1 ONYF BM OEP Az EMMA működési modellje Munkavállalók adatai Munkáltatók adatai Munka- viszonyok adatai Munkavállalók EU FH OMMF KSH EMNY Központ Munkáltatók.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az egyszerűsített foglalkoztatás (EF) új szabályai – 21 pontban
Advertisements

Elektronikus Ügyfélkapu – kapcsolat az ügyfél és a közigazgatás között
Harmadik országbeli állampolgárok a magyarországi munkaerőpiacon
LEADER pályázat beadásának menete Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Foglalkoztatási Információs Pontok Bács-Kiskun megyében.
Készítette: Dr. Szabó Péter Főosztályvezető
8. Tétel Vállalkozásában lehetősége nyílik alkalmanként foglalkoztatni még egy fodrászt. Határozza meg, hogy mely foglalkoztatási forma keretén belül.
Magyarország sokáig lemaradt az elektronikus közigazgatás alkalmazásában, de ma már minden hatósági eljárást el lehet intézni az interneten. A hatóság.
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
Az Ügyfélkapu TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása.
1 Kormányszóvivői tájékoztató március 31. Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázis (emma)
Elektronikus kérelem benyújtás
Állam munkavédelmi feladatai
Új dolgozóval bővül szalonja. Milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? Hasonlítsa össze a mellékletek segítségével egy START kártyás foglalkoztatott.
Az első lépések Dr. Kadocsa Ildikó, osztályvezető
Integrált Kormányzati Ügyfélszolgálat működésének éves tapasztalatai,
Tájékoztató a Karrier Híd programról Dr. Nagy Ágnes igazgató március 22. Békéscsaba.
A Virtuális Munkaerőpiac Portál bemutatása
(A biztosítási jogviszony nyilvántartás múltja, jelene, jövője. )
Megváltozott munkaképességű munkavállalók alkalmazása a Szerencsejáték Zrt-nél Rosner Imre, osztályvezető 2013.november 12.
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
Hallgatói jogviszony igazolások igénylése és kiadása Szeged, április 10.
1 Milyen a magyar egészségadatok minősége VI. Egészséginformációs Fórum május Király Gyula / 8.
1 Foglalkoztatási formák, díjazásuk Munkaidő és a kapcsolódó nyilvántartások november 23. Gottgeisl Rita.
Budapesti Munkaerőpiaci Intervenciós Központ Távmunka Programiroda
Állami és önkormányzati vállalatok átláthatósága - a FŐTÁV Zrt. esetében Budapest, április 28.
AZ ALKALMI MUNKAVÁLLALÓI KÖNYVVEL TÖRTÉNŐ FOGLALKOZTATÁS GYAKORLATA március 26.
Az egyéni vállalkozás.
Az igénybevevői nyilvántartás
Pannónia Kincse LEADER Egyesület EMVA VIDÉKFEJLESZTÉSI JOGCÍMEK HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSSEL KAPCSOLATOS FONTOSABB TUDNIVALÓK.
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
A vállalkozási lehetőségekről gyermekgyógyászként Dr. Masszi György.
Amit a diákmunkáról tudni kell
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
Emma telefonos ügyfélszolgálat
Elektronikus ügyintézés a nyugdíjbiztosításban
Web-alapú humán lekérdező rendszer
MeFTIR alkalmazás kivitelezőket érintő aspektusai
Foglalkoztatási Információs Pontok
Foglalkoztatási Információs Pontok Békés megyében
Megújuló működési nyilvántartás
Álláskeresőként történő nyilvántartás
Elektronikus jelentéstovábbító portál vagyonkezelő szervezet számára Ügyfélkapu használatával.
A Központi hitelinformációs rendszer bemutatása
JÁRULÉKKEDVEZMÉNY az álláskeresők mikro-, kis-, és középvállalkozásoknál, valamint a civil szervezeteknél történő foglalkoztatásának támogatása (2005.
Automatikus EKÁER bejelentő program. EKÁER  AZ ELEKTRONIKUS KÖZÚTI ÁRUFORGALMI ELLENŐRZŐ RENDSZER MŰKÖDÉSÉRŐL (EKÁER) szóló, a Nemzetgazdasági Miniszter.
A KIKÜLDETÉS SZABÁLYAI, GYAKORLATI KÉRDÉSEK
A munkavégzéssel kapcsolatos legfontosabb munkavédelmi ismeretek
KÖZPONTI MUNKAHELYMEGŐRZŐ TÁMOGATÁSI RENDSZER (1991. IV. tv. Flt; 6/1996. MÜM rendelet; 1/2009. MAT határozat) Németh Zsolt igazgató Nyugat-dunántúli Regionális.
A bedolgozói munkaviszony (jogviszony) fogalma, létesítés szabályai, a munkavégzés helye, a munkáltató utasítás joga, bérezés.
A gyógyszertárak és az ÁNTSZ feladatai a megváltozott jogszabályi környezetben Dr. Bódis Lászlóné országos tisztif ő gyógyszerész.
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
Zala Megyei Kormányhivatal Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szerve 1.Első TAJ igények 2.Külföldön létrejött biztosítás bejelentése 3.Alkalmazandó.
Változások az építőiparban – 2013 Tájékoztató az építésüggyel kapcsolatos jogszabályok január 1-e óta hatályos kivitelezőket érintő rendelkezéseiről.
Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) ÉVOSZ-Németországi Vállakozási Tagozat (ÉVOSZ-IWTD) 5.Nemzetközi Információs- és Állásbörze Hogyan.
Tájékoztató az adózás rendjéről szóló törvény 2007-től hatályos változásairól.
1 A Nyugat-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Nagykanizsai Kirendeltség és Szolgáltató Központ Munkaerőpiaci képzés.
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
MUNKAÜGYI FELÜGYELŐSÉGI NYÍLT NAP ÁPRILIS 03.
A foglalkoztatáshoz nyújtható támogatás forrása, célja, alanya és felhasználása Magyar Köztársaság éves költségvetéséről szóló törvényében Célja: foglalkoztatás.
Egyszerűsített foglalkoztatás szabályai
Általános tájékoztatás az építőipari regisztrációról Az építőipari kivitelező vállalkozások regisztrációjának gyakorlati tudnivalói Győr, december.
14. A foglalkoztatással kapcsolatos munkaügyi feladatok – Mutassa be a munkaviszony létesítésének és megszüntetésének szabályait! – Foglalja össze, hogy.
E-ügyintézés az adózásban 2006.
Társadalmi Párbeszéd Osztály: ágazati párbeszéd bizottságok (ÁPB)
2012. évi CXLVII. SZÁMÚ A KISADÓZÓ VÁLLALKOZÁSOK TÉTELES ADÓJÁRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNY/KATA/ ÉVI VÁLTOZÁSAI Készítette :Szalainé Somogyi Valéria.
Miskolci Járási Hivatal
Foglalkoztatási – Munkavédelmi – Munkaügyi Elektronikus ügyintézés.
Előadás másolata:

1 ONYF BM OEP Az EMMA működési modellje Munkavállalók adatai Munkáltatók adatai Munka- viszonyok adatai Munkavállalók EU FH OMMF KSH EMNY Központ Munkáltatók telefon internet levél ÁFSZ Kir. ÁFSZ Kir. Új és megszűnő munkaviszonyok adatainak bejelentése Lekérdezések IM

2 EMMA Amit a törvény kötelezően előír:  A munkaviszony létesítésének és megszűnésének tényét a munkáltató köteles bejelenteni.  A bejelentésnek a munkavégzés megkezdését megelőzően, illetve a munkaviszony megszűnését követő 1 munkanapon belül meg kell történnie. Amit a rendszer még biztosít:  A munkaadók és a munkavállalók hozzáférhetnek a róluk tárolt adatokhoz.  Azok a munkaadók és munkavállalók, akik regisztrálják magukat a rendszerben, a regisztráció során kapott PIN kóddal igénybe vehetik az EMMA rendszer valamennyi szolgáltatását a Nyilvántartó Központ telefonos ügyfélszolgálatán és az Interneten keresztül is. A PIN kód átvétele csak személyesen történhet.

3 EMMA működtetője Az EMMA üzemeltetője: Foglalkoztatási Hivatal szervezetében működő Munkaügyi Nyilvántartó Központ Feladatai:  A munkaviszonyok létesítésének és megszűnésének rögzítése az adatbázisban és a bejelentések visszaigazolása.  Az adatok valódiságának, helyességének ellenőrzése.  Az adattulajdonosok (munkaadók, munkavállalók) egyedi információ igényeinek kielégítése.  A munkaügyi ellenőrzés szerveinek információkkal való ellátása.  Az EMMA ügyfélszolgálatának működtetése.  Az információ feldolgozó központ üzemeltetése, biztonsági feltételeinek megteremtése és folyamatos biztosítása.

4 Hogyan működik az EMMA? Egy bejelentés útja: l A munkáltató levélben, vagy a hozzá legközelebb eső munkaügyi kirendeltségen bejelenti az új dolgozójának munkaviszonyával kapcsolatos, valamint a saját azonosító adatait. l A Nyilvántartó Központ ellenőrzi a bejelentett adatokat:  a TAJ körbe tartozó adatokat az OEP által tárolt,  a cég azonosító adatait az IM által tárolt,  egyéni vállalkozó munkaadó esetében a BM által tárolt adatokkal veti össze. l Amennyiben az adatok helyesnek bizonyulnak, az EMMA a bejelentésről igazolást állít elő, amit a bejelentő postán kap meg. l Hibás adatközlés esetén a rendszer beindítja a megfelelő adategyeztetési eljárást, és felszólítja a bejelentőt, hogy vegyen ebben részt.

5 Adatok lekérdezése az EMMA-ból A munkaadók lekérdezhetik az EMMA rendszerben róluk tárolt adatokat, kezdeményezhetik azok helyesbítését. A munkavállalók lekérdezhetik a róluk tárolt adatokat, kezdeményezhetik azok helyesbítését. Az EMMA a munkaadók és munkavállalók számára egyaránt – kérésükre – tájékoztatást ad arról, hogy a róluk tárolt adatokat valamilyen hatóság lekérdezte-e.  A lekérdezés történhet személyesen és kezdeményezhető levélben.  A regisztrációt követően az adatok a PIN kód megadásával megtekinthetők az Interneten, illetve elérhetők a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül is.

6 Hogyan érhető el az EMMA ? Telefonos ügyfélszolgálat 185 Internet