1 Bevásárlás, az árak összehasonlítása. 2 Mária, 20 éves egyetemista, félállásban dolgozik Mi a közös ezekben az emberekben? Teréz, 30 éves, dolgozó édesanya.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
Advertisements

Adósság. Adósság Jó hitelRossz hitel Jó hitel Egyes hitelek befektetésnek tekinthetők. Ha valaki azért vesz fel hitelt, hogy olyasmit vásároljon, ami.
ONLINE ÉRTÉKESÍTÉS május 14 A MARKETINGBEN ÉS AZ ÉRTÉKESÍTÉSBEN.
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe el kell tőle búcsúznod?
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
A kultúra támogatása, a támogatás kultúrája Kultúraközvetítés
A látvány-csapatsportágak támogatásához kapcsolódó társasági adó kedvezmény szeptember 16. Hadas Ildikó mob:
Veszélyes cégek Hogyan szúrd ki azt a céget, akihez nem szabad elmenni dolgozni? Savanya Erzsébet HR Igazgató
Teszt Eladási hely.
gondolatok Automatikus Ne azt nézd ahová estél, hanem azt, hogy hol csúsztál meg.
4. Marketing előadás 2009.Március 4. A szervezetek beszerzése- a vállalatok „fogyasztói magatartása”
A VÁSÁRLÁSI FOLYAMAT ÉS A PIAC
A TUDATOS VÁSÁRLÁS Venni vagy nem venni?.
„Avagy mit illik tudni róla, mielőtt bedőlünk neki”
Fogalmak  Az elektronikus kereskedelem (e-kereskedelem) nem más, mint az árucikkek interneten való reklámozása, eladása, vásárlása, illetve cseréje.
A pontos idő: 14:2714:2714:2714:2714:27 ORHIDEÁK ORHIDEÁK Zene: Autumn Rose Kattints.
A rossz hír hozóját lefejezik ugye …
MARKETING.
Budapest, november 12.1 A magyar fogyasztó és a hagyományos élelmiszerek Dömölki Livia Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Budapest, Logodi u
A térségi vasutak, az élhető vidék október 27. A térségi vasutak, az élhető vidék – október 27. Közlekedési szövetségek alakítása, lehet ő.
Savanya Erzsébet HR Igazgató
Ezt üzenik Neked az. Az Örök Id ő k Angyalainak szerencseimája Bárki, akinek szüksége van ránk, kapcsolatba léphet velünk!
Fogalma, összefüggések
Hogyan gondolkodjunk az árakról Állnak a falak… BUDAPEST május 22.
Bármilyen hülyeségnek tűnik, de működik. Próbáljátok ki!
SÁFÁRSÁG Beruházás – Amit Isten ránk bízott Adakozás - Gyűjtés
Nem számít!. Nem számít! Lezárás Lényegi Részei HATÁRIDŐ BEMUTATKOZÁS JÓ STRATÉGIA, ÉS TAKTIKA TERMÉKLÉTRA KIFOGÁSKEZELÉS.
Vannak pillanatok az életben, amikor a másik jelenlétét olyan nagyon hiányoljuk, hogy állandóan magunk mellet szeretnénk tudni.
ÉLET Click to advance slides.
Adj Uram türelmet - de azonnal!
Könnyek....
5.2. Próbavizsga Próbáld ki tudásod!
Feltétel nélküli szeretet
ALAPIGE: 1Kir 3,
A sütemény.
HÁZASSÁGI KONFLIKTUSOK ÉS KEZELÉSÜK Bodor Enikő, szociális munkás Bölön, 2007 december 2.
Amint fent, úgy lent. Amint belül, úgy kívül.
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe... el kellene tőle búcsúznod?
Vállalkozások. A vállalat: olyan szervezeti egység, amely a piac más szerepl ő it ő l elkülönülten gazdálkodik, ezekhez piaci kapcsolatok f ű zik, megteremti.
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
Egyedül olvasd el... különösen az utolsó részt
Feltétel nélküli szeretet
Olvasd lassan és csendben!.
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
MESÉLJ APU (Muhi János) Zene: Fiam (Komár László).
A vásárlási döntési folyamat Alternatívák értékelése
Mindenütt a földön Vágynak valami jó után,
Most: :19:23 Baráti ölelés !!!.
Nevelés és nevelői attitűdök
A BOLDOGSÁG TITKA.
Mennyire tudsz relaxálni?. Az alábbi kérdések közül hányra tudsz igennel válaszolni? Előre szólok a tévézés és a semmittevés nem azonos a relaxációval.
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
ÚJ ÜZLETI LEHETŐSÉG.
A pontos idő: 18:58.
Olvasd lassan és csendben!
Készíts költségvetést! Gazdálkodj okosan!
A következő kérdések a mai gyerekekre vonatkoznak:  Felkészíti-e az iskola a gyermekeinket a való világra?  Kapnak-e.
A vállalkozás létrehozásának lépései
Kihívások az ötlettől a megvalósításig
Hogyan, és miért gondolkozzunk vállalkozóként rendszerben az üzleti tervezés során és a gyakorlatban? „Ötletből pénzt”
Szoftverhez kapcsolódó jogok, felhasználási formák
A piac és a piacgazdaság. A piac fogalma Több értelmezése lehet: I. A piac a javak (termelés, szolgáltatás) realizálásának színtere, a tényleges és a.
A család ahonnan jövök.
A gyermekszegénység alakulása – 2007 kutatási eredmények ORSZÁGOS KONFERENCIA A GYERMEKSZEGÉNYSÉGRŐL Miniszterelnöki Hivatal – Miskolc Város Önkormányzata.
A piac és a piacgazdaság
A két világ Feladat: Magyarázza el a két gondolkodási módot!
Vásárlás az interneten
Döntsünk okosan a hitelfelvételről!
Előadás másolata:

1 Bevásárlás, az árak összehasonlítása

2 Mária, 20 éves egyetemista, félállásban dolgozik Mi a közös ezekben az emberekben? Teréz, 30 éves, dolgozó édesanya Karcsi, 8 éves, 3. osztályos fiú Tímea, 25 éves egyedülálló anya, segélyből és támogatásból él Márk, 42 éves, eladó, házas egy fia van Mihály, 75 éves nyugdíjas három gyermeke és hat unokája van Mindannyian vásárlók és fogyasztók

3 Hol vásárolhatunk?

4 Shopping Around, Comparing Prices KatalógusTelefonHázalóInternetBoltÁruház Bevásárlás, az árak összehasonlítása

5 Mire figyeljünk a bevásárlás során?

6  A fogyasztó minden vásárlással szerz ő dést köt az áru vagy szolgáltatás eladójával.  Ez még akkor is így van, ha a piacon veszünk 10 tojást...  A fizetség fejében az eladó vállalja, hogy az amit eladott megfelel ő min ő ség ű és képes betölteni az áru leírásában szerepl ő funkciókat

7 Kövesd az „Okos vásárló listáját” Kérdezd meg magadtól, hogy:  Tényleg szükséged van erre a dologra?  Körülnéztél és összehasonlítottad az árakat, a kiszállítás lehet ő ségeit, a garanciát, az eladás utáni szolgáltatásokat stb.?  Van az árun olyan címke, amely garantálja a min ő ségét és a biztonságát?  Van az árun olyan címke, amely a különleges tulajdonságokra, kezelési eljárásokra utal?  Alaposan megvizsgáltad a terméket? Ne feledd:  Ne mutasd ki, hogy valamit nagyon meg szeretnél venni  Ne hagyd, hogy az eladó belehajszoljon olyan dolognak a megvételébe, amire nincs is igazán szükséged!

8 Légy okos és tudatos vásárló legyen szó bármilyen áruról vagy szolgáltatásról!

9 Milyen következménye lehet, ha rosszul bánsz a pénzzel?  A pénzügyi felel ő sség azt jelenti, hogy okosan és megfontoltan használod fel a pénzedet.  Ha nem így teszel, az súlyos következményekkel járhat  Mit érzel és mire gondolsz, ha nagyon szeretnél valamit megvenni, de nincs rá elég pénzed?

10  Ma gyakran el ő fordul, hogy a keresked ő k olyan áruk vásárlására bátorítják és ösztönzik az embereket, amit nem engedhetnek meg maguknak.  Ezt nevezzük el ő rehozott vásárlásnak: vegyél most, fizess kés ő bb.  Az el ő rehozott vásárlás mindig valaki másnak a pénzéb ő l történik így gyakran olyan eladósodáshoz vezet, amit a vev ő kés ő bb nem tud kifizetni. Milyen következménye lehet, ha rosszul bánsz a pénzzel?

11 Adósság  Az adósság az a pénz, amivel valaki másnak tartozunk.  Az adósság fejében több pénzt kell visszafizetnünk, mint amennyit kölcsön kaptunk.  Ezt a többletet nevezzük kamatnak.  Ha eladósodsz, akkor rendszerint még keményebben kell dolgoznod ahhoz, hogy elég pénzt keress annak visszafizetéséhez.

12 Az eladósodás következményei  Gyakori többletmunka  Másodállás vállalása  Stressz  Romló egészség  Leépül ő társasági kapcsolatok  Romló családi kapcsolatok, válás

13 Nem jársz jobban, ha csak azokat az árukat veszed meg, amit valóban megengedhetsz magadnak?