Kormányszóvivői tájékoztató A vizitdíj szabályok felülvizsgálata.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kormányszóvivői tájékoztató NYUGDÍJ-INTÉZKEDÉSEK 2006.
Advertisements

GKV - kötelező egészségbiztosítás (előre meghatározott szolgáltatások előre meghatározott önrésszel) A kötelező egészségbiztosítás alapelve: minden biztosítottnak.
„Nem tudom mi az, de ellenzem…”
BIZTONSÁG ÉS PARTNERSÉG Lépésváltás az egészségügy korszerűsítésében.
A magyar egészségbiztosítási rendszer
Adómentes juttatási elemek – Vállalati öngondoskodás
Békés Megyei Államigazgatási Kollégium június A közérdekű munka büntetés végrehajtásának tapasztalatai Békés megyében Békés Megyei Kormányhivatal.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Modellkísérleti program az alapszolgáltatások funkcionális összekapcsolására TÁMOP /1 Kedvezményezett: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.
közös finanszírozás vagy ellátásszervezés
ÉRDEKVÉDELEM Dr. Borsi Éva május. Dr. Papp Lajos Miatyánkja Mikor hittél abban, hogy téged megbecsülnek, Munkád elismerik, lakást is szereznek,
Rogán Antal sajtótájékoztatója április 4.. Kórházprivatizációs tervek A Medgyessy-kormány, aminek Gyurcsány Ferenc a minisztere volt, kórházprivatizációs.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató
AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS RENDSZERE MAGYARORSZÁGON
Pest Megyei Orvosnapok 2006 Hogyan lássam el a beteget? Járó-, vagy fekvőbetegként? Dr. Domján Gyula.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Hogy mindenki jobban éljen! Adókedvezmény az átlagos és az átlag alatti keresetből élőknek.
A pszichiátriai ellátás szervezeti keretei
Készítette: B. B.. Ki jogosult a START kártya kiváltására? a 25. életévét, felsőfokú végzettség esetén a 30. életévét még nem töltötte be, és tanulmányait.
Dr. Lelkes Ildikó, főosztályvezető Egészségügyi Minisztérium
Ápolóeszköz kölcsönzés Négy hónap tapasztalatai Dr Pusztai Erzsébet.
Az új szakképzési törvény alkalmazása, a tanulók gyakorlati képzése
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
A POLGÁRMESTEREK VÉDELMI IGAZGATÁSI FELADATAI A JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK TÜKRÉBEN MISKOLC, JÚNIUS 06. FAZEKAS GYÖRGY ALEZREDES.
Népszavazási kérdések „Egyetért-e Ön azzal, hogy a fekvőbeteg- gyógyintézeti ellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől.
Változások a szabálysértési jogban
Pest Megye járó- és fekvőbeteg ellátásának komplex rendszere Sinkovicz László elnök, KM RET.
Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság KÉSZEN AVÉSZBEN KÉSZEN AVÉSZBEN A viharokra történő felkészülés Győr-Moson-Sopron megyében Előadó:
megjegyzések a katonai ügyészi és katonai bírói
Katasztrófavédelem a védelmi igazgatás rendszerében
Jogszabályi háttér A katasztrófavédelem a polgári védelem és a tűzoltóság országos és területi szerveinek összevonásával alakult meg január 1- jével,
Ajánlás a felkészítések (gyakorlás, munkaműhely) tartalmára és módszerére A gyakorlat bemutatása A gyakorlat célja az etilén termékvezetékek sérülése következtében.
Polgári védelmi kötelezettség, mentesség
Területi gyermekellátás szakfőorvosi beszámolója és aktuális kérdései Csecsemő- és gyermekgyógyász Szakfőorvosok Országos Értekezlete Budapest november.
Kormányszóvivői tájékoztató Vizitdíj, az Állami Egészségügyi Központ létrehozása.
Kormányszóvivői tájékoztató Újabb elfogadott reformtörvények 4/5.
A Magyar Köztársaság kormánya. Egyes egészségügyi tárgyú kormányrendeletek módosításról.
Az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról.
Beutalási rend megváltoztatása (vitaindító) Dr. Brunner Péter főigazgató Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ rendkívüli február 14. Országos.
Az ügyeleti szabályok től módosult rendelkezései
Kormányszóvivői tájékoztató Hajléktalan-ellátás Felkészülés a télre.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülést az idős embereknek! Adósságtörlesztés és méltányosság a nyugdíjemelésben 2002.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Az egészséges egészségügyért A működőképesség helyreállítása, megbecsülés a munkáért augusztus.
Kormányszóvivői tájékoztató Az egészséges egészségügyért!
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
A szociális és gyermekjóléti feladatellátás kistérségi működtetése központi szemszögből Kecskemét június 10.
Tájékoztatás a polgármesterek katasztrófavédelmi feladatairól
ADATVÉDELMI OKTATÁS
Egészségfejlesztés és helyi ifjúsági munka. a) Az állítás helyes b) Az állítás helytelen c) Az állítás csak részben helyes d) Az állítás nem vonatkozik.
Országos Egészségbiztosítási Pénztár Addiktológiai ellátás az egészségügyi reformfolyamat tükrében Tájékoztató a Kábítószerügyi Eseti Bizottság számára.
A rendészet szervei.
A mentés története, a sürgősségi ellátás felépítése, veszélyhelyzetek felismerése Előadó: Botlik Tibor A mentés története, a sürgősségi ellátás felépítése,
A gyógyulás üzlet? Mit hoznak Önnek az üzleti biztosítók? Halálbiztos egészségügyet?
Adómentes juttatási elemek: egészségbiztosítás
A Veszprém megyei pszichiátriai ellátó rendszer ismertetése
A betegellátás keretei és rendszere
Az adatvédelem szabályozása
A BEJELENTŐ-VÉDELEM HELYE ÉS SZEREPE AZ OMBUDSMANI TEVÉKENYSÉGBEN
1 Egészség, biztosítás... Hidvégi Áron közvélemény- és piackutatási igazgató.
Az egészségügyi intézményrendszert érintő jogszabályi változások főbb következményei. Kapacitások és finanszírozás változásai dr. Koós Tamás Budapest,
Civil Biztonság- és Védelemtudományi Tanszék VIDÉKBIZTONSÁG GTK3196BAN Dr. Szilágyi Tivadar
Kormányszóvivői tájékoztató A vizitdíj szabályok felülvizsgálata.
VIDÉKBIZTONSÁG Dr. Szilágyi Tivadar GTK3196BAN
Megszületett a megoldás
Vizitdíj, az Állami Egészségügyi Központ létrehozása
Horváth Cz. János Személyes adatok kezelése az intézményben
Közalkalmazottak besorolása, illetménye, pedagógusokra vonatkozó új munkajogi szabályok, előmeneteli rendszer.
Előadás másolata:

Kormányszóvivői tájékoztató A vizitdíj szabályok felülvizsgálata

Kormányszóvivői tájékoztató A tapasztalatok és visszajelzések alapján a kormány ésszerűsített néhány szabályt:  A szabályozás egyszerűsödik: a jövőben ugyanaz lesz a mentességi kör a napidíj és a vizitdíj esetén,  meghatározott esetekben bővül a mentességek köre,  ugyanakkor a beutalási rendet megkerülők magasabb összegű vizitdíjat fizetnek. A módosítás július 1-től lép életbe. Változás

Kormányszóvivői tájékoztató Bővülő mentességi kör  A Honvédség, a rendvédelmi szervek (határőrség, rendőrség, VPOP, katasztrófavédelem, büntetés végrehajtási szervezet, hivatásos önkormányzati tűzoltóság, polgári nemzetbiztonsági szolgálat), az Országos Mentőszolgálat dolgozói a szolgálattal közvetlenül összefüggő intézkedés vagy eljárás során szerzett sérülés vagy betegség esetén,  azon véradók, akik legalább 30 alkalommal adtak teljes vért,  a tartós betegségben szenvedők nem csak a vizitdíj, hanem a kórházi napidíj fizetése alól is,  a tüdőszűrés,  a 18 éven felettiek, akik nappali alap-, és középfokú iskolai oktatásban részt vesznek, ha az ellátást az iskola-, és ifjúság- egészségügyi szolgáltatás keretében veszik igénybe.

Kormányszóvivői tájékoztató Emelt összegű vizitdíj A betegúttól való eltérések esetén emelt összegű vizitdíjat kell fizetni, ha valaki:  háziorvosi ellátást saját kezdeményezésére nem a rendelőben, hanem más külső helyszínen vesz igénybe (600 Ft),  nem a választott háziorvosánál nem sürgős ellátást vesz igénybe (600 Ft),  ügyeleti ellátást indokolatlanul vesz igénybe (1000 Ft),  beutalóval igénybe vehető járóbeteg-szakellátást beutaló nélkül, illetőleg nem a beutaló szerinti egészségügyi szolgáltatónál vesz igénybe (1000 Ft).

Kormányszóvivői tájékoztató Szigorúbb szabályok Korábban ugyanakkora vizitdíjat kellett fizetnie annak, aki elment a háziorvoshoz és utána a szakrendelésre (2x300 Ft), mint annak, aki egyenesen a szakrendelésre ment beutaló nélkül (600 Ft). Az egészségügyi reform egyik célja, hogy mindenkit a gyógyulásának legmegfelelőbb szinten lássanak el. Ezért fontos, hogy az ellátást a háziorvos szervezze. A jövőben annak, aki betartja a beutalási rendet, összességében ugyanúgy 600 forintot kell fizetnie, mint eddig, míg aki beutaló nélkül megy szakrendelésre, annak 1000 forintot kell fizetnie.

Kormányszóvivői tájékoztató Emelt összegű vizitdíj Az emelt összegű vizitdíj fizetése ezentúl vonatkozik:  a 18 éven aluliakra (rájuk csak a beutaló nélkül igénybe vett orvoshoz fordulás esetén – 1000 Ft),  a tartós orvosi kezelésben részesülőkre,  a véradókra,  a hajléktalanokra is!

Kormányszóvivői tájékoztató Orvosválasztás A terhesgondozás és a szülészeti ellátás esetén történő orvosválasztásért június 30-t követően sem kell részleges térítési díjat fizetni.