Általános tudnivalók:

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette: Schneider Péter Felkészítő-Tanár:Utassy Andrea Egressy Gábor Kéttannyelvű Műszaki Szakközépiskola 1149 Budapest Egressy út 71.
Advertisements

Készítette: Fodorné Varkoly Mária. Amit ma feltölt valaki, az több év múlva is elérhető lesz a világhálón! Ezért érdemes vigyázni milyen tartalmakat teszünk.
Vírusok, kémek és egyéb kártevők
>>0 >>1 >> 2 >> 3 >> 4 >> Gyülekeznek a felhők a felsőoktatás egén - avagy a cloud learning szárnyalása a kibertérben SERES – MISKOLCZI - FÓRIKA - LENGYEL.
Miből is állnak a vezeték nélküli hálózatok?
Vírusok, vírusvédelem.
Közösségi oldalak használata
A biztonságos netes bankolás Pap Gyula Gyermekmentő szolgálat, Médiakonferencia szeptember 26.
Az internet veszélyei KÉSZÍTETTE: Román Róbert
 Jób 30:9 És most ezek gúnyolódnak rajtam, ezek fecsegnek rólam.  Zsolt 1:1 Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint, nem áll a vétkesek.
Az internet és a web A HTML alapjai.  „Úgy gondoljuk, hogy a világpiacon talán öt darab számítógépet tudnánk eladni.” (Thomas Watson, az IBM elnöke,
BMBY.expert a mi szaktudásunk. Az Ön vezetése A vezető ingatlanközvetítők a BmBy.expert ©-et választják Önökben megvan a Vezető? Több kontrollal és átlátással.
Vírusok, férgek, trójai programok
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
Független Pedagógiai Intézetben Az internet: miért, hogyan?
Biztonságosabb Internet
Hatékonyságnövelés IT biztonsági megoldásokkal Szincsák Tamás IT tanácsadó 2012.Október 17.
Számítógépvírusok.
Amit a HTML-ről érdemes tudni
Adatbiztonság, Internetbiztonság
Böngészők Internet Explorer Mozilla Firefox
A számítógép veszélyei és káros hatásai
Számítógépvírusok Készítette: Babay Attila.
Mi is az az Internet?.
Mai számítógép perifériák
HÁLÓZAT INTERNET. Weblap címek xikon/index.html xikon/index.html.
Számítógépes Vírusok.
Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagintézménye
Napjaink háttértárolói Készítette: Asztalos Péter Felkészítő tanár: Ing. Mezei Adrianna Iskola: Stredná priemyselná škola - Ipari Szakközépiskola Komárno.
Napjaink háttértárolói
Közösségi portálok használata
Közösségi oldalak Készítette: Tóth Petra Felkészítő tanár:
Egyéni animációk készítése
Felhasználói útmutató!
Közösségi portálok használata
Közösségi oldalak használata
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
Digitális világ – interaktív táblán
Mire jó az internet? Kommunikáció a családdal, a barátokkal Elérhető információ és szórakozás Tanulási, ismerkedési, és felfedezési lehetőségek lehetőségek.
A tűzfalakról Microsoft-módra Rövid áttekintés felhasználóknak (A GYIK alapján)
Domain Name System – DNS keresése az interneten.
Prezentáció készítés MS PowerPoint segítségével
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
A hatvanas években merült föl az USA-ban egy kevéssé sebezhető számítógép-hálózat szükségessége, amelynek egy esetleges atomtámadás után megmaradó részei.
Hálózat kiépítésével lehetőségünk nyílik más számítógépek erőforrásainak használatára. Osztott háttértár használat: egy számítógép merevlemezének megosztásával.
A WEB ARCHÍVUMOK KÉRDÉSKÖRE KÖNYVTÁRI ÉS TÁJÉKOZTATÁSI SZEMPONTBÓL.
Az Internet Bozsér Kíra 9.E.
Szoftver Program – utasítás sorozat, amelyet a számítógép végre tud hajtani. Operációs rendszer – programcsomag, amely kapcsolatot teremt a felhasználó.
Az Internet alkalmazásának lehetőségei Áttekintés.
Az ECDL-ről „Az ECDL célja az informatikai írástudás elterjesztése, és annak elősegítése, hogy minél több ember az Információs Társadalom teljesértékű.
Készítette:Máté Nóra 5.a Erzsébethelyi Általános Iskola Felkészít ő tanár: Mészárosné Hrabovszki Katalin Az internet veszélyei.
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
Budapest ápr. 29. A számítástechnika, mint az igazgatók segédeszköze Hajdu János Kossuth Zsuzsanna Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium.
Készítette: Földi Gergely Felkészítő: Antal Zoltán Szentpéterúri Általános Iskola Szentpéterúr, Kossuth Lajos Utca 13. Kedvenc szerkesztő szoftverem.
Fórum használata A fórum főoldala alapállapotban.
Az előadások használata. Hogyan használjuk az diákat 1.Kattints a SLIDES kapcsolatra 2.Kattints az AUDIO kapcsolatra 3.Várdd meg, míg elindul a hang 4.Hallgasd.
Az Internet.
Bevezetés az informatikába 8. előadás Dokumentumkészítés számítógéppel II.
MINDEN, AMIT AZ ADATHORDOZÓKRÓL TUDNI KELL
Szoftverhez kapcsolódó jogok, felhasználási formák
Számítógépes hálózatok Páll Boglárka. Meghatározás A számítógépes hálózat, számítógépek és egyéb hardvereszközök egymással összekapcsolt együttese. Például:
Számítógépes programok használata
Készítette: Kovács Antónia
A Biztonságos Böngészés Program március. 2 Az internet csodálatos dolog és nélkülözhetetlen eszköz MI A PROBLÉMA?
Vírusok. Számítógépes vírusok 1. Számítógépvírus fogalma: Olyan speciális, önmagát szaporítani képes program, amely más programokba beépülve különböző.
Információ és kommunikáció Gellér Zoltán 2015 Számítógépes ismeretek.
Számítógépes bűnözés.
Letöltés az internetről
Előadás másolata:

Általános tudnivalók: A prezentáció szélesvásznú kijelzőre van optimalizálva így a maximális minőség érdekében ajánlott azzal megtekinteni. A zavartalan lejátszáshoz Microsoft PowerPoint 2010-et vagy annál újabb verziót érdemes használni. A prezentációt bárki szabadon felhasználhatja. A prezentáció összes funkciójának eléréséhez a legfrissebb Flash Playerre van szükség. Fülemüle Országos Informatika Tehetségkutató Verseny 2013

Az internet veszélyei Készítette: Egyed Balázs Felkészítő tanár: Gál Tamás Egressy Gábor Kéttannyelvű Műszaki SZKI 1149, Budapest, Egressy út 71.

Miért is vagyunk veszélyben az interneten? A 20. század végi hatalmas találmány az internet, nem csak a legnagyobb szórakoztatásunk lehet, de a legnagyobb veszélyforrásunk is. A prezentáció lényege, hogy ezekre a veszélyekre felhívja a figyelmet illetve tanácsot, útmutatót adjon ezekhez. (A különböző fejezetek és tartalom kiválasztásához kattintson a képre)

Tartalomjegyzék: Internet története röviden Adataink védelme, biztonságban tartása Vírusok és vírusvédelem Szerzői jogok az internetes tartalmaknál Internetes csalások, átverések megelőzése Felhasznált források (A tartalomjegyzék későbbi eléréséhez kattintson a könyv ikonra a dia jobb alsó sarkában)

Az internet története röviden A katonaságtól a magánéletig: Mint a legtöbb technikai fejlesztés így az internet is az amerikai hadsereghez vezethető vissza. 1960-ban kezdett kiszivárogni a civil szférába,de csak 1969-ben kezdték el használni ( főként egyetemek és laboratóriumok) elektronikus levelezésre, fájlok átvitelére és távoli bejelentkezésre egymás számítógépei között.

Az internet története röviden Fontosabb fejlesztések: 1972: Első e-mail program megjelenése 1974: Megjelent először az internet kifejezés. 1983: Megszületett a mai fogalmaink szerinti internet. 1988: Az első internetes féregvírus-járvány (worm) éve. 1990-es évek: A World Wide Web kialakulása. 1998: 300 millió elérhető webdokumentum található az interneten. Manapság: 4 milliárd civil felhasználó böngészik az interneten. Internet elérés Magyarországon:

Adataink védelme, biztonságban tartása Névtelenül zaklatnak telefonon? Nem kívánt e-mailek érkeznek az e-mail fiókodba? - Különféle lejárató oldalak visszaélnek a képeiddel? Ezek ellen csak te tudsz tenni!

Adataink védelme, biztonságban tartása Adataink védelme érdekében a legjobb taktika a megelőzés! Nagyon sok rosszakaró embernek örömet okoz, hogy más személyében tüntetik fel magukat. Közösségi oldalra nem ajánlott feltenni: Intim képet Telefonszámot E-mail címet Magánéletünkkel kapcsolatos adatokat Visszaélek az adataiddal!

Adataink védelme, biztonságban tartása Precedens: Amanda Todd, az internet áldozata: Az utóbbi időben sokat lehetett hallani Amanda Todd esetéről, aki egy amerikai tini lány volt. Amanda Elkövette azt a hibát, hogy webkamerán keresztül mutogatta magát ismeretlen férfiaknak. Egy férfi ezzel később visszaélt. Amanda ennek hatására öngyilkos lett, miután feltöltötte búcsúvideóját a legnagyobb videómegosztó portálra.

