Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Darvaza nyílás. A Karakoum sivatag (Turkmenistan) kellös közepén, közel egy eltünt faluhoz amit Darvaza-nak hívtak van egy kráter ami kb. 100m átmérölyü.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Darvaza nyílás. A Karakoum sivatag (Turkmenistan) kellös közepén, közel egy eltünt faluhoz amit Darvaza-nak hívtak van egy kráter ami kb. 100m átmérölyü."— Előadás másolata:

1 A Darvaza nyílás

2 A Karakoum sivatag (Turkmenistan) kellös közepén, közel egy eltünt faluhoz amit Darvaza-nak hívtak van egy kráter ami kb. 100m átmérölyü és több mint 20m mély, melyet ugy hívnak, hogy a “Pokol Ajtaja”.

3 Ebben a nyílásban a tüz évtizedek óta ég és végtelennek tünik.

4 A Darvaza nyílás nem a természet alkotása, hanem egy rosszul sikerült Szovjet bánya kisérlet ami az 50-es évekböl származik.

5 1971-ben egy fúrás által a föld beszakadt, egy hatalmas luk keletkezett, ahonnan oriási mennyiségü földgáz szivárog.

6 A geologusok ugy döntöttek, hogy elégetve szabadulnak meg a mérges gázoktól.

7 De a Szovjetek nagy mértékben alábecsülték a nyílás méreteit: a gáz ami néhány hét alatt ki kellett volna hogy égjen, azóta is szünet nélkül ég.

8

9 Nem tudni hogy meddig fog égni a “Pokol Ajtaja”. Független attól, hogy Darvaza olyan helyen van amit nehéz megközelíteni, sok ember megy megcsodálni a kápráztató tüneményt.

10 A kiáradó höség nem teszi lehetövé, hogy valaki több mint néhány percig maradjon a közelben.

11 Az éjszakai látvány “Dante-i”. A tüz pompásan ég ami ugy néz ki mint egy vulkánikus kráter.

12 VÉGE


Letölteni ppt "A Darvaza nyílás. A Karakoum sivatag (Turkmenistan) kellös közepén, közel egy eltünt faluhoz amit Darvaza-nak hívtak van egy kráter ami kb. 100m átmérölyü."

Hasonló előadás


Google Hirdetések