SZONEK BÜKKÖSDI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA TAGINTÉZMÉNYE

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A KÓPÉVÁR ÓVODA SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A TÁMOP
Advertisements

ROBUR Gázbázisú abszorpciós Hőszivattyúk
A téli időjárás hatása az emberekre
Szentlőrinci Kistérségi Bölcsőde és
TÁMOP-5.5.5/08/1 A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemléletformálás és hatósági munka erősítése Társadalmi szemléletformálás – a komplex.
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
Györök Beáta - szakmai vezető, Gárdonyi Óvoda - Gárdonyi Tagóvoda
Támop 3.1.4/ A kompetenciaalapú oktatás, egyenlő hozzáférés – innovatív intézményekben.
TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés
Készítette:Eötvös Viktória 11.a
Kisalföldi Tudástár szolgáltatásainak horizontális és vertikális bővítése a hatékony információátadás érdekében TÁMOP A-11/ Projektnyitó.
Szűts József Általános Iskola
„Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” TÁMOP /
TÁMOP Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Befogadó intézmények Sárbogárdon
KOMPETENCIA ALAPÚ NEVELÉS
Hővezetés Hőáramlás Hősugárzás
Kompetencia alapú óvodai programcsomag
Intézményvezetői Értekezlet október 6.
Bonyhádi Oktatási Nevelési Intézmény
Tűzhelyek, füstelvezetés
TÁJÉKOZTATÓ „ A kompetencia alapú oktatás elterjesztéséért Szolnokon című projektről” (TÁMOP-3.1.4/08/2 pályázat) A Társadalmi Megújulás Operatív Program.
A mai nap programja ig Köszöntő Polgármester Úr 5 perce Gyorsított tanév előkészítő információáradat ig integrációt segítő.
TAPASZTALATAIM A KOMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁSRÓL MŰVELTSÉGTERÜLET SZOCIÁLIS ÉLETVITEL ÉS ÉLETMÓD KÉSZÍTETTE: VARGA GABRIELLA GÁRDONYI GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLA.
Változások – kompetenciafejlesztés az óvodai nevelésben
TAPASZTALATOK AZ ÓVODAI NEVELÉS GYAKORLATÁBAN
Szülői értekezlet és 5. évfolyam. Téma Hogyan halad iskolánkban a „Korszerű oktatást Mándokon” című projekt megvalósítása? (beszámoló,
Fejlesztési koncepció
Kutatási terv Az inklúzió fenntarthatóságának vizsgálata az oktatási intézményekben, fókuszba helyezve a hálózati együttműködést, a kreatív alkotó műhelyek.
Az alternatív energia felhasználása
Nyitnikék Óvoda 3533 Miskolc, Andrássy út 53/a /fax: 46/
Fűtés.
Humán TISZK TÁMOP projekt 2012/13-as tanév Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola.
TÁMOP /1-2F „Mércénk az ember” Oktatásfejlesztési munkacsoport.
Kis csoport „ÉG A GYERTYA ÉG…”-óvodai témahét december
SZONEK Bükkösdi Általános Iskola és Óvoda Tagintézménye
SZONEK Bükkösdi Általános Iskola és Óvoda Tagintézménye
NAGYCSOPORT július - szeptember LEVEGŐ MODUL.
Katica csoport Október Tűz modul
Szentlőrinci Kistérségi Bölcsöde és Óvoda
SZONEK BÜKKÖSDI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA TAGINTÉZMÉNYE
UNICEF PROJEKT: GYERMEKBARÁT ISKOLA 2011/2012
A 2012-es év eseményei. 1, Olvasás népszerűsítő program Alsomocsolád 2012-ben hét alkalommal tartottak könyvklubot, alkalmanként fő részvételével.
Korai képességgondozás és egészségügy Programok 2011.január1-től 2011 augusztus 31-ig.
„Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” TÁMOP / /0065 Moduláris oktatás Az egészséged a Te kezedben van!
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Tk.: oldal + Tk.:19. oldal első két bekezdése
A MEGÚJULÓ ENERGIA FORRÁSOK ÉPÜLETGÉPÉSZETI HASZNOSÍTÁSI LEHETŐSÉGEI
AZ ÓVODA- ISKOLA ÁTMENET TEMATIKUS SZAKMAI MŰHELY MUNKATERVE Készítette: Garai Zoltánné műhelyvezető.
 SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK VENDÉGEINKET  A TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben pályázat projektindító.
TÁMOP / KOMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁS, EGYENLŐ HOZZÁFÉRÉS INNOVATÍV INTÉZMÉNYEKBEN.
Vezeti: Szigetváriné Söjtöry Andrea
TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
Kompetencia alapú oktatás Lengyeltóti TÁMOP – 08/
Az óvodai tevékenységterv
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Néder Katalin Ökoiskolai nevelési-oktatási program fejlesztése.
A Hernád-Pusztavacs Általános Iskola, mint referenciaintézmény Ráczné Kocsis Krisztina szakmai vezető.
Megújuló Energiaforrások
KÖZÉPSŐ CSOPORT „ŐSZ KINCSE” TÉMAHÉT OKTÓBER 6-10.
TÁMOP / Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés –a szobi innovatív intézményekben.
A szövegértés-szövegalkotás programcsomag jellemzői
Az alternatív energia felhasználása
Szeretettel köszöntjük a projektzáró nap résztvevőit !
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Szent Luca ceremónia December 13. Luca pogácsa Csillag fiúk.
Tűz te gyönyörű tűz te iszonyú
Kép- és film a művészetben, eljárások, irányzatok 1. témakör:
MOTTÓ „Engem ne emeljen a magasba senki, ha nem tud addig tartani, amíg megnövök, hanem guggoljon ide mellém, ha nemcsak hallani, de érteni is akar, hogy.
Bornemisza Óvoda
MOTTÓ „Engem ne emeljen a magasba senki,
Szeretettel köszöntjük
Előadás másolata:

SZONEK BÜKKÖSDI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA TAGINTÉZMÉNYE 2010. OKTÓBER 1.- 2010. DECEMBER 31. SZONEK BÜKKÖSDI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA TAGINTÉZMÉNYE „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben” c. pályázati program SZAKMAI TARTALMI MEGÚJULÁS A SZENTLŐRINCI KISTÉRSÉGI OKTATÁSI NEVELÉSI KÖZPONTBAN TÁMOP-3.1.4-08/2-2009-0005

2009/2010 nagycsoport Weöres Sándor: Mi volnék? Tűzben fa parazsa volnék, vízben puha moha volnék, szélben jegenyefa volnék, földön apám fia volnék.

Modulonként 8 témakört dolgozunk fel. október Tűz modul november december Modulonként 8 témakört dolgozunk fel. A gyerekek (az SNI-sek is ) azonos témában, de különböző célok, és feladatok szerint haladnak. A tevékenységek során a differenciálás az alábbiak szerint történik: segítségadás módjában (SNI-s gyerekeknek több segítség kell) feladatok szintjében lassúbb tempó, kevesebb feladat (pl: gyurmázásnál, festésnél ) tevékenységen belül a technikában: - ecset helyett ujjfestés, - vágás helyett tépés kapcsolattartás szintjében: - felnőttel, - egyedül, - vagy csoportban tanulási stílusban: - verbálisan vizuálisan, - akusztikusan, - mozgás útján, - illetve komplexen az ismeretek külső tárgyra vonatkozó szintjén: csak a ráismerés és alkalmazás, reprodukció kevésbé Kooperatív technikák: változatos munkaformák, csoportmunka

A tűz eredete Az afrikai őshazájukból Ázsiába vándorló emberek akár 790 000 évvel ezelőtt is ismerték és tudatosan használták a tüzet "A tűz rendkívül fontos eszköz volt, olyan tudás, amely hatalommal ruházta fel ezeket az embereket" A tudósok szerint a tudatos tűzhasználat hatalmas ugrást tett lehetővé az ember fejlődésében: befolyásolta az étrendet, az embercsoportokat megvédte az állatok támadásai ellen, és elősegítette az emberek egymás közötti kommunikációjának fejlődését is.