Adataink védelme, biztonságban tartása Amanda Todd 1996-2012

Adataink védelme, biztonságban tartása Adataink védelme, biztonságban tartása (kérdések) Adataink védelme, biztonságban tartása Mely állítás igaz az alábbiak közül? Nem jelent veszélyt a képeink megosztása az interneten A legjobb védekezés adataink lopása ellen a megelőzés Amanda Todd nem követett el hibát

Vírusok és vírusvédelem Mi is az a számítógépes vírus? A számítógépes vírusok hasonlóan működnek a biológiából is ismert vírusokkal : Megfertőzik az anyatestet (számítógépet) Kifejtik hatásukat (azonnal vagy csak később) Szaporodnak, sokszorozódnak és rászállnak a többi anyatestre is Manapság főként pendriveon és e-mailben terjednek!

Vírusok és vírusvédelem Miért is veszélyesek ezek? A vírusok lényege a különböző alkalmazások és programok blokkolása. Ezen felül túlterheli a számítógépes erőforrásokat, elfogyasztja a szabad helyet a merevlemezen, lassítja a számítógépet. Ezek pedig a felhasználót idegességhez vezeti, stresszes életmódhoz így közvetetten ám, de az emberi testre is kihatnak a számítógépes vírusok.

Vírusok és vírusvédelem Hogyan lehet ezek ellen tenni? Víruskereső és víruspajzs használata (Naprakésznek kell lennie!!) Tűzfal használata Számos módja van a vírusok szembeni védekezésnek: De ami a legfontosabb: A tudatos számítógéphasználat Ezek segítségével sem tudjuk teljesen megvédeni a számítógépünket, de nagy arányban tudjuk csökkenteni, hogy a számítógép veszélynek legyen kitéve

Vírusok és vírusvédelem (kérdések) Mely állítás igaz az alábbiak közül? A vírusok CD-ken és egyéb optikai adattárolón terjednek főként A vírusvédelem könnyen megoldható tűzfallal és víruskeresővel A vírusok célja blokkolni az alkalmazásokat/programokat

Ahogy már az ókori tízparancsolatban is áll: Szerzői jogok az internetes tartalmaknál NE LOPJ! Hogy miért is ne? Mert könnyen ilyen helyzetben találhatod magad: Ahogy már az ókori tízparancsolatban is áll:

Idézeteknél feltétlenül megkell adnunk az írót vagy a forrást ezzel is jelezve, hogy az adott szöveg nem a mi szellemi tulajdonunk. Pl: „A magyarok istenére esküszünk” (Petőfi Sándor) A szerzői jogoknak a lényege, hogy az adott műnek a kitalálója, megalkotója le tudja védetni a művét. Így ha más fel akarja azt használni, annak jogi következményei lehetnek.

A Creativ Commons nonprofit szervezet célja, hogy növelje azoknak a tulajdonoknak a számát, amit mások jogszerűen felhasználhatnak saját művük elkészítéséhez. Ha viszont ezt a jelet látod, akkor azt az oldalt, művet szerzői jog védi! Számos license van ennek a szervezetnek és jogilag teljesen legális. Bízzunk benne, hogy egyre több -s tulajdon jelenik meg.

Szerzői jogok az internetes tartalmaknál (kérdések) Melyik jelnél tilos a tartalom másolása?

Internetes csalások, átverések megelőzése Ez az utolsó témánk a bemutatóban és talán a legfontossab. Az internetes csalásoknak, átveréseknek nap mint nap kivagyunk téve, de a legnagyobb veszélyben az idős felhasználók vannak

Hamis e-mailek Nem biztonságos oldalak Jelszólopások Ezek azok a veszélyek, amikbe nagyon sok tapasztalatlan felhasználó belesétál. Ellenszer nincs, csak a tudatos számítógéphasználat valamint a fokozott óvatosság. Bankkártya/Hitelkártya számot a lehető legnagyobb körültekintéssel adjunk meg az interneten!

Internetes csalások, átverések megelőzése (Kérdések) Melyik az a célközösség amelyik a legnagyobb veszélynek van kitéve az internetes csalókkal szemben? Az idős, internethasználatban tapasztalatlan felhasználók Fiatalok, akik gyakran használnak internetet Olyan emberek akiknek nincs internetük

Vége Felhasznált források: www.technet.hu www.eletmod.hu www.presentationmagazine.com www.metaphorlookout.wordpress.com www.kz.all.biz www.facecrooks.com www.varbak.com www.indezine.com www.karrier.jide.hu www.xreferat.ru www.mandiner.blog.hu www.hotdog.hu/egyszervoltholnem www.wikipedia.org www.youtube.com www.wikitech.hu www.technet.hu www.eletmod.hu www.hasznaltingatlan.hu www.paypal-europe.com www.forrasradio.hu www.torilecke.com www.hirextra.hu www.drecsedi.hu www.russianmachineneverbreaks.com www.jokortv.hu www.skydmagazine.com Vége

Helyes válasz! Vissza a kérdésekhez

Rossz válasz! Vissza a kérdésekhez

Helyes válasz! Vissza a kérdésekhez

Rossz válasz! Vissza a kérdésekhez

Helyes válasz! Vissza a kérdésekhez

Rossz válasz! Vissza a kérdésekhez

Helyes válasz! Vissza a kérdésekhez

Rossz válasz! Vissza a kérdésekhez