Valóban a majmok bolygója?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kiáltó világ.
Advertisements

A rossz titka.
Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Ezért senki se kérkedjék az emberekkel. Hisz minden a tietek: Pál, Apolló, Kéfás, a világ, az élet, a halál, a jelenvalók, az eljövendők: minden a tietek.
Krisztus uralma alatt élni 5.
Valóban Isten teremtette a világot?
Folyamodjatok az Úrhoz,
Jégkorszak és/vagy özönvíz?
SÁFÁRSÁG Beruházás – Amit Isten ránk bízott Adakozás - Gyűjtés
A SIKERES ÉLET TITKA.
1. hét Bevezetés. 1. hét Bevezetés Mi az ön neve?
Nagyböjt első vasárnapja
„Férfinak és nőnek teremtette”
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
Az elemek keletkezésének története
Jézus te vagy minden álmom
Lelkésztestületi ülés Ramocsaháza, március 27.
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Mikortól meddig; Voltam, Vagyok, Leszek?. ÉSZREVÉTLENÜL JELEN VOLTAM AZ ŐSEIMBEN MINDEN EMBERNEK VAN, VOLT, VAGY LESZ ANYJA. IGAZ EZ AZ ÁLLÍTÁS? TEGYÜK.
Úton böjtben.
Az elemek keletkezésének története Irodalom: J.D. Barrow: A Világegyetem születése G.R. Choppin, J. Rydberg: Nuclear Chemistry Tóth E.: Fizika IV.
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
Anyák napjára szeretettel… Budaörs, 2013.május 7.
Bibliai gondolatok - olasz tájakkal és zenei aláfestéssel
Ébresztő!.
Ballagók búcsúztató áhítata.
Úton böjtben Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
Feltámadt ! – húsvét után…
Kenyered és borod táplál engem, Te gyógyítod szívem, hogyha fáj. Maradj velünk, úgy kérünk, Jézus, maradj velünk! Tiéd leszek, Néked élek már!
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz
BÖJT 2014.
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Íme, az Isten Báránya, aki hordozza a világ bűnét!"
E világ tisztel és vív értetek. Amik nyereség voltatok nekem,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Folyamodjatok az Úrhoz,
Tisztelet – dicsőség Szellemi tekintély Jon Palmer.
A TÉKOZLÓ FIÚ (Ötödik lecke) A döntés. Hogyan jutunk el a keskeny útra? Isten szentsége miatt lehetetlen, hogy a bűnnel közösségben legyünk mivel ez Isten.
Isten munkája - Isten felkentje
A központi igazság alkalmazása
Isten hozott köztünk!.
Az Úrhoz száll a himnusz és a zsoltár, mit zengek én amíg élek
Isten mondta.
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
Folyamodjatok az Úrhoz,
Szombat? Úr napja? Munkaszüneti nap?
Mózes első könyve. Mózes első könyve Előadó: Zarka Péter.
Az első csoda: Kánai Menyegző
Adj hálát Istennek Szívvel, szájjal, élettel, Ki most is mindent jól Cselekszik mindenekkel! Csak jót ad nekünk is Mi bölcsőnktől fogva, Nagy irgalmasságát.
István király és a magyar keresztyén egyház kezdetei.
AZ ISTEN ÁLTAL ADOTT KÖNYVTÁR
Az Ige Liturgiája Olvasmány Mózes első könyvéből Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet. Így szólt Isten: «Teremtsünk embert képmásunkra. Isten.
A bűnbeesés („ősbűn”) és az áteredő bűn. 1. A bűnbeesés bibliai elbeszélése /1. a) A szöveg helye és célja. - Rögtön a teremtés leírása után található.
Véred árán, hogy megválts.
Urunk megkeresztelkedése
Harmatozzatok égi magasok
I-095.
Isten akarata szerint élni ma
„Eljön az az idő – így szól az Úr –, amikor új szövetséget kötök Izráel és Júda házával.” … „…ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával fogok kötni,
Felszólító igék Máté evangéliumában
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
III. Szakadék Isten és az ember között:
KERESZTÉNY FUNDAMENTUMOK
Előadás másolata:

Valóban a majmok bolygója? Honnan? Hogyan? Miért? …lett az élet! Sipos Márk

Bemutatkozás

Bevezetés Evolúció (darwinizmus) Alapja Honnan lett az élet? Hogyan alakultak ki bonyolult rendszerek, összetett szervezetek? Az ember kialakulása Ev.2.0: adaptív mutagenezis Ev.3.0: szuperszimmetria elmélet Tervezettség (teremtés) Alapja Honnan lett az élet? Hogyan alakultak ki bonyolult rendszerek, összetett szervezetek? Az ember kialakulása Teremtés (~4000 éve változatlanul a Tórában) Intelligens tervezés (design)

Evolúciós tévedések, csúsztatások Ernst Haeckel: biogenetikai alapszabály

Evolúciós tévedések, csúsztatások Kormeghatározási módszerek pontatlansága Állandó kiindulási izotóparány Zárt rendszer Állandó bomlási sebesség – ez a kulcs!!! A bomlási sebesség változhat kozmikus sugárzás, neutrínók, neutronok, b-sugárzás, a kémiai környezet hatására. RATE (Radioactivity and The Age of the Earth) projekt: indirekt kísérleti eredmények arra nézve, hogy a radioaktív bomlás a múltban sokkal gyorsabb lehetett. Túl sok hélium (U és Th bomlásából) a kőzetekben: max. 6000-8000 év A radioaktív bomlás a teremtési hét, a bűneset vagy az özönvíz során gyorsulhatott fel.

Érvek, kutatási eredmények a tervezettség mellett Mitokondriális Éva – elmélet Egyszerűsíthetetlenül összetettség elve: DNS molekula értelmes kódszótára és bonyolult összetettsége A prokarióta flagellum (csilló) bonyolult összetettsége

Tények, adatok más-más „szemüvegen” keresztül Ember kialakulása – átmenetinek vélt formák?

Tények, adatok más-más „szemüvegen” keresztül Fosszilis tévedések Evolúció: A mai folyamatok lassúak, így régen is lassúak voltak. A geológiai formációk évmilliók alatt alakultak ki. Teremtés: Rövid időskála, gyors folyamatok. Gyors megkövesedés (pl. Knaresborough, Yorkshire: 3-12 hónap)

Eredmények, következmények Evolúció (darwinizmus) Rasszizmus, fasizmus Értékrend hiánya (farkastörvények) Céltalanság (Merre tartunk?) Tervezettség (teremtés) Céltudatosság Értékesség-tudat (M)értékrendszer Kontroll, elszámoltathatóság

Teremtés Nem lehet összeegyeztetni az evolúcióval: Bibliai tények (teremtés, első emberpár, özönvíz,…) Újszövetség kijelentése: Rómaiakhoz írt levél Csodálatos Teremtő csodálatos, egyedi alkotásai vagyunk Választ ad a „Miért…?”-kérdésekre (Miért élek? Mi értelme az életnek? Van-e és ki az igazi, a nagy ő?) Szerviz és Garancia „A bűn egy ember (Ádám) által lépett be a világba. A bűn által pedig a halál, amely minden embert elért. Minden embernek meg kell halnia, mert mindenki vétkezett.” (Róma 5:12) „Egy ember bűne minden ember számára ítéletet eredményezett. Ugyanígy, amit az a másik ember – Jézus Krisztus – Isten akarata szerint elvégzett, az minden ember számára lehetővé tette, hogy Isten elfogadja, és örökké éljen.” (Róma 5:18) „Te alkottad veséimet, Te formáltál anyám méhében. Magasztallak Téged, mert félelmes és csodálatos vagy; csodálatosak alkotásaid és lelkem jól tudja ezt.” (Zsoltár 139:13-14) „Mert csak Én tudom, mi a tervem veletek – így szól az ÚR: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek.” (Jeremiás 29:11)

Köszönöm a figyelmet!

?????????