Virtuális Civilház www.vhaz.hu www.vhaz.hu Kezdő lapunk.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bejelentkezés után Menüsor, ahol megtaláljuk a hirdetés feladásához szükséges főbb pontokat.
Advertisements

Klaszterportál, adatbázis DDOP számú pályázat záró rendezvénye Pécs, június 30.
Mozgássérültek Interaktív Portál használatának a lépései
Kérem válassza ki azt a pozíciót, ami Önt érdekli, ha a pozíció nevére kattint megjelenik a leírása (munkakör célja, munkaköri követelmények, konkrét feladatok).
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Óraregisztrálási modul
Statisztika 2008 Az elektronikus program használata.
BPS Web 2.0 Felhasználói kézikönyv. A szerkesztő főoldala A bejelentkezett felhasználóA szerkesztő főmenürendszere Stílusformázások Nyelv- és nézetváltás.
Készítette: Végh Nóra Nemzetközi referens, az EPSA 2013 hazai projektkoordinátora Nemzeti Közszolgálati Egyetem.
E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK
A weboldalunkon regisztrált felhasználó neveddel és jelszavaddal tudsz belépni. Amennyiben még nem regisztráltál oldalunkon, abban az esetben kérjük,
Az IngatlanMax nyitó oldalának bal oldalán, a gyorsabb tájékozódást és információ-szerzést segítő „box”-k találhatók: A kiválasztott ajánlatokat.
Egy kis segítség kezdő pps kedvelőknek !
Vizsgalapok oktatói kezelése Készítette: Fekete Tamás.
Internetes böngészőprogram használata, beállításai
A gondviselői modul az enaplóban
Adatbáziskezelés az MSAccess programmal Makány György 5. rész: Jelentések.
A körlevél készítésének menete
A táblázatok formázása Készítette: Gombkötő Alexandra Felkészítő tanár: Györe Mihály József Attila Gimnázium, 6900 Makó Csanád vezér tér 6.
Egyéni animációk készítése
,,Én így tanítanám az informatikát”
EGYEKÉRT EGYESÜLET FÓRUMA
Miért érdemes az eMagyarország hálózathoz tartozni? Az eMagyarország hálózat működése kézzelfogható eredményekkel járul hozzá a társadalom és a gazdaság.
Eu-háló Partnerszervezeti Kommunikációs Center január 17.
Tanulási útmutató Tanulási Útmutató Az Észak-magyarországi Regionális Távoktatási Központ által a TÁVHÁLÓ projektben kifejlesztett e-learning környezethez.
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Football Club webes arculata, azaz egy hivatalos klub honlapjának felépítése Készítette: Kiss László Balázs.
Törzsek-Partnerek A partnerek menüpont alatt végezhetjük a partnerek nyilvántartásával kapcsolatos műveleteket. A partnertörzsben vesszük fel a partnerek.
ELTE WIFI Beállítási útmutató MS Windows XP-hez
A tolnasport.hu honlap adminisztrációja Készítette a Tolna Megyei Sportszövetségek Szövetsége a Nemzeti Civil Alapprogram NCA-DP-10-D pályázata keretében.
A regisztráció megkezdése: Kattints a SIGN UP NOW gombra
1. Feladat Hozzunk létre egy olyan programot amely számokat ír ki és a felhasználónak időre be kell gépelni ezeket.
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
APRÓSÁG Specifikus apróhirdetési oldal
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
Bemutatkozás Név: Ferenci Richárd Foglalkozásom: 1985-től Atomerőműben gépész Kapcsolatom az idegenforgalommal: Hoztam az első vendéget Paksra
A HONLAP FEJLESZTÉS BEMUTATÁSA TÁMOP /1. Marcali Kistérségi Többcélú Társulás Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért Készítette: Deák Lilla.
Kördokumentumok 1..
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Hosszú dokumentumok kezelése.
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
A hallgatók jelenlétének nyilvántartása a Neptunban
Fórum használata A fórum főoldala alapállapotban.
Dokumentum formázása.
Sásdi Faodu Egyesület 2001 – től napjainkig. A kezdetektől vállaljuk a sásdi térségben élő hátrányos helyzetű fiatalok összefogását és támogatását, a.
Készítette: Derecskei Nikolett
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
Eu-háló Tanácsadói Kommunikációs Center január 29.
Rövid összefoglalás a © 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. Lync Web Apphoz Csatlakozás Lync-értekezlethez számítógépes hanggal Lync 2013.
Ha még nem regisztrált korábban oldalunkon, kérjük válassza a regisztráció gombot.
Menüpontok szerkesztése.
Kereskedelmi és információs rendszer a zöldségtermesztés területén …avagy az információs szövetkezés támogatása Pető István
Táblák létrehozása és feltöltése adatokkal Rendezés Szűrés.
Iskolai nevezési és monitoring rendszer
Információ és kommunikáció
KBSZ ÚJ BEJELENTŐ FELÜLETÉNEK BEMUTATÁSA
Közigazgatási alapvizsga a Probono rendszerben
MTA Hungary Naptár alapú Orvoskereső Program
Helyi védett értékek bemutatása a
SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ E-napló használatához
A Magyar Természetbarát Szövetség honlapjának bemutatása
Kulcsár Norbert, Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület
LEADER pályázati lehetőségek az Innovatív Dél-Zala Helyi Akciócsoport területén önkormányzati szféra számára Kulcsár Norbert, Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési.
VPN kapcsolat a Központi Könyvtár honlapján
Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal
VPN kapcsolat a Központi Könyvtár honlapján
VPN kapcsolat a Központi Könyvtár honlapján
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
Szegedi Tudományegyetem
VPN kapcsolat a Központi Könyvtár honlapján
Előadás másolata:

Virtuális Civilház Kezdő lapunk

Köszöntő  Kedves Civil Kollégák! Mindenkit sok szeretettel köszöntök Virtuális Civilházunkban. Mindenkit sok szeretettel köszöntök Virtuális Civilházunkban. Virtuális Civilházunk feladata a kommunikáció beindítása szervezetek, a város vezetése és az Atomerőmű között. Virtuális Civilházunk feladata a kommunikáció beindítása szervezetek, a város vezetése és az Atomerőmű között. Nincs politikai célunk, de reméljük, hogy olyan jól fogunk funkcionálni, hogy létrejöhet a Paksi Civil Kerekasztal vagy Fórum. Nincs politikai célunk, de reméljük, hogy olyan jól fogunk funkcionálni, hogy létrejöhet a Paksi Civil Kerekasztal vagy Fórum. Kérlek benneteket, hogy ismerjétek meg a Civilház lehetőségeit. Ehhez készítettem ezt az anyagot. Kérlek benneteket, hogy ismerjétek meg a Civilház lehetőségeit. Ehhez készítettem ezt az anyagot. Várom véleményeteket, kritikátokat, esetleg megerősítő gondolataitokat. Tisztelettel: Ferenci Richárd Paksi Turizmusért Egyesület

Használati útmutató V. Ház rend  Az ismertető anyagot két részre bontottam:  1.) A V. Házban található címsorok, menüpontok megismertetése, amelyeken felsorolásszerűen végigmegyünk. A címsorban található a menüpont: pl.: Jogi szervezetek, alatta pedig a magyarázat  2.) A V. Ház szolgáltatásainak elérése és használatba vételének magyarázata: pl.: saját profil elérése

Jogi személyek  Jó ha tudjuk, hogy hányan vagyunk.  Ebben a menüpontban megtalálhatóak kereshető formában is a Pakson bejegyzett és már törölt szervezetek. (Forrás a Szoc. Minisztérium honlapja.)  Innen érhetjük el a szervezetek honlapjait is.  Minden egyesület maga töltheti fel logóját és változtathat a profilján.

Informális csoport  A civil élethez hozzátartoznak azon személyek közösségei is, akik nem szerepelnek cégbírósági lajstromban.  Ezért nekik is helyet biztosítunk Civilházunkban az Informális csoportok menüpontja alatt.  Regisztráció és adat felvitel megegyezik a Jogi személyekkel.

Szolgáltatások  Ide várjuk az egyesületek, informális csoportok által kínált szolgáltatásokat.  Pl.: Íjászat, gyerekekre vigyázás, rendezvényszervezés stb. A szolgáltatásoknak nem kell non profitnak lenni! A szolgáltatásoknak nem kell non profitnak lenni!

Támogatóink  Reméljük, hogy támogatóink száma bővül. Itt tudjuk megköszönni támogatásukat. Itt tudjuk megköszönni támogatásukat.  Eddigi támogatóink:  NCA  Paksi Atomerőmű Zrt.

