Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Generációk találkozása Készítette: Giricz Nikolett

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Generációk találkozása Készítette: Giricz Nikolett"— Előadás másolata:

1 Generációk találkozása Készítette: Giricz Nikolett
„Segítő diákok” 2017 Generációk találkozása Készítette: Giricz Nikolett

2 Bevezetés A Győri Szolgáltatási SZC Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiuma fodrász tanulója vagyok. Az előző tanévben 25 közösségi szolgálati órát teljesítettem a Kálóczy téri Idősek Otthonában. Ez az idősek otthona Győr-Révfalu városrész szívében található. Az intézmény, a Széchenyi István Egyetem szomszédságában van, karnyújtásnyira a Rába festői szépségű partjától. A folyótól egy csendes park választja el.

3 Előkészítés - Felkészítés
Szakmai gyakorlaton gyakoroltuk a fejmasszázst és a hajápolást. Az iskolai közösségi szolgálat koordinátorával többször beszélgettünk az idős emberekről, az ők mentális egészségi állapotukról. Az őszi díszek sablonjait is megterveztük.

4 A kezdetek Az iskola koordinátorával és 4 osztálytársammal mentem. Már volt tapasztalatom e területen, mert a nagymamám is idősek otthonában él. Amint oda értünk megismerkedtünk az idősek otthona lakóival. Nagyon kedvesen fogadtak bennünket, és mi is nagyon örültünk, hogy itt lehettünk. A bemutatkozást követően némi izgatottság volt bennünk, ami a végére az idősek közvetlensége és kedvessége miatt szertefoszlott.

5 Ismerkedés az Idősek Otthonával és a lakóival

6 Tevékenységek, érzéseim
Azzal kedveskedtünk nekik, hogy meg masszíroztuk a kezüket, megmostuk a hajukat és beszárítottuk, közben sokat beszélgettünk velük. Erzsi, és Aranka néni nagy örömmel és lelkesedéssel meséltek az életükről, régi időkről. Elmesélték azt is, hogy ők milyen társadalmi munkát végeztek fiatal korukban, a háborúban.

7 Hajápolás

8 Hajápolás (hajszárítás)

9 Végeredmény

10 Kézműves foglalkozás Egyik alkalommal őszi és halloween díszeket készítettünk. Az idős nénik segítettek megrajzolni, kivágni a halloween tököket, faleveleket, fekete macskákat.

11 A társalgó feldíszítése

12 Csuhébaba készítés

13 Záró gondolat, visszajelzések
A legnagyobb élményem az volt, mikor Erzsi és Aranka néni régi idők történeteiről mesélt. Minden alkalommal elmondták, hogy nagyon örülnek annak, hogy ott vagyunk, a személyünkkel mosolyt csaltunk az arcukra. Arra gondoltunk, hogy jó lenne, ha az ő korukban majd mi is ilyen jó szellemi és fizikai állapotban lennénk Bármikor visszamennék ! Jövő év tavaszán sor kerül rá.

14 Köszönöm szépen a figyelmüket!


Letölteni ppt "Generációk találkozása Készítette: Giricz Nikolett"

Hasonló előadás


Google Hirdetések