ne rettegj, mert veled lesz az Úr, a te Istened mindenben, a miben jársz. (Józsué 1:2-9 - Károli fordítás)

Amiben közösen tudunk gondolkodni…

FÖLDSZINT Dolg. Férfi Női Raktár Lehetséges leválasztás kémény „lépcsőház” Férfi Női Raktár kémény Lehetséges leválasztás

FÖLDSZINT …és kipakolás után…

Emelet

Emelet

Tetőtér

Elhelyezkedése a városban ?

Környezete Emeletes/ társas házak Fő utca 50m Könyv-tár Posta BUSZ állomás Iskola ABC Söröző /  Egy polgárház felében Ref. temp- lom Parkolók Ifjúsági ház, tér, sportpályák Bérelt terem 40m ?

Anyagi Oldal ÁRVERÉS: MÁRCIUS 20! MÁRCIUS 10. Egy igét kaptam néhány éve a feleségemtől a pénztárcámba: „Van olyan, a ki bőven adakozik, és annál inkább gazdagodik; és aki megtartóztatja a járandóságot, de ugyan szűkölködik.” (Példabeszédek 11:24 - Károli fordítás)

Lehetőség!(ek?) Az eddigi kérdések, jelzések alapján szívesebben eljönnek a városi és környéki emberek egy nyilvános helyre A kis gyülekezetnek nagy lehetőség, befektetés a jövőbe Kötetlenebb gyerekalkalmak: játszótér kialakítása az udvarban Foci/Röpi/Kosár pálya - ifimisszió Családi nap szervezése (a Kopáncsihoz hasonló) Szabadtéri alkalmakhoz (pl. bográcsozás, grillezés) „kiülős” helyek létrehozása Merészebb ötletek: Idősek napközi otthonává alakítása (egy részének?) Könyvesbolt, teázó, kávézó kialakítható …neked van?

Bátorítunk a csongrádiak támogatására: imádság, és aki teheti anyagiak, munka… INFÓ: Terembérletek, Előadók útiköltsége, tiszteletdíja, Hirdetések költségei, Piac – könyvterjesztés, Gyerekmunkás-anyagok, Szeretet-vendégségek -> Σ Éves költségünk kb. 700.000 Ft évente – Lényegében a misszióban résztvevők adakozásából…) Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert "a jókedvű adakozót szereti az Isten". (2Korinthus 9:6-7 - Új fordítás) 80600017-10025602 a Csongrádi Baptista Gyülekezet folyószámlája, „sárga csekket” kérésre tudunk adni ill. postázni Köszönjük a figyelmet! Kérdést, ötletet szívesen fogadunk a csongrad@baptista.hu ill. baptista.hu/csongrad címeken. Vallási, világi információk ráadásképpen a következő 2 dián

Csongrád vallásáról... Statisztika szerint... Kb. 19.000 lakos http://reformatus.hu/nepszamlalas/ Kb. 19.000 lakos 2007. novemberben jött, 2010-ben elment egy újjászületett, fiatal lelkész feleségével Nazarénusok (1 Család, 9 gyermekesek) Biblia Szól Egyház (1 Család, + néhány fő elment – könyvtár) Adventisták kb. 30 fő (Lakatos Család – Szentesi Piac, Szeghalmi gyülekezet-plántálás, osztálytárs) Hit Gyülekezete ~30-50 (osztálytárs, munkatárs) Pünkösdi Romák (megszűnt, időszakos jelleggel piacolnak Romániából, Szentesről, a Piacról ismertük őket.) Jim Sanders-féle „Krisztus Szeretete Gyógyító Egyház” kb. 20 „Üdvösséghirdetők Közössége” ~30-40 Jim Sanderséktől kiszakadtak Golgota Gyülekezet evangelizált– nem maradt aktív mag Keresztény Adventisták 1-2 család?, pünkösdi idősek? Őrtorony Társaság kb. 50-60 - a legaktívabbak… (több mint 100 fő egy nagyobb alkalmukon

Csongrád városáról... Csongrád a Nagyalföld déli részén, közvetlenül a Tisza és a Hármas-Körös összefolyása fölött terül el. Jelenleg 18.830 fő az állandó lakosok száma, sajnos évek óta fogyó tendenciával. Az „őskor” óta élnek itt emberek Csongrád=Fekete Vár – nevét már a honfoglalás előtt létező szláv földváráról (Sunun grád v. Csernigrád) kapta A városban kevés a munkalehetőség: néhány ipari cég pl. Masterfoods Kft, különböző légtechnikai cégek, FRIGOLUX Kft. melett közepes színvonalú magángazdaságok, bortermelés a jellemző A városban 3 középiskola, 6 általános iskola, 7 óvoda, több múzeum, galéria van Az idegenforgalmi lehetőségek jók, de nem jól kihasználtak: Az 1000 m mély termálkútból feltörő, közel 60 ºC-os gyógyvizes fürdője felújításra, korszerűsítésre szorul A Körös-torokkal szemben elterülő, sekély vízállás esetén 700 m hosszan és 60-100 m szélesen elterülő homokföveny és a 25-27 ºC-os víz a tengerpart illúzióját kelti. A horgászok is hódolhatnak kedvenc időtöltésüknek. Kitartással szinte minden édesvízi halfajta fogható, ez a várost körülvevő szép holtágakra is vonatkozik. TISZAVIRÁGZÁS (kérészek) - Ritka természeti jelenség!!! Kellemes kerékpár túrákat tehetünk a környéken, a Tisza gátján 10 km új kerkékpárút visz Szentesre, ~4 km a városon keresztül stb. A régióban híresek a Csongrádi Napok és a Körös-toroki Napok („Sziget”)