Hírek  Idevárjuk a Civil életben történő eseményeket, továbbá itt jelenítjük meg az Atomerőműtől és az Önkormányzattól, NCA-tól, stb. érkező információkat.  Ha az információ programról szól, akkor azt kérjük a rendezvénynaptárban is rögzíteni!!

Rendezvénynaptár  Rendezvénynaptárunkat úgy alakítottuk ki, hogy mindenki otthonról a számítógépe mellől tudja frissíteni, aktualizálni.  Nagyon fontos szerepe lesz, hisz elkerülhetjük az egymásra szervezést!

Civilház -Tv  Civil életünket mozgóképpel is szeretnénk megörökíteni, színesíteni.  Ezért várjuk az igényeket erre a szolgáltatásunkra is.  Jelenleg média-stábunk felállításán fáradozunk, de sikerülni fog.

Civilház -Rádió  Civilház-Rádiójának tervei:  1.) klasszikus rádióműsorok készítése magunkról, bennünket érintő problémákról.  2.) A képviselőkkel, polgármesterrel és az Atomerőművet képviselő személlyel állandó kapcsolat fenntartása.

Civilház-Újság  Civil életünkről újság formájában is tudunk hírt adni. Újságunkat olvashatjátok itt és nyomtatott formában is.

Fórum  Közös dolgaink megbeszélése írott formában történhet. Ezt a kommunikációs csatornát a fiatalok nagyon jól kihasználják, ezért érdemes tőlük átvenni.  A fórumozás segít abban, hogy felkészülten hívjunk össze személyes találkozót, ezzel nem rabolva egymás idejét.

Regisztráció  A regisztráción keresztül tudunk belépni a profilunkhoz.  Kérésetekre -ben elküldöm a regisztrációhoz szükséges adatokat, amelyet megváltoztathattok!

Kapcsolat  Ezen a helyen küldhettek üzenetet!

Civil napok  Két civil napot szervezett a Német Kisebbségi Önkormányzat a helyi civilekkel összefogva.  Ezt a hagyományt fontosnak tartjuk folytatni és nem mondunk le a következő szervezéséről sem.  Ezért külön címsort biztosítunk a szervezéshez.

Atomerőmű  Civilházunkat az Atomerőmű Zrt. támogatta.  Reméljük, hogy a jó kapcsolat folytatódik és hasznos kommunikációs partnere lehetünk az Atomerőműnek.

NCA  Az NCA támogatásával tudjuk projektünket megvalósítani. Fontosnak tartom, hogy a kollégiumokban résztvevők gondolatait megismerjük, mert így a beadott pályázatok sikeresebbek lesznek.

Kerekasztal  Ide soroljuk fel azokat a szervezetek, akik részt vesznek a kerekasztal létrehozásába.

Szolgáltatások elérése Kezdődik a második rész! Kezdődik a második rész!

Bejelentkezés 1  Bejelentkezés  A Virtuális Civilházba a korábban megkapott jelszóval és felhasználónévvel lehet bejelentkezni. A bejelentkeztető ablak a oldalon a jobb felső sarokban található.

Bejelentkezés 2

Saját profil elérése  Bejelentkezés után a bal sarokban megjelenik a „ erre kattintva elérhetővé válik a profilom.  Bejelentkezés után a bal sarokban megjelenik a „saját adatlapom”, erre kattintva elérhetővé válik a profilom.

Saját profil szerkesztése  1.) Bejelentkezés (felhasználó név, jelszó)  2.) Saját adatlap  3.) Szerkesztés  Legördülő menüből lehet kiválasztani a kívánt lehetőséget.

Rendezvénynaptár használata 1 Bejelentkezés után a felső menüsorban megjelenő „Új esemény beküldése” menüpontot válasszuk ki!

Rendezvénynaptár használata 2  Az új rendezvényt/eseményt a megjelenő két lap kitöltésével tudjuk felvenni a rendezvénynaptárba.  Az első lapon („Általános” fül) adjuk meg a rendezvény tárgyát, részletes leírását, helyszínét, a rendezvény kapcsolattartójának elérhetőségét és az egyéb információkat.  A második lapon(„Naptár” fül) pedig megadjuk a rendezvény kezdő és befejező idejét, beállíthatjuk, hogy egész napos vagy meghatározatlan időtartamú eseményről van szó. Ezen a lapon adhatjuk meg azt is, ha az esemény éves, havi, heti, vagy napi rendszerességgel ismétlődik.