Az kezdeti fényforrás: egy homokkőből készült lapos csésze sütés - főzés Az ősember előbb sütött, mint főzött. A pirítás, pörkölés nemcsak a húsféléket tette porhanyóssá, ízesebbé, hanem a különböző magvakat, növényi terméseket is. És vajon mikor kezdtek el főzni? Az újabb kőkorszakban, vagyis akkor, amikor már volt miben. Ugyanis ekkor készültek az első agyagedények. Az kezdeti fényforrás: egy homokkőből készült lapos csésze

A tűz fontosabb fajtái "T" alakú tűz piramis tűz, polinéz tűz finn tűz csillagtűz máglyatűz állványos tűz

A tűzgyújtás módja és helye Tűzgyújtó íj, tűzgyalu és tűzsodró

kályhák boglyakemence cserépkályha búbos kemence rakott sparhelt öntött vaskályha

Kályha típusok

A fűtés modern eszközei kazán gáztűzhely padlófűtés szauna kályha radiátor klíma

A tűz jótékony hatása

Tűz rossz hatása az élőlényekre, tárgyakra tűzkárok

A tűz mint veszélyforrás. Tűzoltók akcióban... Nemes Nagy Ágnes : Piros autó "Piros autó nagyon szalad, Piros autó mint a pipacs, Piros autó ipiapacs, Megláttam a rendszámodat."

Üvegházak

Növények az üvegházban

Fűtési módok Nap- és földenergiával működő épület van. Az épülethez, a meleg vízhez összes energiát két darab hőszivattyú és a napelemek biztosítják. Az épület lelke minden esetben a hőközpont, ebben két hőszivattyú található.

Horizontális kollektoros rendszer működése A hűtéshez szükséges hideg levegő, a szobák mennyezetén lévő, vékony nyílásokon érkezik a lakótérbe A tetőtérben elhelyezett légcsatorna rendszer vezeti a szobákhoz a hideg vagy meleg szűrt levegőt

Horizontális fűtés Padlófűtés és falfűtés biztosítja az épület fűtését napelemek

Vertikális kollektoros fűtés 4 db 50 méteres szondát telepítettünk geotermikus és napenergiák hasznosítása új generációs geosolar hőközpont

Tűz elem az asztrológiában Tűz elemű jegyek: Kos - március 21 - április 19 Oroszlán - július 23 - augusztus 22 Nyilas - november 22 - december 21 A tűz jegyűek alkotó, kreatív emberek. Kiáradó aktív energia jellemzi őket, dinamikusak. A tűz jegyű emberek vezető egyéniségek, szabadok és aktívak. Büszke jelleműek, és erősek. Szenvedélyesek és forróvérűek, beszédesek, és általában könnyen aratnak sikereket a másik nemnél. Néha türelmetlenek, másoktól is önnön gyorsaságukat várják el. (B.Bius,K.Viki,) • Déli irány • Férfiasság • Kolerikus temperamentum - erős akarat, én-központúság • Nyár • Piros és vörös szín • Tűzzel kapcsolatos tárgyak, gyertyák, kandalló • Keserű íz • Égett szag • Öröm, szenvedély • Szív, vékonybél, keringés 

„Tűz modul” alatti tevékenységeink októberben

November

november árnyjáték

Így alakítottunk csapatokat „Tűz és az anyagok” Így alakítottunk csapatokat

elektromosság mágnesesség égés, olvadás

november Márton napi liba báb

november Tűztánc rajzpályázat

Mozgás

Gyertya nap

December

Ünnepi készülődés

Itt járt a Télapó

csillagszóró - csillagok

Pécs

LUCA HÉT

Játékaink

dal – mese sütés - főzés vetés - hajtatás

Játék a hóban

karácsony

a boszi pókjai

A tűz modult december 19-én zártuk. Csoportos óvónő: Gyenesné Klett Ibolya és Priskin Ágota Dajka: Paleszter Ferencné