Siófok gyöngyszemei.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szeretem a könyvtáram!.
Advertisements

K REFORMÁCIÓ C SZÉKELYUDVARHELY KOLLÉGIUM E M 100 ÉV T.
Hunyadi János Általános Iskola
Krúdy.
Változások az iskola pedagógiai programjában (2013/14-től): 1.Nem lesz es rendszer (azaz NYEK-be nem jelentkezhetnek a mostani 5-8. osztályos tanulók)
MAGYAR LÁBTENISZ SZÖVETSÉGI VERSENYEK  Magyar Lábtenisz Szövetség.
A Garay János Gimnáziumban
Iskolánk centenáriuma
Európai Lányok prezentációja Révai Miklós Gimnázium és Kollégium Győr,
Önkéntesség Miért is jó a Nyíregyházi Főiskola diákjaként önkéntes munkát vállalni és miért különösen jó ez egy Tanodában? Készítette: Hajdu Zsolt és Dudás.
Baczkamadarasi-Kis Gergely Református Gimnázium
Fenyő utcai és Béketelepi játszóterek építése
A Hősök csapat vándorpóló mozgalma
M o s t i d é z z ü k, f e l m i i s t ö r t é n t e z a l a t t a 1 0 é v a l a t t. Biztos tudjátok, hogy az idei tanév jubileumi év a MUSTÁR életében.
A legjobb osztály.
LKG–HEFOP Szakmai Nap, / Kompetensek leszünk!? Bánhegyesi Zoltán Leövey Klára Gimnázium
Katona József élete ( ) Kecskeméti polgárcsalád fia. Apja takácsmester, aki fia taníttatására nem sajnálja az anyagi áldozatot (pesti, kecskeméti.
Reformkori színjátszások
Készítette: Nyírő Mátyás 8.b
Németországi beszámoló  Fontos információkról  Érdekes kirándulásokról  Színvonalas képzőhelyekről  Kedves emberekről  Szokatlan dolgokról  Precíz.
Nagy László tanári öröksége Kazincbarcikán
VAN Választásunk? Munkától lóg a nyelve.  Milyen lehet az IQ tesztje? Ha jól van beállítva a stopper, válasza egy kérdésre sem nyer.
Olvasunk és cselekszünk egészségünk megvédéséért: Egészséges életmódra nevelés a könyvtári foglalkozások keretében című program kipróbálásának tapasztalatai.
Mintacím szerkesztése Mintaszöveg szerkesztése –Második szint Harmadik szint –Negyedik szint »Ötödik szint 1 ENERGETIKAI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM „ESZI”
IDŐSEK VILÁGNAPJA október 1..
Burai Béla Történelem Szakkör december 4.. Mi a szakkör? - iskolán (órákon) kívüli tevékenységi forma - más országokban már több évtizede működik.
a titokban tartott fekete sebész. Dr. HAMILTON NAKI.
Karinthy Frigyes Gimnázium
Kvíz kérdések az Toldi iskola múltjából és jelenéből
PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM és SZAKKÖZÉPISKOLA Tovább.
Franz Schubert.
Taylor Swift. Teljes név: Taylor Alison Swift Született: december. 13 Műfaj: country-pop Hangszer: gitár Honlap:
Balatonfüredi Anna-Bál
NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Szombathely
A Széchenyi István Általános Iskola igazgatójaként köszönetemet fejezem ki mindazoknak a magánszemélyeknek, vállalkozóknak, vállalatoknak, alapítványoknak,
A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon KÜLDETÉSNYILATKOZATA MUNKAANYAG: az augusztus i csoportmunkák, a vezetőségi együttgondolkodás,
Nemes Nagy Ágnes Született Budapesten január 3-án, ugyanitt halt meg augusztus 23-án.
Gyere velünk testvériskolánkba,a németországi Olpe városába !!! Hozd magaddal a barátodat is! Német és/vagy angol nyelvtudás el ő ny, de nem kötelez ő.
Az élet igéje november „Aki szeret engem, megtartja tanításomat. Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk és benne fogunk lakni.” (Jn 14,23).
Reformkor A magyar színjátszás rövid története
Tisztelet – dicsőség Szellemi tekintély Jon Palmer.
Az információs társadalom oktatása az iskolákban Pintér Róbert Információs Társadalom és Trendkutató Központ (ITTK)
Rajczy Mária Mechtilda
Rocket team Hajdúszoboszló Engedjék meg, hogy néhány percben bemutassuk a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskolát.
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
„Ki tud többet Egerről?” verseny
Badacsonytomaj.
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
Összesen másfél millió font, azaz 500 millió forint értékben adott el festményeket egy tízéves angol kisfiú, Kieron Williamson. Legutóbbi aukcióján 23.
CSAPODY VERA március 29. – Budapest, november 6. "Az én hivatásom, hogy másoljam le a természet szépségeit. Mindegyiket, amennyire csak lehetséges."
A következőkben néhány képet láthatnak, amelyek bepillantást engednek a záró találkozó egyes eseményeibe, hangulatába, melyen 9 országból vettek részt.
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
Határtalanul pályázat
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
Dr. Polgár Marianna Tanárképzés – továbbképzés. Történeti előzmények A tanárképzés (tágabban pedagógusképzés) a felvilágosodás korától intézményesült,
Az Élet Igéje szeptember.
Bölcsességek, aforizmák
Csabai László.
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
FEKETE VALÉR (SIOR) PÁSZTORVÖLGYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM.
A közgáz Az 5 legjobb dolog.
Készítette: Nagy Fruzsina,Czinege Ágnes,Habuczki Milán
A tavalyi évben a nemzetközi játék keretei között diákjaink kedvenc meséinek kiválasztását, angol nyelvre történő fordítását és továbbítását kérték tőlünk,
A Bábel tornya A Bábel tornya (más néven a bábeli torony) a Biblia egy ószövetségi leírásában szerepel, mely arról számol be, hogyan jöttek létre a világ.
Halle Maria Berry (USA, Ohio, Cleveland, augusztus 14. – ), Oscar-, Emmy- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő, modell és szépségkirálynő. Ő.
CSONGRÁD CSONGRÁD A TISZA JOBB PARTJÁN, A KÖRÖS TORKOLATA FELETT FEKSZIK. KEDVEZŐ FÖLDRAJZI HELYZETE MIATT AZ ÚJKŐKOR ÓTA LAKOTT HELY. ÁRPÁD FEJEDELEM.
TÖRTÉNELEM ÉS FÖLDRAJZ 2015/2016- os tanév tantárgybizottsági beszámoló.
A mintegy negyven vetített képes előadás tartalmi vázlata
Balázsi Ildikó Oktatási Hivatal
MIÉRT éppen a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar?
Előadás másolata:

Siófok gyöngyszemei

Mizerák Beáta, festőművész

Mizerák Beáta: Vihar előtt Pólóinkra a legelső aláírást rajztanárunknak, Mizerák Beátának köszönhetjük, aki nem csak iskolánkban, hanem az egész városban elismert és híres, hiszen káprázatos festményei számos kiállításon vesznek részt. A gimnáziumban 1991 óta tanít, a rajzon kívül művészettörténetet, médiát, földrajzot is. Sokoldalúságát jelzi, hogy Horváth Mari mesekönyvéhez is ő készített színes, vidám illusztrációkat. Az intézmény aktív részeként fontosnak tartja, hogy nyomot hagyjon a világban, egy darabot önmagából, amivel segítheti a jövő művészeit. Mizerák Beáta: Vihar előtt

Démuth Pál, alpolgármester

1948-ban kezdődött Siófokon az egyházi iskolák államosítása, ekkor jött létre az első általános iskola, amely a mai napig is Vak Bottyán János nevét viseli. Démuth Pál alpolgármester úrban is az intézmény egyik egykori igazgatóját tisztelhetjük, illetve rajztanári tevékenysége sem elhanyagolható. A művészet tanítása folyamán rengeteg diákot készített fel a rajzzal összekötött pályákra, ezért nem csak mostani, alpolgármesteri tevékenysége miatt tisztelik.

Lovrek Károly és a Siófoki Férfi Dalkör

A Siófoki Férfi Dalkör 140 éves múltra tekint vissza, így a második legidősebb kórus az egész országban. Legjelentősebb díjaik között tartják számon a Kodály Zoltán Kórusversenyen elért második helyezést, és egy nemzetközi kórusversenyen kapott ezüst diplomát. Sok szakmai elismeréssel rendelkeznek, de egészen eddig nem volt meg a nagy áttörés. Aztán 2013. október 18-án a dalkört Kaposváron Príma-díjjal tüntették ki, ami a dicsőségen kívül 1 millió forintot is jelent a kórusnak. A több, mint 100 esztendős szervezet töretlenül zengi dalait, ezzel gazdagítva a magyar dalkultúrát. Pólóinkat a karnaggyal, Lovrek Károllyal írattuk alá, aki az egész dalkör képviseletében ragadott tollat.

Dr. Kovács Péter

Miután 1985-ben lehetségessé vált a vidéki televíziózás, Siófokon is létrejött 1988-ban egy városi tévé, mégpedig a Sió TV, amelynek első főszerkesztője Kovács Péter lett. Az első magyar kereskedelmi televízió fiatalosan lendületes, némi pimaszsággal fűszerezett műsora hatalmas sikert aratott. A következő négy év példátlan sikere olyan műsorvezetőket indított el a tévés karrier felé, mint - többek között - Máté Krisztina, Bochkor Gábor, Jakupcsek Gabriella, és Csisztu Zsuzsa. A kezdetekben tapasztalható hihetetlen siker ellenére a 90-es évek közepén a Sió TV nézettsége más csatornák miatt csökkent, és lassan háttérbe szorult az egykor népszerű adó.

Bozai Ágota

A Siófokon született Bozai Ágota szerint műfordítónak lenni életforma, semmihez sem hasonlítható. A szöveg megmunkálásához alázat, könnyedség, figyelem és felülemelkedni-tudás kell... Fordításai közt a legkülönfélébb műveket találjuk, például regényeket és történelmi könyveket. Nem csak fordít, hanem ő maga is ír, legismertebb munkája talán a Tranzit glória, és a Perzsa díván(y).

Kovács Emőke

Kovács Emőke a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet és Könyvtár igazgatója. Fiatalos külseje meghazudtolja történész-tanár mivoltát, hiszen ha ezekre a foglalkozásokra gondolunk, nem egy fiatal lány jut eszünkbe. Pedig amellett, hogy imád görkorcsolyázni, filmeket nézni, Emőke már egy könyvet is írt, mégpedig ,,A 19. századi Balaton világa” címen. Szeretné megértetni a diákokkal és felnőttekkel egyaránt, hogy a történelem korántsem csak unalmas évszámok és csaták bemagolásából áll, hanem mindenkinek tartogat érdekességeket.

Vaskóné Csák Erika, igazgatónőnk

Vaskóné Csák Erika 2011 óta a város egyetlen gimnáziumának vezetője, itt végzett munkája alatt uniós támogatás keretében egy természettudományi labor építése is sikeresen befejeződött. Elismerést elsősorban kedvességével, és segítőkészségével ér el, ő biztosítja, hogy megfelelő útravalót kapjunk az életre.

Kok Balázs

Kok Balázs nem csak történelemtanárként szerepel a közéletben, de zenekarával, a FreakEnddel kisebb hírnevet ért el a városban. Már egyetemista korában érdeklődött a zene iránt, akkori zenekarának „Fatál” volt a neve. Később több zenészhez is társult, olyan is előfordult, hogy gimnáziumi diákokkal játszottak dalokat, nevük pedig „9 méter” volt. A FreakEnd 2012-ben alakult, a zenében jártas tagok olyan dalokat játszanak, és azoknak, akiket szeretnek.

Oláh László, tű. alezredes

A siófoki tűzoltóság nevében OláhLászló, a tűzoltók vezetője írta alá pólóink. Mind Gyulai László, mind pedig az összes többi tűzoltó köztiszteletnek örvend a lakosok körében, mert bátorságukkal, önfeláldozásukkal sokszor életet mentenek.

Szabó Norbert

A siófoki tűzoltóságon járva nem maradhatott ki a sorból Szabó Norbert sem, aki több éves tűzoltói múltra visszatekintve sok életet mentett már meg. Külön kiemelendő, hogy a 2006-os hatalmas balesetnél is helyt állt, amikor egy kamion Siófok közelében karambolozott, majd kigyulladt, miközben a szállított gázpalackok felrobbantak. Szabó Norbert fontosnak tartja, hogy példamutató munkája révén fiatalokat buzdítson a tűzoltói pályára.

Már csak egy dolog van hátra… Köszönjük a figyelmet! Már csak egy dolog van hátra…