A BT mint munkaadó Egy fiatalos szolgáltatóközpont

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

Kisgyermekes szülők és a munkaerő-piac Őry Beáta Projektvezető
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás (LLL)
Önkéntes menedzsment Előzmények Toborzás Szűrés, kiválasztás
Látássérült munkavállalók és munkaadóik felkészítése Siketvakok Országos Egyesülete AMSZ LFR program Látássérült Személyek Foglalkozási Rehabilitációja.
To protect the confidential and proprietary information included in this material, it may not be disclosed or provided to any third parties without the.
Esély és lehetőség: Távmunka Magyarországon 2002.november.
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
A menedzsment tanácsadás egy tapasztalt ügyfél szemével November 17. Kapus István Senior Tanácsadó– Nestlé Hungária Kft. Üdvözöljük a világában!
A Budapest Bank vállalati gyakorlata
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
Karrierfejlesztés lehetőségei és dilemmái
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
A családbarát intézkedések előnyei, hasznai és lehetőségei
A távmunka fejlesztésének lehetőségei és eredményei Simon Gábor Távmunka Tanács elnöke Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára Szociális és Munkaügyi.
E-learning alapú komplex képzések
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
Vállalati EEM. Vezetési orientációk változása Termelés Értékesítés Marketing Stratégia Minőség Emberi tőke Tudástőke idő.
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 24. Budaörs.
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 17. Debrecen.
Tudástranszfer egyetemi városokban
A HR vezető, mint a Vezérigazgató legfontosabb partnere
SZEMÉLYZETI MARKETING
Humánkontrolling Kiélezett verseny→ legjobb munkaerő
A Grundfos Vállalatcsoport
A nők és férfiak közötti társadalmi egyenlőség november 11.
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Vállalati emberi erőforrás menedzsment
Az EEM helye a menedzsmentben
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Velünk egy jobb világért! Fő támogató: Partner: Andersen Munkaerő-piaci Támogató és Képzési Program 11 Lukács András vezető „Esély a munkára – Civil együttműködés.
2009. február 24. Holcim, mint felelős munkáltató.
EURÓPAI UNIÓS POLITIKÁK
Első esély - esélyegyenlőség a mai iskolarendszerben
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
Humán erőforrás fejlesztés a vendéglátóiparban Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület közgyűlése és Vendéglátói Konferenciája Kontakt Képző Központ.
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
2002. Július 10. HR CLUB. I.Alapítás:1977, North Carolina II.központ: Tampa, Florida III.5 kontinens, 15 ország, 42 call center IV.közel munkatárs.
Helyi Esélyegyenlőségi Program Nők munkaerő piaci helyzetfelmérése Bükön 2014.augusztus 27.
Családbarát munkahelyek és települések kialakításának támogatása Milyen értéket kínál a pályázónak a program?
Önkéntesség, mint társadalmi szerepvállalás
Emberi Erőforrás Menedzsment Bevezetés
Érdekképviselet, képzés, távmunka Bihall Tamás alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Budapest, december 7.
Hatékonyság. Ügyfélközpontúság. Modernizáció. Diplomás pályakezdők kiválasztása és beillesztése a MÁV csoportnál Kiss Mária Humánerőforrás fejlesztés vezető.
A TÁVMUNKA Balázs Viktória Emberi erőforrások III. évfolyam.
9. Partnerség, érdekérvényesítés, kormányzati-közösségi kapcsolatok.
A Bologna-folyamat a munkáltatók szempontjából Gerner Péter
Emberi Erőforrás Menedzsment Bevezetés
Társadalmi felelősségvállalás a felsőoktatásban Horváth Ágnes.
„A vállalati társadalmi felelősségvállalásban rejlő lehetőségek kis- és középvállalkozások számára” Konferencia november 10. Hotel Mercure Buda.
BT bemutatkozás Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar Kooperatív délután
PREZENTÁCIÓ AZ EU-HOZ CSATLAKOZÓ ORSZÁG KAMARÁINAK DEBRECEN, MAGYARORSZÁG NOVEMBER 24. (hétfő) Michael Geary Vezérigazgató.
A család és a gyerek érték A család és a gyerek érték Családbarát munkahely a Dunaújvárosi F ő iskolán Dr. Keszi-Szeremlei Andrea Dunaújváros 2013.Február.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
Egészségügyi szervezetek az egészségügyről
Rugalmas munkavégzési lehetőségek a Grundfosnál
Kereskedelmi Eszközök Specialista
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
Dr. Beck György Compaq Computer Mo. Kft. Vezérigazgató
Árazási és árképzési elemző Dolgozz velünk az Élet habos oldalán
Országos nagykereskedelmi menedzser
Sales Back Office Specialista Dolgozz velünk az Élet habos oldalán!
Marketing koordinátor Dolgozz velünk az Élet habos oldalán!
Készítette: Farkasné Veres Edina
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Előadás másolata:

