Hang Son Doong World’s Largest Cavern Discovered In Viet Nam in1991

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.
Advertisements

Erőforrások a Földön: Jut is marad is!!!!!
A SZIVÁRVÁNY.
Siófok és környéki hungarikumok
A Darvaza-i kráter.
Talán egy űrlény? Ez itt egy emberi arc. Egy koponya ?
World’s Largest Cavern Discovered In Viet Nam in1991 World’s Largest Cavern Discovered In Viet Nam in1991 ` A világ legnagyobb barlangja, 1991-ben Vietnam-ban.
AZ AJANTA BARLANGOK INDIA.
Indonézia, 2004 CUNAMI.
CANAIMA NATIONAL PARK VENEZUELA Parque Nacional Parque Nacional.
Part #19 Part #9 Bergen Part #8 中 Part #16 A természet 7 új csodája. Olyan kezdeményezés indult 2007-ben, hogy kiválasztott emberek hozzanak létre egy.
Természet-és környezetvédelmi találkozó diákoknak
A Darvaza nyílás. A Karakoum sivatag (Turkmenistan) kellös közepén, közel egy eltünt faluhoz amit Darvaza-nak hívtak van egy kráter ami kb. 100m átmérölyü.
A sellő A következő képsorokon egy olyan élőlényt láthatunk, amit az amerikai tengerparton találtak kiszáradva. Ezeket a képeket a rendőrségi szervek tudósai.
Folyók, Hol-tenger és érdekességek
1963-ban egy derinkuyu-i lakos (Kappadókia tartomány, Anatólia közepe, Törökország) otthonában egy falat bontott le és a fal mögött meghökkenve fedezett.
Magyarország Természeti Kincsei
Csodálatos képek Némelyiket el sem hiszed....
A világon a legmélyebb árok nem a „Csillagok háborújában”található, hanem Oroszországban A gyémánt kitermelésre használt óriási árok Oroszországban, Kelet-Szibériában,
Ismerkedés a szintezéssel
Mars Készítette: Vachaja József Bottyán János Műszaki Szakközépiskola
Történelem vizsga képei
5. Kutatás Panama-csatorna, Szuezi-csatorna, Gibraltári-szoros
Készítette: Fröhlich Noémi
A Titanic első útjára indult a látóhatár fel és senki sem tudta előte, hogy sosem látják viszont.
SOK CSODA, AMIT NEM ISMERSZ
1. Egy széler ő m ű park építése a tenger közepén A XXI. század néhány mérnöki csodája.
TERMÉSZETISMERETI TÚRÁK BUDAPEST VÉDETT TERÜLETEIN avagy nyitott szemmel és szívvel a természetben, a fővárosban. Zene: Fonográf. Menjünk gyerekek /részlet/
2010.Február 27 Szombat Budapest és környéke természeti értékei IV. Természetismereti és létesítményellenőrző túra Beszámoló.
A világ hét csodája azaz 3x7 nevezetesség.
Minden, mi él, csak Téged hirdet, minden dicsér, mert mind a műved, azzal, hogy él, ezt zengi Néked: ”Dicsérlek én, dicsérlek Téged!”
Nagyságrendi becslések és oktatásuk a természettudományokban Timár Gábor tanszékvezető egyetemi docens ELTE Geofizikai és Űrtudományi Tanszék Eötvös Loránd.
ÖRDÖGSZIGET.
Aggteleki Cseppkőbarlang
MARINA HOTEL AZ ÖBÖLBEN
A Föld napja.
Kialakulása A Medve-barlang a triászkorú kristályos mészkőben képződött mintegy 200 millió évvel ezelőtt. A mészkőben a barlangon átszivárgó víz rengeteg cseppkőképződményt.
Nehezen elképzelhető és érthető, hogy egy kiszáradt, eső nélküli sivatagi táj, tele óriási homokdűnékkel – tele van szórva tavakkal, amik „valószínűtlenül“évszázadokon.
A cseh származású Daniel Swarovski 1895-ben alapította meg kristályékszereket készítő/csiszoló cégét. Márkajegyéül az Alpok ihlette havasi gyopárt választotta.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, a közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Phong nha barlang vietnám a világ legnagyobb barlangja
Zimbabwe-ban, Afrikában található a csodálatos, 128 méter magas Viktória-vízesés. A helyet úgy is ismerik, mint „Az Ördög úszómedencéje”. Szeptemberben.
(REFLEXIONES) Auto. show Caño Cristales – Kolumbia.
CAPRI ANACAPRI Továbbítás kattintásra.
Medve-barlang Nevét a barlangban épségben megtalált barlangi medve (Ursus spelaeus) csontvázról kapta.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Szent Bernadette.
Dicsér az ég, nap, hold és csillagok,
: Traumerei-Schumann Part #19 Norwegian Fjords & North Cape Glasgow ( Greenock ) Part #9 Bergen Greenland, Iceland & British Isles Explorer Greenland,
ÖRDÖGSZIGET.
ABA - NOVÁK (1894 – 1941) a barbár zseni Életmű - kiállítás MODEM Debrecen
A Kheopsz piramis.
Szlovénia Készítette: Cseh Fanni.
KALANDRA FEL! A Föld mélyének és magasságainak a meghódítása.
A kék szépség A Son Doong ötször nagyobb, mint a Phong Nha-barlang, melyet korábban Vietnam legnagyobb barlangjának tartottak. A legtágasabb helyeken.
A Twisted Sifter weblap minden negyedév végén kiválaszt 25 képet az jelenlegi év 100 legjobb képiből. Minden érdem azokat a fotósaokat illet akik csodálatos.
1963-ban egy Derinkuyu-i lakos (Kappadókia tartomány, Anatólia közepén, Törökország) egy falat bontott le otthonában és meghökkenve fedezett fel a fal.
Buzgó-barlang Várhosszúrét
Copacabane Strand mehr USA FELSŐ-TÓ APOSTOL-SZIGETEK JÉGBARLANGOK
Csodálatos képek Némelyiket el sem hiszed....
ZADAR.
Elsüllyedt világot rejt a Föld legnagyobb barlangja
Ausztrália természetföldrajzi nevezetességei
A Békás-szoros egy tektonikus eredetű szurdokvölgy, amelyet 1971-ben védetté nyilvánítottak, jelenleg a Békás-szoros a Nagyhagymás Nemzeti Park része.
KAPRUN.
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
A Darvaza-i kráter.
KAPRUN.
A természet csodája. „A prérifarkas bucka” indián rezervátum- Arizona Automatikus vetítés.
Előadás másolata:

Hang Son Doong World’s Largest Cavern Discovered In Viet Nam in1991 A világ legnagyobb barlangja, 1991-ben Vietnamban lett felfedezve. Neve: ` Hang Son Doong

2009. április 10–14. között végzik az első kutatásokat . Az Asociatia Britanica Barlangkutató Társaság, Howard és Deb Limbert vezetése mellett, 2009. április 10–14. között végzik az első kutatásokat .

A barlang az Annamite hegységben, a vadregényes Phong Nha-Ke Bang nemzeti parkban, közel a laoszi határhoz van, rejtett része egy 150 barlangból álló egységnek, melynek nagyobb része még nincs feltárva.

A barlang megközelítéséhez 6 órát tartó őserdei menetelésre van szükség

A Hang Son Doong barlang fő járatának eléréséhez a barlangászoknak egy óriási teremben, két földalatti folyón kellett magukat átküzdeni.

The cave is located near the Laos-Vietnam border. A barlang a Laos-Vietnami határ közelében található.

A Hang Son Doong barlangot, a Phong Nha-Ke Vietnami Nemzeti Parkban, Ho-Khanh 1991-ben fedezte fel. Ez 2009-ig teljesen ismeretlen volt a nyilvánosság előtt, Howard és Deb Limbert akkor hozták a világ tudomására e csodálatos természeti kincset.

söt még felhö is észlehetö ott lenn! E barlangot a világon a legnagyobbnak tartják. Egyik kürtőjében elférne egy New York-i felhökarcoló! A barlangban folyók és egy mini őserdö is található, söt még felhö is észlehetö ott lenn!

Carsten Peter fotomüvész A National Geographic 2010-ben egy csoportot küldött oda, a barlang dokumentálása végett. Carsten Peter fotomüvész bámulatos fényképfelvételeit a 2011 januári számukban tették közzé.

Algáktól zöldre festett és kővé vált vízesésre emlékeztető mészkőfal állta el a fáradt barlangászok felfedezöútját

A víz átszivárgása közepette, cseppröl cseppre alakultak ki ezek a csodálatos barlangi gyöngyszemek, időtlen idők során…

A Son Doong legnagyobb kürtőjének hossza 5 kilométer, magassága 200 méter, szélessége 150 méter.

A barlangot emberek nem látogatták, még az ott élö bennszülöttek sem, mivel a barlang bejárata, többi méretével ellentétben igen kicsi.Még a vietnámi standardot (10 m magas, 30 m széles) sem éri el. Ezáltal a bejáratnál a léghuzat félemetes süvitő hangot formál, amely elriasztja az ott élö és vallásos bennszülötteket.

Összefüggö kürtők és a mini őserdő 400 méterre a föld alatt A barlang hossza 6 kilométer

Egy hatalmas fénysugár vízesés formájában sugározza be a barlangot, a hatalmas stalagmit oszlop mellett eltörpülve egy barlangász.

A méretek csodálatra méltó térbeni összhangja

Az összefüggő kürtők hatalmas méreteit jól jelképezi a kép előterében (alig) látható ember alakja, mely egy felkiáltójel nagyságára emlékeztet

Rálátás az égboltra, a barlang beszakadt menyezetén keresztül

A barlang menyezetén található nyílás mérhetetlen nagyságán (92 m átmérő) keresztül özönlik be a barlang belsejébe a fényzuhatag, láthatóvá téve a Han Son Doong-barlang hihetetlen méreteit.

A barlangon belül látható mini őserdő egy csekély kis része, valamint a fény és a méretek csodás öszzhangja láthato ezen a képen.

200 m magasságával és 150 m szélességével ezt az újonnan felfedezett barlagot kétszer olyan nagyra becsülik, mint a jelenlegi rekordot tartó Deer-barlangot Malájziában

Miért lett ilyen nagy ez a barlang? A pillanatnyi elmélet szerint hatalmas mennyiségű vízfolyam, trópikus övezet, melyben a folyó egy szűk szoroson át követte a vízfolyást.

Összefüggö kürtők, mini őserdő, vízesés, mindez 400 m a föld szintje alatt

Csodálatra méltó és óriási szerencse, hogy ilyen hihetetlen természeti csodák kerülnek még ma is napvilágra

„Vietnámi nagy fal„ -nak nevezték el. Miközben a barlangászok a barlangot 6 kilométer hosszússágban feltárták, egy hatalmas mészköszikla zárta el elöttük a további utat. Ezért aztán ezt a sziklát „Vietnámi nagy fal„ -nak nevezték el.

A ,,Vietnámi nagy fal",

hogy elérték az út, vagyis a barlang végét. A ,,Vietnámi nagy fal" bevétele után a barlangászok sajnálattal állapították meg, hogy elérték az út, vagyis a barlang végét.

Hang Son Doong