MUNKA1 MUNKA BÜNTETÉS - FELADAT  40 éven át, legalább napi 10 órát kb.140.000óra  Túl nehéz, unalmas, kibírhatatlan kollégák és főnök, kevés fizetésért:

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI
Advertisements

A lehetőségek megragadása, másokért
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Ezért senki se kérkedjék az emberekkel. Hisz minden a tietek: Pál, Apolló, Kéfás, a világ, az élet, a halál, a jelenvalók, az eljövendők: minden a tietek.
Krisztus uralma alatt élni 3. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Hol a résem Miért jó nekem odaállni?
Megbocsátás és parancsba kapott szeretet
Hogyan formál át Isten az igehirdetésen keresztül?
A házasság még nem a mennyország
VÉGEZZÜK MUNKÁNKAT AZ ISTEN DICSŐSÉGÉRE!
Folyamodjatok az Úrhoz,
férfivá és nővé teremtette őket.
Istenfélelem. Meghatározás  Istent és az Ő akaratát tartani a legfontosabbnak  NEM azt jelenti,hogy félni Istentől, habár meg van írva:  „Mert a mi.
1ADÓSSÁG Az adósság olyan pénz, vagy tulajdon, amit valaki tartozik megadni, vagy átadni egy másik személynek. 2Kir 4,1-7; Az adósság olyan pénz, vagy.
Nyírségi Református Egyházmegye Területi Presbiteri Találkozók február 26. Rakamaz március 4. Nyírmada március 18. Nyírbogát március 25. Ibrány április.
(A tudomány szemszögéből)
A REMÉNYSÉG JELEI IMAHÉT NE BÍZZATOK HAMIS ÓRÁKBAN! Péntek.
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
Jézus enyém, s én az Övé, mert Jézus a szeretet… Alleluja, Krisztus Jézus, amen! Elvezet a friss vizekre, mert Jézus a szeretet… Alleluja, Krisztus Jézus,
Lekció: 2Móz 20, 1-17  1Akkor mondta el Isten mindezeket az igéket: 2Én, az ÚR, vagyok a te Istened, aki kihoztalak Egyiptom földjéről, a szolgaság házából.  
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Mikortól meddig; Voltam, Vagyok, Leszek?. ÉSZREVÉTLENÜL JELEN VOLTAM AZ ŐSEIMBEN MINDEN EMBERNEK VAN, VOLT, VAGY LESZ ANYJA. IGAZ EZ AZ ÁLLÍTÁS? TEGYÜK.
Zsolt 6,3-5 Kegyelmezz, Uram, mert elcsüggedtem, gyógyíts meg, Uram, mert reszketnek tagjaim! Lelkem is csupa reszketés, és te, Uram, meddig késel? Fordulj.
A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon KÜLDETÉSNYILATKOZATA MUNKAANYAG: az augusztus i csoportmunkák, a vezetőségi együttgondolkodás,
IGAZ-GYŐNGYŐK.
"HOROSZKÓP". Január 1.- és december 31. között születtél?
„Építse egyik a másikat" 1Thessz a párkapcsolat teológiája
Ébresztő!.
Jézus él, Jézus él, Minden ember tudja meg, Hogy Jézus él! 2x
Úton böjtben.
Úton böjtben Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
JÓ REGGELT !.
Kenyered és borod táplál engem, Te gyógyítod szívem, hogyha fáj. Maradj velünk, úgy kérünk, Jézus, maradj velünk! Tiéd leszek, Néked élek már!
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
JÓ REGGELT !.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Koinónia a gyakorlatban
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
Lehet-e a 21. században családi szerepekről beszélni?
Szentlélek, úgy kérünk szállj le ránk,
Szentlélek, úgy kérünk, szállj le ránk, töltsd el a szívünk, életünk, hogy béke, és áldás szálljon ránk, küldd el a lelked, úgy kérünk, Istenünk!
Ő az Úr, Ő az Úr! Meghalt értem a kereszten, Ő az Úr!
BECSÜLETESSÉG Becs, becses… ÉRTÉKES! Becsül: értékel, tisztel.
ADAKOZÁS „ Nagyobb boldogság adni, mint kapni!”
Isten hozott köztünk!.
ISTEN hozott köztünk!.
Mert ha az egynek bűn(be)esése folytán a halál uralomra jutott az által az egy által, sokkal inkább uralkodnak majd az életben az egy Jézus Krisztus által.
1 Továbblépés - Az üzenet.
Isten mondta.
TEREMTÉS Dunaújvárosi Evangélikus Gyülekezet október Ács Sándorné agrármérnök.
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
Jézus az igazi kincs.
Gyermek, akit kölcsönkaptál. Anna példája (1Sám 1,11) Erős fogadalmat tett (Anna), Erős fogadalmat tett (Anna), és ezt mondta: és ezt mondta: Seregek.
….??. Várni… Kegyelem Álom Kíváncsiság Bosszankodás Békesség Bizalom Kitartás Türelem Remény Kölcsön Átverés Csalódás „ Ő ” Biztonság Kegyetlenség Öröm.
Mt 19,16-30.
Református istentisztelet 2014 december 21 advent negyedik vasárnap.
– és mitől működhetnek – a Biblia házassági tanácsai?
Ó jöjjetek hívek ma lelki nagy örömmel, A jászolhoz Betlehembe jöjjetek el! Megszületett az angyalok Királya: Ó jöjjetek, imádjuk, Ó jöjjetek,
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
KIVONULÁS KÖNYVE 3:6 – 3:20 exodus az elhívás. ISTEN JELENLÉTÉBEN - Angyalok: Abban az esztendőben, amikor Uzzijjá király meghalt, láttam az Urat. Trónján.
JÓ REGGELT ! 4.
101.
Előadás másolata:

MUNKA1 MUNKA BÜNTETÉS - FELADAT  40 éven át, legalább napi 10 órát kb óra  Túl nehéz, unalmas, kibírhatatlan kollégák és főnök, kevés fizetésért: ”Elmennék a munka temetésére!”  „És fogta az Úristen az embert, elhelyezte az Éden kertjében, hogy azt művelje és őrizze.”  „Legyen a föld átkozott miattad, fáradtsággal élj belőle egész életedben!”  „Hat napon át dolgozz, de a hetedik napon pihenj, még szántáskor és aratáskor is pihenj!”  Minden becsületes munka tiszteletre méltó  Ne legyünk „munka-alkoholisták”

MUNKA2 MUNKA ISTEN SZEREPE – AZ EMBER SZEREPE  Az ember hozzáértése – Isten áldása: 2Móz 36,1-2.  Ismerd fel adottságaidat, mire hívott el Isten 1Kor 12,4-7  „Én ültettem, Apollós öntözte, de a növekedést Isten adta.” 1Kor 3,6-9.  Beállni Isten munkájába – Isten munkatársává lenni!  „De az Úr Józseffel volt…, és mindazt eredményessé teszi, amihez hozzá fog.” 1Móz39,2-3  Először dolgozz jól, azután tégy bizonyságot Jézus Krisztusról!  A munka, mint faladat csak a földön lehetséges! Préd9,10  A lusta, a hanyag ember „testvére” annak aki tönkretesz! Péld 12,27; Péld 18,9  Úgy dolgozzunk, hogy példák lehessünk! 2Thessz 3, 7-9  Testünk a Szent Lélek temploma! Mt 6,33 „Keressétek először Isten országát, és az Ő igazságát!” „Keressétek először Isten országát, és az Ő igazságát!”

MUNKA3 MUNKA – JELLEMVONÁSAINK  Tiszteljük, becsüljük a főnökünket!  Tiszteljük, becsüljük a munkatársainkat!  A munka lehetőség Isten magasztalására!  Legyen hivatástudatunk, elhívásunk! Ef 2,10 „ Mert az Ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.” Ef 2,10 „ Mert az Ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.”  Minden becsületes munka tiszteletre méltó: Alkalmazott, pék, sofőr, mérnök, orvos, üzletember, lelkipásztor, missziómunkás, főhivatású feleség-anya, képviselő, pedagógus, segéd-betanított munkás, ápoló, postás, eladó, takarító…  Ján15,16 „Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki, és rendeltelek titeket arra, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek és gyümölcsötök megmaradjon…”