A gép által végrehajtott feladatok eredményeit mutatják, vagyis a géptől a felhasználó felé közvetítenek információkat: • Monitor • Projektor • Nyomtató.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Manapság a számítógép legfontosabb kiviteli egysége (perifériája) a televíziókhoz hasonló számítógép- képernyő vagy monitor. A monitort egy kábel köti.
Advertisements

KIVITELI PERIFÉRIÁK Illés Anna Eszter Felkészítő tanár: Salamon Róza
Monitorok csoportosítása, működésük, jellemzőik
Monitorok működési elve
Kimeneti egységek Készítették: Boros Gyevi Vivien Tóth Ágnes
INFORMATIKAI ESZKÖZÖK: A MONITOR
Monitorok csoportosítása, működésük, jellemzői
Az IBM kompatibilis PC perifériák
Képalkotás Vektoros képalkotás
A Monitor A legfontosabb kimeneti eszköz a monitor. A monitoron megjelenő képek képpontokból (pixel) állnak. A jelenleg még a legelterjedtebb a katódsugárcsöves.
A 4.CSOPORT MUNKÁJA.
Nyomtató.
Kiviteli perifériák Nagy Ferenc 6.b Felkészítő tanár:Salamon Róza
Vincze Alexandra Választott téma: Kiviteli perifériák Felkészítő tanár: Bartha Katalin Iskola: Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium.
Nyomtatók Nem ütő nyomtatók.
Monitor Alapvető kimeneti eszköz Angol neve: display
A nyomtató.
A számítástechnika története
Készítette: Kecskés Imre
Készítette: Nagy Emese GFLUOU MF09F2
Monitorok működési elve
Készítette: Tömördi Péter
Perifériák.
Kimeneti eszközök a könyvtárban.
Monitorok (display, screen)
Monitorok, nyomtatók Liptai Krisztina 13/D.
Kimeneti és bemeneti eszközök
Nyomtatók A szg.által szolgáltatott adatok papíron történő megjelenítésére szolgálnak. Csoportosításuk: Mechanikus ütközéses (impact) nyomtatók: kalapács.
Mai számítógép perifériák
Számítógépes alapismeretek Beadandó 2010
Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Szlovákia
Kiviteli Perifériák Készítette: Kiss Ádám
A perifériák általánosan
Hardver eszközök IV. rész
Perifériák.
Nyomtatók.
Monitorok.
Egerek, nyomtatók.
Nyomtatók Segédanyag 9. osztályosok számára Készítette: Dobi Attila,
Monitor, billentyűzet Segédanyag 9. osztályosok számára Készítette: Dobi Attila,
Balaton Marcell Balázs
Perifériák Bemeneti: Kimeneti: Billentyűzet Egér Lapolvasó
A számítógép felépítése
Mi az RGB? Red Green Blue, a képernyős szín-megjelenítés modellje. Ha mindhárom alapszín teljes intenzitással világít, fehér színt kapunk. Ha mindhárom.
Mai számítógép perifériák
Hetrovicz Máté Kiviteli perifériák Neumann János
A számítógép felépítése
A Monitor. AszámítógépAszámítógép legfontosabb kiviteli egysége (perifériája) a televíziókhoz hasonló számítógép-képernyő vagy monitor. A monitort egy.
Perifériák csoportosítása adatáramlás iránya szerint
Crt Monitor. Általános  a televízióhoz hasonló  elektronsugár futja végig  a sorok és képek váltásának időpillanatait a vízszintes és függőleges sorszinkron.
Kimeneti perifériák Longera Tina, Longera Renáta, Orosz Szilvia.
A számítógép perifériái
Monitorok.
A nyomtató.  A nyomtató egyike a leggyakrabban használt kiviteli egységeknek.  A legfontosabb feladatuk, hogy az információt nyomtatott, az ember által.
Nyomtatók Készítette: Papp Levente Felkészítő tan.: Őszi Katalin Iskola: Karcagi Nagykun Református Általános Iskola 5300, Karcag Kálvin utca 2.
Kiviteli perifériák  Minden jog fenntartva.
MEGJELENÍTŐK BLASKÓ TIBOR TANÁR NEVE: CZUTH ÉVA MÉRNÖKTANÁRNŐ SZENTENDREI MÓRICZ ZSIGMOND GIMNÁZIUM, 2000 SZENTENDRE KÁLVÁRIA ÚT 16.
FÜLEMÜLE ORSZÁGOS INFORMATIKA VERSENY A nyomtatók Készítette: Szöllősi Anna Osztály: 6.a Felkészítő tanár: Kovács Balázs Iskola neve: Budai Városkapu iskola.
Készítette: Ulmann Ákos Felkészítő tanár: Vargáné Gyömrei Anita Iskola neve és címe: Orosházi Vörösmarty Általános Iskola, 5900 Orosháza Vörösmarty u.
Kimeneti perifériák.
Kimeneti perifériák.
Balaton Marcell Balázs
Monitorok Készítette: Wirth Levente Osztály: 7.a Felkészítő tanár: Kovács Balázs Iskola neve: Budai Városkapu Iskola Címe: 7629 Pécs, Komlói út 58.
Ilyen számítógépet szeretnék
Monitorok Készítette: Orosz Kristóf 6/b.
Nyomtatók.
Az információ.
A számítógép felépítése
Kiviteli eszközök.
I/O perifériák.
Előadás másolata:

A gép által végrehajtott feladatok eredményeit mutatják, vagyis a géptől a felhasználó felé közvetítenek információkat: • Monitor • Projektor • Nyomtató • Plotter (rajzgép) • Hangszóró • Fejhallgató

Elsődleges kimeneti periféria. A monitor az információk megjelenítésére szolgál. Működési elvük szerint a képernyők lehetnek: • Katódsugárcsöves (CRT) • Folyadékkristályos(LCD) • (Vékonyfilm tranzisztoros(TFT).) Fontos jellemzője a monitornak a képátló méret. A felbontás a képernyőn megjeleníthető pixelek számát adja meg. Általánosan elterjedt felbontások például a 640x480, a 800x600 és az 1024x768. Nyilvánvalóan minél nagyobb a felbontás, annál élesebb a kép. A felbontás mellett a kép minőségét a használt színek száma, azaz a színmélység is befolyásolja. A monitor további fontos jellemzője a képfrissítési frekvencia. Ez azt jelenti, hogy egy másodperc alatt hányszor rajzolódik újra a kép a képernyőn. Minél magasabb ez az érték, annál kevésbé vibrál a szemünk előtt a kép

A katódsugárcső három színű sugarat bocsájt ki. (piros, zöld, kék), amelyek soronként pásztázzák át a képernyőt. Ezt másodpercenként minimum ötvenszer teszi meg. A kép állandóan frissül.

A folyadékkristályos monitorok energiabarát berendezések. Két üveglap között helyezkedik el maga a folyadékkristály. A kép csak akkor frissül, amikor az adott képpont változik. Nem bocsájt ki magából fényt, így sötét helyen nem látható. Mivel ezeknél a monitoroknál nincs képcső, csak a látható képméretet szerepeltetik. Az LCD monitorok képe manapság sok esetben stabilabb, mint a CRT monitoroké.

Típusai: • Mátrixnyomtató • Hőnyomtató • Tintasugaras nyomtató • Lézernyomtató

Működésének alapja egy apró tűket tartalmazó fej, amelyekből függőlegesen 9 vagy 12 helyezkedik el egymás alatt.

Otthoni használatra nem jellemző. Itt a képet egy speciális hőérzékeny lapra „égetik” rá. Hőnyomtatókkal pénztárgépekben és faxkészülékekben találkozhatunk, mivel gyors és csöndes nyomtatást tesz lehetővé.

A nyomtatófejben található keresztül fúvókán finom tintacseppeket juttat a papírra, de nem festékszalagról, hanem tintapatronból. A patronban található egy kisebb kamra, amelybe a nyomtatáshoz szükséges festékmennyiség található. A kép felbontását az egy hüvelyken elhelyezkedő pontok számával adják meg

A mai legmodernebb nyomtató. Működésének alapja egy gumihenger, amely egy vegyi anyaggal, a szelénnel van bevonva. Egy lézerberendezés is található a készülékben, amely folyamatosan sugarakat bocsájt ki. Ennél az eljárásnál egy lézersugár egy tükörrendszer segítségével a hengerre pontokat rajzol. A pontok helyén feszültség keletkezik, és így a festékpor a feltöltött területekre rátapad. A henger mellett elhúzott papírra ráégeti a festéket.

Speciális berendezés, melyet a grafikus formájú kimenő adatok megjelenítésére használnak.

Digitális vetítő. Egy videójelet kap, amit egy speciális lencsén keresztül kivetít a felületre. Konferenciákon, előadásokon használják.