Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A bentlakásos intézmény, mint „Otthon”

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A bentlakásos intézmény, mint „Otthon”"— Előadás másolata:

1 A bentlakásos intézmény, mint „Otthon”
„Viktória” Módszertani Ápoló – Gondozó Otthon, Hodász

2 „Felelősek vagyunk mindenért, amit az emberekkel, az embereknek és az emberekért cselekszünk.” „Albert Schweitzer”

3 Szolgáltatások - 200 férőhelyen pszichiátriai betegek ápoló- gondozó otthona 30 férőhelyen idősek ápoló- gondozó otthona- súlyos fokú demens betegek részére

4 Ellátási területünk: Szabolcs – Szatmár – Bereg Megye
Sántha Kálmán Szakkórház – Nagykálló Gerontopszichiátria – Nyíregyháza Bentlakásos intézmények (állami, egyházi)

5 Az ellátottjaink Pszichiátriai betegeink kompenzált állapotúak, akut gyógyintézeti kezelést nem igényelnek, önmaguk ellátására segítséggel sem képesek. Szociális és anyagi helyzetüket tekintve, a legrászorultabbak közé tartozóknak tekinthetőek. Többen az állami gondoskodás rendszerében, vérszerinti szülői kapcsolat nélkül nevelkedtek, gyermekkori szocializációjuk súlyosan sérült.

6 Az ellátottjaink Felnőttkorukban kevesen rendelkeznek családi kapcsolatokkal és nem számíthatnak tényleges hozzátartozói támogatásra. Több esetben maguk a családtagok is súlyos mentális megbetegedésekkel és/vagy szenvedélybetegségekkel küzdenek, amelyek jelentősen megnövelik a lakókkal folytatott fejlesztő munka nehézségeit.

7 Intézménybe kerülés módja
Kérelem Papír alapon Szakorvosi vélemény Tájékoztatóban felsorolt dokumentumok

8 Próbalátogatás A kérelmezőknek és hozzátartozóiknak lehetőségük van úgy nevezett próbalátogatásra, ahol kísérő segítségével ismerhetik meg az intézmény személyi és tárgyi feltételeit.

9 Előgondozás, megállapodás
- A kérelmező tájékoztatása saját környeztében az intézményi elhelyezésről és az adminisztratív teendőkről - a beköltözést megelőzően egyéni megállapodás kötése a kérelmezővel, illetve a törvényes képviselőjével. (3 hónap próbaidő)

10 A beköltözés támogatása
Az intézmény az egyéni igények szerint segítséget biztosít a lakó beköltözéséhez és fokozottan támogatja az új lakót a beilleszkedés időszakában.

11 Mitől lesz „Otthon”? az ott dolgozóktól a team munkától a lakóktól
az intézmény vezetésétől, menedzsmentjétől törvényes képviselők, családtagok és hivatásos gondnokok hozzáállásától.

12 Legfontosabb tevékenységeink az „Otthon” teremtésben
A lakótársak jó megválasztása Az egyéni és kiscsoportos beszélgetések (segítő beszélgetés) A szocioterápiás foglalkozások megszervezése: - sport - társasjáték - zene - kreatív foglalkozások - ünnepeink megszervezése, lebonyolítása

13 Szociális foglalkoztatás
Kézmű Nonprofit Kft.: fejlesztő – felkészítő foglalkoztatás 42 fő Intézményi foglalkoztatás: fejlesztő –felkészítő és munka- rehabilitációs foglalkoztatás 26 fő

14 „Nem érthetjük meg a másik ember problémáját, ha nincs bennünk szeretet. Együttérzés nem létezik szeretet nélkül” „Tatiosz”

15 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "A bentlakásos intézmény, mint „Otthon”"

Hasonló előadás


Google Hirdetések