Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr Győr, Kálóczy tér

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az olvasástanítás módszere:
Advertisements

Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás
Gondozási Központ Zalaegerszeg
A támogató szolgálat célja a fogyatékossággal élő személy társadalmi kirekesztésének csökkentése, az önrendelkezésen alapuló önálló életvitel megkönnyítése,
Utcai és lakótelepi szociális munka
Gyermekvédelmi alapellátás
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Rehabilitáció és dementia
Munka - lakás - szabadidő egysége és szervezése pszichiátriai rehabilitáció gyakorlatában Dr. Pető Zoltán.
Az ÉFOÉSZ Támogatott Lakhatási Programja
Az utógondozás szerepe és fontossága az Igazságügyi Szolgálatnál
KULCS program gyakorlati tapasztalatai Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége – Horváth Nikoleta.
Modellkísérleti program az alapszolgáltatások funkcionális összekapcsolására TÁMOP /1 Kedvezményezett: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.
A gyermekjóléti alapellátások aktuális kérdései
Speciális szükségletek a foglalkoztathatóság nézőpontjából …a szociális munka lehetőségei és korlátai.
A személyes gondoskodás megszervezésére köteles szervek
Szociális és gyermekjóléti területhez kapcsolódó lehetséges szolgáltatások.
Lőwné Szarka Judit ellátottjogi képviselő
Rehabilitációs törekvések egy pszichiátriai betegotthonban
Gyakorlat helye: Fogyatékosok Átmeneti Gondozóháza 9023 Győr Török István út 1. Tel.: 96/ Bognár Gyöngyi Vezető Kontakt személy: Belláné.
A bentlakásos intézmény, mint „Otthon”
Iskolai Közösségi Szolgálat Definíció Cél Folyamat Példák Demokratikus Ifjúságért Alapítvány.
A pszichiátriai ellátás szervezeti keretei
Szt. Cirill és Method Alapítvány Gyermekek- és Családok Átmeneti Otthona bemutatása
Önkéntes segítő gyakorlat a győri Családsegítő Szolgálat keretein belül január hó.
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
Önkéntes munka az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtárban
1)A szakszerű egészségügyi ellátás biztosításához jutás szükségességének felismerése – Mikor, milyen esetekben hívjunk orvost? 2)A beteg gyermek ellátásával.
A gondozási szükséglet vizsgálat eljárás rendje
Fogd A Kezem Alapítvány
Lehetőségek a nagy létszámú
Közösségi ellátók mint facilitátorok
A kistérségi szociális feladatellátást érintő jogszabályi változások, évi működési feltételek Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás & Házi segítségnyújtás.
A szociális és gyermekjóléti feladatellátás kistérségi működtetése központi szemszögből Kecskemét június 10.
Demenciával küzdő idősek segítése a szociális alapellátásban Dr. Szabó Lajos 2010.
Győr Pláza Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület „SzínStér” Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Győr.
Az Alapítványról A Gézengúz Alapítvány győri tagozataként 1993 óta látjuk el Győrben a születési károsult csecsemőket és kisgyermekeket. Gyógyító, egészségügyi,
Támogatott lakhatási programok a fővárosban Adatok és módszertan szerepe a fővárosi lakhatási programok lebonyolításában.
Dr.Gazsi Adrienn november 6.
Szakfelügyeleti kihívások az alapellátás területén
Fogyatékosok gondozása
Támogató szolgáltatások női aspektusai Illés Tímea.
Önkéntesség, mint társadalmi szerepvállalás
KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT (intézmény neve) Készítette igazgató.
Magyarország demográfiai jellemzőinek és szociális ellátórendszerének bemutatása különös tekintettel az időskorú népességre.
Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr
Az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény által nyújtott Szociális alapszolgáltatások bemutatása.
A támogatott lakhatás kihívásai
Családtámogató ellátások
Idősek gondozása-ápolása
A vértesi csoda. Egyházközség A vértesi templom között épült, eklektikus stílusban Presbitérium 18 tagú Gyülekezeti lap: Magvető Ifjúság: Létavértesi.
Munkatársak alkalmasságának vizsgálata „Szolgálni, mint a fény”
Prof. dr. Szabó Lajos klin. szakpszichológus ELTE Társadalomtudományi Kar Szociális Munka Tanszék.
RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat 1 Főegyházmegyei Karitász Központ RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat R emény É let V áltozás.
Infokommunikációs modellprogram az idősek otthoni biztonságáért
SZOCIÁLIS HÁLÓ SIÓFOKON Szociális gazdaság Készítette: Potocskáné Kőrösi Anita Siófok Város alpolgármestere december 4.
Koncepció a demenciával élő idősek gondozásáról Demens betegek ellátásának kihívásai az egészségügyi és szociális ellátórendszerben szakmai tanácskozás,
Közösségi gyakorlat A Gyakorlóiskolában. TUDÁS Ismeri azokat a főbb módszereket, amelyekkel megismerheti a gyerekek kognitív, emocionális és erkölcsi.
Szociális ellátást igénybevevők szükségletei – és szolgáltatásai „Eszköztár és kapcsolati háló” Szakmai konferencia Rehabilitációs és Szociális Igazgatóság.
Fogyatékosok Napközi Otthona
„Referenciaintézmény kialakítása a II
Iskolai közösségi szolgálat
Az Alapítványról A Gézengúz Alapítvány győri tagozataként 1993 óta látjuk el Győrben a születési károsult csecsemőket és kisgyermekeket. Gyógyító, egészségügyi,
Merre tovább idősellátás IV.? országos szakmai tanácskozás
„Családbarát Grótmacik”
Győr Pláza Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület „SzínStér” Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Győr.
Tájékoztató a Győri tanoda-klubról a toborzó önkéntes munkára s 2018
KÉT DIPLOMA 10 FÉLÉV ALATT!
Generációk találkozása Készítette: Giricz Nikolett
A Lurkó Győri Kórház Gyermekosztályért Alapítvány
Előadás másolata:

Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr 9026 Győr, Kálóczy tér 9-11. www.eeszi.hu

Intézményünk felépítése Az Intézmény napjainkban Területi Gondozó Szolgálatot Idősek Otthonait Fogyatékossággal élők Napközi Otthonát magába foglaló intézmény, amely ellátja a város idősgondozásával összefüggő szociális alapszolgáltatási és szakellátási feladatokat. 2005. január 1. óta a város egészségügyi ellátásában is részt vesz.

Területi Gondozó Szolgálat Idősek Klubjai Az idősek klubja lehetőséget biztosít győri idős emberek számára napközbeni tartózkodásra, igény szerint étkeztetésre, társas kapcsolatok kialakításra, szabadidő hasznos eltöltésére.

Létrehozásával célunk az volt, Átmeneti Gondozóház Létrehozásával célunk az volt, hogy segítsünk azokon az idős embereken, akik otthonukban átmenetileg önellátásra képtelenek, kórházi kezelést követően utógondozásra van szükségük. Másrészt segíteni szerettünk volna azokon a hozzátartozókon, akik szeretettel ápolják idős, beteg, felügyeletre szoruló családtagjaikat, de időlegesen valamely okból nem tudják ezt megtenni.

Bentlakásos Otthonok A bentlakásos otthonokban azok az idős emberek élnek, akik önálló életvitelre már nem képesek, és hozzátartozók hiánya, vagy azok elfoglaltsága miatt otthoni gondozásuk nem megoldható.

A feladat sok, mi kevesen vagyunk. Az egyre több hivatalos ügyintézés miatt egyre kevesebb idő jut magára az idős emberre. Nagyon sok szaktudást nem igénylő feladat adódik a mindennapi munkavégzés során, ezek elvégzéséhez várunk önkénteseket!

Mik ezek? Mozgáskorlátozott lakóink tornáztatása, levegőztetése Egyszerű segítségnyújtás, amelyeket a fizikai állapot korlátoz (pl. személyes tárgyak elővétele, elrakása stb.) Rendezvényszervezés előkészületeiben és lebonyolításában való segítségnyújtás (pl. dekoráció készítése, fényképek készítése) Részvétel egyéni, csoportos jellegű szabadidős tevékenységekben (pl.: társas játék, felolvasás, kézműves foglalkozások stb.) Spontán beszélgetés az ellátottakkal

Segítségnyújtás lehetséges időkeretei Idősek klubjaiban hétköznap 8 és 16 óra között Az átmeneti gondozóházakban és az idősek otthonaiban hétköznap és hétvégén 8 és 16 óra között ( az intézmény kontaktszemélyével és az ellátottakkal egyeztetve)

Miért érdemes hozzánk jönni? Mert segíteni egy rászorult emberen jó érzés Segíteni egy rászorult emberen fejleszti a személyiséget Segíteni egy idős emberen hálatelt szívet ad cserébe Beszélgetni egy idős emberrel megtanít okosan élni történelem óra könyvek nélkül

Mit várunk a gyakorlatra jelentkező hallgatótól? Tettre készséget Az idős emberek szeretetét, tiszteletét Együttérző képesség meglétét Jó kommunikációs képességet Kreativitást