A Farce Art Társulat bemutatkozik. A társulat tagjai Mészáros Laura Mészáros Laura Beszterczei Attila Beszterczei Attila.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
♫ Turn on your speakers! ♫ Turn on your speakers! CLICK TO ADVANCE SLIDES Egy fiatal nő várakozott egy nagy repülőtér várójában gépe indulására.
Advertisements

Kis történet kedves embereknek!.
Alkudozás.
Feltehetek egy kérdést?
A Női Szavak Értelmező Szótára
A nap kezdete Urunk, akit jobban elrejt ez a világ, mint a sírbolt, Te, akit bűneink keresztre feszítenek, Te, akit eltemettünk szívünkben - feszítsd fel.
Köszönöm Neked Szebenyi Judit.
HÁZASSÁGRÓL HUMOROSAN...
A HÁROM FA.
A mi generációnk nem lesz híres semmiről, Soha nem mondja majd senki, hogy Mi vagyunk az emberiség csúcsa. Tévedés, az igazság az, hogy A generációnk.
IDÉZEZEK „Nem kívánok ragyogást,
ADVENT HARMADIK VASÁRNAPJA
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
ADVENT.
TRÉFÁK 5. saját gyűjtésből Készítette: Kovácsné Balla Györgyi.
„A barátság egy lélek, amely két testben lakozik.”
Harang csendül, Ének zendül, Messze zsong a hálaének
Készítette: a Dalai Láma
Isten ajándéka embertől emberig
Két magzat beszélget az anyja hasában …
Meg kellene érteni már végre, vagy újra? Sokan vágynak vissza a nem is oly régmúltba. Visszasírják sokan a régi biztonságot, Pedig nem rajongták, akkor.
Könnyek....
Óda Anyuhoz.
Zene: Charlie - Ha messze mész
Szent Teréz rózsakertje
„VIRÁGOK KÖZT VELED LENNI, TUDOM SZÉP VOLNA KEDVESEM” (BRÓDY JÁNOS)
Az ülő Buddha okos gondolatai:
Kis történet kedves embereknek!. Két utazó angyal megállt, hogy az éjszakát egy tehetős család házában töltse el. A család udvariatlan volt, és megtagadta.
A történet régen esett meg. Egy férfi megbüntette az ötéves lányát, mert elveszített egy értékes tárgyat. Akkor kevés pénzük volt.
Cliccate per sfogliare. Egy 92 éves kicsi, idős ember, szépen megfésülködött, megborotválkozott, felöltözött, és reggel 8 órakor elindult az idősek otthonába.
Anyák napjára. Szeretettel! Kovács Kati: Úgy szeretném meghálálni
Drága Édesanyámnak, kit a világon
Napra Valentin.
Egy 92 éves kicsi, idős ember, ahogy felkelt, szépen megfésülködött, megborotválkozott, felöltözött, és reggel 8 órakor elindult az idősek otthonába.
Ady Endre Karácsony előadja Szabó Gyula.
A történet régen esett meg. Egy férfi megbüntette az ötéves lányát, mert elveszített egy értékes tárgyat. Akkor kevés pénzük volt.
Kedves barátom Mért vagy szomorú, és miért nem vidám?
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Nyisd meg a szívem, ó Jézus
E világ tisztel és vív értetek. Amik nyereség voltatok nekem,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Sokszor úgy érzem, Összeroskadok, Többé nem lesznek jó és szép napok,
Mikor olyan összetört a szíved,
Készítette: Jon A. Palmer
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! ! Zene: Princess: Tavaszi hajnal.
És ez így vagyon….
Mai üzenetünk Szeretni kell?.
„Igazságok”.
ÁDÁM-ÉVÁS VICCEK click.
Kis történet kedves embereknek!.
egy ici-picikét (Bokrétás András) Ha az alkoholizmusnak van határa, akkor én kettős állampolgár vagyok.
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Modern mese ABÉKAKIRÁLY A tehetős asszony egy nap elment golfozni. Játék közben a labda berepült az erdőbe. Utána ment, és meg is találta egy hálóba.
A 10 apró különbség férfi és nő között.
Adósság a b ű n miatt Pecznyík Pál verse. Urunk Te jól tudod, ki alkottál minket, Súlyos b ű n-adósság terheli lelkünket.
A lógósok. Na,itt van főhösnőnk aki… MOST KELT FEL?!
Milyen szép a világ Készítette: Süni.
Lelki felkészülés karácsonyra, Jézus születésének ünnepére.
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! !
CSODÁS KÍVÁNSÁG 1.
Kimondom már bátran: az Õ irgalma nélkül Semmit sem sem ér az életem.
A pénz nem boldogít . Egy ember, akinek 3 milliárdja van, semmivel sem boldogabb, mint az, akinek csak kettő van…!
Zene: Szűcs Judit - Ha belehalok százszor is
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
ISTEN HOZOTT! JÓ REGGELT!.
Anyák napjára. Szeretettel! Kovács Kati: Úgy szeretném meghálálni
HÁZASSÁGRÓL HUMOROSAN...
Szent Teréz rózsakertje
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! !
Vágyaink és kívánságaink
Előadás másolata:

A Farce Art Társulat bemutatkozik

A társulat tagjai Mészáros Laura Mészáros Laura Beszterczei Attila Beszterczei Attila

