 A Web, kezdeti időszakában csak a szöveges file-okat kezelte.  Ma teljes körű multimédia szolgáltatásokat nyújt  Filmet,  Zenét,  Képeket nézhet.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hogyan jutunk információkhoz az interneten
Advertisements

Keresőrendszerek.
Keresés a számítógépes katalógusokban
A Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
A Publ-IQ ( különlegessége, hogy amikor egy témában már elegendő hozzászólás van, akkor csillagtérképen jeleníti meg azokat, (az egymáshoz.
Kereső program használata Készítette: Berger Nikolett
ÉRZELMI FELSZABADULÁS TECHNIKA RÖVIDEN, KÉPEKBEN.
A Windows használata Bevezetés.
TOLL, SZÍN ÉS VASTAGSÁG.
Az operációs rendszer Egy olyan szoftver, ami a számítógépeink használatához nélkülözhetetlen. Főbb feladatai: programok betöltése, futtatása perifériák.
Weblap szerkesztés HTML oldal felépítése Nyitó tag Záró tag Nyitó tag Záró tag oldalfej tözs.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 4 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Hirdetésfeladás, vásárlás az interneten, aukciós oldalak.
Kereső programok használata
Internet ismeretek II..
Az OpenOffice Writer Választott téma Választott téma:Az OpenOffice Writer Név Név:Sipka Gergő Felkészítő tanár Felkészítő tanár:Balla Norbert Csaba Iskola.
Független Pedagógiai Intézetben Az internet: miért, hogyan?
Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
FRAME-k (keretek). FRAME-k A frame-ek (keretek) segítségével a képernyőt felosztva egyszerre jeleníthetünk meg több webes dokumentumot a képernyőn. Fejlec.html.
Online Katalógus aleph.nyf.hu.
Hatékony gyorsítótár használata legrövidebb utak kereséséhez Bodnár István, Fodor Krisztián, Gyimesi Gábor Jeppe Rishede Thomsen, Man Lung Yiu, Christian.
Amit a HTML-ről érdemes tudni
Prezentációkészítés Microsoft PowerPoint.
GOOGLE 1998 szeptember Ma: az IN-es keresés 75%-a Webes keresés Képkeresés Usenet csoportokban Könyvtárban (hierarchikus katalógus) Egyéb szolgáltatások.
Internetes böngészőprogram használata, beállításai
Adatbáziskezelés az MSAccess programmal Makány György 5. rész: Jelentések.
A körlevél készítésének menete
Műszaki tudományok az interneten
A táblázatok formázása Készítette: Gombkötő Alexandra Felkészítő tanár: Györe Mihály József Attila Gimnázium, 6900 Makó Csanád vezér tér 6.
Aki keres, az talál? Igen, talál. Ki ezt, ki azt, de egy szót beütve a google keresőbe (pl.) mindig ugyanazt, hacsak nem kerültek fel új honlapok az adott.
Domain Name System – DNS keresése az interneten.
Szemantikus keresők.
XHTML – a tanultak összefoglalása
Az internetes keresőkben a felhasználó az őt érdeklő szavakra, adatokra kereshet rá egy általában egyszerű oldalon, egy beviteli mező és egyéb szűrési.
Internet, Böngészők, Elektronikus levelezés
Hyper Text Markup Language
A prezentációkészítés alapjai
Érdekességek. Tudod-e? Mit jelent a „www”? A) Wild Windows Wave B) World Wide Web C) Wide World Web.
Érdekességek. Tudod-e? Mit jelent a „www”? A) Wild Windows Wave B) World Wide Web C) Wide World Web.
Az Internet alkalmazásának lehetőségei Áttekintés.
Web-grafika II (SVG) 5. gyakorlat Kereszty Gábor.
Keresőrendszerek.
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
World Wide Web Szabó Péter Számítástechnika-technika IV. évfolyam.
Készítette: Turócziné Kiscsatári Nóra
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
Lap.hu oldalak dinamizálása Lap.hu találkozó – május 14.
Az internetes keresési módszerek
Első lépések a szövegszerkesztő használatában
Keresés a weben Kulcsszavas keresés: Google (
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
8. osztály Egyszerű képletek. Első feladat  Adjunk meg egész számokat, majd számítsuk ki az összegüket, különbségüket és hányadosukat.
Violet nails Készítette: Csőke Vivien. Bevezetés Téma: Violet nails - műkörömkészítő weblapjának elkészítése A weboldal elérhető az alábbi címen: violetnails.atw.hu.
14. Szóbeli középszintű informatika tétel:
A böngészőprogram használata. A böngészők értelmezik a html nyelvet, a javascript kódokat és a php kódokat is. Majd ezeket lefuttatja, és azok alapján.
ZH feladat Hozzon létre a Dokumentumok-on belül egy saját mappát, oda helyezze majd el a feladat megoldását!
Keresés fajtái Matching (szabadszavas)
Adatkeresés az interneten
SZÁMÍTÓGÉPES PROGRAMOK HASZNÁLATA Microsoft Photo Story.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 2 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Google Scholar Wolfram Alpha Scirus Készítette: Varga Ádám.
Webszerkesztés. IP cím pl: Domain cím - DNS pl: ország nevehttp:// számítógép címe World Wide Web Webszerverre.
17 ISMERTESSE AZ INTERNETES KERESÉSI MÓDSZEREKET! KONKRÉT GYAKORLATI PÉLDA KERESÉSRE.(KERESÉS, TALÁLATI LISTA ÉRTELMEZÉSE, TALÁLT OLDAL MENTÉSE.) Készítette:
Információ és kommunikáció Gellér Zoltán 2015 Számítógépes ismeretek.
Keresési módszerek könyvtári katalógusokban. A könyvtári katalógus funkciója A könyvtár állományában meglévő dokumentumok feltárása Az egyes példány adatainak.
Lekérdezések Adott tulajdonságú adatok listázásának módja a lekérdezés. A lekérdezések segítségével az adatbázisból megjeleníthetjük, módosíthatjuk, törölhetjük.
Információ és kommunikáció
A HTML alapjai Az internet és a web.
Információ és kommunikáció
Előadás másolata:

 A Web, kezdeti időszakában csak a szöveges file-okat kezelte.  Ma teljes körű multimédia szolgáltatásokat nyújt  Filmet,  Zenét,  Képeket nézhet.  De vásárolhat is,  Újságot olvashat,  És szinte bármilyen Önt érdeklő információhoz hozzá juthat.

 Szöveges ( a mindennapokban nem elterjedt)  Grafikus Linkeket követve különböző dokumentumokat tudunk megnézni. A kapcsolatok nem egy egész dokumentumot, csak annak címét tartalmazzák. Ha erre rákattint, az adott címen levő dokumentum töltődik be. A másik mód, úgy gépeljük be a web címet.

Az ablak felső fehér részébe gépelheti be a kívánt oldal nevét, pontos címét a webcímet. Az ablak alsó részében pedig maga a Web dokumentum látható. Hogy egy oldalon mi a link és mi nem azt nehéz megkülönböztetni, ezért általában aláhúzással van kiemelve, sőt ha az egér mutatót fölé visszük akkor egy nyílból kézzé válik.

A webcím felépítése Pl.  A www = world Wide web  Emagyarorszag=a honlap, weblap neve .hu=országkód

A linkeknek két színük lehet:  az egyik az új amit még nem néztünk meg  a másik pedig az, amit már egyszer megnéztünk Linkek lehetnek különböző grafikák, képek is, ezek azonban nincsenek aláhúzva, csak ha fölé visszük az egeret tudjuk meg, hogy adott kép link-e.

 Ha egy témában szeretnénk elmélyedni, de nem tudjuk az ezzel foglalkozó oldalak címét, akkor érdemes egy keresőt indítani.  A keresőkben egy vagy több kulcsszó beírásával tudjuk megjeleníteni az adott témával foglalkozó oldalakat. Minél pontosabban határozom meg a kulcsszót, annál jobb találati listát kapok.

 A keresőbe beírjuk a kulcs szavakat.  Majd be állítjuk az esetleges nyelvet, vagy hogy képet keresünk stb.  Elindítjuk a keresést.

 A keresésünk eredményét egy találati listában kapjuk vissza.  A lista elején látjuk, hogy összesen hány találat van.  A listában láthatjuk azt, hogy a beírt kulcs szavak milyen szövegkörnyezetben vannak.  Mi az adott oldal web címe.

 Ha nagyon sok a találat akkor érdemes szűkíteni, még kulcs szót megadni.  A listában a minket érdeklő oldal linkjére rákattintva, meg is tudjuk nézni azt.

GYAKORLÁS Az eddig elmondottak gyakorlati használata gép mellett.