 Jób 30:9 És most ezek gúnyolódnak rajtam, ezek fecsegnek rólam.  Zsolt 1:1 Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint, nem áll a vétkesek.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bemutatjuk Önnek SlidePlayer.hu oldalt
Advertisements

 A felkereső ifjúsági munka gyűjtőfogalom, amely mindazon megközelítéseket magában foglalja, amelyek során az ifjúságsegítők, a fiatalokkal foglalkozók.
Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
A könyvtár és az Internet mindenkié A világ a könyvtárban, a könyvtár a világban.
Közösségi oldalak használata
Adatvédelmi elvek és gyakorlat – január Készítette: Dr. Detrekői Zsuzsa.
Keresőoptimalizálás Fizetett hirdetések a keresőkön Fizetett hirdetések tartalmi oldalakon Fizetett helyezések vagy regisztrációk Internetes hirdetések.
Az internet veszélyei KÉSZÍTETTE: Román Róbert
•online kommunikáció •branding, márkaépítés •kommunikációs stratégiák kitalálása, felépítése •Közösségi marketing •Szociális érzékenység, non-profit partnerek.
Közösségi portálok használata
Játék, letöltés... Van –e élet a neten ezeken túl?
A Kék Vonal Internet Helpline tapasztalatai
 Információs társadalom – a fogalom és ami mögötte van  Másvilág – fiatalok az információs társadalomban  Útikalauz stopposoknak – ifjúsági munka virtuális.
Missziónk A gyerekeket meg kell hallgatni és a felnőtteket segíteni kell abban, hogy erre képesek legyenek. A Kék Vonal minden munkatársa és önkéntese.
Magyarország sokáig lemaradt az elektronikus közigazgatás alkalmazásában, de ma már minden hatósági eljárást el lehet intézni az interneten. A hatóság.
Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
Netikett Internetes bűnözés
Magyar Tudományos Akadémia
Tedd fel a kérdést magadnak: Miután elolvastad a levelet!!!
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
Felhasználói tartalmak A kötöttségek nélküli publikálási lehetőségek kinyíltak Web2.0-ás technológia: Tovább bővült a lehetőségek tárháza Egyszerű publikációs.
A multimédia olyan tartalom, amely többféle csatornát is használ a felhasználók tájékoztatására vagy szórakoztatására. MULTI (latin) = többszörös MÉDIA.
Közösségi portálok ajánlott használata
Közösségi portálok használata
Közösségi oldalak Készítette: Tóth Petra Felkészítő tanár:
Közösségi portálok használata
Közösségi oldalak használata
1 Gyermekek adatainak védelme az internet világában Adatvédelmi Biztos Irodája Balatonalmádi szeptember 26.
Élet a facebookon: otthonteremtés vagy elidegenedés?
Szülői feladatok és eszközök a mai internetes és mobil fenyegetések világában Rakoncza Zsolt Norton lakossági és kisvállalati üzletágvezető.
Digitális világ – interaktív táblán
Szűcs Norbert A SIP oktatási tapasztalatai Magyarországon.
Élet a Ságvári Bence digitális VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 25. ökoszisztémában kisgyerekként...
Dr. Péterfalvi Attila: A NAIH internetes gyermekjogi projektje Balatonalmádi, szept.27.
Domain Name System – DNS keresése az interneten.
Tedd fel a kérdést magadnak: “Elfussak ?" Miután elolvastad a levelet!!!
A Safer Internetplus Program célja és területei eContentplus és Safer Internetplus Nemzeti Információs Nap Budapest, április 18. Simor Gabriella,GKM.
IT mentor Digitális írástudás.
Bánkeszi Katalin A számítógép és az Internet hatása az olvasáskultúrára (konferencia) Változó olvasói igények – változó könyvtáros világ.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
Hangalapú, közösségépítő virtuális valóság a gyakorlatban Faragó Péter WebLords.
Pankász Balázs PTE FEEK Munkapszichológia és Ergonómia Tanszék
Kommunikációt segítő programok a hálózaton
Football Club webes arculata, azaz egy hivatalos klub honlapjának felépítése Készítette: Kiss László Balázs.
A N emzetközi Gy ermekmentő Sz olgálat Magyar Egyesület pápai számítógépes klubjának Safer Internet tevékenysége és megvalósulási formái Készítette: Nagy.
Az EtherCore weboldal Jószai Zoltán 1. Az oldal célja Kedvcsináló a fejlesztés alatt lévő játékhoz 2.
Élet az Interneten.
A weblapkészítés alapjai
Online kortárs zaklatás
Paulik Tamás Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem A Web 2.0 veszélyei és hatásai a privát szférára XLII. Hétpecsét Szakmai Fórum.
Jogi informatika1 INFORMATIKA III. alkalom szeptember ELŐADÓ.
ADATVÉDELEM, ADATBIZTONSÁG Készítette: Horváth Tünde.
VARGA RÓBERT ONLINE MARKETING SZAKÉRTŐ MARKETINGOKOSAN.HU BUDAPEST, JÚNIUS 9. Generációs hidak építése az online világban.
A Biztonságos Böngészés Program március. 2 Az internet csodálatos dolog és nélkülözhetetlen eszköz MI A PROBLÉMA?
Készítette: Kertész-Farkas Zsuzsanna (programozó matematikus, matematika technika szakos ált. isk. tanár) Tanulócsoport tagjai: Csoport vezetője: Ancsa-Molnár.
2015 | 05 | 28 VÁROSOK KÜLSŐ-BELSŐ KOMMUNIKÁCIÓJA.
Az iskolai zaklatás jelensége alapfogalmai. Az agresszió fogalma pszichológiai háttere Agresszió minden olyan szándékos cselekvés, amelynek indítéka,
Tanuló neve:Faragó Dominik János Felkészítő tanár:Győri Tamás
Számítógépes bűnözés.
Az internet veszélyei Név: Sági Benedek Felkészítő tanár: Mező György
Internetes zaklatás fogalomtára ZMG december 12.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Felkészítő tanár: Debre Márta
Netezz biztonságosan! Köszönt Benneteket a
Internet-szolgáltatások I/13. évfolyam
Online szabadságtervező, jóváhagyó, nyilvántartó rendszer
Előadás másolata:

 Jób 30:9 És most ezek gúnyolódnak rajtam, ezek fecsegnek rólam.  Zsolt 1:1 Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint, nem áll a vétkesek útjára, és nem ül a csúfolódók székére

 A cyberbullying, vagy más elnevezéssel elektronikus zaklatás egy új típusa az elsősorban tinédzser korúak közt tapasztalható iskolai kiközösítésnek, ami durvább csúfolódásokból, kárörvendésből és fenyegetésekből álló, az áldozathoz elektronikus úton eljutó üzenetek sorozatát jelenti, melyet egyetlen, vagy több felhasználó visz véghez.

 e- mailben,  mobiltelefonon,  online felületeken:honlapokon, blogokban, netes játékokban, közösségi oldalakon  Facebook és Youtube!!!!

 a fenyegető ek  identitásrablás  kiközösítés  rosszindulatú pletyka terjesztése  bármilyen formát ölthet

 Felzaklató tartalmú anonim üzenetek (szöveg, kép, videó) küldése ben, SMS- ben, chaten vagy közösségi oldalon  Személyes felhasználói fiókba ( , közösségi oldal, stb.) való jogosulatlan belépés  Valaki más online személyiségével való visszaélés  Bármilyen privát információ megszerzése és annak beleegyezés nélküli elterjesztése

 Személyes kép vagy videó szerkesztése úgy, hogy az azon szereplőt megalázó helyzetbe hozza vagy nevetségessé tegye, s ennek a terjesztése  Mobiltelefonra érkező anonim hívások  Honlap vagy blog létrehozása valakinek a lejáratása céljából  Személyes honlap, blog feltörése és módosítása

 Internetes szolgáltató vagy a hatóságok valótlan tájékoztatása annak érdekében, hogy valakit hátrányos következmény érjen, például kizárják egy honlapról, vagy házkutatást tartsanak nála  Rosszindulatú pletykák terjesztése online eszközök segítségével  Online hozzáférés meggátlása – például jelszóváltoztatással  Kirekesztés, negligálás („levegőnek nézés”) online környezetben

Kik?  anonim vagy álnév használatával Kiket?  azokat akiket élőben is zaklatnának, és azok akik magukat teszik ki ennek.

 Star Wars Kid ( 2év, 900 millió)  Rayen ✞  Amanda Todd ✞

 Netezz biztonságosan  Soha ne adjunk ki személyes adatokat interneten, védd a webes identitásod!  Gyakori jelszó csere, vagy bombabiztos jelszó ( ne a macskád nevét add xD )  Nem mindenki az a valóságban mint az interneten  Nem minden tartalom valós

 Biztonságos webcamera használat  Biztonságos közösségi oldalak használata!  Zaklatásnál mondd el!!!!! ( ne válaszolj, ne reagálj az ilyen fajta üzenetekre postokra stb, hiszen az csak ösztönzi a zaklatót, bizonyítékképpen tartsd meg az üzenetet és jelentsd! ( Blokkolj! )  Kérj segítséget!!!!