Gondolkodj Egészségesen! Program OSZMK baleset-megelőzési konferencia 2009. szeptember 30.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A munkahelyi egészségfejlesztés lehetőségei, nemzetközi tapasztalatok
Advertisements

TTK 2008 akkreditációs tájékoztató Jedlik Oktatási Stúdió.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Ifjúsági Egészségnap április 7.. Célcsoport és célok •18-28 éves korosztály •A felsőoktatásban tanuló hallgatók •Egészségmagatartás fejlesztése.
Hogyan segíthet városán, településén? Az egészséges életmód szemlélet beiktatásával a település életébe.  Étkezési tanácsadással  Dohányzás ellenes.
2010. szeptember 13. Egészség rovat ajánlat.  a CEMP női életmód oldala  célcsoportja a év közötti, aktív, Esomar AB státuszú, nyitott, igényes,
Rendszerszemléletű megközelítés az iskolai agresszió megelőzésében és kezelésében November 30. Ódry Színpad.
© Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. Önkéntes oktatói tapasztalatok.
Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
Kis Bocs Baba-Mama klub Baba- Mama Egészség, Életmód, Szabadidő és Szociális Információs Közhasznú Egyesület.
Családi napközi Kaposvár Aprajafalva Kaposvár első kéttannyelvű bölcsődéje és miniovija.
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
Bölcsőde – óvoda közös intézményként történő működtetése
Mozgáskorlátozott emberek foglalkoztatását, önálló életvitelét segítő eszközfejlesztő műhely és szolgáltatási hálózat  Azonosító szám:TÁMOP /
Eredmények II. • kreatív foglalkozás: 10 alkalom, 63 fő résztvevő • Police Klub: 11 alkalom, 95 fő • önismereti foglalkozások: 4 alkalom, 39 fő • partneri.
Az iskolai egészségfejlesztési normatíva terve A Népegészségügyi Tárcaközi Bizottság május 22-i és november 11-i határozata értelmében Dr. Somhegyi.
sajtótájékoztató a felnőtt lakosság egészségmagatartása, motivációi
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
TÉT Platform Egyesület 1132 Budapest, Borbély u Tel.: Csontos Csaba TÉT Platform Közgyűlés.
Önkéntesség, mint a vállalati felelősségvállalás eszköze az E.ON-nál
Povorello XXI – A rend jövője PR és kommunikációs javaslatok.
FŐVÁROSI OKTATÁSI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁST TÁMOGATÓ PORTÁL Horváth Csaba Főpolgármester-helyettes Sajtótájékoztató október 2.
Óvoda-iskola átmenet a Józsefvárosban
Új megközelítés - Anyaklubok Magyarországon Jónás Jánosné Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület április 3.
Mit tesz az MNB a hazai lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztéséért? Dr. Simon András, kommunikációs igazgató Április 7.
Mire kell figyelni a reklámokban a gyermekek védelmében?
Dr. Kovács Zsuzsanna, Dr. Scheiber Dóra, Toma Andrea
IV. kerületi v édőnők munkamegbeszélése május 26. Budapest Toma Andrea OGYEI.
A Safer Internetplus Program célja és területei eContentplus és Safer Internetplus Nemzeti Információs Nap Budapest, április 18. Simor Gabriella,GKM.
Biztos Kezdet and the Early Years Foundation Stage
Biztos Kezdet gyerekházak hálózata
Értelmi fogyatékossággal élő személyek támogatott lakhatása
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
A munkahelyi biztonság és egészségvédelem mindenkit érint. Jó Önnek. Jó a vállalkozásoknak. Együtt a kockázatok megelőzéséért Egészséges munkahelyek kampány.
AZ ÓVODA- ISKOLA ÁTMENET TEMATIKUS SZAKMAI MŰHELY MUNKATERVE Készítette: Garai Zoltánné műhelyvezető.
Integráló iskolák a közoktatásban
„Innovációs folyamatok és lehetőségek a Közép-dunántúli régióban” Pannon Egyetem Innovációs Konferencia Veszprém október 2. Előadói napon elhangzott.
„Egészséges étel az egészséges életért”
LÉPÉSRŐL – LÉPÉSRE program
Körlánc Egyesület.
A Köztársaság Téri Óvoda bemutatása
Óvodánk 6 csoportos, 135 férőhellyel rendelkezik.
A N emzetközi Gy ermekmentő Sz olgálat Magyar Egyesület pápai számítógépes klubjának Safer Internet tevékenysége és megvalósulási formái Készítette: Nagy.
Családbarát munkahelyek és települések kialakítása Budapest,
Szeretettel köszöntöm
A közlekedés legvédtelenebb képviselői -gondolatok a gyermekbiztonságról Dr. Bényi Mária Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ.
2012. március 31. – április 1. SYMA Sport- és Rendezvényközpont.
Elgondolások az aktív időskor programjára,
VIDÓ JUDIT: A SZÉPSÉGIPARBAN DOLGOZÓK MUNKAHELYI STRESSZKEZELÉSE.
A nevelési program, mint a fejlesztés stratégiája
Erőszakmentes, egészségtudatos iskola
Az egészségvédelmi program megvalósításának értékelése A program ideje: – A Béres József TIT Kisvárdai Egyesületének Egészségvédelmi.
Vágvölgyi Gusztáv - Pabló Inspi-Ráció Egyesület inspi-racio.hu Polyán Egyesület polyan.hu.
TÖOSZ Polgármesternői Tagozat Vitaindító – 2007-re tervezett tevékenységek.
Kormányszóvivői tájékoztató Tájékoztató a Népesedési Kormánybizottság munkájáról.
2010/2011.  az óvoda-iskola átmenet megkönnyítése.
BIHARINÉ dr. KREKÓ ILONA főiskolai docens
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
A lelki egészségfejlesztési központok és a lelki egészségfejlesztés szakmai támogatása az országos háttérintézmények bevonásával dr. Koós Tamás szakmai.
MOTTÓ „Engem ne emeljen a magasba senki, ha nem tud addig tartani, amíg megnövök, hanem guggoljon ide mellém, ha nemcsak hallani, de érteni is akar, hogy.
A SZÜLŐI KOMPETENCIA TÁMOGATÁSA A KAPOSVÁRI EGYETEM GYAKORLÓ ÓVODÁJÁBAN Budapest augusztus 31.
Barcsák Marianna - KPSZTI
Biyovis a mi üzletünk.
MOTTÓ „Engem ne emeljen a magasba senki,
„SZÜLŐI KLUB” – DÉLUTÁNI FOGLALKOZÁSOK
Válogatás nevelők, pedagógusok országos visszajelzéseiből, a „Mandula a Manó” című előadást követően A minősítések eredeti példányai személyesen megtekinthetők.
HELYI ÉRTÉKEK KÖZVETÍTÉSE AZ ÓVODÁS GYERMEKEKNEK
Esély a szülőknek, lehetőség
SZOKÁS SZABÁLYRENDSZER, NEVELŐMUNKA TERVEZÉSE ELLENŐRZÉS TERÜLETEI FELADATMEGOSZTÁS Farkasné Egyed Zsuzsa
Előadás másolata:

Gondolkodj Egészségesen! Program OSZMK baleset-megelőzési konferencia szeptember 30.

Gondolkodj Egészségesen! Program KIK VAGYUNK? - A Program, illetve az alapítvány születése: Belső munkatársak mellett: - különféle területek szakértői (tanácsok, előadások) - hírességek, „arcok” - egyet értenek a Program szellemiségével - tevékenyen részt vesznek életünkben - támogatók: általános, vagy egy-egy részprogram finanszírozása

Gondolkodj Egészségesen! Program KÜLDETÉSÜNK A GE! Program civil kezdeményezés, célja: minden Magyarországon élő gyermek olyan környezetben fejlődhessen, amely maximális esélyt biztosít számára az egészséges felnőtté váláshoz. HITVALLÁSUNK Valljuk, hogy egy gyermek egészséges fejlődésében test és lélek egészsége, a gyermek természethez fűződő viszonya vagy a társadalomba való beilleszkedésének képessége legalább annyira meghatározó, mint az egészséges életmód klasszikus elemei, a táplálkozás és a testmozgás. A Program a gyermekek egészséges fejlődését meghatározó valamennyi területtel foglalkozik, mint a táplálkozás, a higiénia, a fizikális és érzelmi fejlődés, a szocializáció, a környezettudatosság és védelem, a tolerancia, vagy a biztonság – 11 témakör.

Gondolkodj Egészségesen! Program CÉLCSOPORTJAINK év közötti gyermekek (óvoda) - szüleik, családjuk - óvónők Cél: - közvetlenül, illetve az óvónőkön keresztül közvetetten segíteni a szülőket a tudatossá válásban - inspirációt nyújtani az óvónőknek MUNKAMÓDSZERÜNK - holisztikus szemlélet, - megelőzésen a hangsúly - multidiszciplináris megközelítés - multiszektoriális együttműködést ösztönző - gyermek- és családcentrikus, de középpontjában a gyermekek érdekei állnak.

Gondolkodj Egészségesen! Program PROJEKTJEINK EgészségZsák - óvodát kezdő, kiscsoportos gyermekek szüleinek - az óvodákon keresztül - benne: oldalas, évente megújuló kiadvány + támogatók által biztosított termék minták, illetve gyermekeknek szóló játékos foglalkoztató anyagok - országszerte tagóvoda, évi darab zsák Szakmai Napok április: az első rendezvény vezető óvónővel november: találkozó Budapesten. - elismert szakemberek előadásai + drámajáték, varázsjáték. Élménykonyha - Mezei Elmira, a GE! Program táplálkozási szakértője vezetésével - gyermekek számára is szerethető, ugyanakkor egészséges ételek – receptek honlapunkon! Családi(as) Nap szeptember: budapesti Margitsziget, fő.

Gondolkodj Egészségesen! Program Millenáris: Zöld Túrazokni bérlet : a Program témái játékosan feldolgozva + koncert, színházi előadás, kreatív műhely, zenefoglalkozás. Játszótér április: Győr - óvodai játszótér létrehozása: a játszótér fáit ép és fogyatékos gyerekekkel közösen ültettük el. Szűréssel Az Életért (SZ.É.P.) Program Állandó résztvevői voltunk a SZ.É.P program rendezvényeinek, ahol a gyermekek számára szerveztünk foglalkozásokat az egészség jegyében.

Gondolkodj Egészségesen! Program Szakértőink, szakértői „hálózatunk” - Szoros kapcsolat a Program óvodáival: óvónőkkel, vezető óvónőkkel - találkozók, személyes beszélgetések, - visszajelzések, igények, ötletek - interaktivitás! - gyermekbiztonság kapcsán: a felelősség kérdése! - Szoros kapcsolat szakmai szervezetekkel: - ÁNTSZ, OÉTI, OEFI, Vöröskereszt, stb. - hitelesség!

Gondolkodj Egészségesen! Program Interaktivitás Legfontosabb cél: - Információk áramoltatása oda-vissza - Jó gyakorlatok megosztása! - Fő eszközeink: - személyes beszélgetések, találkozók, - honlap

Gondolkodj Egészségesen! Program

GE! és a baleset-megelőzés - Cikkek honlapunkon a témában – kiemelt téma: gyermekbiztonság - Szavazás - Baleset-megelőzés linkek, letölthető anyagok A struktúra jelenleg statikus, egyoldalú. Cél: 1. Tudatosság és felelősség kiépítése óvónőkben. 2. Interaktivitásra buzdítás, esetmegosztás, jó gyakorlatok megosztása a jövőben. - Fentiekhez szükséges fejlesztések.

Gondolkodj Egészségesen! Program Köszönöm a figyelmet!