Bibliai lelkigondozás Mi a célja? A materialista és a humanista ugyanarra törekszik: Érezze jól magát a segítséget kérő Önértékelésében Társkapcsolataiban.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI
Advertisements

Lépj tovább a szolgálatban!
A kiáltó világ.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Isten célja a gyülekezettel 2: Közösség
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
Úton böjtben.
Ezért senki se kérkedjék az emberekkel. Hisz minden a tietek: Pál, Apolló, Kéfás, a világ, az élet, a halál, a jelenvalók, az eljövendők: minden a tietek.
Milyennek akarta Jézus Krisztus a közösséget?
Hol a résem Miért jó nekem odaállni?
Megbocsátás és parancsba kapott szeretet
Hogyan formál át Isten az igehirdetésen keresztül?
Nemde Isten szikrája rejtőzik minden emberi lélekben?
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
A házasság még nem a mennyország
Folyamodjatok az Úrhoz,
Történet a boldogságról. Milyen értéke van egy évnek, kérdi a tanuló aki nem ment át a vizsgán. Milyen értéke van egy hónapnak, kérdi az anya, aki hamarább.
Az egymáshoz tartozás gyakorlata
Az „ösztönlény” nevelése és lelkigondozása
(A tudomány szemszögéből)
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
Szüntelen imádkozzatok. 1.Thessalonika 5: 17
MI AZ IMÁDSÁG ? (Pecznyik Pál verse ).
Az önmegvalósító ember társkapcsolatai
Mikor gyóntam utoljára?. Milyen gyakran szoktam áldozni?
Szívünkből szeretünk: Nincs kőszikla senki más,
TEMESVÁR FEBRUÁR 17 HÁZICSOPORTOK A GYÜLEKEZETBEN.
Engedd / Engedj közelebb
IGAZ-GYŐNGYŐK.
"Én vagyok az Úr, a te Istened."
Ballagók búcsúztató áhítata.
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Íme, az Isten Báránya, aki hordozza a világ bűnét!"
Koinónia a gyakorlatban
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Ki az ember? Isten eltorzult képe Francis A. Schaeffer:
Asztal- és életközösség Jézussal
A boldogság is kegyelemből fakad
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Ábel Folk Iván A HIT HŐSEI 1.. Ábelnak sem sem volt könnyebb, mint neked 1.Mózes 4:1-16;
Nehéz kérdések sorozat, Kaposvár, 2011., Jóföldi Endre.
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
ISTEN hozott köztünk!.
1 Továbblépés - Az üzenet.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Főpapi kenet Heidelbergi KT 31..
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
SZERETET, ÉS MEGBOCSÁTÁS nem gyűlölet, és harag!
Adj hálát Istennek Szívvel, szájjal, élettel, Ki most is mindent jól Cselekszik mindenekkel! Csak jót ad nekünk is Mi bölcsőnktől fogva, Nagy irgalmasságát.
Református istentisztelet 2015 január 11 vasárnap.
Jézusunk, adj erőt, hogy ékesen járjunk Illendő ruhában, méltóképpen várjunk Add, hogy kerülgessük a bűnt, sötétséget S ama jobb hazában megláthassunk.
Beszélgessetek arról, amikor hálásak voltatok valamiért!
1.Hálás - mások hitéért és szeretetéért Kol 1,4. Bátorít! 2.Ismeri az Atyát - mint szabadítót. Kol 1,13 és Jézust - mint aki megbékéltetett az Atyával.
Imádság Keveset lenni Istennel annyi, mint kevésnek lenni Istenért (E.M.Bounds)
Közösségünk van egymással
Igeolvasás.
Urunk megkeresztelkedése
Igeolvasás „1Dicsekednem kell, habár nem használ; rátérek azért az Úr megjelenéseire és kinyilatkoztatásaira. 2Ismerek egy embert a Krisztusban: tizennégy.
JÓ REGGELT! BÖJT- ÚTON JÉZUSSAL 2016.
Áldozatkész szolgálat János 12,20-26
Harmatozzatok égi magasok
Igeolvasás „14Most azért az URat féljétek, és őt szolgáljátok tökéletesen és igazán. Távolítsátok el azokat az isteneket, amelyeket atyáitok szolgáltak.
Ökumenikus imahét bezárása
Isten hozott, hogy megáldjon!
Betelve Szentlélekkel!
A teremtő és gondviselő Atya
VIII. A Szentlélek Isten
Előadás másolata:

Bibliai lelkigondozás Mi a célja? A materialista és a humanista ugyanarra törekszik: Érezze jól magát a segítséget kérő Önértékelésében Társkapcsolataiban Ne gyötörje bűntudat

Legyen pozitív énképe: tartsa szépnek, jónak, sikeresnek magát Kapcsolataiban legyen I am O.K. érzése

A bibliai lelkigondozás célja: Kerüljön közelebb Istenhez a segítséget kérő Ha nem ismeri Istent – ismerje meg Ha ismeri Istent – legyen szorosabb a kapcsolata Vele Larry Crabb: Közelebb Istenhez – fogyasztói szemlélettel? A Krisztussal való közösség tesz képessé lelki bajaink, belső és külső konfliktusaink rendezésére

Béküljön meg Istennel! Bibliai Isten-kép: Isten nem vádat képviselő ügyész, hanem Atya, aki gyűlöli a bűnt, de szereti a gyermekeit Nem kell azon törjük magunkat, hogy megfeleljünk Istennek Jézus nem a bűntudattól, hanem bűneinktől szabadít meg BűnbocsánatSzent élet

Legyen reális énképünk: fogadjuk el gyengeségeinket, hátrányainkat, de ismerjük fel előnyös tulajdonságainkat is Minden előnyös tulajdonság és képesség ajándék Istentől büszkeség hálás öröm A malmot hajtó ló, ha kiszabadul, ugyanúgy körbejár. Ismerjük fel: ha Krisztus megszabadít, valóban szabadok vagyunk

Az emberek elismerése és rajongása mindenkinek jól esik, de soha ne tévesszen meg Ha még mindig embereknek akarnék tetszeni, nem volnék Krisztus szolgája. Gal 1, 10 A cél nem az önmegvalósítás, hanem az, hogy engedjük Istennek kibontakoztatni bennünk azt az embert, akit Ő különös műgonddal egyetlennek alkotott

Pál apostol vallomása: Krisztus Jézus azért jött el a világba, hogy a bűnösöket üdvözítse, akik közül az első én vagyok. 1Tim 1, 15 Az Ő ereje hatalmasan működik bennem. Kol 1, 29 Mindenre van erőm a Krisztusban. Fil 4, 13

Mit kezdjünk a pszichológiával? Mindent vizsgáljatok meg: a jót tartsátok meg, a gonosz minden fajtájától tartózkodjatok! 1Thessz 5, Kiben (miben) bízol? Krisztusban, aki békességet ad? Vagy a relaxációban? A pszichoanalízisben? A hasznos tanácsokban? Lehet a pszichoterápia csapda is?

Jakab tanácsa: Beteg-e valaki köztetek? • Hívassa magához a gyülekezet véneit • hogy imádkozzanak érte • és kenjék meg olajjal az Úr nevében. Jak 5, 14 Vagyis: • Fordulj a hívő közösséghez • imádkozzatok • azután vedd be a gyógyszert! (vagy kövesd a terapeuta tanácsit, amíg azok összeférnek hitbeli meggyőződéseddel) Fontos a sorrend és a bizalmad rendje