A BT mint munkaadó Egy fiatalos szolgáltatóközpont jó gyakorlatai a foglalkoztatásban Faragó Andor ügyvezető igazgató

A British Telecom A 170 országban jelen lévő BT a világ legnagyobb globális telekommunikációs megoldásokat és szolgáltatásokat nyújtó vállalatainak egyike. „Legfőbb feladatunk a hatékony kommunikáció biztosítása földrajzi elhelyezkedéstől, távolságtól, időtől és komplexitástól függetlenül„ 1846 óta nyújtunk magas színvonalú globális telekommunikációs szolgáltatásokat Több mint 18 milliárd GBP árbevétel a 2012/13-as pénzügyi évben Több mint 89.000 alkalmazott világszerte 544 millió GBP értékű beruházás 2012/13-ban kutatás és fejlesztés területén Együttműködés 25 egyetemmel világszerte A 2012-es londoni Olimpiai és Paralimpiai játékok hivatalos kommunkációs szolgáltatója. A játékok ideje alatt minden hanghívás, adatcsomag, kép és sportjelentés kezelése és forgalmazása. Több mint 7000 vállalati és állami ügyfelet szolgálunk ki világszerte. 94% FTSE100 74% Fortune500 A Gartner szerint a BT Global Services már 3. éve a legjobb globális hálózati szolgáltató a világon (Gartner’s Global Network Service Provider Magic Quadrant) A British Telecom

A magyarországi szolgáltatóközpont Budapest / IP West Iroda Kapacitás: 888 munkahely Aktuális létszám: 706 fő Debrecen / Dexium Office Kapacitás: 265 munkahely Aktuális létszám: 201 fő A magyarországi szolgáltatóközpont létrehozása alapvetően a BT üzleti folyamatainak átalakítását célzó stratégiai program szerves része volt. A folyamatok központosítása, optmalizálása és standardizálása révén jelentős javulást érünk el a hatékonyság és a produktivitás terén, és ezáltal hozzájárulunk a cég legfőbb stratégiai célkitűzéséhez, hogy egyre jobb szolgáltatást nyújtsunk ügyfeleinknek. Budapest-Debrecen

Szolgáltatási területek Customer Service Desk Based Sales Service Design Access Costing Int. Voice Trading Service Config. Business Support & Admin. Product Mgmt Finance Service Delivery Bid Mgmt Technical Design Service Mgmt System Admin © British Telecommunications plc

Toborzás és kiválasztás Előszűrés Beérkezett önéletrajzok feldolgozása Nyelvi teszt Angol nyelv kötelező +1 idegen nyelv Kiválasztás AC, Viselkedés-alapú interjú Numerikus teszt Ajánlat & Szerződés Strukturált szerepkörök Versenyképes kondíciók Szervezeti integráció 1. hét Általános képzés 2.-4. hét Szakmai tréning Csatornák Csatornák Esélyegyenlőség A BT-nél mindenki egyenlő esélyekkel indul – legyen szó akár egy meghirdetettpozíció betöltéséről vagy előléptetésről. A kiválasztás során kizárólag a jelöltek képzettsége, tapasztalata és alkalmassága számít. Sem a külső jelölteket, sem a meglévő munkatársainkat nem érheti hátrányos megkülönböztetés a faji vagy nemi hovátartozásuk, a hitük és vallásuk, a koruk, a családi állapotuk, a szexuális beállítottságuk, a fogyatékosságuk vagy korlátozott munkaképességük miatt. Korlátozott munkaképességűek alkalmazása esetén érzékenyítő képzést biztosítunk a közvetlen felettes és a csapattagok számára. Saját hirdetések Ügynökségek Állásbörzék Dolgozói ajánlások Közösségi média Toborzás és kiválasztás © British Telecommunications plc