Gargya Balázs Gargya Balázs Zábrádi Szabolcs Zábrádi Szabolcs

Farce Art Mi is a Farce Arte? A farce XV. században megjelent művészeti forma, ami az olasz vígjáték, a comedia del arte elődje volt. Egyszerűbben is meg lehet fogalmazni a jelentését: a vásári komédia vagy pajzán népi komédia kifejezéssel. Társulatunk fiatal végzett színészekből áll, akiknek célja a nevettetés és szórakoztatás. Az előadás kezdete: …egy előadás kezdete. Majd belecsöppenünk a farce világába négy darabon keresztül, amelyek a férfi és a nő örökös küzdelmét mutatják be, mert ahogy Karinthy is mondta: „ a férfi és a nő sohasem értheti meg egymást, mert mindkettő mást akar, a férfi a nőt, a nő a férfit.” A vidám, humoros darabok hűen tükrözik a …egy előadás kezdete. Majd belecsöppenünk a farce világába négy darabon keresztül, amelyek a férfi és a nő örökös küzdelmét mutatják be, mert ahogy Karinthy is mondta: „ a férfi és a nő sohasem értheti meg egymást, mert mindkettő mást akar, a férfi a nőt, a nő a férfit.” A vidám, humoros darabok hűen tükrözik a XV – XVI. századbeli embert és a szórakozásuknak világát. XV – XVI. századbeli embert és a szórakozásuknak világát. Mindenkinek jó szórakozást kívánunk. Mindenkinek jó szórakozást kívánunk.

A dézsa Az első történetből kiderül, hogy hogyan lesz a papucs férjből a ház ura, a házsártos feleségből odaadó asszony, és a kotnyeles anyósból drága mama. Előkerül minden baj okozója a lajstrom és a „megoldás kulcsa” a dézsa… Az első történetből kiderül, hogy hogyan lesz a papucs férjből a ház ura, a házsártos feleségből odaadó asszony, és a kotnyeles anyósból drága mama. Előkerül minden baj okozója a lajstrom és a „megoldás kulcsa” a dézsa…

„…Hajszolnak, nyugtom nem lelem. Kibabrálnak e nők velem!...”

„…Ha kihúz innen, csillagom, uralkodhat fejemre nőhet…”

„…Ezentúl bízvást mondhatom, eszéhez térült asszonyom!...”

A pástétom és a torta A következő részben két éhező koldus próbál rafinált módon élelemhez jutni, aminek a pástétomsütő és annak felesége látja kárát. A cselre hamar fény derül, a furkós bot is megkerül, végül mindenki megkapja… a magáét. A következő részben két éhező koldus próbál rafinált módon élelemhez jutni, aminek a pástétomsütő és annak felesége látja kárát. A cselre hamar fény derül, a furkós bot is megkerül, végül mindenki megkapja… a magáét.

„…Hát semmit sem fogunk enni ma? Sok a szó… koldulunk Koma!...”

„…a fickó jelet azzal ad, hogy megfogja az ujjadat. Megértetted? Meg. Pontosan…”

„…botot kapsz hímpellér, de százat, a pálca-szó a magyarázat! Miattad poroltak ki, jajj! Nesze pástétom! Kell-e a hal?...”

Az üstfoldozó A harmadik jelenetben tanúi leszünk a férfi és nő fogadásának, hogy ki bírja tovább szó nélkül. A csendet az üstfoldozó szakítja meg, aki bohócot csinál mindkettőjükből… A harmadik jelenetben tanúi leszünk a férfi és nő fogadásának, hogy ki bírja tovább szó nélkül. A csendet az üstfoldozó szakítja meg, aki bohócot csinál mindkettőjükből…

„…fogadjunk. Hát szót se, pillantást se vess. Ki veszt fizet egy fazék levest…”

„…Szentet csinálok belőled vén Róma vén Szent Péterét…”

„…türelmed itt se bírta hékám. Ki veszt fizet. Hát most fizess te!...”

Szent Márton ajándéka Az utolsó egy kissé pajzán történet, amiben Szent Márton megajándékozza a szegény parasztot négy kívánsággal. A férfi, vesztére átengedi az első kívánságot a feleségének, aki sokat, nagyot akar – de nem ám aranyból… Az utolsó egy kissé pajzán történet, amiben Szent Márton megajándékozza a szegény parasztot négy kívánsággal. A férfi, vesztére átengedi az első kívánságot a feleségének, aki sokat, nagyot akar – de nem ám aranyból…

„…Igaz beszédem szentesül, kívánhatsz négyet teljesül. De kívánságod jól kiválaszd, mert újra aztán nem kívánhatsz!...”

„…Asszony, így csupa gyász a nász – most én kívánok, jól vigyázz! Lukadjon rajtad lukra luk, hogy boldoguljak általuk, hogy fúróimnak lenne hely, ahány a szerszám, annyi kell!...”

„…Kívánjon újra, jó uram, csinálja vissza kedvesem: Önnek, Nekem is egy legyen. Megélünk akkor, ahogy rég, se nyereség, se veszteség…”

E négy színből látszik ám, hogy az élet míly szép s vidám! Amennyiben ajánlatunk elnyerte tetszését, várjuk szíves visszajelzését.

A sikeres együttműködésben bízva. Kapcsolattartó: Gargya Balázs Fotók: Jankovics Péter