TÁJÉKOZTATÁS A SZAKMAI VIZSGARENDSZEREK KUTATÁSÁRÓL Dr. Hideg Éva Budapesti Corvinus Egyetem, Jövőkutatás Tanszék Az 53 413 FKA-KT 4/2006. sz. téma, Megvalósíthatósági.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az Ec-Pec Alapítvány IPR szolgáltatási tapasztalatai Pap Sára ügyvezető.
Advertisements

„A tanfelügyelet kialakuló rendszere, átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban” Az intézmények minőségfejlesztési folyamatainak támogatása /4. pillér/
Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás TÁMOP-3.2.2/08/A/2 Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon.
A felnőttképzés jövőképe (Érdemes-e intézményi stratégiát alkotni?) Akkreditált Felnőttképzési Intézmények Országos Egyesülete – országos konferencia (2008.
Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége. • Székhely: Zalaegerszeg • Alapítás éve: • Tagok: civil szervezetek, alapítványok, klubok • Fő tevékenység:
1 EMDOR KFT Integrációs Pedagógiai Rendszer Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2008/2009.
A TISZK-ek fenntarthatósága 1 Budapest, január 14.
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának feladatai a 2011/2012. tanévben Némethné Fülöp Terézia oktatási főosztályvezető
A magyar köznevelési fenntartórendszer legfőbb kihívásai
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
Új típusú OKJ vizsgák tapasztalata felnőttképzésben
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
Didaktika 2. Tanügyi és iskolai szabályozás
A pedagógiai értékelés „tantárgy” megvalósítása a Mérnöktanár-képzésben a Széchenyi István Egyetemen Dr. Nagy Tamás főiskolai docens május 31.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
A TÁMOP projekt cél-és feladatrendszere, kapcsolata a TÁMOP 4
Pordány Sarolta: Ph.D. kutatásindító
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
Az ÚMVP intézményrendszere
REFORMÉRTÉKŰ LÉPÉSEK A SZAKKÉPZÉS TERÉN MAGYAR SZAKKÉPZÉSI TÁRSASÁG május 30.
TÁMOP 3.1.5/ – 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Képesítési Keretrendszerek Európában
Besenyi Sándor Regionális szakmai munkatárs Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Régiós szakmai műhely - Szeged A „FoglalkoztaTárs.
A TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben Tanácsadói feladatok 1 Közoktatási Igazgatóság.
Nemzetközi összefogás az ökológiai gazdálkodás e-learning oktatásáért
Távmunka a területfejlesztésben
Távmunka tanácsadói képzés a BME-n
A képzett szakemberekért Fejlesztés és szolgáltatás a szakképzésben. Budapest augusztus 27.
Szakmai tanulási utak Előadás S truktúrák és folyamatok szekció SZABÓNÉ DR. BERKI ÉVA szakképzési és felnőttképzési szakértő VII. Nevelésügyi Konferencia.
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Tanulási partnerségek kezdeményezése A NYITOK hálózatfejlesztési program bemutatása Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért június 22.
Felnőttképzési bázisközpontok és hálózat fejlesztése projekt K o d o l á n y i János Főiskola.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
A Nógrád TISZK nyomonkövetési és pályakövetési rendszer modelljének, ezen belül a partneri igény és elégedettség mérési rendszerének kidolgozása. Salgótarján.
A szakképzés tartalmi szabályozása - Moduláris, kompetencialapú szakképzés -
Mérés-értékelés alprojekt Liptákné Czakó Ildikó 2009.december 14.
1 dr. Sediviné Balassa Ildikó EGY PÁLYÁZATI FEJLESZTÉS EREDMÉNYE AZ E-KÉPZÉSFEJESZTÉS ÉS A TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS TANULSÁGAI.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
TERÜLETI PAKTUM. A PAKTUM BEMUTATÁSA szeptember 25-én aláírták a Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktumot.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
A szakképzés helyzete Magyarországon
Együttműködési lehetőségek a kompetencia alapú oktatás elterjesztése érdekében Tuza Tibor Balogh Tibor.
NAK, Szakképzési Igazgatóság
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
A gyakorlati képzés megújítása a pedagógia szakos képzésben
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
A STRATOSZ SZAKKÉPZÉSI SZABÁLYZATA 2008 TÁJÉKOZTATÓ DIASOROZAT A STRATOSZ KORSZERŰSÍTETT SZAKKÉPZÉSI SZABÁLYZATÁHOZ KÉSZÜLT: AZ MKIK TÁMOGATÁSÁVAL, A STRATOSZ.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
PROJEKTNYITÓ május 18. MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 4400 Nyíregyháza, Fazekas János tér 8. TÁMOP / Referencia-intézmények országos.
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
PROJEKTZÁRÓ január 24. MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 4400 Nyíregyháza, Fazekas János tér 8. TÁMOP / Referencia-intézmények országos.
Emberi erőforrás tudatos fejlesztése
1 Szervezet és minőség 2. előadás 1. 2 Az előadás tartalmi elemei Alapfogalmak A minőségfejlesztés jogszabályi háttere Minőségfejlesztési megközelítések.
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Mobilitás bróker szerepben Mobilitás bróker szerepben Letenyei Mráz Márta Budapest december 09.
HAZAI REGIONÁLIS SZAKMAI VIZSGAKÖZPONT HÁLÓZAT ELKÉPZELÉSEK Dr. Hideg Éva Budapesti Corvinus Egyetem, Jövőkutatás Tanszék „Szakképzési és felnőttképzési.
KOMPETENCIA ALAPÚ TANÁRKÉPZÉS FÓKUSZBAN A GYAKORLATI KÉPZÉS
Barcsák Marianna KPSZTI
NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV
Mérés-értékelési gyakorlatok tanulmányozása az európai szakképzésben
TÁMOP /2-2F FVM Dunántúli Agrár-szakképző Központ
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése
Kompetencia alapú szakoktatás
Horváth Cz. János Személyes adatok kezelése az intézményben
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Előadás másolata:

TÁJÉKOZTATÁS A SZAKMAI VIZSGARENDSZEREK KUTATÁSÁRÓL Dr. Hideg Éva Budapesti Corvinus Egyetem, Jövőkutatás Tanszék Az FKA-KT 4/2006. sz. téma, Megvalósíthatósági tanulmány készítése régiós vizsgaközpont-hálózatra. c. NSZI kutatás (témafelelős: Dr. Bartus Zsolt, kutatásvezető: Dr. Hideg Éva)

A szakmai vizsgáztatás általunk kialakított és használt értelmezése (1.): A szakmai vizsgáztatás • a munkára alkalmasságot és alkalmazhatóságot szolgáló, önálló menedzselést igénylő folyamat; • hiteles mérce – vizsgakérdések és –feladatok, meghatározott dokumentumok megléte az értékeléshez stb. – folyamatos biztosítása és alkalmazása; • mérés, ahol megtörténik a szakmai tudás, a készségek és a kompetenciák bizonyítása és minősítése; • a tárgyi és személyi feltételek szakszerű működése a mérésben; • szakszerű szervezést, ütemezést, ellenőrzést igénylő és megvalósító folyamat;

A szakmai vizsgáztatás általunk kialakított és használt értelmezése (2.): • pontos adminisztrációt és dokumentálást igénylő és megvalósító folyamat; • minden régióban – 7 statisztikai-tervezési régió - és mindenki számára elérhető; • államilag felügyelt partnerközpontú szolgáltatás; • az egész életen át tartó tanulás megvalósulását szolgálja; • függetlenség: a/ a képzési funkciótól, b/ a mérce és a mérés független és akkreditált szakértők és vizsgáztatók munkája, a vizsgahelyszínek is akkreditáltak.

Funkciók: • 1. jogszabályalkotó, irányító és koordináló • 2. módszertani központ és nyitott feladatbank • 3. adminisztrációs és nyilvántartó • 4. vizsgaszervező • 5. vizsgahely • 6. pályáztató • 7. tanácsadó • 8. regionális munkaerőpiaccal kapcsolatot tartó • 9. vizsgaköltség tervező-elemző • 10. ellenőrző és minőségbiztosító

Lehetséges intézményi megoldások: a szakmai vizsgáztatás • közvetlen állami irányítású decentralizált rendszere, • közvetett állami irányítású decentralizált rendszere, • az állami felügyelettel és részvétellel működő szociális partnerségi modell.

A szakmai vizsgáztatás közvetlen állami irányítású decentralizált rendszere: • A szakmai vizsgáztatás intézményei a foglalkoztatást felügyelő minisztériumi irányítás alatt állnak. • Állami intézmények: az Országos Vizsgaközpont (OVK) és a Regionális Vizsgaközpontok (RVK). Minisztérium: jogszabályalkotás, irányítás és koordinálás; • OVK: módszertani, adminisztrációs és minőségbiztosítási központ, nyitott feladatbank • RVK-k: regionális pályáztató, szervező, adminisztrációs, minőségbiztosító, tanácsadó, a szakmai képzéssel és a regionális munkaerőpiaccal, valamint a regionális fejlesztésért felelős intézményekkel kapcsolatot tartó;. • A vizsgák a minősített vizsgahelyeken és akkreditált vizsgabizottságok mellett folynak.

A szakmai vizsgáztatás közvetlen állami irányítású decentralizált modellje

A szakmai vizsgáztatás közvetett állami irányítású decentralizált rendszere: • A vizsgarendszer és intézményei a foglalkoztatásért felelős minisztériumi irányítás alatt állnak. • A Minisztérium alá rendelten működik az OVK: irányító és koordináló, módszertani és adminisztrációs központ, nyitott, online elérhető feladatbank, valamint pályáztató, vizsgaköltség tervező és minőségbiztosító központ. • Az OVK alá rendelten működnek az RVK-k! • RVK-k: vizsgaszervező, minőségbiztosító, tanácsadó és a regionális munkaerőpiaci és a regionális fejlődésért felelős intézményekkel kapcsolatot tartók. • A vizsgahelyeket, a vizsgáztatókat és a vizsgaelnököket az OVK pályáztatja és akkreditálja! • A minősített vizsgahelyeken történnek a vizsgák.

A szakmai vizsgáztatás közvetett állami irányítású decentralizált modellje

A szakmai vizsgáztatás állami felügyelettel és részvétellel működő szociális partnerségi modellje (1.): • Önálló szervezeti forma létrehozása a szociális partnerség megjelenítésére, bizonyos funkciók delegálása a szociális partnereknek; • A szakmai vizsgáztatás teljes rendszerét a foglalkoztatásért felelős minisztérium felügyeli; • Az állami szervezetek és a szociális partnerség szervezetének közös irányító és koordináló központja: Nemzeti Vizsga és Kompetencia Tanács (NVKT).

A szakmai vizsgáztatás állami felügyelettel és részvétellel működő szociális partnerségi modellje (2.): • Ennek alárendelten működnek - az OVK (állami szervezet): módszertani és adminisztratív központ, valamint a nyitott feladatbank; - az RVK-k hálózata (állami szervezet): vizsgaszervezés és tanácsadás; • Szociális Partnerség Szervezete (SZPSZ) (non-profit szervezet!), amelynek funkciói: a vizsgahelyek, valamint a vizsgáztatók és a vizsgabizottságok pályáztatása és akkreditálása, ellenőrzés és minőségbiztosítás, a vizsgáztatás költségeinek tervezése és elemzése, valamint a kapcsolattartás a munkaerőpiaccal. • Az SZPSZ-nek a regionális szervezeti hálózata is van.

A szakmai vizsgáztatás decentralizált, állami részvétellel működő szociális partnerségi modellje

A modellek kívánatosság szerinti sorrendje kutatásunk alapján: • 1. a vizsgarendszer állami felügyelettel és részvétellel működő szociális partnerségi modellje • 2. közvetett állami irányítású decentralizált vizsgarendszer • 3. közvetlen állami irányítású decentralizált vizsgarendszer Javasolt megvalósítás: • feladatbank létrehozása pályázattal • pilot program a szociális partnerségi modell kialakítására

Köszönöm a figyelmüket!