Dolgozói elkötelezettség Y generáció Elkötelezettség növelése Csökkenő személyes kapcsolatok – elsődlegesen elektronikus kommunikáció A ”technológia generációja” Fontos számukra a rugalmasság Mobilisak – szívesen látnak világot és vállalnak külföldön munkát Gyors / azonnali döntést, intézkedést várnak el Gyorsan tanulnak és el is várják, hogy a munkaadó biztosítsa a fejlődésüket Rendkívül ambíciózusak és magabiztosak, szinte azonnali elismerést és előléptetést várnak el Hamar ráunnak, ha a munka nem elég érdekes, változatos és kihívásokkal teli Fontosak számukra a státusz-szimbólumok (iPhone, iPad, divatmárkák) Alapvetően magas elvárásokat, igényeket támasztanak a munkáltató felé Felhatalmazás (empowerment) Folyamatos képzés és fejlesztés Igényes munkakörnyezet CreaTeam projektek Vezetői utódképzés Karrierlehetőségek Bérezés és egyéb juttatások Dolgozói kedvezmények Céges rendezvények Önkéntességi akciók Sport - és egészségtámogatás Negyedéves dolgozói elégedettség felmérések → fontos számukra, hogy véleményt formálhatnak, visszajelzést adhatnak Dolgozói elkötelezettség © British Telecommunications plc

Folyamatos fejlődés, karrierlehetőségek Tehetség-gondozó program Folyamatos növekedés  gyorsabb előmenetel Általános és szakmai tréningek Karrierlehetőségek horizontális és vertikális irányban is Vezetői utódképzés © British Telecommunications plc

Dolgozó- és családbarát intézkedések A BT számára a munkatársak közérzete kiemelten fontos szempont. Rugalmas- vagy részmunkaidő, távmunka lehetősége Szabadságolás a munkavállalói igények maximális figyelembe vételével Folyamatos vállalati képzések a munkavállalók ismereteinek, képességeinek, szak- és nyelvtudásának fejlesztése céljából Egészség-megőrzés: rendszeres szűrővizsgálatok, igényes és ergonómikus irodai környezet, magán egészségbiztosítás, irodai masszázs, irodai relaxáció, sporttámogatás Reintegrációs program GYED/GYES-ről visszatérő munkatársak számára A kisgyermekek napközbeni ellátásának támogatása, melyet célzottan a GYED/GYES-ről visszatérő kismamák vehetnek igénybe Családbarát vállalati cafeteria elemek: üdülés, étkezés, életbiztosítás, munkába járás költségeinek térítése Dolgozói kedvezmények Dolgozó- és családbarát © British Telecommunications plc

Társadalmi szerepvállalás Adományozás Önkéntesség Karácsonyi cipősdoboz akció Ruhagyűjtés a Vöröskereszttel együttműködve Egyéb tárgyi adományok elsősorban gyermek- otthonoknak A vállalati önkéntes akcióink lokális jellegűek – Budapesten és Debrecenben is rendszeresen szervezünk, Önkéntes akciókat, melyek deklarált célja a gyermekek segítése illetve környezetünk ápolása, szépítése. Alkalmazottaink jogosultak évente 3 munkanapot (fizetett távollét formájában) önkéntes munkával eltölteni. Társadalmi szerepvállalás © British Telecommunications plc

Foglalkoztatás-politika Sikeres oktatás- és foglalkoztatás-politika = közös érdek Munkaadók Oktatás / Szakképzés Helyi Önkormányzat Foglalkoztatás-politika Eredmények közép- és hosszútávon Együttműködés Stratégia Sikeres foglalkoztatás-politika © British Telecommunications plc

Köszönöm a figyelmet!