CIVIL SZERVEZETEK A civil szervezetek gyakorlatilag az élet minden területén jelen vannak: A civilek egyesületeket, klubokat hoznak létre Lehetőség az.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egymásért fordítsuk meg a napot!. Célok •a fogyatékos emberek elfogadottságának növelése érdekében: ▫integrált események szervezése, ▫a fogyatékos emberek.
Advertisements

Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Budapest Főváros Ifjúsági Koncepciója „Kezdeményezés, Koordináció és Kooperáció” Gergely Péter április 6.
25 ÉV A TEHETSÉGEK SZOLGÁLATÁBAN MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG KONFERENCIÁJA PÉCS SZEPTEMBER KORMOS DÉNES A NEMZETI TEHETSÉGÜGYI KOORDINÁCIÓS.
Tisztelettel köszöntöm
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
Szociális munka a börtönben
Civil szervezetek szerepe és jelentősége
Kis Bocs Baba-Mama klub Baba- Mama Egészség, Életmód, Szabadidő és Szociális Információs Közhasznú Egyesület.
TÁMOP Nagyrendezvény. Az ifjúságsegít ő esetmenedzser létrejötte – case Manager.
• Kiemelt céljaink, feladataink • Megvalósult programjaink képekben
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda ● 3527 Miskolc, Selyemrét.
A Fővárosi Önkormányzat civil stratégiája
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
A VEZETÉSRŐL ÁLTALÁBAN
Szabad-e a szabadult? A TÁMOP kiemelt projekt szerepe a reintegrációs folyamatban Botka Bianka szolgáltatás módszertani vezető, Belügyminisztérium.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Készítette: Soós Kitti. A téma bemutatása Önkéntesség A téma aktualitását az adja, hogy az Európai Unió a 2011-es évet, az aktív polgárságot előmozdító.
Dr. Harangozó Judit Orvos-koordinátor Ébredések Alapítvány
„TEtt program az áldozatokért és a tettesekért”
(Igazságügyi Hivatal, főigazgató)
ORSZÁGOS PARANCSNOKSÁGA
Az utógondozás szerepe és fontossága az Igazságügyi Szolgálatnál Dr. Kunfalvi Zoltán, KIMISZ Főigazgató Intenzív utógondozás: lehetőségek és kockázatok.
A pszichiátriai ellátás szervezeti keretei
Ápolásetika.
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
Önkéntes munka az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtárban
P Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység Összefogása Mélykút központtal” című, TÁMOP / pályázat Company Name.
Fogd A Kezem Alapítvány
Gábor Edina főigazgató Országos Egészségfejlesztési Intézet május 12. Elköteleződés az egészségért.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája 115/2003. (X. 28.) OGY határozat. Cselekvési program 1009/2004. (II. 26.) Korm.
A társadalmi bűnmegelőzés évi cselekvési programja Gönczöl Katalin Büntetőpolitikai szakállamtitkár.
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Régió
A társadalmi kohézió erősítése bűnmegelőzési és reintegrációs programokkal TÁMOP kiemelt projekt.
Címalcím 1 Nemzeti Fejlesztési Terv - Regionális Operatív Program Wächter Balázs VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság Stratégia tervezési iroda november.
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
Szociálpolitikai keretek
Közkincs kerekasztal a kecskeméti Kistérségben Szakmai konferencia június 9. Kecskemét.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
A közösségi részvétel lehetőségei Mit tanulnak a fiatalok a közösségben, avagy mi az önkormányzat felelőssége? Nyíregyháza, december 1. Kósa András.
Adományozási kultúra az Európai Unióban Előadó: Dr. Talyigás Katalin.
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
A muzeális intézményrendszer átalakítása
Kulturális tevékenységek és a közügyek kezelése (issue management) (Managementul activităţii culturale)
Dr. Tóbiás László: A szociális képzők és a szociális szakma egészének hozzájárulása az inkluzív társadalom és a társadalmi részvétel fejlesztéséhez Inclusive.
A „soft law” hatása az oktatás és képzés szabályozására az európai integráció tükrében dr. Várnagy Péter egyetemi docens PTE FEEK.
Resztoratív megközelítés a konfliktuskezelésben
Önkéntesség, mint társadalmi szerepvállalás
2009/2010. tanév Pestszentimre Ady Endre Utcai Általános Iskola.
A bajba jutottak komplex támogatása Hogyan segítjük a katasztrófák áldozatait Budapest, november 13. Adányi László programvezető Magyar Máltai Szeretetszolgálat.
A évi allokáció általános bemutatása- zárása
Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr
Civil szervezetek szerepe a nevelési és oktatási feladatok ellátásában Harmóniában a környezettel=egészséges életmód.
A támogatott lakhatás kihívásai
Az NCA Civil Önszerveződés Területi és Szakmai Együttműködés Kollégiumának támogatáspolitikája és hozzájárulása a civil szektor fenntartható fejlődéséhez.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Gyerekszegénység Elleni Nemzeti program Szécsényi Gyerekesély programja Az alternatív vitarendezés lehetőségei és multiplikációja a programban.
Hejőkeresztúr Község.  Komplex Instrukciós Program  Táblajáték Program  Generációk Közötti Párbeszéd Program  Tehetséggondozás (képzőművészet, zene,
TÁMOP / A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje A projekt megvalósulása.
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
Szécsényi Gyerekesély Program gyerekeket érintő szolgáltatásai
Az életszínvonal és a kereskedelem kapcsolata
NONPROFIT SZERVEZETEK, CIVIL SZEKTOR
A TÁMOP szerepe a büntetés-végrehajtási szervezet életében
Lorem ipsum.
A magyar felnőttképzés rendszere - a szakértők szemével
Társadalmi követelmények és igények speciális könyvtári ellátásra
Előadás másolata:

CIVIL SZERVEZETEK A civil szervezetek gyakorlatilag az élet minden területén jelen vannak: A civilek egyesületeket, klubokat hoznak létre Lehetőség az önszerveződésre, Közös célok elérésére, Embertársaik megsegítésére, Érdekeik érvényesítésére, hasonló problémák megoldására a közösségi ügyekben való részvételre. Civil szerveződések: a demokrácia iskolái: Felelősek vagyunk szűkebb – tágabb környezetünkért Együttműködés erősítése Szolidaritás gyakorlása Szabadidő hasznos eltöltése Valahová tartozás tudata Hasznosság érzése

Állami feladat ellátás Civil szerepvállalás Struktúráköntevékeny, érdekelt Trsd-i problémák megjelenésének színteretrsd-i igényeket képvisel Nagy méretek, merev rendszerekméretiben is mérsékelt, rugalmas Személytelen, bizalmatlanhelyi, személyes Túlterhelt (minden elvárásnak nem tud megfelelni)erőforrás ERŐFORRÁSOK

Büntetés- végrehajtás szerepe: •Elítéltek elkülönítése a társadalomtól (APAC) •Majd a visszailleszkedés támogatása erkölcs, morál, önismeret, készségfejlesztés, lelkigondozás emberi, személyes kapcsolatok a sérült emberi kapcsolatok rendezése, jóvátétel képzettség, szakképzettség munka, munkatapasztalat otthon •Társadalmi szemléletformálás, a befogadás előkészítése, támogatása TÁRSADALMI IGÉNYEK

JÓ PÉLDÁK PFI: önkéntes segítők, helyi közösségek, gyerekprogramok, családbevonása, áldozatok APAC PRIZMA házak RESZTORATÍV PROGRAMOK