Rendezvénynaptár használata 3

Rendezvénynaptár használata 4  Miután végeztünk a rendezvény adatainak megadásával, a jobb felső „Ment” gombbal rögzíthetjük azt a naptárban.

Rendezvénynaptár használata 5  Az új esemény bejegyzése bárki számára megtekinthető a főmenü „Rendezvénynaptár” menüpontjából.

Rendezvénynaptár használata 6  Itt is lehetőségünk van új eseményt felvinni, ha az adott naptári nap fölé visszük az egérmutatót és az ott megjelenő „+” jelre kattintunk. Ugyanaz a felviteli adatlap fogad bennünket, azzal az eltéréssel, hogy a „Naptár” lapon az időpontnál a nap mező már ki lesz töltve. 

Rendezvénynaptár használata 7  Lehetőségünk van a saját magunk által felvitt bejegyzést később módosítani úgy, hogy az eseményre kattintáskor a részletes nézetben a jobb felső sarokban megjelenő ceruzára kattintunk.

Általános figyelmeztetés!   Ügyeljünk rá, hogy minden esetben, ha módosítani szeretnénk adatlapunkon, vagy egy eseményen, illetve új tartalmat szeretnénk felvinni, legyünk bejelentkezve. Ezt úgy ellenőrizhetjük, hogy bejelentkezett állapotban a jobb felső sarokban üdvözlő szöveg és a szervezetünk logója fogadminket.

Virtuális Civilházunk médiái  Civilház-TV: Egyszerű kattintással lehet elérni a feltöltött filmeket. Egyszerű kattintással lehet elérni a feltöltött filmeket.  Civilház-rádió: Egyszerű kattintással lehet elérni a rádióműsorokat. Az élő műsorokban a kérdéseket „üzenet” formájában is innen lehet elküldeni. Egyszerű kattintással lehet elérni a rádióműsorokat. Az élő műsorokban a kérdéseket „üzenet” formájában is innen lehet elküldeni.  Civilház-újság: Újságunkat is egyszerű klikkeléssel lehet elérni, az olvasást a helyi ikonok segítik. Újságunkat is egyszerű klikkeléssel lehet elérni, az olvasást a helyi ikonok segítik.

Szervezetek közötti kapcsolatok 1 ÁGAZATOK KIALAKAULÁSA  Virtuális Civilházunkban lehetőség van más szervezetekkel is kapcsolatokat kiépíteni egy belső kommunikációs csatornán keresztül. A következő lépésekkel érhetjük ezt el:

Szervezetek közötti kapcsolatok 2  1.) Bejelentkezés  2.) Saját adatlap  3.)Szervezetkeresőben megkeresni azt a szervezetet, amellyel kapcsolatot szeretnénk felvenni.  4.)A ”Kapcsolatokra” kattintva a kapcsolatkérést választani.  5.) A felbukkanó párbeszédablakban elküldeni az üzenetet a kiválasztott szervezethez.

Szervezetek közötti kapcsolatok 3  Visszatérünk a saját profilunkra.  A lap alján található „kapcsolat” fülre rákattintva megláthatjuk felsorolva, hogy kikkel kezdeményeztünk ismeretséget.  A felsorakozó, álló téglalap alakú adatlapok alján lévő ikonokra kattintva tekinthetjük meg a másik honlapját és küldhetünk t.

Bejelentkezés  A bejelentkezéshez szükséges Felhasználó nevet és a jelszót a jelszót mindenkinek személyesen, ban vagy levélben fogom eljuttatni.

Szolgáltatások  Civilházunk reklám felülettel kívánja segíteni azokat a Civileket, akik szolgáltatásokat tudnak nyújtani.  Ezeket a szolgáltatásokat kérjük a címre elküldeni!

Köszönet! A Virtuális Civilház létrejöttének alapja, hogy több szervezet is támogatásáról biztosított. A Virtuális Civilház létrejöttének alapja, hogy több szervezet is támogatásáról biztosított. Köszönöm nekik! Természetesen voltak olyan szervezetek, akik nem támogatták a projektet. Remélem, őket a jól működő kommunikációs felületünk meggyőzi arról, hogy érdemes volt dolgozni! Természetesen voltak olyan szervezetek, akik nem támogatták a projektet. Remélem, őket a jól működő kommunikációs felületünk meggyőzi arról, hogy érdemes volt dolgozni! Tisztelettel köszönöm mindenki figyelmét!