Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

KÉT DIPLOMA 10 FÉLÉV ALATT!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "KÉT DIPLOMA 10 FÉLÉV ALATT!"— Előadás másolata:

1 KÉT DIPLOMA 10 FÉLÉV ALATT!
MÉRNÖKTANÁRKÉPZÉS ELEKTRONIKUS TANULÁSSAL

2 Új lehetőség BSc hallgatók számára
Nappali tagozatos, BSc hallgatók mérnöktanár tárgyakat vehetnek fel, majd bekapcsolódhatnak a mérnöktanári előképzésbe.

3 Miért érdemes részt venni a mérnöktanári előképzésben?
Mert kurzusaink e-learning vagy blended learning formájában teljesíthetők, ezáltal lehetőséget biztosítanak a rugalmas időkeretek között, egyéni időbeosztás alapján történő tanulásra, (a blended learning kurzusok kombinálják az e-learning és a tantermi oktatás lehetőségeit), hasznos pszichológiai, pedagógiai és kommunikációs ismereteket kínálnak,

4 Miért érdemes részt venni a mérnöktanári előképzésben?
a gyakorlatok fejlesztik a résztvevők személyiségét, önismeretét, szociális kompetenciáit, problémamegoldó- és konfliktuskezelő képességeit, fejlesztik a hallgatók kommunikációs készségeit, kifejezőkészségét, előadókészségét, tárgyalástechnikáját, ezáltal hozzájárulnak a munkahelyi és társas kapcsolatok szituációinak hatékonyabb kezeléséhez, ill. a személyes hatékonyság növeléséhez, valamint egyénre szabott, élménygazdag, fejlesztő foglalkozásokat kínálnak.

5 Kik vehetnek részt a mérnöktanári előképzésben?
A gépészmérnöki, könnyűipari mérnöki, villamosmérnöki, had- és biztonságtechnikai mérnöki, mérnök informatikusi és műszaki menedzser szakok hallgatói.

6 A jelentkezés feltételei
A képzés 2. félévének és minimum 30 kreditnek VAGY a 4. félévének és minimum 65 kreditnek teljesítése.

7 A mérnöktanári előképzés főbb jellemzői
Már a 2018/2019. tanév I. félévétől felvehetők a mérnöktanár-mesterképzés bizonyos tantárgyai – szabadon választható tantárgyként. Félévente 2-4 pedagógiai, pszichológiai, kommunikációs, illetve oktatás-módszertani tantárgy - a BSc szakmai tantárgyak mellett. Így a hallgatók a 7. félévre, a BSc mérnöki diploma megszerzéséig teljesíthetik a nappali tagozatos osztott mérnöktanári mesterképzés tantárgyainak egy részét (max. 30 kredit ingyenesen).

8 A mérnöktanári előképzés főbb jellemzői
Ennek megfelelően a BSc oklevél megszerzését követően 3 félév alatt teljesíthetik a 120 kredites mérnöktanári mesterképzés további követelményeit is. Így összességében 10 félév alatt 2 diplomát szerezhetnek: egy BSc mérnökit és egy MEd mérnöktanárit. A MEd mérnöktanári tanulmányok során a hallgatók igényelhetnek Klebelsberg ösztöndíjat, melynek összege akár havi Ft is lehet.

9 A képzés főbb jellemzői

10 Választható tárgyak az előképzésben
Páratlan félév Páros félév E-learning formájában Neveléstan – 3 kredit Felnőttek szakképzése és gazdaság – 3 kredit Szakképzés-pedagógia – 3 kredit Oktatás- és szakképzéstörténet – 3 kredit Oktatástechnológia és elektronikus tanulás – 3 kredit Tanulásmódszertan – 3 kredit Blended learning formájában Tanári kommunikáció – 2 kredit Didaktika és oktatásszervezés – 4 kredit Szakmódszertan I. (valamennyi szakirányon) – 3 kredit Speciális nevelési területek és nemzetiségi pedagógia – 3 kredit Szakmódszertan II. (Műszaki-gazdasági szakirányon) – 3 kredit Szakmódszertan III. (Műszaki-gazdasági és Informatikai szakirányon) – 3 kredit

11 Mi a jelentkezés menete?
Jelentkezési határidő: május 11. A jelentkezési lap beadható személyesen a TMPK titkárságán (Népszínház u. 8. II. em. 218.) vagy elektronikusan a címen.

12 További információk www.tmpk.uni-obuda.hu 06-1-666-5389


Letölteni ppt "KÉT DIPLOMA 10 FÉLÉV ALATT!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések