Steven Saylor texasi születés ű, amerikai író történész diploma, ókortudományi érdekl ő dés mindig regényírónak készült, nem akart kutató vagy akadémikus.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Biblia Levelez ő Iskola „Idegen vagyok a földön, ne rejtsd el el ő lem parancsaidat”
Advertisements

A történelmi idő.
Life through the lenses Enikő Bereczki 2RF. Egy kép többet ér ezer szónál Mitől jó egy sajtófotó? Milyen hatással van a közvéleményre? Milyen a sajtófotós.
Róma története a kezdetektől a köztársaság koráig
Történeti episztemológia
Harry Potter. Harry Potter kezdete  J. K. Rowling írta. Első kötete ben jelent meg.Az első kötet után a többi világ sikert aratott. A Harry Potter.
A fotográfia különböző megjelenési formái a filmben Készítette: Hrivnák Anita Szegedi Tudományegyetem, 2011.
„Református – szeretem.” Tiszaparti Római Katolikus Általános
AZ AJANTA BARLANGOK INDIA.
Kis csoport szeptember
A falu bemutatása Készítette: Szlovicsák Valéria 8.c
Rítus és színház. Isten – szól a mese – a teremtés hetedik napján azt tapasztalta, hogy halálos unalom uralkodik mindenek felett, és akkor rájött, hogy.
Advent 4. vasárnapja Advent két szálon fut: várakozunk a Messiás születésének a minden évben való megünneplésére, és próbálunk felkészülni a lelkünkben.
A lovak történetétől egészen a lovas oktatásig.
A szerelem istene: Erósz, Amor, Cupido
Húsvét az élet ünnepe.
Az ókori Róma 2. A köztársaság kora (Kr.e. 753 – 510)
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Galacz Adri
Orient expressz: első útjára október 4-én indult „Roi des Trains,Trains des Rois” (vonatok királya, királyok vonata)
Boldogsághoz vezető út
„Nagy könyv” A könyv éve a Vetési Albert Gimnáziumban.
Szélességi bejárás Párhuzamosítása.
Matematika Eredete és története Kaszás Tamás.
A Húsvét.
Ki volt? Jézus • Mária • József • Heródes • Péter • Pilatus • Kőszikla
Ókori görög régészeti leletek
Fekete és fehér magyarok
Keresztény tanítás Jézus Krisztusról
A század legnagyobb hatású regényírója. Vágyott a hírnévre. A nagy irodalmi mű megalkotásáról álmodott – így jött létre a 7 részes regényfolyama.
Déry Tibor:.  Déry élete utolsó évtizedében főként kisregényeket írt. Közülük a legnagyobb sikert a Képzelt riport egy amerikai pop- fesztiválról című.
Pannonia Városai.
Winston Churchill Készítette: Bosits Dorina 8.o.  Született: 1874 London  Meghalt: 1965 London  2-szer lett miniszterelnök  Felesége:  Felesége:
Az etruszkok Kik ők? Honnan jöttek? Mi jellemző rájuk? Hogyan éltek?
GONDOLATOK AZ OSZTÁLYF Ő NÖK ÉS A GYERMEKVÉDELMI FELEL Ő S EGYÜTTM Ű KÖDÉSÉR Ő L Csillag Ferenc – pedagógiai szakért ő.
AZ ÓKORI RÓMA KULTÚRÁJA
Amikor a tanítvány ellentmondott a mesternek
A lánchíd története.
Ókori görög régészeti leletek
A da Vinci-kód Dan Brown amerikai regényíró ban megjelent regénye, mely az év legnagyobb könyvsikere volt az Amerikai Egyesült Államokban. A mű.
Kerettantervi követelmények
Az ókori Róma.
Itáliai festő, a korai reneszánsz (quattrocento) idején
2012 MTV. MTV – Alap információk Lead Ifjúsági szórakoztató csatorna, zenével és nemzetközi reality tartalmakkal Csatorna infók Az MTV több, mint 30 éves.
AZ ÓKORI RÓMA TÖRTÉNETE
Szabó Magda: Katalin utca
Irodalom filmen. 1. Bevezetés A mozi, a film jelentősége a 20. századi európai (amerikai) kultúrtörténetben.
{ Miért utálnak a férfiak gyülekezetbe járni? Nehéz kérdések, Békevár, Jóföldi Endre, 2012.
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
H I P P I E. A SZÓ EREDETE  A hippi elnevezést először az amerikai televízióban használták április 22-én.  Akkor néhány vietnámi háború ellen.
Mi a tájfutás? A legősibb sportág – a tájékozódási futás. Az ősembernek az élete függött attól, hogy üldözői elől vissza tudott-e menekülni védelmet nyújtó.
Szigetszentmiklós Készítette: Bárány Lilla.
A CSALÁDOK HITVALLÁSA.
Isten szeretetének szabad szerető viszonzása nem lehet pusztán spekulatív vagy elméleti. Az elméleti elveknek mindenáron döntő cselekvéshez kell vezetniük:,,a.
Zsámbékon (mégis) tavasz akar lenni. Azért, hogy ne felejtsek.
Szent Anna.
A TECHNIKA TANTÁRGY TÖRTÉNETI ELŐZMÉNYEI
Készítette : Kovács Máté 10.d
A család történeti alakulásáról
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Barátság Készítette: Kovács Mária.
Középkori város.
A köztársasági Róma.
Készítette: Hatvani Ferenc Bence
A világháború kezdete július 28. – november 11.
Az ókori Róma 2. A köztársaság kora (Kr.e. 753 – 510)
A római köztársaság válsága
Julius Caesar.
Ország neve név Tanár Osztály.
A KÖZÉPKORI VÁROS POLITIKAI
Mikszáth Kálmán novellái
JÓKAI MÓR EGY MAGYAR NÁBOB.
Előadás másolata:

