Kereső program használata Készítette: Berger Nikolett

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hogyan jutunk információkhoz az interneten
Advertisements

Keresőrendszerek.
SZTE Klebelsberg Könyvtár
Boole Algebra Felhasználása
Keresés a számítógépes katalógusokban
 A Web, kezdeti időszakában csak a szöveges file-okat kezelte.  Ma teljes körű multimédia szolgáltatásokat nyújt  Filmet,  Zenét,  Képeket nézhet.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 4 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Hirdetésfeladás, vásárlás az interneten, aukciós oldalak.
Pár szó a digitalizálásról
Kereső programok használata
Internet ismeretek II..
Internet Felépítése, működése.
Készítette: Vígh Zoltán 2008
Az Esztergom és Vidéke az Interneten, a helyi lapok digitalizálásának problémái Várady Eszter igazgató Helischer József Városi Könyvtár, Esztergom.
Az OpenOffice Writer Választott téma Választott téma:Az OpenOffice Writer Név Név:Sipka Gergő Felkészítő tanár Felkészítő tanár:Balla Norbert Csaba Iskola.
Navigációs segédlet: Elite Alliance Club MINDENKI 1 SZÁMÍTÓGÉPRŐL CSAK 1 SZÁMLÁT NYITHAT KI! SOKKAL BIZTONSÁGOSSABB HA A CSALÁDNAK EGYBEN FEKTETED BE!PROBLÉMA.
A Topic Map/Tématérkép technológia megjelenése az interneten
Készítette: a Dalai Láma
Célcsoport elérése – online támogatással Go East! – a ki nem használt lehetőségek birodalma.
A web és működése A Világháló három szabványra épül:
GOOGLE 1998 szeptember Ma: az IN-es keresés 75%-a Webes keresés Képkeresés Usenet csoportokban Könyvtárban (hierarchikus katalógus) Egyéb szolgáltatások.
Tájékozódást segítő eszközök a könyvtárban; katalógusok és adatbázisok
Műszaki tudományok az interneten
Közös katalógusok melléklet a Bevezetés a pedagógiai tájékozódásba című ELTE jegyzethez.
Böngésző programok (Böngészés).
Plazma. Miért hoztam létre? Mert szeretek a számítástechnikával foglalkozni, ezért hoztam létre ezt a weboldalt.
Nevem: Tóth Nándor Témám: Közösségi portálok használata
Kereső programok használata
Hogyan lehet használni a keresőprogramokat? Készítette: Tankó Csongor Felkészítő tanár: András Izabella Gábor Áron Iskolaközpont Szentegyháza.
ÖKOLÁBNYOM Név:Fazekas Réka Bettina
Közösségi portálok használata (etikett,veszélyei)
Közösségi portálok használata
Ismerkedés a szövegszerkesztéssel
Mit jelent böngészni? Bizonyára ismerjük már ezt a kifejezést.
Aki keres, az talál? Igen, talál. Ki ezt, ki azt, de egy szót beütve a google keresőbe (pl.) mindig ugyanazt, hacsak nem kerültek fel új honlapok az adott.
Még ma is – amikor szinte minden családban van számítógép, sokak számára még ismeretlen a digitális írásbeliség, nem képesek bekapcsolni a számítógépet.
FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban Október 24. Észak-alföldi regionális szakmai műhelymunka A KézenFogva Alapítvány megjegyzései a kerekasztal.
Szemantikus keresők.
Kedves Olvasóink! Sajnálatos módon előfordul, hogy az online katalógusunk átmenetileg nem elérhető. Helyette használható:
Vida Andrea SZTE Egyetemi Könyvtár
Az internetes keresőkben a felhasználó az őt érdeklő szavakra, adatokra kereshet rá egy általában egyszerű oldalon, egy beviteli mező és egyéb szűrési.
Készítette: Gocsál Ákos, Gocsál Klára, Fehér Péter 1 A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Internet az oktatásban – taneszközök.
Számítógép-kezelői tanfolyam VFMK
Az internet mindenkié! Kardos Ferenc, Halis István Városi Könyvtár, Nagykanizsa
Az iskola az én szememmel Iskolánk diákjai a fent említett pályázatra készítettek diafilmeket, melyek közül a következőt véltük a legjobbnak.
Keresőrendszerek.
Internet, Böngészők, Elektronikus levelezés
Közösségi portálok használata
Néhány jótanács prezentációk készítéséhez
Topológiák Hálózati eszközök
Szakirodalomkeresési lehetőségek Sporttudomány és határterületei.
INNET Az interaktív térkép Duray Zsuzsa. Mi is az interaktív térkép? Olyan kép- és hangzóanyagokat, feladatokat tartalmazó felület, amely bemutatja a.
Az internetes keresési módszerek
Web-programozás Lénárt Anett egyetemi adjunktus - PTE PMMK Rendszer- és Szoftvertechnológia Tanszék 2. Előadás Tananyag: A HTML nyelv meta elemei.
Keresés a weben Kulcsszavas keresés: Google (
Egyszerű szövegszerkesztés
Könyvtár- és informatikai alapismeretek kurzus október 1.
SZTE OPAC, adatbázisok A szakirodalmi keresés kezdő lépései Aranyi Zoltán SZTE Klebelsberg Könyvtár
Ez az én művem! Készítette: Govor Emőke Felkészítő tanár neve: Hegyesi Judit Iskola neve: Érmihályfalvi 1. számú Mezőgazdasási Főgimnázium Colegiul Agricol.
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
Adatkeresés az interneten
Google Scholar Wolfram Alpha Scirus Készítette: Varga Ádám.
Az ítélkező munka szolgálatában a Bírósági Könyvtári Rendszer bemutatása.
FELHASZNÁLÓI TRÉNINGEK Bevezetés a könyvtári katalógusok használatába.
17 ISMERTESSE AZ INTERNETES KERESÉSI MÓDSZEREKET! KONKRÉT GYAKORLATI PÉLDA KERESÉSRE.(KERESÉS, TALÁLATI LISTA ÉRTELMEZÉSE, TALÁLT OLDAL MENTÉSE.) Készítette:
Keresési módszerek könyvtári katalógusokban. A könyvtári katalógus funkciója A könyvtár állományában meglévő dokumentumok feltárása Az egyes példány adatainak.
Információ és kommunikáció
Erre használom az internetet
Használd jól a könyvtári katalógust!
Navigáció az Interneten:
Előadás másolata:

Kereső program használata Készítette: Berger Nikolett Felkészítő tanárom: Veres Miklós Iskolám: Debrecen, Fazekas Mihály Általános Iskola

Bemutatása A világhálón történő keresést helyettünk nagy teljesítményű számítógépek végzik. Speciálisan erre a feladatra írt keresőprogramok segítségével.

Keresőprogram A keresőprogram olyan keresőrendszer, amellyel az interneten keresztül tudunk: Információt, híreket, dokumentumokat, képeket keresni. A szövegszerkesztő programok képesek egy adott szót, de szótöredékeket is megkeresni a szövegben. Ez arra jó, hogy nem kell végignézni az egész szöveget ahhoz, hogy megtaláljunk egy szót. Ezt a keresőfunkció megteszi helyettünk.

Google Hogyan keresünk benne? Pl.: Ha ki akarjuk keresni a „recept” szót, akkor belépünk a www.google.hu honlapra. Beírjuk a recept szót. Máris feljönnek a találatok. Ne dőljünk be az első találatnak, mert nem biztos, hogy az a megfelelő! Mindig nézzük meg az összes lehetőséget!

Yahoo A www.yahoo.hu olyan földrajzi honlap, ahol külföldi országokat, városokat lehet megkeresni. Pl.: Szeretnéd megkeresni Kínát, akkor: Beírod, hogy Kína, és feljönnek a különböző találatok. Kikeresed a neked megfelelőt!

E-bolt - Amikor meg szeretnék keresni egy áruházban az elektronikus dolgokat, akkor: klikk a www.ebolt.hu oldalra. Ez az oldal elektronikus műszaki áruházról szól. Ha szeretnék egy notebookot, akkor megnézhetjük, hogy mennyibe kerülhet, és hogy néz ki.

Index www.index.hu – ahol híreket érhetünk el. Pl.: El akarsz utazni, és még nem tudod, hogy hová szeretnél, akkor erre az oldalra lehet lépni, és híreket keresni. Ha érdekel a sport, rögtön megtalálhatod a sporthíreket. Ha a bulvár és a kultúra érdekel, akkor azt is megtalálhatod.

Keresőprogramok használata Ez a rész a keresőmotorok által felismert bonyolultabb kifejezéseket tárgyalja a GOOGLE-t használva példaként. Minden keresőmotor képes végrehajtani egyszerű és összetett keresést. Pl.: Simán begépeled a keresett szavakat. Utóbbi segítségével bonyolult kifejezésekre kereshetünk.

Milyen eszközökkel érdemes keresni? Én általában GOOGLE keresővel szoktam kezdeni, mert szerintem ez a legjobb. Amellett szoktam használni a STARTLAP keresőjét, ha nem kulcsszavak, hanem témakör alapján keresek, és annak megfelelő oldalait böngészem. Érdemes a GOOGLE keresővel keresni, gyorsabb, és időt takarítunk meg vele.

A felhasznált források A néhány képet a ClipArt-ból kerestem ki. Saját szavaimmal írtam mindent a diákba.