Steven Saylor texasi születés ű, amerikai író történész diploma, ókortudományi érdekl ő dés mindig regényírónak készült, nem akart kutató vagy akadémikus lenni

Gordianus, a nyomozó: Roma Sub Rosa – sorozat: els ő kötet  1991-ben adták ki. Els ő római útja ihlette. krimi és történelmi regény keveréke mára 12 kötetre b ő vült a sorozat (például: Római vér, Catilina rejtélye, Venus kezében, Caesar diadala) valós személyekre, botrányokra és politikai intrikákra alapulnak a hangsúly a történelmi korok bemutatásán van

RÓMA: A Roma Sub Rosa - sorozat ennek a regénynek az el ő képének is tekinthet ő év történetét meséli el. 2 család nemzedékein keresztül, akik részesei voltak a legsötétebb és a legfényesebb koroknak is. A f ő szerepl ő k különböz ő társadalmi rétegekb ő l származnak. Híres személyek testközelben, korszakok pontos bemutatása történelmi események részletes megismerése, regényes és kalandos történetek során.

Történet kezdete: Kr e ben a Tiberis folyó mentén kezd ő dik a regény, ami akkoriban kereskedelmi útvonal volt. sókeresked ő k  néhány f ő s közösség találkozik a fémm ű vesekkel. A sókeresked ő k vezet ő jének lánya és a másik csoport f ő nöke egymásba szeretnek. Amikor szétválnak útjaik egymásnak adják talizmánjaikat. Közös gyermekük lesz a regény f ő szerepl ő inek ő se. A fém termékenységi talizmán pedig nemzedékr ő l nemzedékre száll, családi ereklyeként.

A további fejezetekben megismerhetjük a következ ő helyszínek különlegességeit: Jupiter Capitolinus keletkezésének lépései. Ara Maxima oltár eredete és egyéb római hagyományok valamint fontos történelmi személyek (Sulla, Gracchusok és Caesar) életét.

„Saylor a Gordianus-sorozat után megírta magnum opusát, a Rómát. Felejthetetlen történet.” TEXAS MONTHLY „Egy híján ezer év története két családon keresztül bemutatva. Van itt minden: háború, politikai intrika, szex, gyilkosság és vallás. És persze Veszta-szüzek, rabszolgák, plebejusok, patríciusok, szenátorok és katonák. Saylor a történelemre építi szerel ő it, érzelmeiket, és képzel ő erejével életet lehel a puszta történelmi tényekbe.” HOUSTON CHRONICLE „Megérint és magával ragad.” KIRKUS REVIEWS

„Saylor a Gordianus-sorozat után megírta magnum opusát, a Rómát. Felejthetetlen történet.” TEXAS MONTHLY „Egy híján ezer év története két családon keresztül bemutatva. Van itt minden: háború, politikai intrika, szex, gyilkosság és vallás. És persze Veszta-szüzek, rabszolgák, plebejusok, patríciusok, szenátorok és katonák. Saylor a történelemre építi szerel ő it, érzelmeiket, és képzel ő erejével életet lehel a puszta történelmi tényekbe.” HOUSTON CHRONICLE „Megérint és magával ragad.” KIRKUS REVIEWS